Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rolibratyo

csendes tag

válasz ada19 #59173 üzenetére

Sokáig használtam ugyanilyen Intel NUC8i7BEH gépet HTPC-nek Kodi, MPC-HC / JRiver és MadVR kombóval Windows 11 Ulralight alatt problémák nélkül.
    Az egész oprendszer virtuális merevlemezrere (.vhd) telepítve az egész Win feldriverezve szoftverekkel együtt is belefért 10GB-ba. A .vhd-be telepített Windows legnagyobb előnye, hogy bármilyen háttértárra lehet egyszerű másolással backupot készíteni belőle. Még most találtam egyet a NAS-on, amit akár drive-ra is fel tudok tölteni. Csak egy új boot bejegyzést kell készítended hozzá bootice, vagy easybcd progival és ha minden jól megy még működhet akár nálad is.
    Többször traszportáltam már komplett Windows vhd-ket különböző számítógépek között, legtöbbször gond nélkül elnidult, max néhány egyedi drivert kellett frissíteni. bár jelen esetben elvileg két teljesen egyforma NUC-ról beszélünk.

A Kodi nálam csak a borító kezelést végezte, a lejátszó program vagy az MPC-HC vagy pedig a JRiver volt, de a video renderelést a MadVR végezte nyilván az Intel iris tudásszintjéhez igazítva.
    Ezzel az integrált videokarival nem lehetett persze a madVR tudását kiaknázni, de a Kodi saját lejátszójánál így is sokkal értékelhetőbb képet produkált.

Cavernt is használtam konvolúciós szűrőkkel, abból az EQAPO-hoz a Zero Delay változatot, a JRiver mivel tud képet hangot szinkronizálni a jobb minőségű szűrőt WASAPI-val.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés