Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dqdb

nagyúr

válasz kojak007 #4648 üzenetére

Már többen válaszoltak, de részemről is van néhány kiegészítés.

(2) A Gigabyte alaplap szolgáltatásokban többet nyújt, mint az ASUS. Az eSATA és Firewire jól jöhet még bármikor (nekem ideiglenesen pont ilyen Gigabyte lap van jelenleg a gépemben). A lap nagy hátránya, hogy az 1x PCIe port használhatatlanul rosszul van elhelyezve, ezért ha a diszkrét videókártya mellett TV műsort is szeretnél rögzíteni, akkor ahhoz csak PCI-os tunerkártyát tudsz majd használni. mATX méretben nem igen fogsz jobb lapot találni, ATX méretben is csak +10e forinttal drágábban.

(3) X2 4850e elég, esetleg 5050e, mert minimálisan drágább csak. Ha a DXVA nem megy, izomból elég lesz a processzor.

(5) A HDD-nél nem árt, ha halk, és kevésbé melegszik. Nézd meg a legutolsó PH HDD tesztet, valószínűleg Samsung Spinpoint F1 és WD Caviar Black környékén fogsz kikötni.

(6) Home Premium vagy Ultimate, ha Meedio helyett/mellettt a Media Center felületet is szeretnéd használni. Mivel egy HTPC-hez elég 2GB RAM, ezért jó 32 bites Vista (mondom én, aki 4 GB RAM-ot fog belerakni a gépbe, mert olcsó, és ezért 64 bites Vistát telepít majd :) ). Telepítés után mindenesetre menjél végig az összes elérhető frontenden, mert lehet, hogy a még nem említett MediaPortal jön majd be a legjobban ...

(7) A Meedio MeediOS átirata ingyenes, ahogyan a MediaPortal is. A Microsoft Media Centere pedig a Vista Home Premium és Ultimate beépített tartozéka.

(8) Szerintem a blu-rayjel várj még egy kicsit, most elég egy filléres DVD író, amit nem fáj majd 1-2 év múlva kidobni.

(9) Többen is gyártanak 3.5"-ös helyre illeszthető memóriakártya-olvasót, de kulturáltan kinézőt (nincsen rajta óriási logó/millió rikító felirat) sajnos még nem találtam.

(11) RAM-ból elég 2x1 GB, típust már ajánlottak közben.

Új hozzászólás Aktív témák