Új hozzászólás Aktív témák

• kollDani

csendes tag

válasz beencee #1332 üzenetére

Szia beencee! Köszönöm válaszod. Idő közben már találtam két csúszócsapágyas 6 cm-es Chieftec (af-0625s) ventit, a Chieftec egyébként ezt ajánlja a házához - a cs01b 13 cm magas, hátra két 6 cm-es ventit terveztek be. Szerintem ez igen jó megoldás, mert így egy szélesebb sávban tudják együttes erővel kihúzni a meleg levegőt, ráadásul sejtésem szerint épp a ventik szomszédságába kerül a PCIe 16x-es bővítőhely, és gondolom egy videokártyának ez nem utolsó szempont, pl. ha passzív hűtésű.
    Nagyon-nagyon sokat segítenél, ha le tudnád tömören írni, hogy hogy oldható az meg, hogy a ventiket 5V-n járatod. Helyzet nálam: van a tápról lejövő két Molex csatlakozóm, amikre úgy egyébként szükségem sincs, mert csak egy optikai meghajtó lesz pata-s. Szóval arra gondoltam, hogy minthogy a ventiknek is van Molex csatlakozójuk, ezt így valahogy össze lehetne hozni, meg hát ott van 5V is, csak hogy magyarázom el a ventinek, hogy a 12V-t ne vegye figyelembe. Tudsz esetleg ajánlani vmi átalakítót, amit valahol meg is lehet venni, ami vagy egy vagy két a tápról lejövő Molexes csatlakozójú kábelről 5V-n tudná tartani a két ventit. Ja, van a ventiknek 3pines alaplapi csatlakozójuk is, ha ez lendít vmit a dolgon.
    Bocs, hogy ezzel terhellek, de elég reményvesztett :) vagyok, miután tapasztaltam, hogy a kereskedők csak néztek, amikor ilyet mondtam, hogy 5V-on járatni, semmi ötletük nem volt. Persze biztos van olyan kereskedő, akinek van, mert hát egy másik helyen, amikor 6 cm-es ventit kerestem ugyan ilyen döbbentek :) voltak.
    Ha lenne ötleted, és megírnád, előre is nagyon szépen köszönöm.
    Üdv:

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés