Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Zola007 #80687 üzenetére
Pénztárgépben hasonló van, vagy abból van? Akkud van új? Mert ez kb. 4 forrasztás, akinek van pákája, bárki megcsinálja.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
H-Zol
senior tag
válasz Zola007 #80687 üzenetére
Helló!
3 - 2,9 volt az még nincs túl merülve , azt simán akármilyen töltő vissza tölti ( van lámpám amelyik 2,8 voltig engedi merülni a cellákat )
Ha nem akarsz vele te vacakolni itt van [link] "saril" kolléga ő ezzel foglalkozik , aksijai is vannak ( itt lámpás oldalon régen láttam , csak jókat olvastam rolla , és nekem privátban segített amikor el akadtam egy aku pakkal ) Szerintem postán működik a dolog !! -
-
Jack72
tag
válasz Zola007 #79315 üzenetére
Én eddig olyan üzletekben vásároltam, ahol nem számoltak fel plusz költségeket. De még 1x leírom, senki nem dolgozik ingyen. A futárszolgálatok sem.
Van vagy féltucat bolt, ahol nem számolnak fel szállítási díjat, hanem szépen beépítik az árba.
Nem szándékom védeni senkit, sőt az MPL céget rühellem is, de mindenki a piacról él.You're a disease and I'm the cure
-
bedvóter
tag
válasz Zola007 #79315 üzenetére
Nemsokára jön a "kék ég", meg a "fúj a szél" különdíj is.
És meg is fogjuk magyarázni magunknak, hogy teljesen jogos, hiszen ellenszélben többet fogyaszt a futár autója.
Nem az a baj, ha valami sz@r, hanem ha még védjük is.[ Szerkesztve ]
Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
Jack72
tag
-
bedvóter
tag
válasz Zola007 #79306 üzenetére
Senki nem mondta, hogy egyedi esetről van szó, sőt.
Biztos vagyok benne, hogy a boltok a szállítási költségként felrótt összeg egy részét is lenyúlják.
Ilyen a tetves magyar ember. Utálnak is bennünket szerte a világban.Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
H-Zol
senior tag
-
Zola007
veterán
válasz Zola007 #78472 üzenetére
ui: nem árt ha lehet töltőáramot választani vagy eleve nem túl magas (300-500 mA)
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
kugyu21
senior tag
válasz Zola007 #54492 üzenetére
Én mindent értek, de ha az OPUS-hoz képest mondod nagynak, illusztrációként pedig az OPUS-nál lényegesen kisebb IPC-t fotózod be, akkor az öszzehasonlítás erősen sántit. (nekem mindkettő van napi használatban).
Csak ennyit akartam szóvá tenni, de már bánom.[ Szerkesztve ]
-
kugyu21
senior tag
válasz Zola007 #54471 üzenetére
Nem akartam vitatkozni, és most sem akarok, de ha az OPUS alatt a BC-700-ra gondolsz, akkor igaz.
Viszont a BT-C3100 esetében (a fórum jellegéből adódóan inkább ilyen van mindenkinek) már csak a belehelyezett aksik méretéből adódóan (AA/18650) is jelentősen nagyobb az OPUS az IPC1-nél. -
veterán
-
FBLLMAG
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Zola007 #53965 üzenetére
Értem, érthető. Én csak a saját véleményemet közöltem. Nekem fontosabb, ha az akku jobban, többet bír. Hogy pontosan menyi a belső ellenállása nem kell, elég a kb adat, hogy össze tudjam párosítani, ki tudjam válogatni az akkukat.
De Te nyugodtan hajts rá a precizitásra.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Zola007 #53951 üzenetére
De pontosan akarod tudni ezeket az adatokat. Megtudhatjuk az okát?
Magam részéről, inkább, magára az akkutöltőre fókuszálok.
Az Opus esetében, az akku belső ellenállásának mérése is elegendő számomra, hogy szétválogassam a lámpáimba az akkukat. Hogy a lámpáim a leghosszabb ideig, megfelelően működjenek, használható legyen rajtuk az összes fokozat. Az idő folyamán, ahogy öregszik az akku, kapacitása is csökken. Ezt is lehet mérni, észrevenni az Opus töltőivel is.
Én így sorolom be az AA akkukat a belső ellenállás szerint a lámpáimban:
< 50 mR - Zebralight SC5 OP (535 lm), Zebralight SC5w MKII (550 lm)
50 - 100 mR - Olight S2A, Armytek Prime A2 PRO, Nitecore EA42
100 - 150 mR - Nitecore EA21, Nitecore MT20A
150 - 200 mR - Fenix LD22, Fenix FD20, Led Lenser MT6
200 - 300 mR - Nitecore LA10, Led Lenser M5
> 300 mR - félreteszem tartaléknak, ha még a kapacitása elegendő.Hiába mérsz akármilyen precíz műszerrel, a TRONIC akkuk belső ellenállása, sem fog javulni, a magasabb kapacitású fekete ENELOOP akkuk pedig gyorsabban fogják emelni a belső ellenállásukat mint a fehér ENELOOP akkuk. Ez ellen nem tehetsz semmit. Az elöregedést viszont jó okos töltővel lehet elodázni.
A LIDL töltője is lemeríti az akkut, mielőtt feltöltené, de mégis hamarabb romlanak az általa töltött akkuk. A Voltcraft IPC-1L, a DV / CC végett, magasabb feszültségre engedi tölteni az akkut, nem vesz vissza a töltési áramból, frissíti az akkut, amíg az jobb értékeket mutat. Az Opus már jobb, visszavesz a töltési áramból, de csak 3 ciklus az akku frissítése, és ez már belső ellenállást is mér. A SKYRC MC3000 esetében a töltési idő, hőfok, ciklusok száma, stb is állítható, statisztikát is tud. Tehát nemcsak tölt, karbantart, hanem jobban vigyáz is az akkukra. Valószínűleg, még hosszabb üzemidőt, még nagyobb ciklusszámot biztosít.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Zola007 #53942 üzenetére
100 € körül volt a SKYRC, az Opus BT-C3100 pedig a fele sem. A Voltcraft IPC-1L viszont drágára sikeredett, a 36 € -s árával.
Van még pár 1 akkus is. Opus BT-C100, Nitecore F1, és a LL MH5 -höz járt 14500 -as akkuhoz töltő.
Ezért írtam, hogy a SKYRC vigyáz a legjobban az akkura, és a karbantartása is szuper, valamint rengeteg beállítással rendeljezik.
-
Lacerta
aktív tag
válasz Zola007 #53922 üzenetére
Én szétkaptam az Opusomat közvetlenül azután, hogy először próbáltam vele belső ellenállást mérni.
Nézegettem a nyákot, a csúszkát, a rugót, agyaltam hogy hogy lehetne megpatkolni rendesen úgy, hogy a változó átmeneti ellenállásokat kivegyem, de használható maradjon hosszú távon is.Aztán végül a második kedvenc megoldásomat alkalmaztam ( lesz*rom ).
-
veterán
válasz Zola007 #53929 üzenetére
Ismerősnek amit rendeltem Ali-ról 17 000ft-ért Xtar Official Store-ból Dragon-t, még egyelőre nem jött be az országba. Viszont ha át jön a vámon akkor ennyiért jó deal szerintem. Esetleg érdemes lenne/lett volna elgondolkozni neked is ennyiért egy Dragon töltőn. És akkor lenne egy minden egybe készüléked.
A SKYRC MC3000 töltő egy még profibb töltő mint a Dragon, több beállítási lehetőség is van rajta, ezért nagyon ajánlott vétel az is, viszont az még a Dragon-nál is drágább töltő. Én is a Dragon vásárlása előtt gondolkoztam rajta hogy azt veszem, pár ezer ft-al lett volna csak drágább, de úgy voltam vele hogy a Dragon is bőven elegendő lesz nekem mindenre, nem is bántam meg.
iPhone 16 Pro Max
-
veterán
Az a baj hogy nem csak hogy olcsón nem, de drágán se fogsz olyan töltőt találni ami mindenben megfelel számodra, mindent tud, és minden jó rajta. Kompromisszumokat kell kötni sajnos. Xtar Dragon tényleg egy nagyon jó töltő, illetve ennek azért mondhatni pontosabb a belső ellenállás mérője mint az Opus-nak, régebbi akkuknál még hasznát is veszem neki, mert azokat az akkukat olyan lámpába rakom bele amelyeknek nincs nagy áramfelvétele, szóval hasznos dolog ez a belső ellenállás mérés, de nagyon ritkán használom.
Mivel a töltőt töltésen kívül nem olyan sokszor használom másra, ezért igazából egy Olight UC is megfelelne bőven nekem, mert azért általában bőven van idő hogy feltöltődjön 1-1 akku. Nyilván a 26650--es akkukhoz jól jön a Dragon 1-2A-es töltése, de mivel nem 10db akkut kell tölteni hanem mondjuk csak 2db-ot, ezért 2db Olight UC bőven eltöltögetne nekem napközben.
Ilyen kis kompakt volt régebben a Cottonpickers töltők, nem tudom ismered-e, de hasonló elven működik mint az Olight UC, csak kijelzi a feszt, áramot lehetett állítani stb.
Értem hogy fontos a belső ellenállás mérés, ahogy mondtam én is használom nagy ritkán, de ha nem lenne akkor is meg tudnék lenni nélküle. Akkor pedig úgy csoportosítanám az akkukat hogy kb. hányszor voltak töltve, illetve milyen régiek.iPhone 16 Pro Max
-
gyapo11
őstag
Hogy néz ki egy ilyen mérési összeállítás?
Valami olyan egyszerűre gondoltam, hogy megterhelem a cellát 1 A-rel és egy másik négyszögjellel rákapcsolok még 1 A-t szaggatva valamilyen kitöltési tényezővel és szkóppal nézem a feszültségcsökkenést. Akkuk adatlapján láttam 1 kHz-en megadva a belső ellenállást, szerintem az jó lesz.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
őstag
Nem kezdesz elveszni a részletekben?
Nekem van egy vagon 3-5éves Li-ion akkumulátorom, valamint jóval régebbi már több mint 10éves Ni-mh "C" és "D" akku is a pedikűrlámpákba és feszültségen kívül sose mértem mást rajtuk. Már amióta van multiméterem, mert még a Li-ion korszak elején se volt.
Nem úgy néz ki hogy bármelyik széria megadni készül magát. Normális töltővel kell megkínálni őket és ha a lámpa fényereje bármi módon csökken, akkor nem kifacsarni az utolsó szuflát is hanem egyből tölteni.
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
WestBam
Topikgazda
válasz Zola007 #53920 üzenetére
Mind használhatatlan belső ellenállás mérésre, ha így nézzük, mivel a mozgó rész nem mindegy mekkora felületen érintkezik. Több mérésből vedd a legalacsonyabb értéket alapul. Még a Dragonnal sem mindegy hogy nyomom össze a mérőpálcát.
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
-
gyapo11
őstag
válasz Zola007 #53837 üzenetére
csak szeretném ha nem vágnám tönkre az akkut azzal, ha mondjuk bekapcsolva hagyom
Ez itt a kulcsmondat. Ha a lámpa nem figyeli az akku feszültségét és nem kapcsol ki, akkor egy darabig a led világít egyre gyengébben majd elalszik, de ez nem jelenti azt, hogy a driver ne szipákolna továbbra is áramot, ami elég ahhoz, hogy napok-hetek alatt mélykisütésbe vigye az akkut. Vagyis ha ilyen lámpád van, akkor védett akku kell. Le kell mérni a dolgokat, egy tápegységből fokozatosan csökkentve a feszültséget, és mérni a lámpa áramfelvételét. Itt írta valaki, hogy a Boruit RJ02 kikapcsolva fölvett 6 mA-t, nekem is van lámpám, ami kikapcsolva 8 mA-t fogyaszt, ezek ellen csak a védett akku véd meg. Vagy az, hogy megy az elfekvő dobozba a lámpa, mint nálam. A Boruit esetében még azt se mondhatjuk, hogy ez a típus ilyen, mert számtalan másik meg μA-eket vesz föl, az enyém is.
Sok helyen lehet olvasni, hogy a LiIon akku mélykisütése ártalmas, visszafordíthatatlan kémiai folyamatok zajlanak le ami csökkenti a kapacitást. Az elfelejtést nem lehet kizárni, tehát vagy a lámpa legyen olyan, hogy kikapcsol és utána nagyon keveset fogyaszt, vagy az akku legyen védett.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
WestBam
Topikgazda
válasz Zola007 #53840 üzenetére
Erre sajnos nem kapsz választ senkitől.
A WF-501B és WF-502B lámpákból annyi változat volt, mint égen a csillag. Ráadásul a bele való dropinből is lehetett/lehet kapni kismillió félét. Ha enyhén lilás-késes a fénye, akkor valószínűleg LatticeBright LED van benne, ami a Cree LED-ek "hamisítványa". Driver 99%, hogy next mode memory-s, vagyis minden bekapcsolásnál a következő fokozatot kapcsolja be, és a sorban ott van a stroboszkóp is. Ha a hozzá passzoló 5000mAh UltraFire akkukkal használtad és azoknak mértél ilyen kapacitást akkor ne aggódj, új korukban is annyit tudtak kb.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
ZolkoW
őstag
válasz Zola007 #53837 üzenetére
fehér ledek között is van, ami már 2,5V körül megszólal, de 2,3-nál már nem hiszem... igaz, ez a 2,3 már nem egészséges. Azt tudom, hogy az S2+ 3V-ig sem hagyja merülni, már előtte villogásba kezd.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Lacerta
aktív tag
válasz Zola007 #53811 üzenetére
Ezek b***nak szólni, simán leviszik 0V-ra is ha úgy hagynám.
Csodálkoznék rajta, a fehér led az egy dióda, nyitási karakterisztikája van neki.
Ha nincs semmi védelem, 2.7-2.8V körül már akkor is alig világít, ami elég explicit utalás arra hogy le van merülve az akku.
2.5 V környékén pedig gyakorlatilag zár, nem folyik áram. -
ZolkoW
őstag
válasz Zola007 #53825 üzenetére
nekem azóta tetszik igazán az S2+, amióta a kisebb SST20 LEDdel hotspotosabb lett (bringára is)
más: tudjátok, hol zavar még marhára a hosszú gombnyomásos kikapcsolás? az elektromos fogkefémnél (Soocas X3). Na annál végképp sosem akarnék módot váltani, ha egyszer kiválasztottam a megfelelőt, de kikapcsolni sokkal jobb lenne szimpla gombnyomással.
-
WestBam
Topikgazda
válasz Zola007 #53819 üzenetére
A Te képeiden is jól látszik, hogy az S2+ középen sokkal erősebben világít, mint a konvex lencsés SH98-as (ami megegyezik az SK98-al igen). Ami nekem kifejezetten zavaró a lencsés lámpáknál az a korong széle. olyan, mintha ollóval körbe lenne vágva, semmit nem látsz, mert nincs szórt fény ami bevilágítana oda is. Ez használat közben elég zavaró tud lenni. Ezt jobban látod az én képeimnél. Ha a fókuszt elállítod távolabbra, akkor ez a hatás még erősebb lesz. A végén ezt fogod látni egy "zoom-os" és egy hotspotos C8-assal (100 méterre van a fa amin a fehér lap lóg):
Lehetnek helyzetek, amiknél jobb, ha nincs hotspot, de inkább ilyen asztali szerelgetést tudok elképzelni, mert pl. autószerelés közben már kell a jól irányítható hotspot, hogy ne a közelebb lévő alkatrészekről visszacsillanó fény legyen erősebb, mert akkor a mélyebben lévő alkatrészt nem fogod látni rendesen. Nekem évek alatt az alakult ki, hogy igenis hasznos ha egy lámpa htspotos valamennyire, így a fényét is sokkal jobban rá lehet irányítani dolgokra, de ez már felhasználás és egyéni preferencia kérdése.
-
WestBam
Topikgazda
válasz Zola007 #53814 üzenetére
Nagyon ritkán van akciózva a BT-C100. Tavaly talán 1 alkalommal volt kuponos.
Nagyon furcsállom a véleményed az S2+-ról, nekem a képek és a szemem mást látott, ez a fotósor került be az SK98 cikkembe. Szerintem nem kell magyarázni, hogy melyikkel látni távolabb/szélesebben/jobban.
-
WestBam
Topikgazda
válasz Zola007 #53809 üzenetére
Lii-100<UC<BT-C100
A két szélsőről írtam részletes cikket, azért a BT-C100-ast nem lehet egy napon említeni az első kettővel.
A Lii-100-as a belépő szint a normálisabb töltők világába, az UC inkább érdekesség, egyedi minden szempontból, a BT-C100 pedig egy professzionális akkutöltő de csak egy akku fér bele.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
őstag
válasz Zola007 #53789 üzenetére
A 2.8V se valami jó. Egy értelmes lámpa 3volton vagy lekapcsol, vagy villog hogy talán ki kellene kapcsolni
Nekem az összes lámpa ilyen (Fenix a fényerőt alapra vesz, Convoy villogtat), így egyetlen védett akkum sincs. A lámpa megvédi a végzetes merítéstől, a töltő (Xtar VP4) meg a végzetes túltöltéstől. 28db 18650 és 4db 26650 van amihez most fog jönni 10db 26650 védtelen akku. Az első széria 18650 5éves és se vele se a többivel nincs gond. A lámpák futásideje ismert ezért ritkán adódik 3.3V alá merítés.
Én átgondolnám az egészet és a védtelen akku mellé inkább egy okosabb lámpát szereznék.
-
FBLLMAG
senior tag
OLight UC ha NiMh akku töltésére is szeretnéd használni. Ha csak Li-Ion akkut, és főleg 21700 -ast, akkor pedig a Nitecore LC10 -esét ajánlanám, mivel 1 A töltésre képes, így valamivel gyorsabban fog tölteni, hamarabb végez, látod hol tart a töltéssel.
[ Szerkesztve ]
-
WestBam
Topikgazda
Védett 21700 akkut szerintem nem fogsz tudni tölteni csak mágneses töltővel, túl hosszú lesz a csúszó slotos töltőkbe. Neked is csak a már többször javasolt Olight UC-t tudom ajánlani ilyen célra, rosszat még nem olvastam róla. Igaz 3k cserébe itthon, garival. 700mA töltőárammal jó sokáig ellesz egy 21700 akkuval.
Egyébként védett 21700 akkut én nem igazán láttam még, csak gyári lámpában. Nekem Rofis volt alacsony kapacitással és túl hosszú volt minden töltőmbe, erről az MR30 tesztben írtam is.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
ace22
tag
A FOLOMOV A1 töltőről mindenkit lebeszélnék, hacsak az adott akkutípushoz előzetesen nem tudta tesztelni és megfelelt. Flat top aksinál ritkán érintkezik, mert túl nagy az érintkező az aksi szabadon hagyott elektróda felületeihez képest, a button top is az aksi geometriájától függ. Igazán jól csak nagy, sima fémfelületű 26650 aksiknál működik. Ráadásul a töltés jelző zöld villogás akkor is bekapcsol, ha nincs töltőáram érintkezési hiba miatt.
Én úgy tudom használni az enyémet, ha kis mágneseket teszek az amúgy is (gyengén) mágneses töltő érintezők alá. :-(
-
őstag
-
tigipuf
senior tag
válasz Zola007 #53774 üzenetére
Gyakorlatilag még az egy ágyas liitokala töltő is tudja (sőt még több típus is),hiszen annyira minimális a méretbeli eltérés a 2 akku közt.
Most látom a linkeden,hogy 21700-bol csak 2 fér bele vegyesen 18650-el mert túl széles bele a 4db.
[ Szerkesztve ]
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
WestBam
Topikgazda
válasz Zola007 #53738 üzenetére
Ami mér valós kapacitást az tudja. A kapacitás mérés így történik: feltölt, lemerít (méri a kivehető kapacitást), vissza feltölt. A frissítésnél ezt csinálja meg többször egymás után a töltő. Elég sokan használunk opus töltőt, eddig nem igazán hallottam rá panaszt. Ha olcsóbban szeretnéd megúszni akkor lii-500 vagy zanflare c4 is jó lehet de azt neked kell lefuttatni párszor egymás után.
Na közben más is megírta ugyan ezt.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Zola007 #53738 üzenetére
Attól hogy Ni-MH is töltesz, nem feltétlenül kell meríteni. Legalábbis egy normális Ni-MH nem igényli a refresh-t mint régebben. Lehet hogy intenzív használat után jót tesz neki évente 1 refresh, de ennyi. Ami meg nincs annyira kihasználva, azt meg elég simán tölteni.
Ha az ár érték fontos akkor vedd az Opus-t. Lii-500 se tud amúgy refresh-t csak tesztet.iPhone 16 Pro Max
-
veterán
válasz Zola007 #53732 üzenetére
Ismerősömnek nemrég rendeltem Aliexpress-ről 17 000ft-ért. Ha átjön a vámon akkor ennyiért szerintem hibátlan vétel volt neki. Ha nem akkor sajnos ez van, de még akkor is olcsóbb mintha itthon vette volna. Én szeretem nagyon, jó hogy mindent tud tölteni, meg mindent tud amire szükségem van. Hozza az Xtar minőséget.
De ahogy írtam privibe, a Miboxer C4 is elég jó azért.iPhone 16 Pro Max
-
WestBam
Topikgazda
válasz Zola007 #53727 üzenetére
VC2 - 2x0,5A
VC2 plus - 2x0,5A vagy 2x1A + Ni-MH töltés és USB kimenet
VC2S - 2x0,5A vagy 2x1A vagy 1x2A + Ni-MH töltés, belső ellenállás mérés és USB kimenetA VC2S a legújabb ,legfejlettebb, de karbantartani az sem tudja az Ni-MH akkukat.
-
WestBam
Topikgazda
válasz Zola007 #53658 üzenetére
Jó töltő Li-Ion akkuhoz, de sima Ni-MH akkuhoz kelleni fog a frissítés, amit ez a töltő sem tud. Simán feltölteni fel tudja az Ni-MH akkukat, azt sok modell tudja, de rendesen karbantartani elég kevés és csak a jobb töltők képesek, pl. az Opus is tudja, vagy amit én próbáltam azok közül még tudja az Xtar VP4 plus dragon is, de az már drága ahhoz, hogy "csak" legyen egy töltőd.
-
ZolkoW
őstag
válasz Zola007 #53658 üzenetére
offba írom, mert nem ismerem az Opust, de ha legközelebb töltőt veszek, biztos szempont lesz, hogy tudjon 21700-at. Nincs még ilyen akkum, de hátha lesz, és a jelenlegi töltőimbe az nem fér bele.
(ez a Nitecore pedig tudja)Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
WestBam
Topikgazda
válasz Zola007 #53648 üzenetére
"►Teljes értékűen fel tudná váltani NiMH vonalon a Voltcraftot?"
Igen.
"►Esetleg van más életképes alternatíva Nitecore, Xtar, Liitokala, stb. vonalon, ami tud NiMH + Li-Iont is?"
Nitecore nincs, Xtar sokkal drágábban, Lii-500 az jó lehet.A liitoKala lii-500ról és az opus BT-C3100-ról is írtam már, mindkettő képes tölteni az Ni-MH akkukat, de karbantartás (refresh) csak az Opus menüjében van, a lii-500 vagy a Zanflare C4 csak ha a kapacitás tesztet lefuttatod akkor frissíti a memória effektusos akkuid.
-
Lacerta
aktív tag
válasz Zola007 #53648 üzenetére
(#53647) Lacerta : kár Azt hittem tudja
Van ilyen funkciója, de nem igazán alkalmas rá. Ez amúgy kb. minden hasonló töltőre igaz. A belső ellenállást könnyen lehet számolni, semmibe sem tart hogy a mikrovezérlő kiírja, amit kikalkulált.
A gond ott van, hogy 10milliohm nagyságrendű ellenállásokat kellene megmérni, de a mérőrendszer ( ahogy összeállítjuk a mérést ) egy nagyságrenddel nagyobb szóródást hordoz magában. -
Lacerta
aktív tag
válasz Zola007 #53636 üzenetére
Opus BT-C3100 alkalmas rendes belső ellenállás mérésre?
Nem. Túl nagy hibát és szórást visz bele a töltő mechanikai felépítése.
Összehasonlító mérésre alkalmas legfeljebb, ha mérsz sokszor, és a legkisebb értéket veszed alapul ( a hiba csak pozitív tud lenni ).melyik most az a töltő / eszköz, amivel legjobban meg lehet határozni házi körülmények között egy akku állapotát?
Multiméter. Feltöltöd az akkut 100%-ra, valami nagyobb állandó dologgal beterheled, és méred a feszültséget t1, t2, t3... stb. idő múlva. Kis feszültségesés, kis belső ellenállás.
Vagy. Kapacitásra tök jó az Opus. Megméred a kapacitást 200mA-es, és 1000mA-es kisütőáram mellett. Minél nagyobb a különbség, annál gyengébb az akku. -
őstag
válasz Zola007 #53626 üzenetére
Lámpába ez jó cella. Nekem 8db van belőle már lassan 5éve és kifutja azt az időt amit kezdetben is tudott.
Ha nem akarsz külföldről kínlódni akkor ez talán belföldön is beszerezhető, de az akkuteile oldalról bármilyen akkut töltőt is vehetsz igaz EU-s árszínvonalon, de onnan még nem fürödtem be. Raktárról 3nap múlva megkapod a csomagot Németországból.
Arra kell ügyelni hogy ha tudod hogy féléven belül még veszel vagy 5lámpát, akkor azokhoz is vedd meg az akkut, mert a szállítás elég borsos, célszerű egyszerre minél többet venni
-
MittuDomain_
őstag
-
ZolkoW
őstag
válasz Zola007 #50834 üzenetére
Ez a fajta driver úgy tele van pakolva, hogy nem fér el a szorítógyűrű, ami normál esetben a helyén tartaná, ezért forrasztják. Ha hostként veszel S2-t, ott látszik, hogy a csomag része az a gyűrű is.
-
Ra3
őstag
válasz Zola007 #50827 üzenetére
Biztos hogy eredeti, a PCB ugyanilyen az összes C8-ban, meg S2+-ben, legfeljebb az áramgenerátorok száma lehet több, ezen 6 db van, kettő látszik, a nyák másik felén van még négy..
Az a gányolásnak ható forrasztás meg az S2+-esek védjegye is lehetne, az összes ilyen ami itthon van.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
ZolkoW
őstag
válasz Zola007 #49898 üzenetére
ez kencsés lenne? na mindegy, én csak akkor ajánlom,h nem zavar a papírvékony könnyű aluház. munkatársamnál láttam, nekem nagyon törékenynek tűnt, és mellőzött minden minőségérzetet. ezt a könnyűség számlájára írom, lehet hogy jól működik..
-
törölt tag
válasz Zola007 #49880 üzenetére
A zanflare f2 (ZXSALE06)
Ezzel a kóddal elvileg 6.99 dollár a rosegal.com- on. De a gearbesten is van ott 9.19. Ez nem annyira toll szerű, de szűken világít.
A legszükebben világító nem zoomos AA lámpa amit ismerek az jetbeam SF-AA01, de az nem 3 dollár. Ha nem baj, h gyenge minőségű akkor az sk68 az megfelelhet, de vegyél kettőt hátha valamelyik nem müködik vagy ha bekrepál egy idő után akkor lesz tartalék. -
FBLLMAG
senior tag
-
gyenesmartin
őstag
-
benfolds
őstag
válasz Zola007 #49525 üzenetére
x2-m addig volt, amíg meg nem vettem az első s3-amat, aztán egymás mellé tettem a kettőt, és 1 másodpercig tartott eldönteni, hogy melyik marad a biciklin. az x2 messzebb világít, de kb 20 méterig kevesebb a szórt fénye, emellett gyűrűs is. először persze nagy wow volt. ezt a wosawe-t nem ismerem, de ha jó fenix koppintás, akkor érdekes lehet. én egy s1-et vagy egy xpl-es s2+-t akarok most kipróbálni bicajon. a műanyag pattintós konzolokat és a kábelezős megoldásokat én már korábban kizártam.
ha már bicajlámpa. hol lehet vajon olyasmi gumit kapni, amivel pótolni tudnám ennek a villogónak a rögzítőgumiját? sikerült ma eltépnem.
-
blash
tag
válasz Zola007 #49525 üzenetére
Amit az aliról linkeltél wosawe féle lámpákat már én is nézegettem, de vagy nem lehet kivenni az aksit az ilyenekből, vagy gagyi a konzoljuk. De az sem tetszik, hogy a módok közül nem lehet kiiktatni a villogást, főleg a stroboszkópot. Még a lassú villogással kiegyeznék, mert alkonyatkor jól jöhet, Vagy hogy az egyik led folyamatosan világítson, míg a másik lassan villoghatna. De lehetnének rövidebbek is, nem két 18650-es akkuval, hanem egymáson lenne két-két 18350-es akku, bár magasabb lenne. Nem tíz centi hosszú lenne, hanem csak hat, mint ez ez: aliexpress.com/store/product/Mini-Bicycle-Light-2-Led-5-Mode-2000mAh-USB-Rechargeable-Cycling-bike-Front-Lamp-Rear-Taillights/716777_32916740627.html
Ja, meg lehetne tir lencsés meg normálisabb vetítéssel, hogy ne vakítsa a szembejövőket. Ó, és ha már cserélhető akksis lenne, akkor belül támasszák ki valahogy az akkukat, mert nem szeretem mikor lötyög az akku. Kis belső darabot szoktam az akku mellé tenné, de megnehezíti a cserét, ha az útszélén kell. Túl sokat várok...
-
WestBam
Topikgazda
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz Zola007 #28876 üzenetére
Karórádtól tartsd távol, ha nem kvarc. Rontja a pontosságát.
Monyos : Fog vesződni az akku töltésével? Sztem egy Vander is megteszi erre a célra, elemről is megy, zoomolható. [link] Természetesen a linkelt Convoy jó választás.
[ Szerkesztve ]
39 mm-es Archimede Pilot eladó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest