Hirdetés
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
válasz Zola007 #5398 üzenetére
ps: nem fontos kínai, de gondolom mindegyik ott készül :-)
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Mittu88
senior tag
válasz Zola007 #5398 üzenetére
pár méterre ez bőven elég. Megnézem, hátha van valami brutális, ami horgászathoz is jó. De ezt megvenném, kb 2000Ft Ha nem jön be ennyiért bármikor el tudod adni.
-
Auratech
őstag
válasz Zola007 #14133 üzenetére
A led fókuszban vetített képe egyértelműsíti. Nagyitóval nézve a led árok-rajzolata is típusfüggő.
Zola007
Bringás lámpa mind akkupackkal megy, mivel esznek rendesen. Fix irányításúak, esetleg többféle karakterű világitótest van bennük.
Kézilámpában rengeteg fajta van 20 dodo alatt. A fix foncsorosok közül az erősebbek +300lm, vakítanak, az állitható fókuszosok jók, csak ott meg kirázkódhat a beállítás.
Én 2 fókuszos, pici, erős kézilámpát használok a legnagyobb akksival, ami megvehető. Így korrekt.
Néha az a fontosabb, hogy messziről lássanak, főként városban.
Nem lényegtelen, ha közeledem egy nem belátható kereszteződéshez, amiben nekem lenne elsőbbségem, magam el vetíthetek 15m-re, hogy beérek a keresztbe. Bringautak gyakran kereszteznek utcákat és az ott haladók le se fossák, hogy kerékpáros jöhet elsőbbséggel. Főleg este.[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
Auratech
őstag
válasz Zola007 #14137 üzenetére
led tech
A kettő tényleg azonos rajzú. Az U2 nagyobb fényáramú azonos driverrel. Nem sokkal. Csak a rendelési kódja különbözik. Lehet, hogy valamilyen leválogatás eredménye az U2..nem tudom...
Ultrafire SH98 és így néz ki a bicajon.bicajlámpák
Szerintem Q5 ledes lámpát ne vegyél. 5állású T6/U2 ledes, fókuszos lenne a legjobb. Néha túl sok a takarék is most...a sétálóutca környékén... Valami ilyesmi, ha minden egyben kell..Raysoon megy 3 AAA elemmel is szükség esetén
Reflexszalagot a kerékre tegyél! A forgó mozgás bevillanása nagyságrenddel többet mond távolról az autósoknak. Nekem a gumik oldalán van visszaverő réteg, ami messziről "világít".
Este hazafelé tekerve szinte hihetetlen, hogy rendszeresen munkába tekerőknek nincs nyomorult párszáz forintjuk, hogy látszódjanak legalább...[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
addikt
válasz Zola007 #14553 üzenetére
"China Post - 10/28 now available as a shipping option during checkout
Tracking Delay - about 3 to 5 days
"Normal" cylindrical batteries - officially banned
Built in batteries - officially banned
e-liquids - likely bannedSwiss Post - 10/28 now available as a shipping option during checkout
"Normal" cylindrical batteries - unknown/experimental (officially NO)
Built in batteries - officially OK
e-liquids - OKHong Kong Post
Delay - about 1 week for orders shipped within past 2 weeks. Longer for older orders
"Normal" cylindrical batteries - officially banned, but few returned packages lately
Built in batteries - officially banned, but few returned packages lately
e-liquids - unknown and not many returnsSingapore Post - on trial run - full return expected soon
"Normal" cylindrical batteries - officially banned
Built in batteries - "Officially OK" (pending confirmation from trial run)
e-liquids - "Officially OK" (pending confirmation from trial run)EMS/Speedpost
Delay - no abnormal delay, only the standard 1-2 days for the website to update
"Normal" cylindrical batteries - officially banned, but few returned packages lately
Built in batteries - officially banned, but few returned packages lately
e-liquids - unknown but hardly any returnsUSPS
Delay - A few days, no online tracking info until inspection scan.
"Normal" cylindrical batteries - officially banned, but few returned packages
Built in batteries - officially banned, but few returned packages
e-liquids - unknown but hardly any returnsDHL
Delay - no abnormal delay, only the standard 1-2 days for the website to update
"Normal" cylindrical battery - banned from using regular services, must use special "dangerous goods" service. Custom quotation required per order as price depends on what product (product must be major brand named), quantity, packaging, and destination -- VERY expensive and complicated. Not viable for most customers.
Built in battery - OK, ships normally"Akkumulátort magyarán nem lehetne feladni postán sehol sem.Karácsonyra mi lesz itt?
-
addikt
válasz Zola007 #14555 üzenetére
Szinte megölnek vele minden rendelést,mert a legtöbb dolog ma már mobilitásra épül az akkumulátor segítségével.Ráadásul karácsony előtt nem sokkal.Egyetlen cég sem vállalja a szállítást igazából
szerk: Ja és akkor mit merjek még rendelni?Mi fog megjönni?Power bank?Nem most kezdődött,lehet egy hamar nem lesz pozitív döntés.Manafont is HK post-os.ááá
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz Zola007 #14615 üzenetére
De egy Convoy S2 csak pár $-ral több, mint egy 501B, és sokkal jobb minőségű, meg a driver is sokkal jobb. Ha egyszer veszek, akkor biztos kiadnék egy kicsivel több pénzt érte. A C8-at meg azért írtam, mert olyan kell, ami messzire világít. Bár ugye méter nem lett írva, és lehet, hogy bőven elég egy S2/501B.
-
zoli03
őstag
válasz Zola007 #14622 üzenetére
A #14621-es hsz-emben egyáltalán nem arról van szó, hogy egy telekre melyik lámpa jó. Csak 1 mód volt a C8-adon, hogy kisütötte a szemedet? Amúgy beltérre sose használnék C8-at, amik voltak, már rég eladtam őket (kültérre se jöttek be nekem).
#14623 dantre: pedig akkor majdnem teljesen meg van hajtva a LED. Az 501B csak pár %-al lehet erősebb, viszont az S2 jobban tartja a fényerőt az akku merülésével.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
-
attiLANte
tag
válasz Zola007 #15575 üzenetére
"egyik ismerősöm pedig váltig állítja hogy ő ért hozzá és az xml-u2 az 4 részre osztott és ilyen:"
Ha úgy vesszük, mindkettőtöknek igaza van.
A hétköznapi értelemben vett Cree XM-L egychipes kialakítású, amiből köztudottan van U2 és T6 fényességi osztályú is. Viszont létezik egy 6- illetve 12V névleges feszültségű, XM-L EasyWhite nevű jószág, ami négy kisebb lapkából áll. Ezeket halogén fényforrások kiváltására tervezték magasabb színvisszaadási indexszel, és szintén gyártanak belőle T6 illetve U2 változatot.
Ebből adódhat a félreértés - sokan/sokszor keverik a családnevet és a fényesség/hatásfok szerinti besorolást, vagy csak pongyolán fogalmaznak. Nem egyszer látom, hogy pl. Cree U2-es ledről ír valaki - ami önmagában nem hiba, csak nem határoz meg egyértelműen egy adott fényforrást.
A "Cree" a gyártó, az "XM-L" egy led család, az U2, T6, stb. "bin" pedig egy megkülönböztető jelzés adott családon belül, ami a hatásfokra utal. Ezen kívül szerepel(het) még színhőmérsékletre utaló jelölés is, pl. "3C". Tehát ha valaki azt mondja, hogy vett egy Cree XM-L T6 3C leddel szerelt lámpát, akkor már nagyjából tudjuk, miről is beszél.[ Szerkesztve ]
-
d4d
tag
válasz Zola007 #15575 üzenetére
Szemre nem fogsz megkülönböztetni XM-L ledeket, hogy most T6, U2, U3, max azt lehet megmondani, hogy hidegebb vagy melegebb árnyalatú-e. A neutral és főleg a melegebb árnyalatú ledek színe sötétebb, narancsosabb és most nem a fényéről beszélek hanem magáról a ledről, de egy kocafelhasználó nemigazán lát még neutralt se, szóval nincs mihez hasonlítania.
"váltig állítja hogy ő ért hozzá és az xml-u2 az 4 részre osztott és ilyen"
Ha tényleg a képen látható ledre mondta, hogy ilyen az XM-L akkor mond meg neki hogy még a gyártót se találta el, nemhogy azt, milyen típusról van szó
A másik ami arról árulkodik mennyire "ért" hozzá, hogy a "gagyi T6" miatt fikáz.. az XM-L T6 és U2 között kb pont egy lószarnyi különbség van, szemre soha az életben nem veszed észre.
-
attiLANte
tag
válasz Zola007 #15582 üzenetére
"itt egyértelműen a C8 lámpákra értette"
Az más, azokból nem hiszem, hogy lenne EasyWhite változat..."miszerint ránézésre meg tudja mondani hogy melyik a T6 és U2-vel szerelt"
Ehhez külön gratulálok neki. Még ha azt mondta volna, hogy meg tudja különböztetni az XM-L-t az XM-L2-től...
Sokszor éppen az a gond, hogy semmilyen jelölés nincs az emittereken a besorolásra és a színhőmérsékletre vonatkozóan. Csak bízni lehet benne, hogy azt kapjuk, amit szeretnénk.mod.: közben d4d már össze is foglalta a lényeget.
-
Gibbs
csendes tag
válasz Zola007 #15647 üzenetére
Nekem van ilyen, csak SkyRay King névre hallgat. Jó erős lámpa, de közel sem 3000 lumen. Mint általában a több ledes lámpáknak, nincs olyan koncentrált fénye, mint pl. egy C8-nak, viszont jó nehéz. Előnye, hogy az akkuk párhuzamosan vannak kötve, így elmegy akár egy, vagy két akkuval is, ha szükséges. A leírással ellentétben nem memóriás. A kapcsolója elektronikus. Két állandó fokozatú és van rajta egy rejtett strobi, de elkelne rá egy még kisebb fokozat is.
[ Szerkesztve ]
-
-
d4d
tag
válasz Zola007 #15800 üzenetére
Idézem a német forgalmazót, írtam neki emiatt.
"Microfire told me they tested the fan in water...also in dirty water for longer time. It worked fine. Microfire will be online with skype next monday, i will speak with them about all points then"
http://www.microfire-system.com/TestStandard.aspx
-
Penty
tag
válasz Zola007 #20148 üzenetére
Amit én vettem nemrég, az alig 8 centi hosszú, és 1,7 cm széles és egy szem AA-s elemmel/akksival működik.
-
hpsafl
tag
válasz Zola007 #20151 üzenetére
Nem érdemes a legalját venni. Nekem is volt egy próbálkozásom egy 500Ft-os 1AA-s lámpával, és nem is volt rossz, még nem esett le 40 centiről. Utána halott volt, pedig 40cm nem sok, főleg hogy a lámpa sem nehéz, így bírnia kellett volna.
Azóta vettem egy Trustfire Mini 03-at
Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com
-
Wendelke
senior tag
válasz Zola007 #20153 üzenetére
A TrustFire Mini 01-et és a 02-t bátran merem ajánlani, mert van mind a kettő. Asszony kapott ajándékba egy 02-t, és úgy megtetszett, hogy magamnak meg rendeltem egy 01-et.
Besz@rás, hogy milyen picurka lámpa és mennyire jó fénye van. Akinek megmutattam nézett nagyot a fényerején. Annyi hátránya van, hogy a 16340-s akkuval nem sokáig bírja, de ugye nem is folyamatos használatra van kitalálva.
Ja és nagyon szép a kidolgozásuk.
[ Szerkesztve ]
"Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.
-
hpsafl
tag
válasz Zola007 #21140 üzenetére
Nem egy nagy eresztés, és a két led közül egyik sincs központban , bár ez a fényét nem nagyon befolyásolja, de a kék ledet nem értem, hogy minek. Ha még piros lenne akkor oké, mert azt a vadászok használják, ha minden igaz.
Ha érdekel, akkor van egy a családban, azt elboltolhatjuk, de a részleteket privátban beszéljük meg.
Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com
-
veterán
válasz Zola007 #21383 üzenetére
Mindegy szerintem, csak ne olyan legyen amibe vannak nagyon finom darabkák, pl grafit. Amúgy lehet teflonos, hőálló, stb..
(#21384) MAC72
Köszi Nem találtam még amúgy semmilyen infót hogy milyen jó bele pontosan.
(#21388) HUNgaroczel
Szerintem inkább vegyél külön hozzá akksit, mert alapból fejlámpák neccesek, főleg ami ilyen kicsi. Úgyhogy én a helyedbe inkább másik akksit vennék hozzá. De az miért baj ha 2-2 akksi különböző?
iPhone 13 Pro Max
-
csucsotke
aktív tag
válasz Zola007 #21383 üzenetére
Gyógyszertári vazelint használtam, az nem vált be, pislogott, érintkezett a lámpa(Convoy S2). Szerintem az olyan kence lehet, mint a szilikonzsír. Rézpasztát vettem autósboltban, állítólag ez vezeti az áramot. Beledugtam a multimétert, de végtelen óhmot jelzett Ennek ellenére bevált, mert nincs már a pislákolás, pedig jó vastagon bekentem a meneteket. 500ft per tégely.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Havi limitet kap a GeForce Now