-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nahát!
tag
válasz erik365 #19050 üzenetére
Nagyon szép és jó töltő, de "valós" akku kapacitást csak akkor fog mutatni, ha jócskán lemerült állapotban kezded tölteni. Merthogy a betöltött mennyiséget mutatja. Először meg is ijedtem, amikor a Keeppower 3400mAh akkumat 4V töltöttségi szinten beletettem és csak pár száz mAh teljesítménnyel zárta le a töltést.
[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz erik365 #19050 üzenetére
TESZT
Többet mond minden szónál.Saját vélemény:
USB-s adapter úgyis van pár itthon, így arra nem feltétlenül van szükség, így legalább kevesebbe kerül. Manapság már szinte minden kütyü mikro-USB töltésű, és aminek az adaptere tud legalább olyan 1A körül, az megfelelő ehhez a töltőhöz. Vagy ott az USB3.0, ha gépről töltenénk.
Nekem csak a LiFePo4 töltés hiányzik belőle, egyébként korrekt.
Ha "mindenes" kell, akkor a D4-et viszem magammal.
Ezzel viszont a nagy 10400-as powerbank-ről is tudok tölteni, ha szükség lenne rá.
A beletöltött áram-mennyiség jelzése tetszik.
Igaz, hogy kisütési tesztet nem tud csinálni sajnos, de azért látszik, ha egy akku már "fáradtabb".[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
hpsafl
tag
válasz erik365 #18887 üzenetére
Nekem tönkrement az elektronika egy olcsó trustfire akkun, és 4.2V ra töltés után csak egy pillanatra engedte a full fényerőt, majd bekapcsolt a védelem.
Az lett a vége, hogy beidegesedtem és lekaptam a védelmi áramkört
Várj még pár napig, hátha magához tér.Más:
Nem tudja valaki, hogy a Nitecore UM20 két akkut is tud egyszerre 1A-al tölteni, vagy akkor már csak 0,5A a töltőáram?Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com
-
korn
aktív tag
válasz erik365 #17916 üzenetére
Ez az ellenállás teszt tökéletesen megmutatja az állapotát. Így lehet pl belsőellenállást mérni.
Index fórumon leírtam már egyszer hogy lehet belsőellenállást számolni:
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=109441820&t=9021327
vagy BLF-en: http://budgetlightforum.com/node/7864#comment-128966
-
korn
aktív tag
válasz erik365 #17910 üzenetére
Ha normálisan fókuszra tudod állítani a refit, akkor 60000 luxot biztos tudna a dedómolt leddel. Értelemszerűen csökkenne a spot mérete. Az egyik C8-as lámpámban van egy dedómolt sima xm-l T6 rézcsillagon 3A-es driverrel, 55000luxot tud. Csak összehasonlításképp, korábbi nagy sláger lámpa a skyray stl-v2 ennél kevesebbet tud.
-
Nestor16
senior tag
válasz erik365 #17887 üzenetére
Nos, nem kimondottan borotvához volt, hanem a termék mellé ajándékba. Megkerestem: Energizer CH2PC-eu
Örülnék, ha mégis jó lenne, mert elég drágák a töltők 1 db akkuhoz képest is.
Jah igen akku. Erre emlékszem, hogy elég jó féle. Ez jó is lenne az elemlámpába?
Elvileg 2x erősebb lesz a fényereje tőle?! Gondolom mégsem ilyen egyszerű attól, hogy 1,5V és 3,7V.Üdv, Dávid
-
zoli03
őstag
válasz erik365 #17785 üzenetére
Én tegnap próbáltam rendelni, a kódot elfogadta, de egyszerűen nem tudtam befejezni a rendelést, hiába kattintottam az egyik gombra, nem ment történt semmi. Kegyetlen lassú volt az oldal (most se gyors), meg drága is. Ezzel a kuponnal csak annyit értek el, hogy soha nem fogok náluk vásárolni.
-
bul07
nagyúr
válasz erik365 #17773 üzenetére
Nem haragszik meg senki érte, csak ép szabály ellenes
Vagy egy két fórumrész ahol lehet de nem a szakmaiban( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
AstraCDX
senior tag
válasz erik365 #17766 üzenetére
Lehet, hogy én is fújnék bele, de mindenképpen látni akarom, hogy mi a hiba .
A kapcsolója romlott el, vagy a LED alatti elektronikai rész .
Tudni akarom, hogy miért fújom oda ahova fújom .
PöLö, hogy kontakthibás a kapcsolója .
Mert gondolom a forrasztási hibán, vagy az esetleges alkatrész meghibásodáson a kontaktspray nem segít .
Üdv.
Astra
-
Robyka
aktív tag
-
szaboger
tag
válasz erik365 #17711 üzenetére
Szia erik365 ! igen feederekhez kellene, fejlámpák is ahhoz hasonló amit linkeltél van, de kifejezetten ilyen kéne hogy menjen egész éjjel illetve szürkületkor amikor még nem igazán jó a fejlmpa. Az amit linkeltem kb 20 órát megy egy gombelemmel ezért sem lenne mellékes a fogyasztása.
-
Auratech
őstag
válasz erik365 #17707 üzenetére
Gyakorlatilag egy hónapja rendeltem meg. Július 21-én.
Az egyik termék nem volt készleten, emiatt várnom kellett pár napig.
Kérhettem volna a készleten lévő dolgok azonnali postázását de nem volt annyira sürgős.
Aug 2-án került a csomag a Singposthoz, miután minden beérkezett a csomagolóba. Tehát 20 napot utazott. Mivel 6-14 napot írtak a tengerentúli kézbesítésre (overseas, bár talán szerencsésebb volna kontinensen túlit írni....) rákérdeztem, mi a helyzet pár napja.
Szóval örülök, hogy kézben van minden.A töltőt gyorsan próbára tettem. Hibátlanul működik. A zöld pana 3400-as akku is szépen (épp) elfér benne.
Most néhány régi nmh fotóakkut kínoztam vele. Ebben is jó lett...A Ruinvo 602 akku ház még tartogat egy kérdést. A próba után derül ki valójában, hogy a pcb-je ténylegesen tudja-e a 2.1A áramot az almás jelű usb kimenetén. (volt ilyen post) Ha nem, akkor a gyári kábellel az iPad4-t nem fogom gyorsan tölteni vele... A fórumon látott egy-két csalódott üzenet után a rendeléskor direkt kértem, hogy a 2.1A képes pcb kell. Ez az iPad3-4 esetén lényeges, ahol a gyári töltő jó 10W-os, a nagy akku miatt...
A napelemes villogót meg kitettem napozni. Jóval erősebb fénye van, mint számítottam...
[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
hpsafl
tag
válasz erik365 #17665 üzenetére
Specialized Big Hit váz, elöl 02 RS Boxxer WC, hátul Fox Van R levegősre tuningolva, Avid Juicy 5 185-ös tárcsákkal, Saint hajtás, Novatec agyak, hátul Double Wide felni, meg egy 795mm széles crossmotor kormány, mert a többi nekem túl rugalmas volt
Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com
-
őstag
válasz erik365 #17611 üzenetére
Nem tudni még, egyelőre hót ideg vagyok a csúszások miatt: az egyik lámpa 3hete jön... Lámpa részről 1ébként semmi barkács, a konzolt kellett megálmodni hozzá, hogy 60mm átmérőig fogjon mindent és itt gurult el a gyógyszer, mert ha összeáll akkor közel 4000lumen és 300kcd fényesség lesz, amivel nem kizárt az 1km hatótáv... ez bicón nagyon fontos
Ha nem biciklizek, melóban is segít majd a cucc meg minden olyan helyzetben ahol lámpa is kell. Mellékes de ha 2013 március is megismétlődik (erre felé gyakori áramszünet terén) az sem zavar, mert legalább fényem van hetekig, csak jönne már az a tk75 2900lu változat
[ Szerkesztve ]
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
őstag
-
zazenke
őstag
válasz erik365 #17589 üzenetére
eddig kulcstartó lámpának a photon micro-light freedom mini fényt használtam mely ütés és vízálló és teljes fényerőszabályzást sos-t stobit tartalmaz melynek frekije is változtatható. nem is érezni hogy a kulcsoknál ott van annyira pehelysúlyú mégis autó is gond nélkül átmehet rajta. full aranyozott belső felépítés stb. Kategóriájába a legjobbnak mondják ezt a kis amerikai kütyüt.[link]
most viszont megláttam egy érdekességet "csekély" 12 ezerért ami mini 3.7 voltos aksit tartalmaz 10180 típusút. kategóriájában ezt a legkisebb lámpácskának hirdetik . titán alu ötvözet 2 fokozatú fényerő mely 100 lumen felett van ami nem semmi egy ilyen mikro fénytől.[link]
van valaki esetleg aki ilyet használ már vagy valami hasonló kaliberű megoldást.
Én mostanában direkt kulcstartó lámpákra utazom , mert hiába van nagyobb lámpám is azt nem lehet magamnál kényelmesen tartani mindig.[ Szerkesztve ]
-
zazenke
őstag
válasz erik365 #17560 üzenetére
én vettem nem régen soshine töltőt nekem nem igazán jön be mert kiirja pl a mah értéket de nagyon tévesen és ki is írja hogy poor cell (kapacitás vesztett) ami nem igaz . tized értéket ír ki ami még akkor se lenne igaz ha bovli 18650 es aksi lenne. az eneloop ceruza aksi meg majd szétdurrant töltés közben annyira forró lett és azt írta ki hogy 1.6v töltő fessszel tölti ami még nem lenne baj de soha nem forrósodott ennyire ez az eneloop aksi.[link]
[ Szerkesztve ]
-
kowik
tag
-
-
kowik
tag
válasz erik365 #16151 üzenetére
Vagy nem jól kutattál.
3,49$ http://www.fasttech.com/products/0/10001919/1158901-miller-ml-101-mini-usb-smart-charger-for-18650
És a teszt: http://lygte-info.dk/review/Review%20Charger%20ML-102%20UK.html
-
hpsafl
tag
válasz erik365 #16143 üzenetére
Az a baj, hogy nem találtam kissebb mennyiséget, a nagyot meg nem veszem meg, mert nem tudok vele mit kezdeni.
De ahogy elnézem gyárt más is ilyen hőálló szerelőpasztát.Vagy esetleg a procihoz való hővezető paszta nem jó?
-
hpsafl
tag
válasz erik365 #16136 üzenetére
Azért, mert ha pl egy 1A-es fogyasztót teszel az akkura, akkor beesik a feszültség, de ha leveszed, akkor feljebb megy. Ugyan ez játszódik le töltéstnél is, csak fordítva. Tehát ha visszább vesz, akkor kevesebbet megy fell a feszültség, és így jobban fel tudja tölteni (töltőrő levéve később is 4.2V körül lesz).
-
kowik
tag
válasz erik365 #16115 üzenetére
Én is IMAX B6-ot használok, kisütésre, vagy több akku töltésére.
Mindennapokban Miller ML-102. -
hpsafl
tag
Nekem is van kettő egy hyperion, meg egy hobbyking eco 6-10 200W. Utóbbit használom csak lámpához. A legjobb az benne, hogy pl akár 6 akku tölthető vele egyszerre, úgy hogy a végén minden akkut egy szintre ballanszol. Mondjuk ehhez csak egy adag egyforma (pl Tk75-ben egyszerre használt 4db akku) akkut érdemes beletenni, tehát együtt merülő cellákat. De azért is jó, mert 0.1A-enként lehet állítani a töltő áramot.
Nekem kézenfekvő volt, mert ez volt itthon, és így a töltő árát megspóroltam, de ha vinnem kell valahova, akkor az igazi macera.
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
Én pl Imax B6-ot. Kicsit macerásabb, mert külön kell venni hozzá akkutartókat. Kicsit tovább tart elindítani a töltést, mert össze kell dugdosni a kábeleit, aztán beállítani a menüt. De sok extra funkciót ad, bár én csak néha töltök vele, leginkább csak kisütök. De amúgy nem hátrány, ha van egy otthon, mert pl egy 4-es tartóval egyszerre egész sok akkut igen gyorsan fel tudsz tölteni.
-
hpsafl
tag
válasz erik365 #16104 üzenetére
Helyenként változó, hogy mennyi idő alatt ér ide, és mennyibe kerül a posta. Pl a wallbuys-ról rendeltem egy spark st6 fejlámpát, meg 2 pár ilyen samsung akkut, de külön csomagban, és az akksi pl hamarabb ideért, mert volt készleten, még a lámpát később tudták csak feladni. Fasttech-en ha jól tudom akkor csak kuponnal ingyenes az akkuk postázása. Kaidomainnál meg azt mondták tavaly november végén, hogy csak surface maillel tudják küldeni, és lassab lesz. Kb január végén ért ide, tehát kb 2 hónapot vártam rá.
-
bul07
nagyúr
válasz erik365 #16039 üzenetére
Small Sun zy-t8 -at mindenképp tuningolni kell
Tehát azt írjátok hogy a banggood.com megbízható
És erről mi a vélemény. Milyen driver lehet benne?( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz erik365 #15965 üzenetére
DE
Az i4 a NiMH akkut is jól tölti, csak valahogy másképp érzékeli a teljes töltöttséget, nem a "klasszikusan" elfogadott -dV érzékelésével. De korrektül befejezi a töltést."Conclusion
This charger uses a CC/CV charging profile, this is the recommended way to charge LiIon batteries. The charge current is a good compromise for handling many battery sizes with only one current setting.
The charger also does a good job on NiMH batteries, but I wonder about the termination.
I will call it a good universal charger."Ha vegyesen tölt vele az ember LiIon és NiMH akkut, CSAK akkor "zavarodik meg" kissé, de ezt azért elég könnyen el lehet kerülni, nem kell vegyesen tölteni. (ez amúgy sem életszerű )
Az tény, hogy nem a leggyorsabb töltő, de kisebb akkukhoz pl. pont jól jöhet, hogy meg lehet felezni a töltőáramot.[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
törölt tag
válasz erik365 #15961 üzenetére
Ezek a foncsor felületének a jelölései.
OP=Narancsbőrös felületű (jobban szétszórja a fényt) általában közelre használatos lámpákba szerelik,
SMO=Sima felületű (valamivel távolabbra világít, erősebb a spot, cserébe gyűrűsebb a vetített kép) értelemszerűen távolra használatos lámpákba rakják általában.[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz erik365 #15852 üzenetére
Akkor fejlámpa kellene neked nem?
(#15641) zoli03 - kezdve olvasd el ezt ajánljaHa kézi lámpa kell akkor valami zoomos kell nézned
Viszont azt is vedd számításba hogy ezekhez kell 18650 akkumulátor meg töltő is ez mind plusz költség
Ha fasttech.com-ről vennél valamit kupon hozzá BLF 5% add
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz erik365 #15850 üzenetére
Megrendelésben segít Winner_hun, itt a hirdetése minden leír benne
Amúgy valami támpontot adhattál volna hogy mire használnád könnyeben lehetne ajánlani valamit
Ha messzebbre akarsz világítani 2-300m akkor ezeket lehetne ajánlani [link] , [link]
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz erik365 #15846 üzenetére
Minden az áruktól függ, ha olcsók 1000Ft körül bármelyiket 3000Ft-ért már semelyiket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Szólánc.
- Vezetékes FÜLhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest