Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Öregszem
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
A214
aktív tag
A skilhunt h04 lámpánál mit jelent a high cri led ?
-
chrlee
lelkes újonc
válasz bedvóter #63696 üzenetére
Köszönöm a javaslatod, de szerintem van normális lámpám.
Te viszont valahol eltévedtél. Ha egy kattra bekapcsolod a lámpád, akkor ott nincs semmiféle biztonsági zárás. Annak ugyanis pont az a jelentősége, hogy adott helyzetben ne egy (akár véletlen) kattintásra kapcsoljon be a lámpád. Nyilván egy gombelemes kulcstartólámpánál ennek nincs sok jelentősége, max lemerül, egy jobb lámpa koncentrált fénye viszont akár másodpercek alatt is képes tüzet okozni a hátizsákban egy túra alatt.
Ha neked nem kell lockolás, akkor az M21C-U lámpán kifogásolt funkcióra egyszerűen nincs szükséged. Nyilvánvalóan a lámpa agyonverni szándékozott tervezője sem tart a fejedhez fegyvert, hogy márpedig kapcsold be azt a funkciót, amire nincs szükséged. Lockolás nélkül viszont az M21C-U is pont ugyanúgy 1 kattintásra kapcsol be, ahogy a te lámpád.
-
bedvóter
tag
chrlee és ks52:
Akkor ideje már beszereznetek egy normális lámpát.
Amíg ti tekergetitek a zárókupakot és nyomogatjátok a gombot LOGIKUSAN 37-szer röviden és 43-szor hosszan, addig én bekapcsolom a lámpám egy kattra.Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
chrlee
lelkes újonc
válasz bedvóter #63692 üzenetére
Egy nyomógombbal te hogy oldanád meg az elektronikus lockot, hogy a lámpa ne kapcsolódhasson be véletlenül?
Szerintem a többi gyártó sem talált még tényleg jó megoldást, amely a hátizsákban zötykölődő lámpától igazán megvédené a környezetét. A 4 klikk, vagy a nyomógomb x másodpercig tartó nyomva tartása szerintem ennél is kevésbé megbízható megoldásai a problémának. Ha valakinek a sok nyomogatás nem jön be, még mindig lockolhatja a lámpát a zárókupak eltekerésével.
Az M21C-U egyáltalán nem tűnik rossz lámpának, és az UI-t sem látom problémásnak. Egyszerű és a jól bevált megoldásokból van összeollózva. Szerintem a NarsilM vagy az Anduril sokkal elborultabb, de még azokkal is ki lehet jönni.
-
gyenesmartin
őstag
válasz gyenesmartin #63684 üzenetére
Bevittem munkahelyemre a tuningolt S2-őt és C8-at. De annyira megtetszett bent mindenkinek, hogy anélkül kellett hazajönnöm.
Egy S2+-t fogok venni majd magamnak, de kéne még egy thrower is.
Convoy L21A XHP35 led-el milyen lehet?[ Szerkesztve ]
-
bedvóter
tag
Mellesleg.
Aki ennek a Convoy M21C-U CREE XHP70.2 lámpának a felhasználói felületét megalkotta, annak a fejét egy rozsdás vascsővel verném pépesre.
Csak egy mondat a sok közül:
"a lámpa lezárásához/feloldásához nyomd meg a gombot 10-szer egymás után"
Nálunk az ilyen már első elemiben osztályt ismételt.Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
bedvóter
tag
Most kaptam az infót a Wilcon-tól, hogy a Nitecore HC30 gyártását leállították.
Aki esetleg tervezi a vásárlást, az mihamarabb tegye meg.Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
Tartarus
tag
válasz MittuDomain_ #63686 üzenetére
Engem is érdekelt, kimásolva a linket ez a vége https://a.aliexpress.com/_d8aPFp8 sajnos nálam 33-34$
-
Vlah
tag
Skilhunt h04x 27$-
[ Szerkesztve ]
-
gyenesmartin
őstag
válasz gyenesmartin #63683 üzenetére
Eddig Nitecore UMS2-őt néztem ki. Igaz csak a beletöltött mAh-t írja ki de talán az is jobb a semminél.
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Tudtok mondani olyan akksi töltőt, ami tud 2db 21700-as akksit is tölteni egyszerre anélkül, hogy nagyon feszesen álljon benne, mint egy LII-202-ben? Minél olcsóbban, illetve tudjon akksi tesztet is. -
bedvóter
tag
Egy ilyet keresnék. Talán FBLLMAG tudna segíteni. A lényeg, hogy egy 24 mm átmérőjű csövet (Nitecore HC30) megtartson. A ledlenser oldalán kívül nem találtam, hol lenne kapható.
[ Szerkesztve ]
Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
xcsabo
senior tag
válasz MittuDomain_ #63676 üzenetére
Akkor még egy lámpám sem volt szerintem mikor ez 15 lehetett 🤪
És gondolom még 245 volt a dollár 🤕[ Szerkesztve ]
-
MittuDomain_
őstag
-
papucsiga
csendes tag
válasz xcsabo #63671 üzenetére
Volt az már 15 is, de arra igyekszem nem gondolni én sem, valószínűleg nem lesz többet olyan. Nem tudom most mennyi, de én akcióban 7500-ért vettem itthon év elején. Akit nem zavar a hosszú gombnyomással kikapcsolás, annak egy nagyon szerethető kis lámpa, baromi nagy tartalékkal. Elég széles szögben világít, jól használható fénye van, egy csomó kis apró kiegészítővel.
-
xcsabo
senior tag
válasz Zoli-bácsi #63672 üzenetére
Wuben
-
xcsabo
senior tag
Nem tudtam ellenállni. Bekerult a kosárba egy e05.... 22 volt most alin. 10 percre rá már volt track számom. Max eladom ha nem jön be. Itthon majd 2x annyi az ára.
-
Tartarus
tag
Vennék még egy LiitoKala 50E 21700 akkut. Ahol korábban vettem official store-nál extrém drága lett a szállítás
Valakinek van tapasztalata a hasonmás Direct Store illetve Factory Store-okkal?
Ugyanazt küldik vagy még a LiitoKala hamis cuccait is hamisítják? -
Vertigo18
addikt
Megjött az itt ajánlott Skillhunt E3A lámpa.
Tulajdonképpen eljutottunk odáig, hogy majdnem épp akkora, mint az AAA-s akku, amivel megy. Külön öröm, hogy bele is tettek egy AAA elemet. Kiegészítők még egy plusz tömítőgyűrű, illetve egy kulcstartó-karika.
Összességében nagyon jó kis lámpa.
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
WestBam
Topikgazda
válasz peestike #63666 üzenetére
Persze, hamar belecsaptam a lecsóba és vettem is két Spydercot, meg egy Gerbert de azt tovább adtam, nem jött be. Igazából végtelen Ft-ot el tudnék azokra is költeni, nézem is mindig az akciókat, ha valamit látok azonnal rárepülök. Valami színes kés még nagyon hiányzik. Azóta Vaszilij is vett már másik lámpát, lecserélte az előzőeket, szóval a fertőzés oda-vissza működik
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
peestike
őstag
válasz WestBam #63665 üzenetére
Falusi gyerek vagyok alapvetően, szeretem az állatokat.
Aztán az offolásba még szerintem a flex mellett akkor említsük meg a hiltit is, meg a stihlfűrészt...
Kb. Egy órája futottam bele egy késes blogon a múlt évi interjúdba, azóta lett már neves bicskád?42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
WestBam
Topikgazda
válasz ZozzV6 #63661 üzenetére
Simán, mint tudjuk a köznyelvben a sarokcsiszoló (ami már alapból hibás elnevezés, hiszen pont a belső sarkokhoz nem férsz oda vele) az egyenlő a márkanévvel, ami a flex.
#63662 peestike
Jaj, de régen hallottam én ezt, még valami Markos-Nádasból rémlik. Amúgy ha van lámád akkor ugye szereted az állatokat, mondhatjuk⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
peestike
őstag
válasz WestBam #63660 üzenetére
Vagy:
– Elmagyarázom neked mi a logika. Van akváriumod?
– Van.
– Ebből logikusan következik, hogy szereted a halakat, ebből pedig, hogy szereted az állatokat is. Így van?
– Így.
– Ebből pedig logikusan az következik, hogy szereted a természetet, a jó életet, tehát a nőket is. Igaz?
– Igaz.
– Na látod, ez a logika!
Másnap a felvilágosult rendőr odalép egy kollégájához.
– Figyelj csak, Sanyi, van neked akváriumod?
– Nincs.
– Na látod, akkor te buzi vagy!Flex-akvárium... A vége ugyanaz.
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
iatti
aktív tag
rendelt mostanában valaki emisar-tól? mire lehet számítani szállítási időben,esetleg valami plusz infó?
-
WestBam
Topikgazda
Ezen a héten az Olight M2R Pro Warrior elemlámpáról írtam egy cikket, a blogon már olvasható.
-
gyapo11
őstag
válasz Willie #63646 üzenetére
Cabinet light vagy night light néven találsz ilyeneket, de 3xAAA elemmel nem tudom mit lehet várni fényerőben meg időtartamban. Én inkább egy ledszalagot tennék be, egy két darabos 18650 elemtartóval két védett akkuval, egy 7->12 V stepup konverterrel és egy kapcsolóval.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
őstag
Itt nem elég Ohm törvénye alapján számolni, mert az akkuknak az akku része sem viselkedik ideális áramforrásként, vagyis nem állandó a feszültsége a különböző terheléseken és töltési áramokkal. Képzeljünk el egy autó akkumulátort, ami már meg sem mozdítja a motort. Fogunk egy brutál nagy teherautó akkut, ami 1000 A-t is képes leadni és simán rákötjük a kimerült akkura, ami szintén képes 500 A-re mondjuk ilyenkor már nem 12 hanem 9 V-on. 0.006 Ω (ha feltételezzük, hogy egy 12 V-os feszültséggenerátor meg egy belső ellenállás van sorbakötve az akkuban) és mégsincs semmi gond. Ebben az esetben nem a töltött akku feszültsége esik le iszonyat nagy áram leadása mellett, hanem az üresé ugrik föl.
Ugyanez van a NiMH és LiIon celláknál is, az üresre szívott akku simán fölugrik a rákapcsolt másik cella feszültségére, folyik valamennyi áram, de az töredéke a cellára megengedett maximális áramnak.
LiIonnal nem szoktam így járni, de legközelebb megmérek egy NiMH cellát, amit a töltő már nem hajlandó fölismerni akkunak. Mivel szikrának nincs nyoma, szerintem még a 2 A-t sem éri el. Előveszek majd egy mutatós műszert, mert pillanatok alatt még ez a kezdő áram is le fog esni, mire a multiméter megméri már töredék lesz.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
peestike
őstag
Feltöltött akkunál 4.16 voltot mértem, még jó, hogy nem kukáztam
Ebből a méretből 4 darab ilyen van, bár lámpa már csak egy.[ Szerkesztve ]
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
PHM
addikt
válasz gyapo11 #63644 üzenetére
A Ni-MH egészen más, ilyen szempontból sokkal veszélytelenebb,
már csak az alacsonyabb kapocsfeszültség okán is.
A kisebb lítiumakkuk (pl. 14500) jellemző belső ellenállása 0,1-0,2 ohm,
ez 2V feszültségkülönbség esetén akár 5A kiegyenlítő áramot is jelenthet,
ami nem igazán tesz jót egyik akkunak sem.
Ilyen célra a legjobb, s talán a legolcsóbb is egy TP4056-os töltő modul.
Anno, amíg nem voltak korrekt, márkás töltőim, egy ilyen kimenetére
forrasztottam 2 vezetéket, s azok végeire 1-1 mágnest.
Egy 4-500 mA-es telefontöltővel táplálva biztonságosan lehet használni.[ Szerkesztve ]
Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Willie
őstag
Sziasztok!
A lakáshoz tartozik egy tároló, viszont nincsen benne villany. Magas a belmagassága, ezért a mennyezeti világítás nem opció. Az ajtó fölé, mellé gondoltam egy jól világító elemes vagy akkumulátoros lámpatestet szerelni. Olyat szeretnék, ami nem mozgásérzékelős, hanem az oldalán van egy kapcsoló. Van esetleg ötletetek, hogy hol érdemes ilyet néznem?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
peestike
őstag
köszönöm a segítséget ismét!
Olyan 8-10 másodperc párhuzamosan egy 18650-el, liitokala el is kezdte tölteni.
Remélem feltámad, az opussal majd tesztelem később.42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
gyapo11
őstag
válasz FBLLMAG #63643 üzenetére
Én viszonylag rendszeresen alkalmazom a módszert, de NiMH akkukkal az ipc-1 töltőben. Az simán null üzenettel semmit nem kezd el, fogok egy másik cellát és a talpát a mellette levő slot pólusához érintem, a pozitívot meg egy zsebkés pengéjével a pozitív pólushoz. Erre az ipc boldogan észreveszi, hogy akku érkezett, és a beállított töltőárammal elkezdi tölteni, pár másodperc után bontható a kapcsolat, rendesen feltölti. Fogalmam sincs, hogy mekkora áram tud ilyenkor megindulni az alacsonyabb feszültségű cella felé, de sokszoros tapasztalat, hogy semmi gond nincs, nincs szikra, pláne nincs robbanás.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
FBLLMAG
senior tag
Vékony vezetékekkel szoktam, és csak pár mp -en keresztül. Ép, hogy magához térjen az akku, és megy bele a töltőbe. Szerencsére, túl sokszor még nem kellett csinálnom. De így biztos nem lesz túl magas kapocsfeszültség az akkun.
Az izzó nem rossz ötlet. Csökkentve van az áram vele.
[ Szerkesztve ]
-
PHM
addikt
válasz peestike #63640 üzenetére
Ha nem akarod, hogy felrobbanjon az akku a kezedben, az autós töltőt
ilyen célra jobb elfelejteni.
Azt még megpróbálhatod, hogy többször újraindítod a töltést a Liitokalában.
Nekem sikerült egy véletlenül túlmerített cellát így életre kelteni.
Ha 6-8 kísérletre sem változik a helyzet, marad a szelektív gyűjtő.
Alternatíva lenne még egy kiszuperált 5V-os töltő, a kimenetével sorba kötve
egy Si dióda és egy 50-100 ohmos ellenállás, de ilyesmi nincs kéznél gondolom.
Szerk:
FBLLMAG ötlete jó, de ha van zseblámpaizzód, azon keresztül javaslom a töltést.#63639 xcsabo:
Tartok tőle, hogy előbb-utóbb ebből baj lesz.
Pont a bontott, túlmerült akkuk a leginkább hajlamosak a túlhevülésre.
Lehet, nem ártana kicsit utána olvasni a témának.[ Szerkesztve ]
Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
-
peestike
őstag
Urak! Köszönöm szépen a tippeket! autó akku töltő nincs kéznél, legbutább töltőm meg a liitokala...
-
ZozzV6
senior tag
válasz WestBam #63629 üzenetére
A jelenlegi kígyóban már van pár lap ami még megtereli a fényt. Semmilyen előnyt nem élvez se a thrower se a flooder 😉 és 150mm fejátmérőig használható.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
peestike
őstag
-
gyapo11
őstag
válasz WestBam #63629 üzenetére
Ez a két próbálkozási irányzat van, az összes fényből valami átlagot képezni és azt mérni, vagy luxot-felületet mérni a spotban és a spillben, illetve az egész vetítési képben. Nekem ez utóbbi fontosabb, mert ezzel látok.
A kérdés a mobiltelefon fényérzékelője volt. Egy Cubot X6-tal néztem, egyrészt nagyon más értékeket mér mint a luxmérő, másrészt a lámpát folyamatosan közelítve vagy távolítva nem folyamatosan pörögnek a számok, hanem egész nagy tartományban képes mutatni ugyanazt az értéket, és több appal is ugyanígy. Nem tudom más telefonoknál mi van, de ez így természetesen nem használható. És 10 ezer luxnál megáll, többet nem tud mérni, ez is korlát lehet. Ennek a szenzornak a feladata a képernyő vlágosságát szabályozni, ahhoz meg nem kell pontosság, csak kb. valami.
Ezzel szemben fényképezni tud jól minden telefon, és egy fehér felületet megvilágítva a fénymérés adataiból könnyen számolható a lux érték. Pl. napsütésben iso 100, f8 és 1/250 az 14-es fényérték, ami 40960 lux, van erre táblázat -1-től 18-as fényértékig. De nem is az abszolút lux érték fontos, hanem az összehasonlíthatóság a lámpák között, vagy fokozatok között.
Egy nagyon durva példa: íróasztali lámpa fényénél a billentyűzetet fotóztam, nem hófehér, inkább csontszínű, iso 116, f2.8, 1/33, ez 8-as fényérték, ami 640 lux, luxmérővel 507 lux. A luxmérő a beeső fényt méri, a fénykép meg a visszavert fénnyel készül, fontos, hogy a mérőfelület az egész képet kitöltse és egyenletes fehér legyen.[ Szerkesztve ]
-
peestike
őstag
sofirn 10-ben a pkcell 14500 lemerült. vagyis ezt gondoltam, mert már 0 fényt adott. bedobtam az opus bt-c100-ba, ami kb 2 perc után kiírta, hogy full. még próbáltam egy nitcore-t, az a kijelzőn csak ennyit írt: EE, liitokala fel sem ismerte, műszerrel 1,78 voltot mértem. frissítés/regenerálásra visszatettem az opusba, hátha.
jól gondolom, hogy nem sok esélye van az akkunak a jövőre nézve?42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz sarajhvh #63628 üzenetére
Szerintem, felesleges a 21700 ebben a lámpában. Az L16, L17 is inkább a nagyobb táv bevilágítására lett kitalálva. Otthon, esetleg a nagyobb kertben van értelme használni ezeket. Bár a L17 szélesebben világít, de nem elég szélesen. Olyan 30 cd/lm -os lámpák szintjén. Esti sétára sem ezekkel mész. A L17 további jó tulajdonsága, hogy normál helyzetben kihagyja az eco és turbó fokozatot. A magas fokozata 370 lm, 40000 cd. Ezzel is elég messzire ellátni, miközben nem meríti az akkut. Az 50 lm, 6000 cd -val is lehet már tájékozódni, jeleket keresni. Bár közelre inkább a széles fénycsóva híve vagyok. Bár van szórt fénye is, de ez jóval gyengébb a normál lámpákhoz képest. Hogy érted. Esti sétára az erdőben inkább a Viking PRO szórt fénye, jeleket keresni, merre tovább, a Viking, mi van előttem, a Predator PRO (40° -os szórt fénye végett), és csak ezután, a tényleg nagyobb táv végett van értelme a L17 -nek. Mikor már 200 m -nél távolabb kéne látni. Felesleges a +súly.
-
WestBam
Topikgazda
válasz tknof1871 #63627 üzenetére
Röviden: NEM.
Hosszan: nem igazán, mivel a lumen a teljes kisugárzott fény mennyiségét méri, ezért is szokás ulbricht gömbben mérni, mert annak a speciális bevonattal ellátott belső felületén tud úgy "pattogni" a foton, hogy a végén az árnyékoló mögött elhelyezett (közvetlenül nem juthat a szenzorra fény a lámpából, az rontaná a mérés pontosságát) kalibrált szenzorra jutó fény mennyiségéből meg tudják mondani, hogy pontosan hány lument tud az adott lámpa.
Vannak próbálkozások házilag is lumen mérésre, van aki házilag készít gömböt (számomra is ez a leginkább szimpatikus megoldás) és abba tesz egy lux mérőt, majd "bekalibrálja" egy etalonnak kikiáltott lámpával, és akkor tudni fogja, hogy kb. mennyi az annyi a végén. A fórumról is van aki már épített hasonlót, de az hajlított csövekből áll, azzal éri el a szükséges fénytörést. Ha jól rémlik csak Zozzv6 fórumtárs építette meg, más nem, használja a mai napig, lumen kígyó szavakra keresve tuti megtalálod ha itt nem akkor a blogján a blog.hu oldalon. Számomra ez a megoldás kevésbé szimpatikus, cserébe sokkal egyszerűbben kivitelezhető és helytakarékosabb, mint a hatalmas gömb, amiben viszont véleményem szerint kevésbé befolyásoló tényező az, hogy egy lámpa thrower vagy flood, egy LED-es, vagy több LED-es, pontosan van-e behelyezve, stb.Pro tipp: a legegyszerűbb megoldás két lámpa nagyságrendi összehasonlítására: fürdőszobába bemész (ha fehér a plafon és a fal is, valamint nincs tele pakolva mindennel), a földről a plafonra világítasz, a visszavert fényt egy luxmérővel megméred. Eztán ugyan abban a pozícióban ülve a másik lámpával is ugyan úgy a földről a plafonra világítasz és a luxmérőn látott számból tudsz következtetni arra, hogy melyiknek magasabb a lumen értéke. Számokat nem tudsz belőle sehogy kihozni, max. akkor ha egy "normálisabb" lámpát aminek ismert a gyárilag mondott lumen értéke megmérsz és ahhoz képest az eltérésből visszaszámolsz, de ez eléggé csak nagyságrendi, cserébe a thower és a flood lámpák közt valamennyire elmossa a különbséget, mert csak a visszaverődő fényt méred, gyakorlatilag bele ülsz az ulbricht gömbbe Egy olcsóbb luxmérő szerintem 3000Ft körül van, ennyit még talán megérhet a projekt (vagy a játék, bárhogy is nevezzük).
-
tknof1871
őstag
Üdv! Telefon okostelefon segítségével meg lehet határozni hány lumen egy lámpa által kibocsájtott fény? Olyan pontossággal hogy értelme is legyen.
Elvileg meghatározható, a telefon tud lux-ot mérni, lux=lumen/megvilágított felület. Professzionális pontosságról nem lehet szó, ezt nem kell magyarázni.
Valaki próbálta már? Még érdekesebb ha próbálta, csinált méréseket egy lámpával és össze tudta hasonlítani egy professzionális lumen mérővel is megmérve a lámpát.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
FBLLMAG
senior tag
válasz FBLLMAG #63614 üzenetére
Megérkezett az Acebeam L17. Csak fehér. 4 cm fej átmérő, 1" test átmérő, 14 cm hosszú, 1400 lm, 800 m, 160000 cd. Röviden. Elég széles a hot spot -ja, és azért spill is akad. A lámpa nem, de az akku tölthető. Sőt power bank -nak is lehet használni szükség esetén az akkuját. A magas és turbó fokozat között, nem olyan látványos az ugrás. Szemre. Az oldalamat minden esetre nem húzza. Tartalék minden, gyöngyvászontok, csuklópánt, klipsz, akku vezetékkel, természetesen, jár hozzá. Meg az 5 év gari is. A kapcsolójába máris beleszerettem. Elektromos, rendkívül halk, és könnyed.
-
chrlee
lelkes újonc
Elírtam, annyira sok ez, hogy minden percben tiltakozok ellene. Természetesen 27 a helyes érték.
-
chrlee
lelkes újonc
válasz BennyRay #63619 üzenetére
Szerintem még ennél is rosszabb a helyzet, pl. 22 € fölött így néz ki a dolog:
termék ára (50USD)
+ szállítás díja (pl. 18 USD)
+ az árú árának 25%-a (ÁFA)
+ a szállítás költségének 25%-a (ÁFA, mert ezt is hozzácsapják)
+ vámügyintézés díja (2,5%, de minimum 5990 Ft + ÁFA)Így lesz az 50 dolláros, azaz 15.000 Ft alatti lámpa teljes költsége majdnem 33.000 Ft.
-
iatti
aktív tag
emisar már bedobta a dhl-es csomagküldést. gondolom megy az ötletelés a lecsökkent forgalom felpörgetésére. én is ősszel akartam sógornak venni egy d4sv2-őt, de szerintem halasztódik a dolog.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz chrlee #63615 üzenetére
Ha tudsz várni pár napot, akkor lefotózom. Már 60 km -re van a lámpa, csak a főnök kirándul. Az asszisztens csaj volt olyan rendes és lefotózta. Csak Ő még friss munkatárs. Fotózni, e-mail -ezni már tud. De árat nem tudott mondani. Azt meg a főnök mondja meg. Bár abból leszámíthatok 20% -ot. Automatikusan. Így vagyunk megegyezve. Tehát találgathatom az árát. Lehet, hogy ezen a héten megkapom a lámpát, 1 hét múlva meg a faktúrát.
-
chrlee
lelkes újonc
válasz FBLLMAG #63611 üzenetére
Hmmm, azt meg hogy? Én úgy látom, hogy még az Acebeam saját oldalán is színenként külön modell rendelhető, illetve a dobozán is látszik, hogy a LED szine (fehér vagy zöld) x-elhető opció rajta. A tesztereknek olyan csak fehér ledes modelleket küldtek, amelyeknek a dobozán csak a fehér és a zöld opciónak volt hely, illetve dobozon szereplő leírás is két külön változatot említ. Jó kis lámpának tűnik, de ez az infó azért nem mindegy.
Ha megkapod, akkor írj róla pár sort, mert nekem több dolog is fura benne. Pl. miért csak 370lm a high fokozat, ha a turbó 1400lm?
-
FBLLMAG
senior tag
Nemrég volt szó az Acebeam L17 -ről. Azt írtátok, hogy külön lehet választani a fehér, zöld, piros közül. Most próbálják nekem, és a fehér mellé már sikerült a zöld ledet is bekapcsolni, ugyanazon a lámpán. 1400 lm a fehér, 2000 lm a zöld fény. 160000 cd a fehér, 168000 cd a zöld. 1 m ejtésállóság, 5 m vízmélység bírása. Osram ledekkel ellátva. Eddig 1 lm holdfény is volt az Acebeam lámpáin, most 15 lm a legalacsonyabb fényáram. Még nem tudom mennyibe fog kerülni, de fogadni akartak velem, hogy a legolcsóbban kapom meg a környékünkön. 5 év garival. Majd kiderül, hogy LEP gyilkos -e.
Remélem nemsokára lesz lehetőségem kipróbálni.
Majd elfelejtettem, ez már csak hátsó kapcsolós.
[ Szerkesztve ]
-
_stick_
őstag
válasz _stick_ #63605 üzenetére
Okozhatja a jelenséget az, hogy lecseréltem a kapcsolóját?
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Kerékpározáshoz általában kell a lámpa, ez nem kérdés, de ott sem a foton ágyú a lényeg, hanem a szép és egyenletes térítés közelre és távolra egyaránt. Gyalog túrázáshoz is kell, de szerintem nem több ezer lumen.
Fiatal koromban esti túrára simán lámpa (és térkép).nélkül indultam el, maximum egy sör volt a kezemben.:D -
ks52
csendes tag
válasz stellaz #63606 üzenetére
Egyik nagy élményem holdfényben, kora télen kerekeztem az országúton, autó forgalom nem volt, így levehettem az első világítást. Fantasztikus volt az a csönd az a nyugalom, amit átéltem a holdfényes éjszakában. Másik eset, Mátrában éjszaka sűrű erdőben kerékpározva, az orromig sem látva, megnyugtató érzés volt, hogy megbízható, erős lámpám van, amely szépen megvilágította az utat.
-
stellaz
veterán
Én a sok éves és sok ezer km-nyi esti bringázás során tanultam meg, hogy a lámpa fényereje csak egy -nem is a legfontosabb - tulajdonság a sok egyéb mellett.
Most jöttünk haza egy hetes sátrazásból, volt sok esti csillag nézés is, kizárólag a piros vagy nagyon maximum a fejlámpám legalacsonyabb fokozatát használtam, mert a szem alkalmazkodik a sötérhez, ha hagyjuk neki, másrészt nem azért megyek éjszakai túrára, hogy nappali fényt csináljak és azon kívül semmi mást nem lásak.
[ Szerkesztve ]
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Astrolux C8-nál furán viselkedik a módmemória. Akár ki, vagy bekapcsolt állapotban, nem úgy viselkedik, ahogy kellene, hanem bekapcsolásonként lépteti a fokozatokat.
Ez mitől lehet? -
ks52
csendes tag
De pillanatok alatt újra érthetővé válik a beállítások algoritmusa, ha a kedves felhasználó régebben figyelmesen áttanulmányozta azt és persze sikerrel alkalmazta akkor már.
Én mélyebbről indultam tizenvalahány évvel ezelőtt, az ú.n. piacos lámpákból lett elegem a megbízhatatlanságuk miatt, akkor még nem tudtam, hogy milyen is az igazi, minőségi lámpa.
Sajnos ezt mostanság a feleségem bánja, hogy tovább léptem a jobb lámpák gyakorlati ismeretében![ Szerkesztve ]
-
iatti
aktív tag
kb két éve vagyok itt 3 fórumon,de most adok először ilyen "jelet".látom,vagytok itt páran akik próbálják kimaxolni a kedvenc hobbit. én is ilyen vagyok. most nyáron a d4 van a zsebben. pille könnyű,tetszik a vetítési képe,lépcsősben használom,kis fokozaton ez se fogyaszt többet mint egy "normál" lámpa.de ha kell,és jön este kutyasétáltatás közben a "kamikaze",időben tudok jelezni. már napok óta használom normál sétálósban,egyszer-egyszer felbököm a turbót 5-10s-ra, és még mindig 4-4.1-et villog ki a lámpa. andurilnál egybe tudok belekötni.én levettem 5 lépcsőre, a tetejét 80 klikre, de az alsó 2-3 lépcsőnél túl nagy nekem az ugrás.itt jó volna ,ha minden fokozatot belehetne állítani külön/de ez már a Nirvána lenne /
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest