Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Nos, a probléma megoldódott:
Alapos szerelgetés után látszik, hogy az említett alkatrész kissé megkopott.
A javítása sokkal egyszerűbb volt, mint a szerelgetés. Működése ismét tökéletes.
Bocsi, hogy nem sorrendben van.
Minimális kopás
Lemezke
Tökéletes
Ilyen volt
Elugrott rugóstól Fél óra keresgélés.https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
Blabcsi
senior tag
-
H-Zol
senior tag
-
addikt
vettem egy fúrószár élezőt
hogy ilyenem miért nem volt eddig?
egyszerű használni, és remek kúpos "palástot" csinál nem sima ferdét, mint a többi gép.
mondjuk a 4-esnél kisebb szárakra nem jó, és a 4,5-essel meg a 4-essel is már szenvedtem amikor a tokmányba kell rögzíteni, de azokat lecserélni se drága, ellentétben mondjuk a 8-10-12-13 szárakkal“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz st6969 #12713 üzenetére
azért annyit én sem fúrok, de sajnálom kidobni a fúrószárakat, kézből meg nem tudom rendesen megköszörülni őket.
persze lesz 10 év is, mire pluszban leszek, de nyugtat a tudat, hogy nem dobtam el semmit addig“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
H-Zol
senior tag
válasz f4lcon #12712 üzenetére
Én meg tanultam meg élezni , a furokat , de csak sarok csiszolóval , a bal kezemben a sarok csiszoló a jobb kezemben a fúró és pillanatok alatt vág Sokáig nem volt köszörűm , mostmár van egy békebeli két korongos magyar gyártmány , egyszer kétszer próbáltam , rajta fúrót élezni , de nem lett az igazi Amilyen keveset fúrok , marad a bevált módszer , biztos jó egy ilyen élező !
-
H-Zol
senior tag
válasz Findzs #12673 üzenetére
Itt van a kis lánc fűrész és a metsző olló , mind a kettő egyszerre jön Alis de Németországból jött , ma kaptam smst , holnap jön a futár 8 nap alatt ér ide !
Azóta sok sok videót néztem a lánc fűrészt szét kell szedni és a lánc lehajtasnál csapágyat kell cserélni egy mozgós zörgős ahogy néztem vagy 6204-5 ős kis csapágy meg ugyanott ahol a lánckerék van egy O gyűrű tömítést kell tenni mert be megy a fűrész por a fogaskerekekhez , a metsző ollóval nincs gond úgy jó ahogy van !
Lessz 4 aksi kettő 5 darab 18650 és cella de még egy ampert se tud reálisan a másik két aksi az 5 darab 18650 sorba kötve és 5 darab párhuzamosan de ő is 2 amper alatt van
Egy nagy aksiba cserélek cellákat az jó mind a két gépre és ha teszek bele mondjuk 10 darab Sony VTC6 3000mah aksikat akkor lesz egy reális 6 Amperes de lehet csak 2000mah lesz de azzal is reális 4 Ampert fog tudni !
De ez csak ha jönnek Kínából a dolgaim , és még aksim se nincs !
Majd írok róluk pár sort ![ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
Ha válik érdekel a metsző olló itt [link] oroszok elég jól bele néznek és utánna ki is próbálják !
Amit nem szednek szét , de láttam másik videót a motor meg a vég lehajtas között van egy csomó fogaskerék érdekes dolog , több , talán három sorba kicsi és nagy fogaskerekek egy fajta reduktor , hogy a motor nagy fordulatát le redukalja , hogy a végén szépen lassan mozgassa a vágó kész , remélem , hogy azok meg vannak kenve , meg nem döntöttem el , hogy le ellenőrizzem vagy sem -
addikt
7:22-nél az a durva roncsolás, amit végez vele...
egyrészt tudni kellene használni a metszőollót, nem csak odamenni és rányomni a ravaszra. ha a támasztóél felé nyomná az elvágandó részt (a felsőt) akkor sokkal könnyebben dolgozna az olló, mechanikusnál is erre tanítanak a kertészeti (agrár) iskolákban mindenkit, másrészt tudni illik, hogy mi az, amit még el tudsz vágni sérülés nélkül, nem eszetlenül nekimenni mindennek...
nekünk van gyümölcsös a családban, és ha tudok időt szakítani, akkor egy tavasszal 15-20 kifejlett meggyfát is megmetszek. kizártnak tartom, hogy azzal a nehéz valamivel kényelmesebb dolgozni, mint egy hagyományos, jól működő, éles metszőollóval. legtöbbször ugyanis mell magasság fölé kell emelni az ollót, sokszor fej fölé is. nem tudom hány gramm lehet, de az akku miatt inkább kg a súlya. talán nem véletlen, hogy a profi elektromos ollók (1,2) akkuja az övön van“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
H-Zol
senior tag
válasz f4lcon #12720 üzenetére
Tudom , hogy mit írsz , nekem ithon a háznál nagy a kert hátsó udvar és soha nem számoltam meg de olyan 80 darab gyümölcsfa , négy nagy dió, és 6 tőke csemege szöllő van !
Én rendeztem , ha nagyon indokolt akkor permetezek , és metszem rendszeresen a Dion és cseresznyén kívül mindet !
Van egy svéd Felco metsző ollóm , és ahogy írod egy kicsit nyomva az olló álló része felé , komoly vastag ágakat is könnyű szerrel le lehet vágni !!
Nállam elég magasak a fák és sokszor a hét fokos ketágu alu létra tetején zsonglőrkodok ezt az ollót és a kis lánc fűrészt egy kis ugyeskedéssel rá fogom szerelni egy ilyen hosszú teleszkópos nyélre és sokkal egyszerűbben lehet velük dolgozni , mit azzal a madzagos rángatos galyazóval , aminek a végén egy fűrész is van !
Meg puszta kíváncsiságból is meg vettem , mert ez nem nagy pénz sőt és ahhoz képest jól használhatok !
Amit te linkeltél 641000 Ft ez a két szerszám még alig volt 33000 ft -
H-Zol
senior tag
válasz Findzs #12721 üzenetére
Meg kaptam , anyi időm volt hogy gyorsan ki csomagoltam őket , rájuk próbáltam a két , két akut minden megy , a kidolgozás , fogásra nagyon jók , az ollóval ki mentem és egy olyan két centis ágat minden tolás , rá segítés nélkül el vágta !
De most már a föld a türés határnál van , hogy ki fagyjon az eke és még van egy pár óra hossza szántani , de indulok is kifelé!
Ha jobban beléjük nézek , és ki próbálom őket jelentkezni fogok ! -
H-Zol
senior tag
Egy buta kérdés
Ezekbe kínai gépekben ugye túlzottan alul méretezett akuk vannak tesztek alapján a 2 amperes , jó ha megvan 800-900 miliamper !
Ki fogom cserélni az aksikat csak azt nem tudom , hogy milyenre 18650 es cellák vannak bennük , szerintetek milyen fajta akut kéne beléjük tenni
Ezek ipari cellák [link] ilyen vajon jó beléjük -
vacs
veterán
Sziasztok.
Akkus gépeket szeretnék vásárolni családi ház körüli munkákra.
Eddig lidl/aldi gépekkel dolgoztam, de most ezeknél jobbat keresek, de nincs szükségem pl egy Makita tartósságára, ár/értékben legyen jó a márka!
Egy konkrét gyártótól vennék idővel mindent: fúró, véső, gyalu, dekopír, sövényvágó, szegélynyíró, fűkasza stbParkside és Ferrex van/volt, most "komolyabb/tartósabb" kéne
(a ParkSide PBH 1500 F6-ot eddig 2x cserélték gariba, pedig tényleg alig volt használva)
Einhell
Hikoki
Metabo
Ryobi
Bosch/Makita/Milwaukee/Dewalt = nekem szerintem feleslegesEinhell ajánlott, vagy a többiek közül valamelyik?
Esetleg más gyártó, segítsetek kérlek?!(^)(>.<)(^)
-
addikt
fekete Parkside? akkor az akkukat nem kellene cserélned
az Einhell-ből van több széria (TE, TC, TH ebben a sorrendben egyre gyengébbek) ott se mindegy mit veszel, sőt az is előfordulhat, hogy a zöld Parkside géped épp egy TH-s Einhell...
Ryobi-m volt, ott a felhasznált cella minőség gyatra, szinte egy akkum sem volt, ami két évnél többet bírt volna, inkább eladtam az egészet. (vettem helyette Al-Ko-t, hát ez se jobb )
a Metabo talán egy árnyalattal olcsóbb, mint a Bosch/Dewalt/Millwaukee, de a Hikoki az szerintem se nem olcsóbb, se nem rosszabb a háromnál
itt jellemzően egyébként nem tudsz rosszul dönteni, mert van amiben az egyik lesz a jobb, van amiben a másik lesz a jobb, de olyan nincs, ahol egy márka ÖSSZES gépe jobb, mint a konkurrencia gépei.
ha én most a nulláról indulnék, akkor Millwaukee-t vennék#12725 Findzs nekem is újított fel akkukat, nagyon korrekt srác, nagyon ajánlom
[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Dolphine
addikt
Einhell fűkaszát ne vegyél! Az enyém (Agillo Solo) 3,5 év után megadta magát. A motor szétment. Újratekercselése 50e forint lett volna, egy új motor szintén ennyi egy új gép 70e forint. Én végeztem vele, tavasszal Makitát veszek!
Emellett a damilfeje botrányos!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
H-Zol
senior tag
válasz Morris #12730 üzenetére
Én aránylag új vagyok itt ebben a topikban , 1993 óta sok szerszámot ki próbáltam ( mezőgazdaságban ). De fúrunk faragunk mindent megjavítunk
Nekem már évek óta gyűlnek a Yatós szerszámok , 220v sarok csiszoló , vagy 6 éve bírja és akus gépekből a 18v rendszer sarok csiszoló , orfűrész , dekopír fűrész , levegős kerék kulcs 1/2 1350nm , több éve megy !
Nekem ezek be váltak ! -
YAS-dude
őstag
A Makita az, aminek az általad vázolt területekre (famegmunkálás, általános fúrás-faragás, kerti gépek) egy elég stabil minőségű, minden igényt kielégítő akkus gépparkja van, kiváló hazai szervízháttérrel és alkatrész ellátással.
A toolshock yutub csatornán összerendeltek alkatrészenként egy akkus fúrókalapácsot és kb annyira (vagy talán picit olcsóbbra) jött ki árban, mint egy eleve összerakott gép.A Milwaukee gépek drágák és valóban a legerősebbek minden tesztben, amíg nem állnak meg valamiért; na akkor kiderül, hogy a hazai szervíz egy igazi balkáni legalja cég.
-
Findzs
addikt
Einhell felejtős akkor már inkább a parkside performance a gar idő és az ár miatt.
Érdekes lehet a Metabo ajándék akku programja.
Így akár jóval olcsóbb is lehet a géppark.Ha lenne lóvém én valószínűleg a Metabot gépparkot választanám.
Van egy dekopír fűrészem tőlük és az király"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
vacs
veterán
Még nem tudom melyik márka lesz, de köszi a válaszokat srácok!
A ToolShock youtube csatornáját mindenkinek ajánlom figyelmébe, zseniálisak a srácok!
Pl hamburgert és Lasagnet készítenek Makita gépekkel!
De a akkus gép tesztjeik korrektek![ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
Golota
aktív tag
Én azt csinálnám, hogy bizonyos gépekből Parkside Preformancet(fekete) vennék. Tapasztalatom szerint ezekben vannak nagyon jó ár/érték arányúak. Fúró, csavarbehajtó, ütve csavarozó pl sztem kiváló ennyi pénzért. A Parkside kerti gépek is jók szoktak lenni, pl elektromos performance fűkasza. Ezekben szerintem nem annyival jobbak a nagyobb márkák, mint amennyivel többe kerülnek. Ráadásul használhatod a korábbi akksikat.
Amiben nem vennék Parkside gépet, az ahol precíziós melót kell végezni, pl fűrészek. Itt lehet érdemes lenne egy Makita kollekció, ha akkusat akarsz. DE! pont ezek a gépek, ahol nem feltétlen kell az akkus változat. Egy kábeles kézi körfűrész, asztali fűrész, szalagcsiszoló, stb általában nem kényelmetlenbb, mint az akkus változat. A fát általában odaviszed ahol a gép van, ha hobbi asztaloskodsz. Simán vehetsz több márkából így gépet, mert az akkus gépeid továbbra is mennek a Parkside akkukkal. Én is így csináltam és nem bántam meg. Metabo flex, Hikoki asztalifűrész, Makita körfűrész, stb, de a fúróim meg a kerti cuccok többnyire Parkskide.
[ Szerkesztve ]
-
tyielow
aktív tag
Szeretem őket én is
Más: behalt Parkside zöld orrfűrész pár hónap ytongpor-zabálás után. Megreklamáltam. Meg se nézték csak vissza kellett küldenem a blokkot meg a matricát a gépről elvileg jövőhéten jön a csere. na de! Ma meg beszart a nagyon imádott vésőkalapácsunk Fekete Parkside ez is. Holnap megy a levél a supportnak megint. 1,5 éve nyúzzuk hétvégente. Eddig bírta. Pedig ez még a dícsért széria volt.
YouTube: toty1ka
-
st6969
őstag
-
San398
őstag
válasz tyielow #12740 üzenetére
Azzal tisztában vagy ugye hogy ezek nem ipari felhasználásra készültek és a használatiban benne szokott lenni, hogy az ilyen jellegű használatból eredő hibára nem vonatkozik a garancia. Szerencséd volt, lesz ha cserélik
Ha tehetném, otthoni felhasználásra én is a Lidl performance fekete gépeit venném. Sajnos már bevásároltam jó pár éve a zöld alap gépekből, amire én használom arra tökéletesek.-----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====----- PÜ-re illik válaszolni!!
-
H-Zol
senior tag
válasz San398 #12743 üzenetére
Asztalos ismerős , hogy milyen gép meg nem mondom , de kapcsoló hibával rögtön kapott másikat , de utána amikor tönkre ment a csiszoló gépe , azt a választ kapta , hogy az ipari használattól minden része el van kopva és már nem kapott semmit !!
De továbbra is ezeket a gépeket használja , szerinte ár érték arányban neki tökéletesek, egy kis műhelye van , egyedül dolgozik . -
tyielow
aktív tag
válasz San398 #12743 üzenetére
Hétvégente vannak elővéve. Nem a hébe-hóba barkács, de nem is az ipari szintű felhasználás, inkább középút. Hát, ennyit bírtak. A fűrészből csak azért nem vettem performancet mert akksisak és toolshockon nem szerepelt jól.
@st6969 igen, az okos bluteoooth előtti széria, PKHAP 20-Li B2. Az újabbakat más gyártja és többen panaszkodtak rájuk. Volt aki vett 5-öt abból 3 megadta magát pár hónapon belül (ez a csávó mondjuk nem barkácsra vette. Csak korábban építőiparosok is elégedetten használták, az új már behal. Szóval...)YouTube: toty1ka
-
Golota
aktív tag
válasz st6969 #12742 üzenetére
Igen, az. Nekem nem volt gondom az asztal felülettel és a beállítások is tökéletesek, miliméterre precíz már a dobozból kivéve. Szeretem nagyon, mert erős, precíz, sokoldalúan használható, nagy táblákat is lehet vele vágni és kis helyre össze lehet szerelni. Egyetlen aggályom a műanyag reteszelő, azt mindig finoman, óvatosan kezelem. Valszeg ténylegg jobb a DeWalt, de nekem hobbi célra nem indokolja semmi a 2x-es árat.
-
vacs
veterán
Köszi még egyszer srácok a válaszokat erre a kérdésre.
Írtátok, hogy Parkside Preformance (fekete) gépeket vegyek.Van nekem első generációs fekete Parkside Preformance (PABSP 20-Li A1) csavarozóm (ez még nem tilt le 0° alatt), 2018-ban Németből hoztuk és mai a napig működik, pedig használtuk rendesen: Link (ilyen az én gépem is)!
Van nekem ParkSide PBH 1500 F6 fúró/véső, de ez egy sz*r!
Ez még garis, de már 2x volt baja, egyszer új gépet küldtek, másodszor már ezt javították!
Ezt tényleg alig használtuk, mégis tönkrement és a garancia kezelés se a régi már!Saját friss szerviz tapasztalat a PBH 1500 F6-al:
Hívtam a supportot, ahol közölték, hogy hibajegyet vesznek fel és majd 30 napon belül keresnek a további információkkal!
Miii? Közölték, hogy nem lát szervízt a rendszerben, ezért ez van!
Kb 2 héttel később érdeklődtem, hogy mi újság?
Közölték, hogy még nem telt le a 30 nap, várjak türelemmel!
Pontosan a 3-ik hétre kaptam egy emailt melyben leírják, hogy ...
"a bejelentést törekszünk 15 napon belül orvosolni, a jogszabályban meghatározott 30 napos határidő figyelembevételével. A problémát továbbítottuk a termék szervize felé, visszajelzést kérve tőlük."
Tavaly ősszel ugyan ezt a gépemet egy hét alatt kicserélték, most pedig másfél hónap volt!
A napjainkban kapható Preformance gépek jobbak?(^)(>.<)(^)
-
bul07
nagyúr
Már egy ideje nézegetem a akkus csavarhúzókat
(nem nem akarok vele facsavart és társait behajtani, csak gépek szerelésénél csavarok kihajtásárra)De ennél nem értek valamit
Alza Einhell TC-SD 3,6 Li [link]
Ez van a leírásban:
Akkus csavarhúzó - 3,6 V, akkumulátor nélkülAzt nem értem hogy egy ilyent hogy lehet árulni akkumulátor nélkül?
Vagy elírás lehet?Esetleg valaki nem tudja a ParkSide akkus csavarhúzó széria számát? És hogy legutóbb mennyiért adták?
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
H-Zol
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...
- ROWENTA RH6756WO porszívó
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Quad Lock iPhone 14 Pro MAG tok
- HONEYWELL HR92EE rádió frekvenciás radiátor termosztát 3db
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest