- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
Pontosan. Nálunk nincs sok fa (7db), de nem kicsik. Sem hátival, sem akkussal nem lehetne felét sem normálisan lepermetezni (kivéve, ha mászol és rászánod a fél napodat, hogy áganként permetezz, de ha már levelek vannak, az is esélytelen).
Az egyetlen értelmes módszer a benzines permetezővel telibe szórni (nekem nincs olyanom, kénytelen vagyok fizetni érte valakinek minden alkalommal). Összességében nem éri meg, de az asszony ragaszkodik a saját terméshez...
-
H-Zol
senior tag
Ma elég sokat dolgoztam a kis kínai láncfűrésszel , öreg sárgabarack fa száraz ágait vágtam le , 4 hatalmas dió fán zsonglórködtem , holnap is fojtatom , ha ezt csináltatnám mással , maris kihozta az árát ( ha jól emlékszem 14000 Ft volt ) , szerintem nagyon megérte az árát !!
-
domerator
veterán
Hát ez a "teszt" fájdalmas volt nézni... azt se tudta a jóember, hogy a hőlégfúvó bölcsője mágneses és kikapcsolja a fűtést ha belehelyezed... elvágta a tisztítószivacsot, smd kiforrasztáshoz használt folyatószert, ami anélkül is megy, de a pákás kiforrasztáshoz meg nem, ahova pedig kellene... borzalmas.
-
domerator
veterán
-
jeni
félisten
én a kollégámra hallgatva egy 30 ezres forrasztóállomást vettem.
ESD védett forrasztóállomás
Anno volt hasonló Parkside de az ment a kukába mert nem lehetett vele forrasztani rendesen,igaz 5000Ft-s volt.
Persze a LIDL az egy kombi verzió.
Árban nincs jobb nála,a minőség ezeknél másodlagos.
Jobban szerettem ha külön vannak.
Nem innen vettem,de itt már iparik vannak. -
hzsolee
őstag
-
hzsolee
őstag
Hát nem én tervezem, hanem direkt ilyet vettem. 21700 megy bele. Jövő héten az is ideér. A fídbekk képeken tudják az 5ezret. Persze azért lemegy egy teszt építés előtt a nyers cellákkal
szóval lesz egy 5Ah meg egy tizes.
Ja meg ma jött egy teszter amivel a kész akkupakkot is le tudom mérni.☺️
Elszórakozom legalább vele...🤣 -
hzsolee
őstag
Valahol kell spórolni...különben nem lenne occó...
Az árammal kapcsolatban igazad van..a cellák értékei is fontosak. Amit példának felhoztam 21700...Tehát 5C igér ami 25 amper. Nagyon nem mennék már bele a soros, párhuzamos részbe...meg, hogy ez most jó vagy sem...már így is teleszemeteltem a topikot.
Aki nem érez ilyenhez affinitást, meg nincsenek hozzá szerszámai...mert ugye egy hegesztő bizony kb alap... annak egyszerűbb a boltba bemenni.
Én meg szeretek vacakolni ilyen dolgokkal... még ha a végén ki is derül, hogy nem volt rentábilis a dolog -
hzsolee
őstag
Ezt most kérdezed vagy mondod? Mert kérdőjelet nem látok amúgy...🤣
Nálam evidens, hogy a fűtetlen garázsból ilyenkor költöznek a cuccok. Akksik mindenképpen, meg a lényegesebb gépek is. Fúrógép ilyesmi. Mert ha véletlenül kell nem túl egészséges ha a jéghideg gépet beviszem a melegbe. Azonnal lecsapódik rajta a pára. Persze lehet bebugyolálva akklimatizálni, de ne kelljen már tökölni.
-
vodrosjozsi
addikt
Igen, erre gondoltam én is, hogy felesleges lenne kidobni, csak kéne még 1 ilyen akku mellé, vagy ezen cserélni adaptert, de azt meg nem láttam, hogy lehetne.
A lombfúvóhoz:
Igen, nagyon kevés ez a 15 perc de elég erős gép.
Gondolkodom, hogy inkább eladnám, mert ennek nem sok értelme van így. -
vodrosjozsi
addikt
Jé, nekem is a régi zöld B&D fúróm van, + egy ugyanilyen elektromos fűrész is. Anyué igazából, azt hittem először, hogy Bosch, aztán láttam, hogy sokkal fainabb darab
Kérdés ha már: a fúró állása állítható, de egy csiszolásnál már nem indul csak az egyik irányba. Ez mitől lehet?
Amúgy a fűrész meglepően jó, simán veri a mai alap Al-KO gépeket. -
a2d2
addikt
Szerintem is, tényleg úgysem használom úgyhogy még a vizkozitás is mindegy kb. Megint megy majd bele ami van itthon maradék.
@zoli03: 3 év még nem sok, de lassan elkezdnek majd kikopni. Ha azt veszed észre hogy nem tudja megcsinálni rendesen a nyomást, esetleg enyhén olajos foltot látsz a mosó alatt akkor cserés már. -
a2d2
addikt
Szerencse hogy a bankok is próbálják tartani a lépést a kiberbűnözéssel szemben.
Régebben simán leemelték volna a pénzt a fizetésnél is, a kártyaadatokat is megszerezték volna és utána még leemeltek volna egy nagyobb összeget - utána persze kárpótolta volna a bank az ügyfelét biztosítás keretében.
Most legalább már nézik az oldalakat honnan megy a rendelés, és letiltják a fizetést is meg a kártyát is korlátozzák egyből. -
ncc1701
veterán
Szinte minden banknál van olyan virtuális kártya, amire annyit utalsz, ami épp kell, és ezt adod meg az utalásnál. Ekkor nem történik semmi gond. Max 1 perc telefonról a történet.
Vagy revolutnál még van egyszer használatos, eldobható "kártya" is.
Sehol ne add meg a bankkártyád adatait, soha ne fizess azzal neten sehol sem. -
vodrosjozsi
addikt
Hát jólenne ha annyi munkám lenne, hogy napi szinten kelljen használni, de sajnos nem így van.
2018-as elvileg a gyártás, simán kéne mennie, bár most egy lombszívót 15 percig tudott üzemeltetni.
Kérdés, hogy ez a gép miatt ennyi (valszeg igen) vagy az akksi nem túl jó már. Bár se az akkun se a lombszívón nem volt használati nyom. -
peppe79
senior tag
Alacsonyabb fordulatszámon azért megvannak a korlátai, cserébe viszont kapsz egy nagyon könnyű, és kicsi, kézreálló sarokcsiszolót.
A szerszámkofferben pedig elfér mellette akár egy kisebb akksis gép, vagy egyéb szerszámok, vágótárcsák (amik rögzíthetőek). Ennyi pénzért szinte ajándék, csak a koffer megér önmagában 6-7 ezer forintot. -
hzsolee
őstag
Ezzel munkahelyen megőrített egy kollega. Neki is ez volt a heppje, hogy előre dobja a szikrát. Viszont így másképp "ránt" a gép... nálam ez elég szokhatatlan, balesetveszélyes volt. Állandóan forgattuk a fogantyút meg a védőborítást. Aztán az lett a vége, hogy 2 flex lett...egy ilyen meg egy olyan 😁
-
Morris
veterán
Ez hatalmas hiba. Én pár éve így vágtam el a lábamat.
Megszorult a korong egy pillanatra és nem volt a gépben ilyen védelem.
Persze megugrott a gép felém és nem tudtam hirtelen meg fogni.
Ez egy 2kw-os nagy flex volt.
Ezért inkább rád hordja a szikrát. Így ha véletlen megszorul a korong akkor a gép előre fog repülni.Ez kb ugyanolyan mint a mikor valaki a láncfűrésszel dolgozó ember előtt van. Szemben a géppel.
Ha szakad a lánc, vége az egészségnek! -
vodrosjozsi
addikt
Igen hiszen a Gardena a husqvarna alá tartozik, az összes nagy BL akku ami eddig volt a gardena alatt az a husi gépekben is használható.
Névileg a 40/160 a husi 40/100-nak felel meg, csak a 2,5 ah helyett 4 ah van. A lombfújót elvileg el fogom adni, hogy vegyek helyette egy sövényvágót, azzal jobban járnék -
abdulka1
őstag
Egyebek mellett a 3200W tartott vissza a vásárlástól.
Néhány hónapja vettem már egy akkus fűrészt, de vissza is küldtem, mert a ráírt 36V helyett az akkuk csak ~19V-ot tudtak, de a hozzá kapott töltő 24V-tal töltött, és hozzáértők szerint ez rövid távon is káros lett volna.
Ennek ellenére úgy néz ki, hogy mégis arrafelé kell keresgélnem, ezért köszönöm, hogy megosztottad velem a tapasztalatodat. -
-
hzsolee
őstag
Jah... komolyabb. Azért az látszik, hogy már mentek pár kört ezek a cuccok. Mert pld az akkus fűnyírók doboza elég viharvert. Gondolom ilyenkor egy helyre összehordják a dolgokat, aztán mehet a kótyavetye. Persze ettől a 3/5 év gari él, ki nem sz@rja le a szakadt dobozt. Szerintem 50-ért a benyás fűnyíró sem rossz deal...
-
Sz_Imre
senior tag
-
a2d2
addikt
Én tudtam hogy van Pécsett boltjuk, de teljesen véletlenül akadtam rá a webshopjukra mert gondoltam csak azért is végignyálazom a netet hogy van-e esetleg még valaki aki árulja a gépet az árukeresős boltokon kívül. Itt most 12e Ft-ot számított mert 308e a legolcsóbb árukeresős.
-
deathtania
senior tag
Ez a baj, hogy teljesen lutri, mi milyen minőségű. Többször futottam bele már én is, hogy a "noname" saját márkás többet bírt, mint a "nagymárkássosedöglikmeg" cucc, így meg azért elég nehéz azt mondani, hogy vegyél ezt vagy azt kiscsitrillióért, mert az neked jó lesz.
Nagyapám szovjet másfél kezes fúrógépe mondjuk már 60 éve bírja, de azt is szökőévente veszem elő, amikor akkora a cucc, amihez már az kell, és nem elég a csóri Aldis cumó. Mondjuk amikor feleségem meglátta múltkor, hogy a kis kézi akkussal keverem vödörben a zsákos gipszet a 70cmes keverőszárral, már guglizta a neten, milyenre cseréljük, merthogy tuti le fog égni, de aztán még mindig teszi a dolgát meglepő módon.
-
vodrosjozsi
addikt
Elvileg a 4ah akksit ajánlja a lidl, de persze ugyanúgy megy a 2ah akksival is csak kevesebb ideig. Akkor kvázi nem érdemes a 8ah akksi.
a2d2: ott azért gondolom többet játszik a 36v kint itt a 8ah akksikár, hogy nem olyat vettem amibe 36v akksi megy bele, de egyszerűen elképesztő, hogy milyen ára lett ezeknek a gépeknek.
Azon is csodálkozom, hogy a full kínai gépeket árusító márkák (hecht, einhell) ilyen mértékben elszálltak. Meg az alap Bosch is milyen drága, 48 ezer a 20v akku nélkül.
Vagy jobb egyébként a bosch? Megéri a 28 ezer ft-os felárat? -
H-Zol
senior tag
Sajnos zsákutcába futott a teszt , ezeket a cellákat a legelső zseblámpámba használom és ő, még buta
nem figyeli az aku szintet csak zabálja , két ilyen aksim van az ugye teljesen feltöltve sorba kötve 8,4 volt , és az izzó az meg 12 voltos , és letilt a védelem ami az aksikba van
a többi cellám az mind védelem nélküli , azokból kettő viszi az izzót , hárommal meg hófehéren világít ! De jók a cellák 3 darab T6-os LED -et hajtanak , és 10+ évesek !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- The First Berserker: Khazan
- One mobilszolgáltatások
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest