Hirdetés
- Hiányzik a gamer érzés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- LDNIO A6140C 140W GaN Super Fast Desktop Charger
- Szólánc.
- Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- E91 blog 2. rész
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
amikor 13 ezer egy Parkside gép 3 év garanciával (akkuval, töltővel, bitkészlettel), akkor nem biztos, hogy ezzel tökölnék
[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
xcvbxcvb
aktív tag
#12594) jeni Köszi a válaszokat.
Furcsa mert a régi akku megy hidegbe, ezt meg most vettem és nem. A töltést nem vette, a fúróba rakva kb 3 mp-ig üzemelt. Szerintem 2-3 foknál nem lehetett hidegebb mert a hó elolvadt.
Elvileg ez 2023.06. havi gyártású.
Holnap megnézem a régi akku típusszámát és gyártási idejét.
Most nézem a videot amit linkeltél. Ott a csavarozóban van védelem. Nálam az akku nem megy. A csavarozó működik a régi akkuval.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
xcvbxcvb
aktív tag
Köszi hogy utána néztél .
Akkor azért volt ilyen olcsó mert télen nem lehet használni.
Holnap lehet kicseréltetem, ha lesz még a boltba, bár nem sok reményt fűzök hozzá.Fb-on is panaszkodnak az egyik parkside csoportba:
"én vettem 2db gépet tegnap viszont este bontottam ki es az egyiknek semmi baja , a masikat még tegnap felraktam töltöre villogott a piros led és azóta is csak villog 😆 egy dekat nem töltött tegnap óta, most próbáltam bebikázni egy régi akksirol hatha észhez tért."Esetleg arról van valakinek saját tapasztalata hogy az alzás akkuk jók a parkside gépekhez ? Mintha valahol olvastam volna.
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
xcvbxcvb
aktív tag
Én elvagyok a parksiddal. Most futottam bele ebbe a hibába. Majd reggel kipróbálom a hidegbe még.
Van egy illetve már két csavarozóm, egy flexem, meg egy dekopír akkumlátorosból.Késéleződ nem jött még meg ? Főleg a szalagokra vagyok kíváncsi, mert azt nekem is kellene rendelni. Nekem van worksharp és elég drágák hozzá az eredeti szalagok.
[ Szerkesztve ]
-
xcvbxcvb
aktív tag
Igen ugyan az mint a ws ken onion. A szalag 305 mm hosszú mind a kettőnél. Már én néztem alin a szalagokat, csak nem tudom ez a hagyományos kvarcszemcsés mennyire jó késélezéshez. Ebben bizonytalan vagyok.
Az eredeti Ws nem kvarc szemcsés hanem valami más, talán alu oxid vagy kerámiás, de az 8-9 ezer egy szett hozzá. És egy szettből is csak 2-3 db használok, mert a nagyon durvára nincs szükség ha megvan az élszög, polírozni meg nem szoktam úgyis kimegy a konyhakések éle hamar.Van még hozzá az a fix csiszoló asztalos kiegészítő, ez az Elite Knife Sharpening Solution nevezetű megoldás [link] .Ha ilyen lenne olcsón arra beneveznék még.
Parkaside akku hibához, ma működött a hidegben az akku töltése. Kivittem feltöltve, lemerítettem a hidegbe, és vette a töltést is 5 fok volt.
[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
Szerencsétlen kínaiak ugyanezt eljátszották ezzel a géppel csak fordítva: hol lehet spórolni kicsit az anyagon hogy még működjön.
Ha hosszú távra tervezel akkor lehet egyszerűbb lett volna az eredeti verziót megvenni. Főleg hogy pár órád elmegy ezzel, bár nem tudom mennyi a különbség árban, mert ugye a kutatás/fejlesztési költséget is egyből nullázzák a koppintással.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
hzsolee
őstag
Gyerekként nekem is az volt a mottóm: Amit összeraktak, azt szét is lehet szedni.
Mára eljutottam odáig, hogy össze is tudom rakni... általábanA feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
hzsolee
őstag
Milyen hegesztőt vettél? Nekem pár napja jött meg, de nem vagyok elájulva tőle...De majdcsak megtalálom a jó beállítást.
Nekem ilyenA feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
H-Zol
senior tag
Ha válik érdekel a metsző olló itt [link] oroszok elég jól bele néznek és utánna ki is próbálják !
Amit nem szednek szét , de láttam másik videót a motor meg a vég lehajtas között van egy csomó fogaskerék érdekes dolog , több , talán három sorba kicsi és nagy fogaskerekek egy fajta reduktor , hogy a motor nagy fordulatát le redukalja , hogy a végén szépen lassan mozgassa a vágó kész , remélem , hogy azok meg vannak kenve , meg nem döntöttem el , hogy le ellenőrizzem vagy sem -
addikt
7:22-nél az a durva roncsolás, amit végez vele...
egyrészt tudni kellene használni a metszőollót, nem csak odamenni és rányomni a ravaszra. ha a támasztóél felé nyomná az elvágandó részt (a felsőt) akkor sokkal könnyebben dolgozna az olló, mechanikusnál is erre tanítanak a kertészeti (agrár) iskolákban mindenkit, másrészt tudni illik, hogy mi az, amit még el tudsz vágni sérülés nélkül, nem eszetlenül nekimenni mindennek...
nekünk van gyümölcsös a családban, és ha tudok időt szakítani, akkor egy tavasszal 15-20 kifejlett meggyfát is megmetszek. kizártnak tartom, hogy azzal a nehéz valamivel kényelmesebb dolgozni, mint egy hagyományos, jól működő, éles metszőollóval. legtöbbször ugyanis mell magasság fölé kell emelni az ollót, sokszor fej fölé is. nem tudom hány gramm lehet, de az akku miatt inkább kg a súlya. talán nem véletlen, hogy a profi elektromos ollók (1,2) akkuja az övön van“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
bul07
nagyúr
Jó de ezekbe általában bele van fosztva az akku, és akkor hogy lehet úgy hogy akku nélkül
Sőt ha szét kell szedni az akkut beleforrasztani akkor mégis hogy jár a garancia[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Jabby
őstag
-
jeni
félisten
A Millwaukee rendszerrel kompatibilis egy adapterrel használva.
-
H-Zol
senior tag
-
hzsolee
őstag
A 2 ill. 4 Ah parkside akkumulátorok valószínűleg hihetők, mert ugye 5 valamint 10 cellából ez könnyedén kijön. Az új fajtában lehet combosabb cella mert fele méretben kihozza. Tehát azokban 4000-nek kell lennie...
Nézek is róla valami infót...🤔Ja...hát abban 21700-as van. Akkor a 8Ah nem is sok...
[ Szerkesztve ]
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
bbsofficial
aktív tag
Ezt felhoztam pár hete az elemlámpa topikban, hogy vajon 2 db 18650-esből jön több áram (régi akku) vagy az új 21700ból (új bt-s akku). Valószínűleg a cell balancing jobban működik az újfajta akkuknál, lehet valamivel időtállóbb, de most mégis csak 1,5x annyiba fog kerülni csütörtökön.
-
H-Zol
senior tag
Tovább írom 21700-asból úgy tudom 5500mAh a legnagyobb , akkor ha mondjuk két darab 18650 amiben darabon ként van 3000mAh az már 6000mAh ha párhuzamosan kötöd , hogy megmaradjon a 4,2 volt , mert ha sorba kötöd , ugye akkor a volt dupplázódik és az amper marad 3000mAh , és ez még jobb ha két 3500 mAh mert az már 7000 mAh lesz és az bőven veri az 1 darab 21700-ast
Javitsatok ki ha nem jól tudom -
hzsolee
őstag
Ha jó, akkor nem kell kijavítani?
Amúgy a darabonként egybe, a duplázódik meg csak egy p...de voltak itt már durvábbak is. Szóval inkább nem javítanálak ki...🤣A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
hzsolee
őstag
Nem baj... vannak ennél sokkal rosszabbak is. Érteni ettől 😁
Na, végre körbeértem. 1300 van a hegesztőben. Mondjuk korábban már próbálgattam, szóval nem mind most ment bele. Kb 3x tettem fel töltőre, de csak egyszer ment le 10%-ra. A többi magasabb érték volt. Én személy szerint meg vagyok vele elégedve. Az árához viszonyítva szerintem ajánlott kategória. 👍
Már csak a Jk bms-t kell ráforrasztani, de az már csak a jövő hétvégén jöhet szóba. Addigra talán megjön a zsugor is hozzá.
Aztán egy távoli jövőben lesz fém háza is... Valami ilyesmi...
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
hzsolee
őstag
Ez a jk marha jó...kiegyenlít ez mindent is 😉 Párat megvettem mire aztán rájöttem...nincs mese, nekem kell egy ilyen 😁
Kár, hogy csak bt...bár ha be van állítva teszi a dolgát...
Ezt az "első cella tele van" részt nem igazán értem ...🤔
[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
Hát igazából tök mindegy milyen töltési szinten rakom össze az akkukat. Idővel ez úgyis kiegyenlíti. Persze ez nem mindegyik bms-re igaz. Erre írtam, hogy vettem párat mire rájöttem, hogy ezt kell megvennem. Kipróbáltam feltöltött/lemerült akkumulátorral... idővel nagyon szépen elosztotta a delejt. Az is igaz viszont, hogy nagyon eltérőket nem érdemes összepakolni.
-
hzsolee
őstag
Drágán adaptert? Mire gondolsz?
A nyomtatás? Fogalmam sincs. Van egy ismerős akinek van nyomtatója...árról nem beszéltünk, csak, hogy van valami cuccosa amit megnézhetnék mi a baja .. Így megy ez...A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
addikt
próbáld a vietnámi módszerrel:
görgesd le a legaljára a lapnak, sokszor kell megnyomni a bellentyűzeten az END-et, mire oda érsz
ott jobb alul állítsd az oldalt németre (German)
majd mikor újra betöltődik az oldal, akkor válaszd ki a nyelvnél az angolt, meg pénznemnél a forintot, és visszaáll az eredeti“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
igen, legtöbbször itt a prohardveren vi.aliexpress linkek vannak, egyszer valaki linkelt egy olyat és mindenkinél átváltott aki egyszer rá kattintott terjed, mint a vírus. és mivel az a leggyakoribb, ezért neveztem el egy grafitember rajz, a "cseh módszer" után szabadon vietnámi módszernek. ha valaki nem értené a poént: egy reflexió a sajnálatos hírre, hogy csehek olyan szeszes italt főztek, amibe 21-en bele haltak metil alkohol mérgezés miatt
[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
hzsolee
őstag
Nem tudom ez az akku hogyan viselkedik, de egy 5s bms kezeli a töltést magától... hisz ez a dolga.
Feltételezem a gyári sem engedi túltölteni a cellákat. A kérdés inkább az, hogy mivel tudod előállítani a szükséges töltő feszültséget/áramot. Mert a minap vettem 4,5A-es töltőt a lidölben, kemény 4 ezer petákért. Ezek után szerintem nincs miről filózni....
Egy 12 voltost csináltam anno, de azt sem tudom rendesen feltölteni mert a 12-es táp kevés neki... Mondjuk ha van labortápod akkor oké...[ Szerkesztve ]
-
-
hzsolee
őstag
Ha már itt vagy...☺️
Összeforrasztottam a bms-t a pakkal. Mivel össze-vissza lett, meg kerültek bele más feszültségű cellák most látszik, hogy nagyon szépen dolgozik. Ez a verzió max 400mA balanszot tud. A sorok gondolom már rendezték maguk között a dolgot párhuzamosan egy hét alatt. Most a bms rak rendet a sorossan kötöttek között.Azt viszont látni, hogy időutazó vagy 🤣🤣🤣
[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- Ukrajnai háború
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek