Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
ProEvoFan
nagyúr
Sajnos az online része még mindig a csaláson alapszik. Mármint a gép csal.
Akkor nyerek ha azt engedi.
-
ProEvoFan
nagyúr
Iniesta nektek is "csak" 99re jött ki?
-
TrueGooner
senior tag
válasz
bilon73
üzenetére
Érdekes, hogy a konzol kategóriába nem esik bele az xbox.
Mindenesetre nem kell aggódni, ahogy néztem teljesen ugyan az ami eddig volt. Egy PvP Event, egy Themed Event és egy Ranked Event… Csak a neve változott, illetve hogy magán az eseményen FIFA helyett eFoci lesz. Továbbra is szörnyen ötlettelen a KONAMI sajnos… -
bilon73
aktív tag
Bazdmeg konami, xboxon nincs fifae event
-
VinoRosso
veterán
Újabb örömhír, hogy visszatértek a laggolós csalók. Most már a meccseim fele ilyen divisionben, mint ez itt:
[link]
Az első félidőben még csak itt-ott laggol, aztán amikor rájön, hogy az is kevés teljesen szétlaggolja a második félidőt, úgy már valóban esélyem sincs.
Csak tudnám hogyan érik el, hogy nálam laggoljon a játék de náluk ne.
Gondolkodtam azon, hogy a netemmel van valami, de játék közben monitoroztam a kapcsolatot és semmi gond nem volt vele, meg több helyen is írják, hogy ugyanezt tapasztalják. Mindeközben kivették a network temperinget a report indokok közül, úgyhogy csak 'egyéb' alatt lehet jelenteni őket.
Nálam főleg kínai és vietnámi játékosok csinálják. Európában is ilyen? -
ROBREGGAE
tag
válasz
bilon73
üzenetére
Na ezeket nem tartom sokra. Vannak, akik legalább tisztában vannak a játék hibáival, de stream közben nem ordibálnak, meg szidják agyon az EA-t. Magyaroknál meg különösen jellemző ez a toxikusság.
Simán streamelném az Efocit, ha értenék hozzá meg a gépem is erős lenne hozzá...
-
ROBREGGAE
tag
Aztán mégis megveszik a legjobban rinyáló magyar streamerek is évről évre. Ezt utálom rohadtul.
Egyszer kipróbáltam hosszú-hosszú idő után akkor még fifa 22-őt, miután az Efootball néven megjelent ősszel az a botrányosan szar valami, majd ugye áprilisban kiadták normálisabban a játékot.
Na nekem ott akkor elég volt fél évre a játék, alig vártam, hogy jöjjön ki az Efootball 22. Elegem lett a sok gól a gólból, meg a vízilabda eredményekből.
Az efootballtól is kiborultam már párszor, de sose akartam átmenni. Illetve sose mondtam azt, hogy soha többé nem nyúlok a Konami játékához.
Twitchen keresztül meg állandóan azt kellett hallgatnom, hogy szidják az EA FC-t, hulladék minden stb. DE azért van rá lóvéjuk, hogy ugyanúgy megvegyék 70 euróért jövőre is. Annyira szánalmas ez...
-
BaJaZo
aktív tag
EA FC25 teszt...
[link]
No comment. -
BaJaZo
aktív tag
válasz
TrueGooner
üzenetére
Végre rájöttél! Első perctől nyilvánvaló volt, hogy mi a szándék, miután áttértek a jelenlegi modellre...
-
TrueGooner
senior tag
Csak mondom: Miután elment mind a 8.000 coinom Rosickyre (mert természetesen elment mind!), az első meccsemet 4-1-re nyertem. Egy olyan srác ellen akinek közel 1000 órája van a játékban. A tegnapi napig olyanok vertek 3-4 góllal, akik csupán 50-60 órával voltak a hátuk mögött.
Befejeztem ezt a játékot. Ennek így értelme nincs, mert egyáltalán nem szól a felhasználó képességeiről. Konkrétan akinek több coin van az egyenlegén, az addig szenvedni fog amíg el nem költi.
Nincs értelme! Ez így nem játék!
-
VinoRosso
veterán
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Inkább a játék változott meg. Nehezebb letámadni, és QC-vel ha nem tudod megszerezni a labdát a letámadással akkor szinte tuti, hogy gólt kapsz. LBC-nél ez nincs mert mély védekezés van és hárafele futnak a játékosok.
Plusz Deschampnak van +1 speedje, ami miatt vissza lehet venni 1-et a speedre tett prog pontokból és rá lehet rakni másra (defense, attack, melyik játékosnak mi áll jobban). -
ProEvoFan
nagyúr
Feljutottam div2be. Ilyen még nem volt.
-
VinoRosso
veterán
válasz
TrueGooner
üzenetére
Hát pedig most high pressingel elég nehezen lehet előre jutni. Megnéztem az első 10 edzőjét PCn, mindegyik Alonsoról Deschampra váltott. Egy-két ellenfelem volt aki tudott mással érvényesülni, a többin átfolytak a támadások.
-
TrueGooner
senior tag
válasz
VinoRosso
üzenetére
Nem. Nem vagyok hajlandó beállni a QC, LBC sorba… Konkrétan undorodom ettől már ha meglátom. Hát milyen szimulátor az, ahol lehetetlen labdabirtoklással érvényesülni?! Sündisznó alakzat és R2 csurig, ez az EGYETLEN taktika ami működik?! Ez egy vicc… Nem hogy kipróbálom, azon gondolkozom inkább hogy letojom a coinos eventeket is mostmár és csak simán elengedem minimum egy évre…
-
VinoRosso
veterán
válasz
TrueGooner
üzenetére
Most elmezgettem a játékot és variáltam kicsit a taktikán, LBC 3 csatárral 4 vagy 5 védővel attól függően, hogy az ellenfél hány csatárral jön. Deschamp miatt meg vissza tudtam venni a speed pontokból és rátenni a védekezésre, az is segített. Meg nem tartogatom a labdát bizonyos helyzetekben, hanem amilyen gyorsan lehet átjátszom a középpályát, mert sokat abból szoptam, hogy nem oda passzolt ahova nyomtam. Így ha eladom akkor is csak az ellenfél kapuja előtt, és úgy nagyobb az esélyem, hogy a kontrájába bele tudok piszkálni.
Ezzel feljutottam div3-ba egyből. Script így is van, voltak olyan jelenetek hogy wtf (majd teszek fel gifeket) viszont kevésbé érint negatívan. Szerintem érdemes kipróbálnod. Nem mondom, hogy mindent megold, de játszhatatlanból játszható lett így. -
BaJaZo
aktív tag
válasz
TrueGooner
üzenetére
Szerintem a Konami bekeményitett, mert nem elégedett a bevétel alakulásával. Gyanitom, sokan abbahagyják, akik meg maradnak egyre kevesebbet vásárolnak. Igy viszont még többen hagyják majd abba...
-
TrueGooner
senior tag
Odáig jutottam, hogy kijelentem, ez a játék szörnyű állapotban van, a script pedig csak rápakol. Kész, úgy tűnik elfelejtettem játszani. Minden meccsen 3-4 gólt kapok, pedig már büszke voltam rá, hogy nehezen szereznek ellenem gólt… És nem a meta változott, az ugyan az a rúg és fuss fosadék. Az változott, hogy valamiért hendikeppel indul minden ellenfelem… lassabb a csapatom, körülményesebb… tököm tele van már, hogy csak a coinos eventeket mistt lépek be, de játszanom kell vagy 2 órát mert NEM HAGY nyerni..
-
BaJaZo
aktív tag
Top Player-ben a játékos és a gép passz sebessége nagyjából azonos. Super Star-ban a gépé jelentősen gyorsabb lett, a játékosé maradt ugyanolyan. Szuper...
-
BaJaZo
aktív tag
Hát bizony van különbség... Grafikában, gameplay-ben, mindenben, de sajnos nem az eFootball javára.

[link]
[link]
Érdemes megfigyelni milyen jelentős mértékben csökkentették a passz sebességét. Egy kicsit talán nagyobb is volt a reálisnál a PES-ben, de túlzásba estek, éppen a kettő között lenne az igazi. -
VinoRosso
veterán
válasz
TrueGooner
üzenetére
Nem azt nézi, hogy elköltöd-e vagy se, hanem azt, hogy melyik felhasználó fog több bevételt generálni.
Például ha valaki teljesen új játékos és nincs még kész csapata, viszont kivett 1-2 epicet, akkor az többet fog költeni, mint az akinek már fullos csapata van és hónapokat vár arra, hogy legyen valami értlelmes játékos. És mivel gyengébb csapata van meg játszani se tud ezért meg kell tolni rendesen, hogy ne menjen el a kedve a játéktól.
Megint más kategória aki régóta játszik és nem költött semmit, az van a létra legallján, ennél bárkit előrébb vesz aki csak egyszer vett 100 coint. -
ROBREGGAE
tag
válasz
TrueGooner
üzenetére
Nincs összefüggés, nekem akkor is csinálta, amikor költöttem rá...
Aztán pár nappal később minden összejött 1-1 meccsen, mikor nem érdemeltem volna győzelmet, akkor is...
Én most azt vettem észre megint, hogy a frissítés hetében sokkal fluidabb volt a játék, most meg tiszta delayesnek érzem... Ezt kurvára direkt csinálják. Ez van sajnos, már nem idegesítem fel magam miatta. Ezért nem kell rákölteni egy vagyont minden héten...
-
TrueGooner
senior tag
Visszahúz a szívem, de ez a játék lassan könyörög, hogy “engedj el!” Mi történt?! Div. 4-ből egyszer csak elkezdtem sorozatos vereségeket szenvedni. Most itt tartok, hogy Div. 5, 5/5 vereség. Bárki jöhet, attól kikapok. Ha csak 1 lövése van, akkor 1-0-ra. Nekem minden mellé, fölé, kapufa, vagy bravúr. Pontosan ugyan ez történt velem nagyjából 1 éve, tudjátok mi volt a közös pont? Hogy volt nagyjából 8.000 elköltetlen coinom akkor is. Ez komoly? Így próbál rávenni arra hogy költsem el? Tényleg kezdem ezt gondolni…
Egyszerűen bármit próbálok, KÉPTELENSÉG győznöm… Az 50 coinért lenyomtam 5 meccset, mire nagy nehezen kiszenvedtem egy 1-0-át… Ez szánalmas, nem felejtettem el játszani egyik napról a másikra…
A játékosaim minden párharcot elvesztenek, ignorálják a labdát, a beadásoknál nem vált a megfelelő emberre (sem védekezésnél sem támadásnál), a lövések/fejesek elkerülik a kaput, a kapusom minden meccsen lepkéket kerget, az ellenfélnek ezzel szemben a távoli lövései 80%-a, ha nincs blokk, akkor gól… Ja még ez is, a védőim elkezdtek extra lépéseket megtenni a labdástól, hogy azé legyen ideje bőven… Már rég lefele húzom amikor még tesz 2 lépés felfelé.
De akkor sem költöm el… Speciális képességű Arsenalosokat várok. Viszont ha az elköltése után helyre áll a rend, most itt megesküszöm nektek, hogy letörlöm a picsába ezt a játékot.
-
BaJaZo
aktív tag
A pontosság kedvéért: Xbox konrtollerrel játszom, PC-n.
-
BaJaZo
aktív tag
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Az AI durván figyeli a letámadó játékosod mozgásának az irányát. Amennyiben ezt az irányt folyamatosan finom változtatod, az AI elbizonytalanodik. Amikor a zöld A gombot(xbox) lenyomod megtámadod a labdát birtokló játékost, de nem tudod irányitani a játékosod. Ezért hol lenyomod, hol elengeded, amikor éppen nem nyomod meg tudod változtatni a mozgásod irányát. Ilyenkor megpróbálod kitalálni merre akar fordulni,haladni, passzolni a gépi játékos és ennek megfelelően változtatsz az irányon. Mivel elbizonytalanodik, valamivel több időd lesz nagyon közel kerülni a labdát birtokló játékoshoz, és ekkor jöhet a "bekerités" az RB, ahogy TrueGooner is irta. Közben persze a játékosod sebességét is nem árt vátoztatni a megfelelő pillanatban,nem kell egyfolytában nyomni az RT gombot sem. Tehát összességében az A,RB,RT gombok összehangolt nyomkodása a lényeg szerintem, és persze a helyezkedés, ahogy TreGooner ezt is irta. Igaz, én a passzsávokkal nem foglakozom annyira, mert hiába zárok le egyet, Az AI a játékosaimat úgy helyezi a pályán, hogy marad még egy-két passzsáv, nem jön zavarba a gép. Nekem ez jött be, tegnap kettőt játszottam Superstarban, 5-0, 2-0 ide.( Egyetlen 100/100+ játékosom sincs.)
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
TrueGooner
üzenetére
Köszi a tanácsot.
Van még valami tuti gomb kombó?
-
TrueGooner
senior tag
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Csak ne támadj le. Legenden is úgy lehet érvényesülni, ha nem támadsz le csak tényleg a megfelelő pillanatban. Nem akarok okoskodni, nem tudom mennyire vagy tapasztalt játékos, de a türelmes játék sikeresebb, főleg AI ellen.
Az irányított játékossal zárd a sávokat, a megfelelő pillanatban pedig támadj le a csapattársakkal (RB/R1)
-
ProEvoFan
nagyúr
Superstars nehézségen durván csal a gép.
Az a baj, hogy top playeren meg unalmas, mert agyonverem a gépet. Viszont superstarson meg szívat, mert csal.... -
Zoolee1976
aktív tag
Valaki tudja hogy végleg kivették a játékból az egyetlen valamirevaló játékmódot?(2vs2 fun)Mert most csak a gép ellen lehet játszani mint ugyanezt ha valakit melléd sorsol egyáltalán a forutna.Ezek a Japánok tényleg nem normálisak!A Fifa mindenben fényéveket ver erre a szarra, kivéve persze a lényeget a gameplayt.De ha a gameplay hoz semmi körítés nincs,csak az hogy szerezd meg a huszadik Messidet, Neymarodat stb akkor ez így nevetséges.Meg fizess be 60-70 ezer forintot és az utolsó pörgetésre jön a Bayern legenda etc.Meg még egy ami bassza a csőröm!Kb 10 éve jobb a Liverpool mint ez a.szar Manchester United,de mivel ezekkel van szerződésük plusz pár Japán készítő gondolom united fun, ezért sokkal overpoveredebb a Mu a Liverpoolnál mikor ez az életben kurvára az ellenkezője!Ez a Japán foci szimulátor!Csak azért nem kívánom ha hogy rohadjanak meg,mivel 2003 tól 15 éven át nagy király foci szimulátort csináltak majdnem minden évben! Szakét az arcba, efootballt meg uninstallba.
-
VinoRosso
veterán
Az a gyanúm, hogy akkor visszajönnének a csalók. A PES üzleti modellje kvázi arra épült. Megvették a játékot, hagyták kicsit őket játszani, hogy meglegyen a sikerérlmény, aztán kitiltották őket, hogy újra megvegyék a játékot és kezdődjön a loop előről.
Oda kellene visszatalálni ahol 2022 április-augusztus körül volt a játék. Nem voltak csalók, nem volt benne script, és nem volt tele minden csapat felpumpált kártyákkal. Volt mindenkinek 1-2, a többi standard játékos volt. Lehetett passzos focival érvényesülni és nem csak ez a kick and rush ment. Nem volt akkora player pool de ez engem nem zavart. Inkább várok 5 percet az ellenfélre, de ne szabotálja a gép a játékomat.
-
BaJaZo
aktív tag
válasz
VinoRosso
üzenetére
Ezen jót mosolyogtam. Én valóban szoktam két különböző sakk programot egymás ellen játszatni.
Amit az első lép azt lépem a másodiknál folyamatosan. Érdekes megfigyelni a játékukat egymás ellen, én meg tanulni akarok belőle, mert nem vagyok jó sakkozó... Saját magamat tréningezem két AI segitségével
Script ellen az egyetlen megoldás, ha az EU megtiltja a területén a játékon belüli vásárlást! ( A legjobb az lenne, ha az egész világon ezt tennék.) Ekkor a Konami pénzt kérne a játékért és annyi, nincs több bevétele, nincs értelme a scriptnek a továbbiakban. Egyébként vannak országok ahol már betiltották, Ausztrália, Hollandia ilyen, talán Belgium is, és gondolom van még pár amelyről nem tudok. Nem lenne ez olyan meglepetés az érintett cégeknek, sok országban kiverte már a biztositékot ez a megoldás. Én biztos, hogy pezsgőt bontok aznap. Ismerek olyan mobil játékot, melyben néhány lootért( igaz, a legértékesebb lootok a játékban) 45.000 Ft-ot kérnek! Akárhogy számolom ez több. mint 100 Euro... Ennyit nem kérnek a legnagyobb AAA cimekért konzolon vagy PC-n, amiket sok évig fejlesztettek! A játék ingyenes, de ez akkor is botrányosan sok. Rájuk férne már némi rendszabályozás. -
VinoRosso
veterán
Persze, van olyan amikor hibázok, nem gép vagyok én sem, ami szintén zavar, de nem bántja az igazságérzetem és a saját hibáimon legalább tudok változtatni. Pl. az #1748 -ban az első gif-en ha a lövés mellé megy, mint ahogyan kellett volna neki, akkor egy szavam nem lehet, csak okulhatok belőle, hogy ilyenkor jobban koncentráljak. Csakhogy nem oda megy ahova irányítom, hanem az ellenfél játékosára irányul mitha egy mágnes lenne a játékoson ami odavonzza a labdát akkor is ha tök nem abba az irányba rúgod. Ilyenkor hiába keresem magamban a hibát, hogy hol tudnék javulni, nem rajtam múlik.
Az AI-nak ehhez semmi köze, ez egy egyszerű játékmechnikai megoldás ami felürbírálja a felhasználói inputot és máshová irányítja a labdát mint ahova a user szeretné. A 4.0-ban nevet is adtak neki, a smart assist ugyanezt csinálja elvileg azzal a céllal, hogy kijavítsa a user hibáit (aztán nálam volt olyan, hogy a 70%-os erővel kirúgott kapuskirúgást az elől álló 1 szem csatárnak rúgta oda gyökkettővel). Aminek nem adtak nevet az eddig is benne volt, de ellenkező céllal: hogy handicappel induljon az egyik fél.
Abban biztos vagyok, hogy nem egyetlen AI irányítja mind a két csapatot, IT mérnökként, némi játékfejlesztési tapasztalattal ezt nem tartom ésszerű megoldásnak. Sokkal nehezebb egy ilyet lefejleszteni, költségesebb és logikátlan is. Jóval egyszerűbb megfogni a 10 játékost kezelni tudó AI-t két példányban futtatni és odaadni az egyiknek az egyik csapatot, a másiknak meg a másikat, mint csinálni egy olyat, amelyik tud 20 játékost irányítani, akik ráadásul 10-10-es csoportokban küzdenek egymás ellen.Bevett ipari megoldás régóta, sőt gyakran egymás ellen játszatják ugyanannak az AI-nak a példányait (lényegében klónjait) (pl Deep Blue, Alpha Go, Polaris stb.), és ezekből a meccsekből tanulnak, így tréningelik őket.
Ezeket a csaló scripteket se hiszem, hogy olyan nagyon szofisztikáltan kellene takargatni, amiket látsz már az is eleve 4x-es lassításban látható csak. Ha a normál videót nézed annyit látsz, hogy hát user error, eladta a labdát, de ha nem kapcsolom be az irányjelző kurzort meg nem lassítom le akkor nem fogod látni, hogy azért adtam el mert nem oda passzolt a játékos ahova irányítottam. Ezt meg nem sokan fogják megtenni, mert időigényes munka kielemezgetni, megvágni, konvertálgatni stb... -
BaJaZo
aktív tag
válasz
TrueGooner
üzenetére
A tökéletességhez valóban 22 kellene, de ez csak játék, úgyhogy kettő bőven elég, csak működjön rendesen. Jelenleg nem ez tapasztalható.
-
BaJaZo
aktív tag
válasz
VinoRosso
üzenetére
Te irtad:" Nem te irányítod, hogyan reagáljanak a csapattársak, hanem a gép dönti el, az meg előbb fogja elindítani a játékost mintsem bármit tudnál csinálni."
Persze, hogy a gép dönti el, hiszen az adott pillanatban általad irányitott egyetlen játékoson kivül, az összeset a gép (AI) irányitja.
Ezért lenne fontos a két egymástól független AI, igy az ellenfél AI-ja nem tudná mire készülsz, és nem tudná előbb elinditani a játékost csak némi késéssel. Ahogy a valóságban is: a védekező csapat mindig kis késéssel tud reagálni a történésekre, és ez a kis időbeli különbség az, amit a támadó csapat vagy ki tud használni vagy nem. Ez itt sajnos nem igy van. Ezért állitom, hogy egy AI van, ha meg kettő, akkor szarul van megirva. -
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Zoolee1976
üzenetére
Ha ingyen kapnám az új ea fct, akkor sem játszanék vele.
Az efootball gameplay igy is sokkal jobb számomra. -
Zoolee1976
aktív tag
A Holland gameplay akkor miért tudja egymaga megcsinálni szinte minden évben a gameplayt használhatóvá? Többet tud egymagában mint az egész Konami szarbrigád?Ha nem akarják megcsinálni akkor azért,ha viszont nem tudják azért nem erdemelnek meg semmilyen pénzt, időt és pláne nem együttérzést mert a hasonlóan fos fifa minden évben gyalázza őket eladásban, érdeklődésben!
-
Zoolee1976
aktív tag
válasz
VinoRosso
üzenetére
Ezek szuper tények a Konami lebuktatásában, rabolják az időnket evvel a mocskos pénzéhes hozzáállásukkal.Sajnos.az emberek birkák, és nem képesek hatni rájuk.Evvel már simán amerikában perbe fognák őket, és meg is érdemelnék! Csaló szar játék?Nem kell játszani vele szólna a régi mondás.Nem egyszerűen csak írtani kell a világban bármelyik cég hasonló hozzáállását az emberekhez.Ezek miatt van pl a mostani globális felmelegedés és közelgő összeomlás.Nem gondoltam túl,ha engedjük hogy lopják az időnket akkor azt engedjük el ami a legdrágább nekünk.Fordítsuk át és dobjuk fel a redditre,ott azért lenne nagyobb visszhangja!Ha neked nincsen kedved vagy időd, szívesen megcsinálom valamikor.A játékba ölt idő helyett,mert az tényleg egy nagy semmi.Kivették a 2vs2 funt is amiért volt valami értelme evvel játszani.
-
BaJaZo
aktív tag
válasz
VinoRosso
üzenetére
Pontosan amiatt van az a sok anomália amikről rendszeresen irsz, mert egy AI van.Szerintem. A szándékos csalás csak egy része a problémáknak, a másik a pocsék AI, mivel csak egy van, azért ilyen amilyen. Ez csak feltételezés részemről, egyikünk se tudja hány AI van, csak a programozók. Amikről irsz, szerintem nem szándékos csalások, csalni sokkal észrevehetetlenebbül is tud (ha akar) a program(ozó). Mindez a gyenge AI és némi bug eredménye. Ráadásul ahogy láttam a videóban, nem egy esetben saját hibádból vesztetted el a labdát vagy kaptál gólt...
Mindezzel együtt, nekem egyre jobban tetszik az eFootball, mióta nyáron megtanultam rendesen (és szabályosan) szerelni. Azóta ritkán kapok gólt. Most a cselezésre megyek rá, van itt hova fejlődni játékban, engem a taktika része különösebben nem érdekel, nem az itt a lényeg. -
TrueGooner
senior tag
Ezzel nem értek egyet. El kell fogadni a scriptet, mert ebből van pénz? Én szerintem ez ilyen tipikus tulajdonosi gondolkodásmód. Jó matchmakingel és fairplay (script mentes) játékkal sokkal boldogabb, elégedettebb és kiegyensúlyozottabb játékos számuk lenne szerintem.
Az UFL nagyon jó párkeresést hozott létre, és ezt kellene MINDEN focis játéknak követni: A formádhoz igazodik. Ha például 8W-3D-4L a formád, akkor hasonló ellenfelet keres, és script nélkül egymásnak feszülhettek. Remélhetőleg összekapják azt a játékot egy élvezhető szintre.
-
VinoRosso
veterán
Az lenne a tökéletes futball játék, amelyben két egymástól fggetlen mesterséges intelligencia működne párhuzamosan egymás mellett és az ellenfél mozgására semilyen befolyásuk nem lenne.
Nem tudom miért gondolod, hogy ez nincs így. A játékosokat irányító AI nem látja az ellenfél csapatát belülről, nem tud belepiszkálni. Egy AI-t olyan egyszerű példányosítani mint hogy egy új ablakot nyitsz a chatgptvel. Új ablak, új példány. Az lenne a komplikáltabb megoldás, ha minden csapatot egy AI irányítana, össze kéne hangolni a kontextusokat, feloldani az ütközéseket, kezelni a kapcsolatok párhuzamosítatlanságából adódó terhelésnövekedést. Sokkal egyszerűbb leklónozni az AI-t és akkor két munkás végzi el a feladatot egymástól függetlenül.
Az edző az pedig nem maga az AI, csak egy név a taktikák kombinációjára. Két csapatnak lehet ugyanaz a taktikája a való életben is.
-
BaJaZo
aktív tag
válasz
VinoRosso
üzenetére
Természetesen benne van a pakliban, hogy szándékosan csal a program, hiszen valahogy pénzt kell termelnie, a játék alapból ingyenes. Viszont szerintem a probléma nem csak ebből adódik. Gondoljatok bele egy olyan helyzetbe amikor a valóságban a pályán látható mindkét csapatnak ugyanaz a személy az edzője! Na vajon melyi ujját harapja meg? Abszurd még a gondolata is egy ilyen szituációnak, márpedig az eFootballban ( és persze az EA FC-ben is) ez a helyzet! Ugyanaz a mesterséges intelligencia irányitja mindkét csapatot, tehát azt csinál a csapatoddal amit csak akar!
Az lenne a tökéletes futball játék, amelyben két egymástól fggetlen mesterséges intelligencia működne párhuzamosan egymás mellett és az ellenfél mozgására semilyen befolyásuk nem lenne. Kizárólag a saját csapatot irányitaná mindkettő.
Azt nem tudom, hogy ehhez elegendő lenne-e a mai konzolok teljesitménye, de gondolom igen.
Mivel se a Konaminak, se az EA-nak nem érdeke a tökéletes szimulátor, el kell fogadni azt ami most van, nincs értelme mérgelődni, megsértődni. -
VinoRosso
veterán
Pár jelenet még.
Amikor a gép az ellenfelet célozza az irányzék által megadott irány helyett:
A szokásos 'nem álltál irányba, nem volt megfelelő a testartás stb. (pedig de):
Amikor 6v2 nyom az ember mindent (szerelés, blokk, kontakt, dupla presszing) de semmi nem történik:
Itt pedig a váltások közti szünet, biztos ami biztos ne tudjon az ember nyomni semmit (mondjuk nem is kellene, mert a test mellett közvetlen ellőtt labdákat a gép auto blokkolja (vagy nem), főleg Blocker skillel). Kár érte, az előző szezonban 122. volt az ellenfél, fullos kerettel ez volt az egyetlen lövése a 90 perc alatt.
Alább a következő játékost jelző üres háromszöget érdemes figyelni, ami mindig a labdához legközelebb lévő emberre mutat, de valamiért itt a passz után amikor a fogadó játékossal futó védőre kellene váltania, minden ok nélkül hirtelen(tized másodpercekről van szó) átugrik egy távolabb lévő játékosra (vajon csak nem azért, hogy ne tudjon az ember csinálni semmit?) :
-
TrueGooner
senior tag
válasz
ROBREGGAE
üzenetére
Alapvető különbség a 2 játék között, hogy az FC25 a packok gyűjtéséről és nyitásáról, és hatalmas mértékben a szerencséről szól, az eFootball pedig az álom csapatod megszerzéséről, ahogy a neve is jelzi. Én is jobban preferálom az eFootball megközelítését, tök durva hogy valaki pl 3 éven keresztül próbálja megszerezni T. Henryt és lehet hogy 12 hónapot, de lehet hogy csak 2 hónapot tud vele játszani, majd el is veszíti.
Ezért mondom hogy évekig nem tudnék FC-zni, mert nem látom értelmét ennek.A dupla boosteres lapok pedig szerintem a játék élettartama során az első olyan megoldás, hogy a lapok úgy igazán nem lettek sokkal erősebbek, de biztos sokan ráakarnak majd menni a Dupla Boosterek miatt. Szerintem 1-2 frissítés és helyre tesznek pár dolgot, pl. most nagyon sokszor átfolyik a védőn a labda mert nem reagál, meg ilyenek…
-
ROBREGGAE
tag
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Ez az egyik, azt meg el is felejtettem, hogy az EA genyó ára már verdesi a plafont.
Köszönöm szépen, de én nem fogok egyetlen játékért sem kiadni 70 eurót, főleg nem olyanért, ami egyszezonos játék...
Az Efootball eközben meg ingyenes, ugyanazok a hibái megvannak ennek is, de akkor költök rá, mikor úgy érzem és a kinyitott legendáimat nem törli a játék egy szezon után...
Nyilván a dupla booster lapokkal a korábban szerzett sima epic játékosok leértékelődnek majd folyamatosan, meg gondolom ezen logika mentén hamarosan lesznek dupla boosteres edzők is.
Viszont mondjuk összelehet pár hónap alatt szedegetni a coinokat egy-egy nagyobb nyitáshoz. Pl. majd hétfőn Milan csomag érkezik, erre most összegyűjtögettem eddig 27 nyitásra valót.
Ott van a Messi és Neymar pack is, ami egy jó befektetés lehet, elérhető 1 évig... Ezzel szemben az EA-ben 30 ezerért vedd meg a játékot és reménykedj, hogy kinyitsz valami normális legendát, ami majd 2025 nyarára semmisé válik ugyanúgy, hiszen jön majd az ea fc 26...
-
VinoRosso
veterán
válasz
TrueGooner
üzenetére
Én arról az oldaláról nem látom a játékot, hogy milyen amikor költ rá, de te meg azt nem amikor valaki nem. Az a sejtésem, hogy rangsorolhatja a játék a felhasználókat költés alapján és eleve így vannak párosítva. Úgy 60-70%-ban olyan ellenfelet kapok akinek minden lapja vásárolt epic, többnyire a legújabb. Ennyi pénzes felhasználó nemhiszem, hogy van a játékban, magyarul arra használja a játék a f2p felhasználókat hogy megadja annak az élményét pénzért a többinek, hogy mennyire jó spílerek. A maradék 1/3-részben kapok olyan ellenfelet akinél vannak ingyen lapok is, olyan akinél csak az van kb 10-ből 1. Ez kb augusztus óta ilyen, előtte más volt az arány. Azóta valami botrány, megjelenés óta méginkább. Tényleg minden meccs ilyen, hiába vagyok jobb mezőnyben az ellenfelemnél, a helyzeteket nem tudom értékesíteni az ellenfelemnek meg minden szar bemegy. Teljesen látható, hogy nem ugyanazok a feltételek, 18-ról guruló labdát nem tudja lereagálni időben a kapusom, én meg erőből lelövöm a sarokra az ötösről és kiszedi. Kb augusztusig az volt, hogy 1-2 botlásom volt div3-ig és ott kezdett kiegyenlítődni a játéktudásbeli külömbség, most div5-ben való bennmaradásért küzdök mint malac a jégen, eddig 2x estem vissza div6ba, most először sikerült bentmaradni. A keretem meg erősödött közben, nem gyengült, persze csak papíron. Mire megyek azzal, hogy ennek a de Jongnak 97-es a tacklingje, ha ilyeneket csinál frissen becserélve a meccs végén egy a kezdő sípszó óta fáradó Etoo ellen? Azért a lapért fizettek, én ezt meg ingyen kaptam és ez dönti el ki nyeri a párharcot, nem a kijelzett képességek. Minél több ilyened van annál jobban szopsz, valószínű, hogy amit tapasztaltál negatívumként az annak csak a töredéke, amit akkor éltél volna át, ha nem költöttél volna a csapatodra.
-
TrueGooner
senior tag
válasz
ROBREGGAE
üzenetére
Amit tenni tudom ezügyben, és teszek is, az annyi, hogy nincs a keretemben nő… Azt értem, hogy más keretében viszont lehet, és én személy szerint egyetértek veled, de most nyeltem egy nagyot, igyekszem minden szarságát (arcade jelleg, koedukált csapatok, stb…) elnézni, és eddig jól szórakozom vele. Persze 1 nap telt el. De már egy nap után is azt gondolom, hogy nem értem hogyan tudja ezt valaki évről-évre ismételgetni a nulláról való grindet.
1-2 eFootball frissítést átjátszom most Vele. Elvileg Decemberre be van ígérve egy nagyobb frissítés a japánoktól, de ezt csak twitteren olvastam valahol szóval ki tudja…

-
ROBREGGAE
tag
válasz
TrueGooner
üzenetére
Nekem meg elegem van ebből a mai pc világból...
Elvből se fogok olyan sportjátékkal játszani, amiben a nőket és a férfiakat összeeresztik. S akkor beszélünk arról, milyen a fizika az efootballban, meg hogy pattan a labda.
Az EA genyában, a Marta tökömtudja ki, meg Lehmann celeb magamutogató csajszi leütközi a nála két méterrel magasabb, meg izmosabb csávókat. Nagyon hiteles, így az egyenlőség nevében.
Nálam marad minden szarságával együtt az Efoci, egyébként szerintem most kifejezetten játszható számomra, kicsit másabb, újabb a meccsek dinamikája.
Aztán majd, ha befut az UFL esetleg, ha jól írták, már PC-re is kap lehetőséget nyilván 2025 elején.
-
TrueGooner
senior tag
válasz
VinoRosso
üzenetére
Szomorú… De ilyen tekintetben valszeg nem lesz jobb az EAFC sem, nem azt várom hogy jobb lesz, egyszerűen csak más.. Kicsit kell a változatosság.

Egyébként azzal nem tudok egyetérteni, sőt, egyenesen cáfolni tudom, hogy aki költ az tolva van. Most is 8.000 coinnal hagytam ott a csapatom, mert a mostani akcióba bevásároltam, ilyenkor megéri (relatív, tudom). Inkább azt tudom mondani, hogy aki minden Epicre rámegy, azzal abszolút nem lehet mit kezdeni védelmi oldalon, mert átszalad a pályán mint a gyorsvonat… Én nem akarok felhagyni az eFootballal, jelenleg is sokkal szimpatikusabb játék mint az EAFC, de egyszerűen ki kell találniuk valamit, hogy ne legyen ennyire monoton a játék…
Valami új módja a játékosok fejlesztésének (XP Card eltörlése esetleg?!), vagy új játékmódok, vagy tényleg egy sokkal mélyebb taktikai aspektus, és persze ezeknek a hibáknak (?) a javítása…
Az 4.0.0 óta egyébként k..va sok a lábakon átfolyó labda, és tényleg szinte minden távoli lövésből gól születik. De persze ez is csak a QC/LBC taktikának kedvez, mert a kontra végén nincs felállt védelem és tudnak lőni…Ma sokat nyomtam az FC-t… És ótvar kerettel is azt kell hogy mondjam, fantasztikus lett a taktikai oldala a játéknak. Van egy “without ball” alapfelállásunk, és minden posztra letudjuk bontani a feladatköröket. Aztán van egy “with ball” felállásunk, amit labdaszerzés után azonnal elkezd felvenni a csapat. Komolyan, szemmel láthatóan úgy alakul a taktikai térkép a pályán, ahogy elterveztem. Annyira jó lenne ezt az eFootballba látni, régen ez is pont fordítva volt, és a PES erőssége volt, ma már etéren is az EA vezet…

-
VinoRosso
veterán
Most játszottam ezt a meccset, iskolapéldája annak amiről beszéltem a következő jelenet. Játék közben felvétel:

Játék végi visszajátszás:
Kinagyítva de Jong szerelése:
Most baz+ ilyen van, hogy valaki belsővel odalép a labda elé, a külsővel passzoló meg úgy el tudja rúgni a labdát, hogy nem, hogy nem blokkol a védő, hanem a labda irányt se változtat, meg se pattan, hanem odébbtolja a belépő lábat és úgy megy egyenesen, mitha a belépő láb semmilyen erőhatást nem fejtene ki a labdára???
Aztán Costacurtával próbálom kirúgni egyből, ehelyett megtolja, a két védőm meg hirtelen irányt vált és engem blokkol ahelyett, hogy az ellenfél játékosát figyelné. A blokk meg átmegy Costacurta bal lábán, mintha ott se lenne a lába, de a jobb lábon azért megpattan, mert különben nem lenne legurítva egyből lövőre Etoonak.
Lehet látni a sarkán a kimerevített képen, hogy átmetszi a labdát a lába:
A visszajátszáson az is látszik, hogy miután elveszti a labdát a gép levált róla, és nézi ahogy mögé gurul a labda, viszont nem a labdát támadja hanem elkezd futni az ellentétes irányba, nehogy véletlen elakadjon benne a lövés.
Ennél jobb helyezkedésű védő nincs az egész játékban, és ezt most nem ironiának szánom, úgy edzettem fel, hogy a 100 defensive engagement mellé 100-as staminája van, blocker, acrobatic clearance rajt van, és baz+ elfut a lövés elől ahelyett, hogy bevetődne...
Ez megy szinte minden meccsen orrba szájba, még erre rá merik fogni, hogy szimulátor... -
VinoRosso
veterán
válasz
TrueGooner
üzenetére
Nem a taktika miatt van, hanem mert a játék azokat tolja akik pénzt ölnek bele. Aki többet annak jobban kedvez. Váltottam én is LBC-re abban bízva, hogy ha beállok a kapu elé akkor majd nem fognak megkontrázni. Nem a lószart nem, ugyanúgy lefutja a 101-es speedre edzetett Roberto Carlosomat a 90-es speedű Gullitjával a 16-osról indulva. Én meg a 99-es speedű Mbappéval nem bírom lefutni a csuklósbusz Puyolt.
A minap játszottam egy taggal 20-25-ről lődözött, egy nem volt ami mellé ment volna, egyetlen átvétel nem pattant el tőle, a kapusom meg a felénél árnyékra vetődött, nálam ugyanezekből a java mellé megy, vagy eleve hosszan veszi át, pedig nem nyomom a futást, de ha nem akkor véd a kapus, sőt az ötösről sarokra lehelyezett labdákat is kiszedi.
Nem egyenlő feltételekkel küzd az a játékos aki kevesebbet költ a játékra mint a másik és ez mostanában egyre jobban érződik. Ezért van az, hogy átmennek rajtad mint kés a vajon, mert hiába vagy ott hogy blokkol a játék egyszerűen átengedi a labdát. Ha meg te vinnéd ugyanebben a szituban az ellenfélre akkor a 50-es védekezésű de Bruyne is megelőzi 100-as attacking awernessű Messit. Nem te irányítod, hogyan reagáljanak a csapattársak, hanem a gép dönti el, az meg előbb fogja elindítani a játékost mintsem bármit tudnál csinálni. Külön kilassítottam ezeket a szitukat, mire rávált a gép a passzot fogadó játékosra, hogy mozoghass a passz irányába, a gép az ellenfél játékosával már rég elindult és méterekkel előrébb van. Hiába van a te játékosodnak jobb skillje nem ez a döntő, hanem az, hogy mennyi pénzt lát benned a játék.
Az idei verzióban megjelent ez a smart assist, ami eufemisztikus elnevezése a scriptek egy fajtájának. Passzolj vagy lősz valahova, és a játék 'jobban tudja', hogy te hova akarod tenni a labdát, csak valahogy mindig az ellenfélnél köt ki végül és nem a játékosodnál. Ez eddig is volt a szöktetéseknél, nyomtam bármilyen erővel és irányba, ha röviden nyomtam hosszan adta, aztán meg hosszan adtam és röviden ment, mert sose az én játékosom mozgása határozta meg a passzot, hanem az ellenfél védőjének a mozgása, mert valójában azt célozza meg.
Ha csak taktika lenne a kihívás az rendben lenne, mert minden taktikát ki lehet elemezni, és ki lehet dolgozni ellentaktikát, de ez ennél a játéknál sajnos nem így van. -
TrueGooner
senior tag
Jó lenne a harmadik/negyedik alternatíva de jelenleg sajnos csak abból tudunk választani amit már elénk raktak.

Egyéni preferencia kérdése, hogy ki mit keres egy játékban, és úgy látszik ez az évek során változhat is… 5-6 éve a realizmust keresem, és elfogadtam a PES-t/eFootball-t úgy ahogy van. És mivel az eFootball bár nem egy rossz játék, összességében annyit tudott nyújtani, hogy most valami másra vágyom… Aztán lehet csak 1 hónapig fog tartani, ki tudja.

Egy biztos, én már nem módokat várok az eFootballtól, hanem alapvető dolgokat: Egyéni taktikát, nem lefagyó játékosokat, alapvető dinamikai változásokat… Ezekre 3 éve várok, és kezdem úgy érezni hogy utóbbi kettővel egyszerűen nem tudnak mit kezdeni, a taktikai része pedig fogalmam sincs hogy lehet olyan egy focis játéknak mint amilyen jelenleg…
Na mindegy, 3 éve nem FIFA-ztam “komolyabban”, meglátjuk mit tud nyújtani.
-
BaJaZo
aktív tag
válasz
TrueGooner
üzenetére
Egyetértek, mindkettő tele van hibákkal, hiányossággal.
Én még reménykedem a 2K Games féle Fifában. Ami tény: az idén nem jött új 2K Golf játék, pedig esedékes lett volna idén, két évente jött az utóbbi időben.
Mintha nagyon el lennének foglalva valamivel...
-
TrueGooner
senior tag
El kell fogadni hogy az FC25 egy árkád focis játék. És ha így állsz hozzá akkor még élvezheted is. Mást kell benne szeretni, mint az eFootballban. Nem vagyok benne biztos, hogy a szerelés vagy labdavesztés/eladás utáni 1 másodperces “reboot”-ok normálisak és realisztikusak lennének az eFootballban, amikor is a játékosok csak bambulnam, mert a KONAMI szerint eh így rendben van. Nem hiszem, hogy az, hogy a magas indításokat a támadó képtelen úgy átvenni, hogy ne kelljen nullára lassítania, az realisztikus lenne, stb… Mind a két játék tele van hibákkal, de ha a hibákat nézzük akkor sosem fogjuk élvezni egyiket sem.
Én nem a hibákról beszélek vagy a realisztikától, adott esetben az unrealisztikáról, én kőkemény hiányosságokról beszélek.
Az EAFC-be nincsenek hiányosságok. Minden van. Az hogy árkád, ez sajnos a játék velejárója, de ha ezt nem fogadom el kicsit, akkor az eFootball hiányosságain bosszankodom. Ne mond már, hogy Te nem unod az Alonso, Stojkovic, Roman, Valbuena taktikákat, ahol meg se próbálnak focizni, még is elkenik a pofámat… Mindezt csak is azért, hogy 4 havonta új manager packokat adhassanak el. Ha szar lesz az FC25 online, legrosszabb esetben is ott lesz a menedzser módja.
De mondom, nem tűnök el, Daily Logint meg Coinokat gyűjteni fogom. 😀
-
BaJaZo
aktív tag
válasz
TrueGooner
üzenetére
Azért ilyen, mert ez alapvetően mobilra készült játék... Ezért soha nem lesz olyan amilyennek szeretnénk.
Néztem meccs videókat az FC 25-ből, bár ne tettem volna. Labdafizika nulla, passzsebesség az egekben, játékosok mozgása katasztrófa, pont olyan mint 10 éve. Azokra a hihetetlen gyors állóhelyzetből történő mozgásokról beszélek, amelyek fizikailag nem lehetségesek... Az már csak hab a tortán ahogy ragad a lábakra a labda, bármilyen erős a passz.
Úgyhogy jó játékot!
-
TrueGooner
senior tag
Na, hát akkor…
Közel 70 meccsel az ujjaimban itt az ítélet!

Őszintén, a frissítés után az eddigi legjobb eFootball élményben volt eddig részen, de továbbra is akadnak olyan részei a játéknak, amelyből egyszerűen besokalltam az elmúlt 1 hétben, és nem tudom tovább elfogadni, hogy nem foglalkoznak vele.
Undorító, hogy a 70 meccsemből bár nem számoltam, de kb. a 90%-a CQ és LBC. Futnak mintha nem lenne holnap, és ami a legszomorúbb hogy a játék ezt még díjazza is, mert átfolynak, átlőnek egy egész csapatot és kapuig mennek vele.
Az idei évem úgy fog kinézni, hogy kicsit elengedem az eFootball kezét. Nagyon tetszik az FC25 új, FCIQ-ra keresztelt új taktikai rétege. Ez hiányzik az eFootballból Nekem, az egyéni taktikák.
Tehát a main játékok idén az FC25 lesz a terveim szerint, eFootballba pedig a Coinokat azért befogom gyűjteni, mert szeretném azt hinni, hogy egyszer igazán jó játék lesz.
Egyszerűen hiányzik minden, amit sajnos csak az FC tud nyújtani jelenleg: Egyéni taktika, és nagyon hangulatos lelátók, kicsit hiányoznak már a licencek is, megmondom őszintén.

-
TrueGooner
senior tag
Az egyik kedvenc feature amit bevezettek, hogy a játékosok automatikusan (is) fejlődhetnek. Ennek hatására elkezdtem a My League-et, és a leggyengébb játékosaimat tettem a keretbe, a szezon során a gép pedig magától elosztogatja rajtuk a skill pontokat. A Progress Reset pedig a frissítés óta ingyenes, így amikor elérik a max szintet, kedvünk szerint újra oszthatjuk, ha akarjuk.
-
csababarca
őstag
válasz
TrueGooner
üzenetére
Korábban panaszkodtam, de most nekem is felhalmozódott sok nyitásom, és végre értelmesek jöttek, kb ugyanazok mint neked, csak Van Buyten helyett Baresi.
Játszani még keveset tudtam, így tapasztalatom eddig nem nagyon van.
-
TrueGooner
senior tag
Én szerintem masszív előrelépés lett ebből a frissítésből. A szerverek is mintha jobbak lennének, pedig gondolom ezekben a napokban van a legjobban leterhelve.
Már csak abban bízom, hogy nem azért lett simán csak “eFootball” a játék neve mert úgy érzik elérték a maximumot, és nem kell több számozás mert nem lesznek nagyobb frissítések már.
Majd azért ránézek az idei FC-re is, de abban abszolút nem reménykedem…
-
matolcsida
csendes tag
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Ha nem volt egy darab szerzodesed se a frissítés előtt akkor nem látod a packot mivel nem kaptál chance deal tokent se, de ha aktívan olvastad ezt a fórumot akkor TrueGooner meg mások is biztosan irtak, hogy a felet nem használt szerződésekből ilyen nyitási lehetőségeket kapunk
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
matolcsida
üzenetére
Tavaly október óta játszom, kb 250 órám van benne.
Felteszem máshogy a kérdést. Hol is találom ezt a lehetőséget, ahol ti is nyitogattok?
-
matolcsida
csendes tag
válasz
TrueGooner
üzenetére
az szép nekem 49ből 5 jött, igazából csak Davids kellett volna mert a sima hollandos epicje már megvolt és kellett 1 boosteres is és ő jött is előre, mellé jött még 4 töltelék booster akik majd eventbe jók lesznek
- Petit
- Yorke
- Zé Roberto
- Luis GarciaSeaman-t egyébként ne sajnáld nekem megvan de ugyan olyan használhatatlan legtöbbször mint a többi, ha ellened van kivédi még a puska lövést is de ha nálad akkor meg csak lepkékre vadászik
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
TrueGooner
üzenetére
Nekem egy sem volt.
-
TrueGooner
senior tag
A frissítés óta nincs szerződés hosszabbítás a játékban. Így a felhalmozott szerződések átalakultak nyitásokká, abból lehetett most nagyon jókat nyitni.
Ezért adta el mindenki a kerete 89%-át még az update előtt. -
ProEvoFan
nagyúr
válasz
TrueGooner
üzenetére
Ezek milyen nyitások?
-
fczolika77
junior tag
Pár kép. Playstation 5.
-
fczolika77
junior tag
Sziasztok!
A Myleague fejlődött egyébként. Van már góllövőlista stb.
Grafika is picit mintha javult volna. Kispadon végre ülnek cserejátékosok.
Lassan de fejlődik a játék..persze ez még mindig édeskevés. -
TrueGooner
senior tag
Valamivel részletesebb lett a grafika, de nem mondanám hatalmas ugrásnak, vagy még csak keveset toltam.
Nekem 51 nyitásom volt, ebből jött:
- Edgar Davids
- Claudio Pizarro
- Dennis Irwin
- Zé Roberto
- Dwight Yorke
- Emmanuel Petit
- Ruud van Nistelrooij
- Daniel Van BuytenSzóval elég jól jártam, Seaman sajnos nem esett ki. Missionben egyébként csináljátok meg a tutorialt, ad Coint és játékost is. A Shopban pedig leárazás van, kb 1500 forintból lehet szerezni David Villat és Guardiolat.
-
VinoRosso
veterán
Na errefele már lehet játszani vele, bár még időm nincs játékra csak körülnéztem meg simet futtatok.
Grafikailag is változott vagy csak újra be kell állítanom mert a sim kicsit laggol, meg részletesebb is, szebben néz ki. Remélem lehet lejjebb húzni, hogy elfusson rendesen.
Ezeket a random boostokat a tizenegyeslövős marhaságból lehet behúzni. Ott van egy Ribery is az érdekesebb. A boostokat csak olyan játékosra lehet rátenni akinél van slot (nincs mindenkinél még a boostosaknál se).
Volt 18 húzásom a contractokból, jött 1 szem Mendieta.
Video
Végülis szerencsére csak a felesleges lapokat engedtem el, így pozitív a mérleg, de azért 18 húzásból jöhett volna 2 epic a 16/100-ból, gyors számolással olyan 30% körül van, hogy nem jön kettő, feltéve ha egyenlő eséllyel húzza az ember a lapokat (mondjuk esélyes, hogy ez nem így van).
Ezek jöttek végül, majd ha felkerül az adatbázis valamelyik oldalra akkor ki is derül, hogy mennyire lesznek használhatóak. -
matolcsida
csendes tag
válasz
TrueGooner
üzenetére
ez egészen biztos, mivel ha a régire is rá tehetnéd ki a fene venné meg az uj epic boosteres csoda lapokat
-
TrueGooner
senior tag
Na b+ erre nem tudom mit mondjak… Hacsak nem ingyenesen, játékkal megszerezhető Item-ek ezek, akkor ismét el akarják adni Nekünk az összes Legendát mégegyszer, csak egy kis extrával:
https://x.com/play_efootball/status/1833890770689921136?s=46
Attól félek, hogy a Booster amit rárakhatunk az megszerezhető, de szerintem csak az új lapok fognak extra slottal rendelkezni…
-
VinoRosso
veterán
válasz
TrueGooner
üzenetére
A finess driblingnek örülök, de amúgy szinte majdnem, hogy mindegy mit alakítanak a játékon amig ezt az idegesítő scriptinget ki nem veszik belőle.
Mostanában rámentem a divizióra, tizenötezredik helynél feljebb nem tudtam jutni emiatt. Itt már minden csapat tele van vásárolt epicekkel, és egyértelműen azt a játékost favorizálja a szkript amelyik többet költ a játékra. Ha csak nem teljesen vak az ellenfél akkor nulla költéssel esélyem sincs. Minden meccsen rúgok 1-2 kapufát legalább, miközben az ellenfél semmit. Kb 2 hete figyelem, hogy mikor rúg az ellenfelem kapufát azóta egy darabot nem rúgott. Én meg minden meccsen rúgok. Ez mégis mi?
Emlett még olyanok vannak, hogy a védőm lábán átmegy a labda mintha szellem lenne, meg hiába nyomom a szerelést vagy a futást hogy lépjen közbe lefagy, konkrétan megáll a levegőben, hogy az ellenfél csatára el tudja rúgni a labdát.
Én egy olyan verziót várok amikor az lesz az újtás, hogy ezt kiveszik a játékból. Addig meg költsék gyógyszerre amit ezen profitálnak. -
BaJaZo
aktív tag
válasz
TrueGooner
üzenetére
Egy kis lépés a szimuláció irányába. Ez is valami.
-
TrueGooner
senior tag
Na, srácok, holnap frissül a játék. A konzol verzióról nem nagyon lehetett felvételeket látni, inkább a mobil verzió volt terítéken…

De azért 1-2 dolog kiderült…
- A fizikális párharcok (eddigi L2), mostmár automatikusan fognak megtörténni ha olyan a játékhelyzet. Emellett jobban fog számítani a fizikai adottság a párharcoknál.- Visszatér (PES21-ből) a Finesse Dribling, amikor védelemmel szemben lehet finoman kezelni a labdát, és esetleg gyors irányváltásokat eszközölni.
Lényegi tudnivaló kb ezzel le is tudva. De gondolom holnap megjelenik a szokásos több oldalas Patch Note.
-
BaJaZo
aktív tag

-
BaJaZo
aktív tag
válasz
matolcsida
üzenetére
Köszönöm!
-
matolcsida
csendes tag
kiválasztod a játékost --- > player actions ----> majd alul release
ha egyszerre több játékost akarsz eladni akkor my teamben list actions gomb ----> selection view ----> kiválasztod azokat akik nem kellenek nyomsz egy player actions gombot majd -----> release
arra figyelj oda h szeptember 12 utáni frissítésben eltörlik a szerződéseket és minden játékosod örökre megmarad nem kell szerződésekkel baszakodni már -
BaJaZo
aktív tag
Hogyan tudom elküldeni a rengeteg lejárt szerződésű játékosomat?
-
TrueGooner
senior tag
UFL Open Beta, MOST!
-
redingitell
senior tag
Tudja esetleg valaki, hogy ezzel az idétlen kapus mozgással kezdenek valamit, vagy örökre így marad? Most, hogy játszom 1-2 eafc meccset is, nagyon szembetűnően gáz a kapus.
-
TrueGooner
senior tag
válasz
ROBREGGAE
üzenetére
Én mire lenyomom az Eventeket, AI és PvE egyaránt, már csak nagyon ritkán van kedvem/időm elkezdeni a Ligát is. Hébe-hóba játszok ott 1-2 meccset, de szerintem unalmas a lebonyolítási rendszere is, illetve a jutalmazás is teljesen haszontalan. Ahhoz meg túl skót lett a KONAMI, hogy a Ligában is Coinokat osztogasson, még a végén összegyűjtesz valami értékelhető játékosra pusztán játékkal.. 😀
De jobb, szimulátorosabb játékmenettel még továbbra is itt tudnának tartani. Remélem folyamatosan dolgoznak a játékmenet javításán, nekem kezd kicsit unalmassá válni, és ez már nem olyan játék mint anno a PES, hogy “minden meccs más”. Itt ugyan az működik minden meccsen.Ha ezeket az “alap taktikákat” elfelejtenénk, és teljesen teste szabható lenne, engem megvennének vele teljesen. Baromi unalmas (és idegesítő), hogy mindenki kontra taktikát tol, egy bizonyos formációval. Dehát ezeket a nyomorult menedzser lapokat is el kell adni, azt meg jelenleg csak ezzel tudják sajnos, bár ezen könnyen változtathatnának csak mintha a szándék hiányozna…
Az EAFC idén beveteti, hogy egy bizonyos menedzserel csak egy bizonyos formációt lehet használni, azt viszont játékosra lebontva lehet finomítani. Például hogy egy LB támadásnál lépjen fel a középpályára, vagy egy LW inkább vonal-szélső legyen, vagy törjön befelé. Az eFootballba ezek ugye a játékosok karakterisztikájának a részei, és csak minimálisan lehet hatni rájuk, 4 instrukcióval… Egy jó mély, mindenre kiterjedő taktikai állíthatóság nagyon megszínezné számomra az online játékot, mert akkor több múlna rajtam, és talán különbséget jelenthetne meccseken.
Várom az EAFC Trialt, biztosan kifogom róbálni, de előtte még megkapjuk az eFootball szezonfrissítését és az UFL-t is. -
underdark
aktív tag
válasz
ROBREGGAE
üzenetére
PES 2013-ban vagy melyik részben volt ilyen, egyik legjobb mód lehetett volna, de azt is kukázták
Ezek a japánok mindnt amiben lenne porenciál vagy a játékosoknak tetszene azt kukázzák, nem csak PES-re gondolok. Nem véletlen lettt az egyik legutáltabb kiadó a konami a 20 év alatt
-
ROBREGGAE
tag
válasz
TrueGooner
üzenetére
Nekem biztos nem lesz úgyse más opció. UFL pc-re nem jön ki, Fifa sehol semmi, Ea FC ..
Nálam mellesleg úgyis megvan az, hogy néha kevésbé van kedvem játszani vele, máskor, ha olyanom van, meg egész nap ráállok. S így valahogy el is vagyok vele..
Hétvégén feljutottam div4ből elsőre div3-ba, nálam az is kb. itt kimerül, mert úgyse jön össze a div1 vagy div2.
Játékos nyitásokkal is így vagyok, néha rám jön valami és akkor mindenképp szánok 20-30 nyitást, hátha kificcen valaki. Legutóbb a Baggio, Del Piero, Totti csomag volt ilyen, hát sajna 30-ból sem jött semelyikük.
-
TrueGooner
senior tag
válasz
ROBREGGAE
üzenetére
Egy online Master League-el hatalmasat tudnának villantani. De kizártnak tartom. Ha az EAFC-nek csak egy kicsit lenne jobb a játékmenete, tényleg nem gondolkoznék egy percig sem. Elég jónak tűnik a menedzser mód is idén. De hiába minden, ha az első meccs félidejében már ki akarok lépni, annyira rossz játszani vele…
Szóval nem tudom, 1 hónap múlva okosabbak leszünk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Lexus, Toyota topik
- ASUS ROG Ally
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- PlayStation 5
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Fotók, videók mobillal
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- Samsung Galaxy A13 64GB /Független/Hibátlan/Új állapot/Számlával!/
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 SSD!
- ELADNÁD IPHONE KÉSZŰLÉKED? ADD EL A MOBILESHARKNAK GYORSAN ÉS BIZTONSÁGOSAN!
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Mindenesetre nem kell aggódni, ahogy néztem teljesen ugyan az ami eddig volt. Egy PvP Event, egy Themed Event és egy Ranked Event… Csak a neve változott, illetve hogy magán az eseményen FIFA helyett eFoci lesz. Továbbra is szörnyen ötlettelen a KONAMI sajnos…

Nyári olimpia...női boksz...stb...