Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• VinoRosso

veterán

válasz BaJaZo #1752 üzenetére

Persze, van olyan amikor hibázok, nem gép vagyok én sem, ami szintén zavar, de nem bántja az igazságérzetem és a saját hibáimon legalább tudok változtatni. Pl. az #1748 -ban az első gif-en ha a lövés mellé megy, mint ahogyan kellett volna neki, akkor egy szavam nem lehet, csak okulhatok belőle, hogy ilyenkor jobban koncentráljak. Csakhogy nem oda megy ahova irányítom, hanem az ellenfél játékosára irányul mitha egy mágnes lenne a játékoson ami odavonzza a labdát akkor is ha tök nem abba az irányba rúgod. Ilyenkor hiába keresem magamban a hibát, hogy hol tudnék javulni, nem rajtam múlik.

Az AI-nak ehhez semmi köze, ez egy egyszerű játékmechnikai megoldás ami felürbírálja a felhasználói inputot és máshová irányítja a labdát mint ahova a user szeretné. A 4.0-ban nevet is adtak neki, a smart assist ugyanezt csinálja elvileg azzal a céllal, hogy kijavítsa a user hibáit (aztán nálam volt olyan, hogy a 70%-os erővel kirúgott kapuskirúgást az elől álló 1 szem csatárnak rúgta oda gyökkettővel). Aminek nem adtak nevet az eddig is benne volt, de ellenkező céllal: hogy handicappel induljon az egyik fél.

Abban biztos vagyok, hogy nem egyetlen AI irányítja mind a két csapatot, IT mérnökként, némi játékfejlesztési tapasztalattal ezt nem tartom ésszerű megoldásnak. Sokkal nehezebb egy ilyet lefejleszteni, költségesebb és logikátlan is. Jóval egyszerűbb megfogni a 10 játékost kezelni tudó AI-t két példányban futtatni és odaadni az egyiknek az egyik csapatot, a másiknak meg a másikat, mint csinálni egy olyat, amelyik tud 20 játékost irányítani, akik ráadásul 10-10-es csoportokban küzdenek egymás ellen.Bevett ipari megoldás régóta, sőt gyakran egymás ellen játszatják ugyanannak az AI-nak a példányait (lényegében klónjait) (pl Deep Blue, Alpha Go, Polaris stb.), és ezekből a meccsekből tanulnak, így tréningelik őket.

Ezeket a csaló scripteket se hiszem, hogy olyan nagyon szofisztikáltan kellene takargatni, amiket látsz már az is eleve 4x-es lassításban látható csak. Ha a normál videót nézed annyit látsz, hogy hát user error, eladta a labdát, de ha nem kapcsolom be az irányjelző kurzort meg nem lassítom le akkor nem fogod látni, hogy azért adtam el mert nem oda passzolt a játékos ahova irányítottam. Ezt meg nem sokan fogják megtenni, mert időigényes munka kielemezgetni, megvágni, konvertálgatni stb...

Új hozzászólás Aktív témák