Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csababarca
őstag
Div3-ra felvittem végre (egészen könnyen egyébként el lehetett jutni), itt viszont elkalapálnak rendszerint, ránézve a keretekre olyanok, akik minimum egy mozijegy árát hetente ráköltik, alsó becsléssel.
Mondjuk nem tudok mit kezdeni a 110-108-as játékosokkal, nem is értem, hogyan tornázzák fel addig őket, ugyanolyan lapom van Messiből, de nekem csak 103, úgy hogy rajta van már plusz token is.Nehéz egyébként, mert a helyzetekig simán elviszem, de ott már belenyúl a gép, mert kaput se találok, vagy kiugratásnál ugye a régi visszatérő elem, hogy simán beérnek (ez valamelyest javult 1-2 évvel korábbihoz képest.)
-
VinoRosso
veterán
Olyankor van a kilépés. Nekem nem midig csinálja. Az előző verzióban olyan volt hogy nagyjából egyenletesen lehúzott közepes mértékben, most azt vettem észre hogy néha egyáltalán nincs semmi, néha meg mint az úthenger olyan. Gyakorlatilag nincs kapusom, bármi ami a kapura megy gól 30 méterről is, ha esetleg véd akkor ráüti az ellenfél fejére lábára és onnét pattan be. A kapuralövés-gól arány 100%-ot közelíti, nekem meg nem megy be semmi, a kétméteres ziccert is kiszedi a sarokból. Vagy pl a 10 centivel alacsonyabb 20 egységgel kisebbet ugró játékos lefejeli a védőment. Ilyenek vannak, ez egyből látszik és nem stresszelem magam, kilépek 2 perc után, és 1 perc múlva már egy másik ellenfél ellen játszom, és ha az is olyan akkor onnét is kilépek. Most az olasz eventen nagyon szivatott, de azt is 2 nap alatt meg tudtam csinálni teljesen, az első 10 meccs lement gyorsan mert a zöméről hamar kiléptem, onnantól meg normális volt.
-
Zoolee1976
aktív tag
Igen érdekes volt a cikk, köszi a linket!
Ha belegondolunk a költéseink legalább fele az teljességgel felesleges egy hónapban,ha ezt mondjuk inkább félre raknánk pár év alatt össze jönne egy jó kis autó ára pl!
De hát az embert a vágyai is tartják életben,a lényeg hogy a szenvedélyünk miatt mások vagy a családunk ne szívjon -
VinoRosso
veterán
Jobb lett a labdavezetés, labdakezelés, passzolás dinamikusabb, folyékonyabb, csinál olyan animácíókat amiket eddig nem. A kontaktokat is mintha javították volna, jobb az egyensúlya a játékosnak, nem lesz másodpercekig irányíthatatlan, nem borul meg teljesen egy lepkefintgól. A csapat is jobban helyezkedik védekezésnél, támadásnál. Érzésre jobb vele jázszani.
-
VinoRosso
veterán
Most belegondoltam, hogy nekem még az is kevés lenne. 13 meccset tudtam játszani DIV3-ban, abból 4-et nem nyertem, 1-en jobb volt az ellenfél, 3 meccsen meg 2-0-ra vezettem és utána elfelejtettek helyezkedni a védőim. Pedig most 4 Fortress-em is van, de ha megkapcsol a script akkor tökmindegy. Viszont talán még ha az összes meccset megnyertem volna akkor se lenne meg az 1500 pont.
Nem tudom mennyit kellene játszanom a DIV2-höz, 20-25 meccset
Kinek van annyi ideje? -
ROBREGGAE
tag
Nem tudom, hogy egyáltalán mi volt a cél. A mobilos része biztos közben sikeres lett és most is sokan tolják. Ázsiában úgy látszik van rá igény, kb. ehhez igazították a konzolos és pc-s menüt is.
Meg úgy sok mindenben hasonlít egy mobiljátékra.De tényleg az van, ha Európában sokan nem is, de Ázsiában meg Dél-Amerikában elegen játszanak vele meg költenek coinokra.
Az már egy nagyon jó kérdés, meddig lehet ezt csinálni. Van az a X számú epic játékos, akiket újra kiadnak "jobb" verzióban. Oké, értem én... Viszont eljön egy pont, amikor kurvára önismétlő lesz, bár én már most is annak kezdem tartani.
Valamit muszáj lesz felmutatniuk, változtatni, hogy költsék a lóvét... Mer a Fifánál értem a koncepciót. Minden évben újrakezded. Itt ez még nem jött be, de kitudja, hogy a Konami nem-e törli egy ponton a 2 évnél idősebb kártyákat... vagy valami hasonlóval nem állnak-e elő. Mondjuk múltkor pont kaptunk ingyen nyitásokat törlések után...
-
VinoRosso
veterán
Az a gyanúm, hogy akkor visszajönnének a csalók. A PES üzleti modellje kvázi arra épült. Megvették a játékot, hagyták kicsit őket játszani, hogy meglegyen a sikerérlmény, aztán kitiltották őket, hogy újra megvegyék a játékot és kezdődjön a loop előről.
Oda kellene visszatalálni ahol 2022 április-augusztus körül volt a játék. Nem voltak csalók, nem volt benne script, és nem volt tele minden csapat felpumpált kártyákkal. Volt mindenkinek 1-2, a többi standard játékos volt. Lehetett passzos focival érvényesülni és nem csak ez a kick and rush ment. Nem volt akkora player pool de ez engem nem zavart. Inkább várok 5 percet az ellenfélre, de ne szabotálja a gép a játékomat.
-
VinoRosso
veterán
Persze, van olyan amikor hibázok, nem gép vagyok én sem, ami szintén zavar, de nem bántja az igazságérzetem és a saját hibáimon legalább tudok változtatni. Pl. az #1748 -ban az első gif-en ha a lövés mellé megy, mint ahogyan kellett volna neki, akkor egy szavam nem lehet, csak okulhatok belőle, hogy ilyenkor jobban koncentráljak. Csakhogy nem oda megy ahova irányítom, hanem az ellenfél játékosára irányul mitha egy mágnes lenne a játékoson ami odavonzza a labdát akkor is ha tök nem abba az irányba rúgod. Ilyenkor hiába keresem magamban a hibát, hogy hol tudnék javulni, nem rajtam múlik.
Az AI-nak ehhez semmi köze, ez egy egyszerű játékmechnikai megoldás ami felürbírálja a felhasználói inputot és máshová irányítja a labdát mint ahova a user szeretné. A 4.0-ban nevet is adtak neki, a smart assist ugyanezt csinálja elvileg azzal a céllal, hogy kijavítsa a user hibáit (aztán nálam volt olyan, hogy a 70%-os erővel kirúgott kapuskirúgást az elől álló 1 szem csatárnak rúgta oda gyökkettővel). Aminek nem adtak nevet az eddig is benne volt, de ellenkező céllal: hogy handicappel induljon az egyik fél.
Abban biztos vagyok, hogy nem egyetlen AI irányítja mind a két csapatot, IT mérnökként, némi játékfejlesztési tapasztalattal ezt nem tartom ésszerű megoldásnak. Sokkal nehezebb egy ilyet lefejleszteni, költségesebb és logikátlan is. Jóval egyszerűbb megfogni a 10 játékost kezelni tudó AI-t két példányban futtatni és odaadni az egyiknek az egyik csapatot, a másiknak meg a másikat, mint csinálni egy olyat, amelyik tud 20 játékost irányítani, akik ráadásul 10-10-es csoportokban küzdenek egymás ellen.Bevett ipari megoldás régóta, sőt gyakran egymás ellen játszatják ugyanannak az AI-nak a példányait (lényegében klónjait) (pl Deep Blue, Alpha Go, Polaris stb.), és ezekből a meccsekből tanulnak, így tréningelik őket.
Ezeket a csaló scripteket se hiszem, hogy olyan nagyon szofisztikáltan kellene takargatni, amiket látsz már az is eleve 4x-es lassításban látható csak. Ha a normál videót nézed annyit látsz, hogy hát user error, eladta a labdát, de ha nem kapcsolom be az irányjelző kurzort meg nem lassítom le akkor nem fogod látni, hogy azért adtam el mert nem oda passzolt a játékos ahova irányítottam. Ezt meg nem sokan fogják megtenni, mert időigényes munka kielemezgetni, megvágni, konvertálgatni stb... -
Zoolee1976
aktív tag
A Holland gameplay akkor miért tudja egymaga megcsinálni szinte minden évben a gameplayt használhatóvá? Többet tud egymagában mint az egész Konami szarbrigád?Ha nem akarják megcsinálni akkor azért,ha viszont nem tudják azért nem erdemelnek meg semmilyen pénzt, időt és pláne nem együttérzést mert a hasonlóan fos fifa minden évben gyalázza őket eladásban, érdeklődésben!
-
TrueGooner
senior tag
Ezzel nem értek egyet. El kell fogadni a scriptet, mert ebből van pénz? Én szerintem ez ilyen tipikus tulajdonosi gondolkodásmód. Jó matchmakingel és fairplay (script mentes) játékkal sokkal boldogabb, elégedettebb és kiegyensúlyozottabb játékos számuk lenne szerintem.
Az UFL nagyon jó párkeresést hozott létre, és ezt kellene MINDEN focis játéknak követni: A formádhoz igazodik. Ha például 8W-3D-4L a formád, akkor hasonló ellenfelet keres, és script nélkül egymásnak feszülhettek. Remélhetőleg összekapják azt a játékot egy élvezhető szintre.
-
VinoRosso
veterán
Az lenne a tökéletes futball játék, amelyben két egymástól fggetlen mesterséges intelligencia működne párhuzamosan egymás mellett és az ellenfél mozgására semilyen befolyásuk nem lenne.
Nem tudom miért gondolod, hogy ez nincs így. A játékosokat irányító AI nem látja az ellenfél csapatát belülről, nem tud belepiszkálni. Egy AI-t olyan egyszerű példányosítani mint hogy egy új ablakot nyitsz a chatgptvel. Új ablak, új példány. Az lenne a komplikáltabb megoldás, ha minden csapatot egy AI irányítana, össze kéne hangolni a kontextusokat, feloldani az ütközéseket, kezelni a kapcsolatok párhuzamosítatlanságából adódó terhelésnövekedést. Sokkal egyszerűbb leklónozni az AI-t és akkor két munkás végzi el a feladatot egymástól függetlenül.
Az edző az pedig nem maga az AI, csak egy név a taktikák kombinációjára. Két csapatnak lehet ugyanaz a taktikája a való életben is.
-
TrueGooner
senior tag
Jó lenne a harmadik/negyedik alternatíva de jelenleg sajnos csak abból tudunk választani amit már elénk raktak.

Egyéni preferencia kérdése, hogy ki mit keres egy játékban, és úgy látszik ez az évek során változhat is… 5-6 éve a realizmust keresem, és elfogadtam a PES-t/eFootball-t úgy ahogy van. És mivel az eFootball bár nem egy rossz játék, összességében annyit tudott nyújtani, hogy most valami másra vágyom… Aztán lehet csak 1 hónapig fog tartani, ki tudja.

Egy biztos, én már nem módokat várok az eFootballtól, hanem alapvető dolgokat: Egyéni taktikát, nem lefagyó játékosokat, alapvető dinamikai változásokat… Ezekre 3 éve várok, és kezdem úgy érezni hogy utóbbi kettővel egyszerűen nem tudnak mit kezdeni, a taktikai része pedig fogalmam sincs hogy lehet olyan egy focis játéknak mint amilyen jelenleg…
Na mindegy, 3 éve nem FIFA-ztam “komolyabban”, meglátjuk mit tud nyújtani.
-
TrueGooner
senior tag
El kell fogadni hogy az FC25 egy árkád focis játék. És ha így állsz hozzá akkor még élvezheted is. Mást kell benne szeretni, mint az eFootballban. Nem vagyok benne biztos, hogy a szerelés vagy labdavesztés/eladás utáni 1 másodperces “reboot”-ok normálisak és realisztikusak lennének az eFootballban, amikor is a játékosok csak bambulnam, mert a KONAMI szerint eh így rendben van. Nem hiszem, hogy az, hogy a magas indításokat a támadó képtelen úgy átvenni, hogy ne kelljen nullára lassítania, az realisztikus lenne, stb… Mind a két játék tele van hibákkal, de ha a hibákat nézzük akkor sosem fogjuk élvezni egyiket sem.
Én nem a hibákról beszélek vagy a realisztikától, adott esetben az unrealisztikáról, én kőkemény hiányosságokról beszélek.
Az EAFC-be nincsenek hiányosságok. Minden van. Az hogy árkád, ez sajnos a játék velejárója, de ha ezt nem fogadom el kicsit, akkor az eFootball hiányosságain bosszankodom. Ne mond már, hogy Te nem unod az Alonso, Stojkovic, Roman, Valbuena taktikákat, ahol meg se próbálnak focizni, még is elkenik a pofámat… Mindezt csak is azért, hogy 4 havonta új manager packokat adhassanak el. Ha szar lesz az FC25 online, legrosszabb esetben is ott lesz a menedzser módja.
De mondom, nem tűnök el, Daily Logint meg Coinokat gyűjteni fogom. 😀
-
matolcsida
csendes tag
kiválasztod a játékost --- > player actions ----> majd alul release
ha egyszerre több játékost akarsz eladni akkor my teamben list actions gomb ----> selection view ----> kiválasztod azokat akik nem kellenek nyomsz egy player actions gombot majd -----> release
arra figyelj oda h szeptember 12 utáni frissítésben eltörlik a szerződéseket és minden játékosod örökre megmarad nem kell szerződésekkel baszakodni már -
TrueGooner
senior tag
Ez igaz, csak az emberek egy új évszámtól mindig egy “nagyobb” frissítést várnak, ahogy az egyébként most is van. Attól tartok Én is, hogy az évszám elengedésével a jelentős frissítéseket is ellehet felejteni.
Viszont nagyon érdekelne már, hogy mivel készülnek, hogy mi a távlati terv. Mert szerintem ez így már nem sokáig fenntartható. Aki költ a játékra, annak lassan minden lapja meg van akit szeretett volna, aki meg nem költ az “nem számít” úgy se. Nem tudom hogyan fogják fenntartani az érdeklődést, valami marketinget tolhatnának azért…
-
TrueGooner
senior tag
Sokan írják Nekik már most, hogy ez a játék még nincs kész, várjanak még vele. Most volt még egy Béta Teszt, talán a hétvégén, ahol a visszajelzések alapján sokat fejlődött, de még mindig sokat kell. A fejlesztők azt mondják, azért adják ki, mert innentől kezdve nagy mennyiségű visszajelzés alapján akarják fejleszteni a játékot, de szerintem a kiadó gyakorol ismét nyomást a fejlesztő csapatra. Kell a lóvé, na… Szokásos hiba.
Amúgy maga a játék egyértelműen az EAFC játékmenetét próbálja másolni, és egy elég jól kitalált Free to Play rendszerben működik a csapatépítés. Nekem a csapatépítés része nagyon tetszik, a játékmenet még komoly fejlesztésekre szorul. De ez egy ingyenes játék, érdemes lesz havonta ránézni szerintem.
-
TrueGooner
senior tag
Ez kontraproduktív. Az Arsenal és a Man. City alapvetően látványos, kombinatív támadófocit játszik. A sok passzolgatás amiatt van, mert az ellenfeleik 90%-a védekezésre rendezkedik be ellenük, emiatt muszáj keresni a rést a pajzson, ezt pedig csak labdajáratással lehet. Viszont amilyen technikával teszik azt, az az én szememnek gyönyörű.
Mások vagyunk, más dolgokat szeretünk, mára a foci nagyon taktikus lett, és ez nem feltétlen rossz. Inkább azoknak a nézőknek lehet nehezebb elfogadni/megszokni ezt, akik a 60-as, 70-es évektől követik a labdarúgást. -
BaJaZo
aktív tag
Az más, ha ilyen fanatikus Arsenal szurkoló vagy akkor teljesen érthető és elfogadható. Én is sokat szurkoltam nekik, de még az Arsene Wenger korszakban. Most igazából egyik csapat se tetszik, rossz irányba halad a labdarúgás, és egyetértek Wayne Rooney-val, ez elsősorban Guardiolának köszönhető. Hiába eredményes a csapata, viszont dög unalmas a véget nem érő passzolgatás. Sajnos Arteta is ezt erőlteti az Arsenál-al, ami nem csoda, Guardiola mellet tanulta a szakmát... És persze a válogatottak is ezt utánoznák, olyan is lett az EB amilyen... Amikor a Barcelona edzője volt Guardiola, csak azért nem volt unalmas ez a játék szisztéma, mert olyan játékosai voltak mint Puyol, Inesta, Xavi, és persze Messi.
Bocs, ezt a választ TrueGooner neked szántam... -
TrueGooner
senior tag
Nézd, legyen úgy, remélem igazad lesz, és a földbe állítja a konkurenseket. Csak várni, meg reménykedni nem szeretnék, meg nem is fogok, mert aztán meg jön a pofára esés megint.

Minél több szereplő van a piacon, annál nagyobb lehet a verseny, annál jobb lehet mindegyik játék. Az EA nincs lépéskényszerben, és évek óta nem is lépnek szinte semennyit előre. Ha valóban 2k fogja kiadni az új FIFA-t, annak talán lehet olyan Európai marketingje, és játékos csalogató ereje, hogyha tényleg egy jó játék lesz, akkor azzal nagyon nagyot veszíthet az EA.
Az eFootball ül a tortából kimetszett kevéske kis százalékán, és boldog vele, mert azokat viszont feji folyamatosan, hétről-hétre... Itt visszatérve kicsit az utalásodra, amit gondolom a keretem miatt kaptam, én bevallottan költöttem a játékra, mert az Arsenalosokat szerettem volna megszerezni. Csak Arsenal játékos miatt fizettem eddig, és folyamatosan Rájuk gyűjtök, félrerakok (nem Forintot, hanem Coint
) . Mindenki mást, aki "fizetős lap", azt vagy szerencsével szereztem, vagy egy Arsenalos packban volt valaki mellett. 
Az eFootballnak eszébe sincs jelentősen megújulni vagy fejleszteni, szerintem úgy gondolják, hogy ennél többen akkor sem fognak játszani a játékukkal... Pedig csak jobb grafikus, jobb marketing, jobb játékmódok kellenének.
Én például simán hozzá adnék egy olyan lehetőséget, hogy mindenki létrehozhatja a saját, egyéni játékosát, akit szó szerint a nulláról kell elkezdeni fejleszteni, de csak meccspercekkel lehetne, XP kártyákkal nem. Amolyan BAL mód, integrálva a Dream Teambe. Ha ragaszkodnak hozzá, akkor mondjuk Coinnal lehetne gyorsítani a fejlődésen, de mekkora lenne már, ha saját magadat is elkészíthetnéd? Kihagyott ziccerek, kár, hogy csak a csili-vili kártyákat erőltetik...

-
redingitell
senior tag
-
TrueGooner
senior tag
Azért raktam -egyébként 3 évre levetítve relatíve nem sok- pénzt az eFootballba, mert ezzel szórakozom a legjobban. Hidd el, ugyanúgy várok egy jobb játék élményt, legyen az KONAMI, EA Sports, 2K vagy bármi. Egyáltalán nem fog fájni a szívem, ha jobb szórakozást fog nyújtani egy másik játék.
Én csak azt mondom, hogy volt már pofára esés bőven ebben az iparban, és nem fogom beleélni magam egy olyan játékba ami hivatalosan nem is létezik.
Ahogy bejelenti a 2K az új FIFA-t, lesz miről beszélni. Nem akartalak megbántani, ne vedd magadra.
-
TrueGooner
senior tag
Van annyi élettapasztalatom, hogy ne várjak semmi jót, ha játékiparról van szó.

A dolog ott kezdődik, hogyha beírom a google-be hogy FIFA 2K, akkora következőket kapom...
- "Állítólag az Electronic Arts egyik nagy konkurensénél fejlesztik az új FIFA-játékot"
- "A 2K-hez kerülhettek a FIFA jogai"
- "A pletykák szerint egy igencsak nagy stúdió állhat be a franchise mögé."
Csupa feltételes mód. Hagyjuk ezt. Nem hogy játék, még hivatalos hír sincs arról, hogy ki fejleszti az új FIFA játékokat. Arról meg, hogy milyen játék lesz, abszolút lövése sincs senkinek.Majd ha kézhez kapjuk, megnézzük. Akkor lesz véleményem. Az új FC25-ről is sorra jöttek a hírek hogy ingyenes lesz. Az lesz? Dehogy. Ezek a pletykák ahogy a futball világban, a játékiparban is teljesen hidegen hagynak már.
Az EAFC tegnapi Trailere az első 3 másodpercben, amikor kiírták alulra hogy "Frostbite Engine-ben készült jelenetek, de nem aktuális játékmenet", na ott vesztettek el idénre is.
Amíg nem teszik új motor alá azt a játékot, és nem írják újra az alapoktól, az a játék egy tragikomédia marad.Én eFootball 2025-ös konkrétumokat várok, továbbra is egyedül erről a játékról tudom elképzelni (jelenleg), hogy élvezetes játékmenetet nyújtson.
-
ROBREGGAE
tag
Nekem is ez az érzésem. Ezért írtam már hónapokkal ezelőtt is, hogy van egy olyan sanda gyanúm, hogy kiakarják venni a pénzt belőle ezzel a sok ilyen-olyan epic, big time, booster lapokkal.
Telnek a hetek meg a hónapok, de azért nem változik a játék olyan mértékben, hogy elégedetten csettintenél. Sem játékmenetben, amit esetleg megmagyarázhatnak, hogy ez ilyen, nem akarnak hozzányúlni, de sem tartalmakban.
Igaz, a coop részét nagy nehezen belerakták, ez az egyedüli kakukktojás. Talán egyszer tényleg lesz belőle egy mindenki számára egyöntetűen elfogadott focis játék.
-
TrueGooner
senior tag
Talán az EA ért a focizhoz? Ha a Japánok nem értenek hozzá, akkor az EA soha a büdös életben nem látott még egyetlen focimeccset sem. XD A versenyt nem emiatt vesztették el, hanem mert más kultúrájuk van, és más irányba fejlesztik a játékukat is… És ez nem csúszik le a sok Európai torkán. Viszont a KONAMI-nak kellene észrevenni, hogy mi az ami a FIFA játékosokat bevonzza. Mert tök egyértelmű, hogy nem a játékmenet fifáznak az emberek…

-
TrueGooner
senior tag
Igazából ha tartják a szavukat, és nem lesz végeredményt befolyásoló mechanika, illetve valódi pénzért csak kozmetika lesz kapható, akkor türelmes leszek a játékkal kapcsolatban. Meglátjuk milyen ütemben javul a termék minősége. Mert ez két olyan tényező, ami miatt hajlandó lenném engedni a játékmenettől elvárt követelményeimből (egy időre). Abban is nagyon reménykedem, hogy nem lehet majd hipp-hopp bivaly csapatot építeni.
Felvételt meg majd valami privát formában megpróbálok megosztani, nem akarom kizárni magam a bétából.

-
TrueGooner
senior tag
Azzal kapcsolatban is kezdenek kételyeim lenni… Nem olyan régen véletlenül játszható lett néhányaknak az Open Beta, és kb. ugyanolyan
gagyijátékmenete volt mint a legutóbbi hivatalos felvételeken amik Alpha verzióként voltak eddig reklámozva. Aztán persze jött a mosdatás, hogy ez csak egy belsős dev. build volt, és egy hiba miatt vált játszhatóvá… Most erre mit lehet mondani? Kiadnak majd megint egy játékot, amit évek alatt felhoznak egy elfogadható szintre.Mindeközben mobilra olyan címeket várok mint a The Division: Resurgence, COD: Warzone Mobile, EAFC Tactical, Moco Startup, vagy PC-re a The Day Before.
Ezért gondolkoztam el hogy leváltom a PS-emet egy Ipadra, annyi élvezetet lassan ott is tud nyújtani az eFootball mint konzolon.

A piaci trendet elnézve, amúgy is a mobil/tablet játékoké a jövő. Ha az eFootball Mobile kapna kontrolleres támogatást, 90%-ban ugyan azt az élményt nyújtaná tableten…
-
fczolika77
tag
Engem ez nem igazán köt le.
3-4 meccs és elég. Inkább játszok mással.
Ha nagyon jó lenne a játék, grafika, tartalom és minden, akkor többet időt töltenék vele....
Csalódás összességében a játék. Évek alatt csak ennyit tudtak, akartak kihozni belőle. Döbbenet. 😲
Mostanában játszok a Gran Tourismóval, te jó ég, az Efootballhoz képest mennyivel jobb grafika van. Ez lenne az elvárásom 2023-ban!
Mikor lesz itt ilyen látvány?
Félek hogy soha. Félek, hogy nincs elég pénz, kapacitás a japánoknál.
Nem akarnak ebbe igazán sokat invesztálni. A végeredményt látjuk. Félig tele a pohár. Olyan nesze semmi, fogd meg jól. 😐 -
ROBREGGAE
tag
Én meg azt vettem észre, hogy minél többet változtatsz, annál inkább kontrollálni tudod a játékot és legtöbbször szerencse is te pártodra áll. Legyen az a taktika, formáció, játékosok. Érdekes, hogy Gullit egyből úgy viselkedik, mint egy tank, Bebeto is rögtön duplázott nálam, Barry is jól szűr anchor man-ként. Vagy pl. Sagnol a balhátvédem...
Én most ligában csak a legendáimat játszatom, teljesen kicseréltem a csapatot, nincs is C ratingű játékosom, meg hát újabban LBC-re álltam Possessionről. Gyengébb csapattal jobban megy a játék...
Zsinórban nem is tudom hányadik győzelmem lett meg, volt ma egy meccsem mikor 1-0-ról gyerek 3-1-re fordított a 60. perc környékére. Onnan is visszatudtam jönni, 92. percben már 4-3 volt nekem. Így meg is lett a div2, de mivel csütörtökön megint lejár az egész, nem feltétlen motivál a div1 elérése, meg ilyenkor úgyis ki fog velem megint cseszni a játék.
De az, hogy 7 meccs alatt elértem a div2-őt nem is tudom mikor fordult meg velem utoljára.
-
redingitell
senior tag
Div 4 a max, de ez tavaly előtt volt. Most csak akkor játszom divisionban, ha nincs már küldi. Mondjuk azóta sokat fejlődött a játékom, egyre sűrübben sikerül div 1 játékos ellen nyerni. Szerintem ha nekifeszülnék most, akkor a div 3 simán meglenne. Mondjuk az piszokul bosszantó, ha egy olyan játékossal dob össze, aki beletett jópár coint, abban a pillanatban a játékosaim elfelejtik, hogy milyen poszton játszanak. Pl a szélső védőim az ellenfél szélen vezetett támadásakor rendszeresen behúzódnak cmf posztra.Szóval aki vásárol, azt azért tolja az ai rendesen. Ennek ellenére tartom magam az elveimhez, és egy fillért nem vagyok hajlandó cointa költeni.
-
TrueGooner
senior tag
Semmi köze ahhoz, hogy vásárolt, vagy szerzett Coinból nyitsz-e. Szerencse az egész, semmi más.
Az pedig, hogy megéri-e, attól függ ki mennyit szán egy adott játékra, vagy milyen elvei vannak.
Én tavaly azért fektettem be Arsenal legendákba, mert úgy gondoltam, hogy az AKKOR 98-99-es Legendáim ritkák, és persze erősek is. És úgy gondolkoztam, hogy örökké tartanak, csak a szerződésüket kell majd hosszabbítgatni.
Aztán jött az eFootball 24, és kitalálták, hogy eltörlik a játékosok playstyle pontjait, ami hatással volt a teljes OVR rendszerre, majd bevezették a Boostereket, ami TOTÁL egy szintre hozta a régi Legendákat a manapság is aktív sztárokkal. Mindezt azért, hogy újra eltudják adni az összes legendát, immáron Boostolva, hogy ismét kiemelkedő lapok legyenek.
Na most azért mondtam, hogy innentől kezdve nem fektetek bele pénzt, mert ennyi erővel az eFootball 25-re megint kitalálhatnak valamit, amivel a jelenleg 100-102-es játékosokat kis túlzással Standard játékosokká változtathatják.
Ahhoz pedig túlságosan drága egy adott Legenda GARANTÁLT megszerzése (13.500 Coin, ami több mint 35.000 Forint), hogy ez megérje. Főleg úgy, hogy eddig legalább közös csomagba tették mondjuk az Arsenal, a Man. United, stb. csapatok Legendáit, már külön szedték őket, hogy aki mondjuk csak egy adott csapat legendáira tartana igényt, az is jól besz.pja ezzel...
értsd: Tavaly 13.500 Coin elég volt 3 GARANTÁLT Arsenal legendára, idén 1-re elég.“Kicsit” kezdik pofátlan oldalra tolni a bevételszerzési módszereiket, ami engem személy szerint nagyon zavar, sokkal jobban mint a játék hiányosságai.
Várós a Master League.

-
TrueGooner
senior tag
Nem feltétlen az OVR miatt, sokkal inkább mert 15 éves korom óta Arsenal szurkoló vagyok, és vannak olyan kártyák amikkel sokkal szórakoztatóbb játszani. Ehhez persze párosul az, hogy 1-1 értékük kiemelkedően magas, amit azért bőven meglehet érezni meccs közbe.
Bergkamp 101-es Ball Controll, úgy forogsz vele ahogy akarsz… Drogba egy állat a levegőbe, és fizikálisan is jobb majdnem mindenkinél. Messinek 101-es Tight Posession, ami miatt tapad hozzá a labda, egyik korábbi Messim sem volt ennyire hatásos mint ez.
Szóval személyes tapasztalat, bőven érezni a különbséget. De túl drága ilyen téren ez a játék, rettentő sok pénzbe kerül a garantált nyitás…
-
ROBREGGAE
tag
Azért vannak olyan játékosok, akik még most is a "beast" kategória. Pl. nálam a legeslegelején jött ingyenes - amiért játszottam a 2021 updattel, meg le volt töltve az elcseszett efootball - Vieira érkezett, meg mellé még öt legenda.
Szóval nálam a francia és Romárió mai napig alapember és nem érzem szarabbnak, amikor formában vannak főleg. Nem tudom milyen lehet Big Time Vieria, vagy a Barcás Romárió, de a sima lapjaik is jól sikerültek és felveszik a versenyt.
Vagy ott van a Milanos Gullit, aki tök jó, mai napig sokan használják másoknál is látom. Ellenben Van Basten Milanos verziója nagyon elcseszett lett és nyilván lehet hozni példákat még.
Én tegnap költöttem egy kis coint, mert kiakartam nyitni Vinicius Jr-t, aki cf és goal poacher ebben a európai POTW-ban. Valami elképesztő lap, sikerült negyedjére kipörgetnem, első meccsén rúgtam vele 3 gólt. Nagyon gyors, nehéz utolérni.
Sokan biztos úgy nyitnak, hogy melyik csapat és játékos felé éreznek kötődést. Nálam a Milan játékosok alapok, de amikor volt a realos Roberto Carlos, nagyon kiakartam nyitni, de nem jött össze, ahogy 2 hete Seedorf se.
Egyes ugyanolyan játékosok között meg nyilván a szerepköre lehet a különbség. Rijkaard is van dmf-ben Milanosba, a holland lapja már CB és Build Up.
Bergkampnak ez a lapja Hole Player, korábbi sztem nem ez volt. Ráadásul neki, mintha Interes lapja is lett volna.
-
VinoRosso
veterán
Az Unrealnél jobb morot nem tudsz egy játék alá se tenni. Biztos lehetne speckó motort írni focira, amiben pontosabb a fizika, élethűbbek az animáicók, de hogy az nem futna normális sebességgel mobil platformokon az tuti.
Amúgy az Unreal előtt a PES is Frosbite-ot használt. -
TrueGooner
senior tag
A játék motorja a mai napig FOX Engine. Az UE4 csak a játék grafikai megoldásaiért felelős, de azért is csak főleg a menüben (játékos előlnézete), illetve a Pack animációknál. Legalább is én így tudom.
Bubuska10: Állítsd “Legendary” nehézségre. Aztán várom a kommentet, hogy mennyi helyed, üres sávod volt Messivel bombázgatni.
A Fifába tudom, hogy van hely, azért van a legtöbb meccs 20. percében már 4-3.
A noname játékosok meg akkor jönnek jól, amikor egy Tour Eventet gyorsabban be tudsz fejezni ha a csapatba regisztrálod őket. -
VinoRosso
veterán
Megpróbálhatjuk de két probléma valószínű:
1) Ping
2) Időeltolódás
Helyileg Délkelet-Ázsiában vagyok, az időeltolódás 6 óra (télen 7), a ping meg 2-300 ms EU felé. Battlefield1 amit szoktam még néha tolni emiatt pl EU szerveren játszhatatlan.
Ilyenek miatt nem is próbálkoztam friendlykkel, pedig haverokkal régen szoktunk egymás ellen játszni, meg coopban is, amit kifejezetten szerettem. -
TrueGooner
senior tag
Túl sokszor fordul elő, hogy így legyen.
Én még mindig a Player Emotions rejtett “feature”-de gondolok, amióta ezt olvastam hogy létezik. Jobban utána kellene olvasni, hogyan lehet ez ellen tenni. Én mostanában ha vezetek mondjuk 2:0-rá, akkor próbálok még jobban koncentrálni, mert ilyenkor szokott jönni, mintha a játékosok “visszább vennének” a fegyelmezettségből, pontatlanabbak, stb… De állítólag a játék menedzselésével ki lehet lábalni ebből. 
-
TrueGooner
senior tag
Jó de a FIFA eköré gyűjti és szoktatja a játékosbázisát. Ők maguk sem szeretik a Fifák játékmenetét, de egész nap képesek kártyázni, SBC-zni, vagy Tradelni a menüben. Amikor meg elkezdenek játszani, akkor az is csak a grindről szól, mert 200 gólos meg 400 gólpasszos Objectek vannak a játékban.
A FUT egyáltalán nem a foci szeretetéről szól, hanem sajnos a függőségről. Mi értelme van minél jobb kártyákat szerezni, ha úgy is szar játszani velük? Mindegy ez az Ő dolguk, Ők ezt szeretik, tiszteletben kell tartani. Én nem tudok azzal a játékkal játszani, teljesen el van korcsosulva.
Nekem a 3.0.0 óta sokkal jobban tetszik az eFootball. A játékmenet változások is tetszenek, úgy érzem sokkal tovább nyitott egy meccs mint korábban volt, megnövekedtek a gólszerzési lehetőségek, de még sem túlzóan sok. Sokkal jobb a játék érzékenysége, de megtartotta az animációk szépségét. Ezek mellett az, hogy elég az 1 Win az 50 Coinhoz, sokkal nyugisabbá tette a játékot számomra, mert sokkal könnyebben megszerezhető mint eddig volt. A Themed Eventekhez való kölcsönjátékosok is nagyon jó húzás volt, nem kell szenvedni ott se ha nincs megfelelő játékosod. Remélem hoznak majd “Havas” vagy “Esős” tematikájú eventeket is, ha már bevezették az időjárást.
-
VinoRosso
veterán
Tök más a kettő, neked az jön be valamiért. Én sose szerettem robot ellen játszani kompetitív játékot, pl FPS-t botok ellen, mert egyszerűen nem olyan szórakoztató, túl mechanikus. Egyedül story driven játékot élveztem offline, de ott is inkább csak a történetet, nem a robotok elleni harcot.
Én a csapatépítés részét is szeretem, szerintem az a legjobban eltalált része az eFootballnak, egyedül a takikai részletekben lehetne gazdagabb, meg mondjuk mostanában nemigen van már olyan játékos amelyik erősítést jelentene, de ez nem is akkora gond, legfeljebb veszek valami packot ha sok coin összegyűlik, meg tréningelem a magyar válogatottat addig amit nem jön igazolható játékos. -
VinoRosso
veterán
Online volt az is, alul láthatod az ellenfél nevét, ami AI ellen nincs ott.
Offline nem játszom, nem élvezem egyáltalán, csak szimuláció megy a jutalmakért, azon eset kivételével amikor manuálisan rúgott gól kell a jutalomért. Akkor amatőrön rúgok gyorsan 20 gólt, majd hátrapasszolom a védőnek és lerakom a kontrollert. -
VinoRosso
veterán
Ugyanez, elakad a középhátvédben. Ezek a passzok egyértelműen a védőt célozzák nem a támadót. Vetíts egy egyenes vonalat a védő mozgására, arra fogja letenni az X-et ami a labda földetérésének helyét mutatja, nem arra amerre a támadó indul. Még mutatja is a támadó elrúgás előtt a bal kezével az irányt, hogy hova kéri a labdát, nézd meg hova mutat, hosszabítsd meg, aztán nézd meg hova kerül az X.
Tehát azt se lehet mondani, hogy rosszul jelöli ki a csapattársat a gép, mert nem ténylegesen kijelölt támadó irányába megy a passz.És erre még rájön a kurzor váltásból fakadó lag, mert amikor a fogadó játékosra vált még a passz során kijelölt irányt húzod az analógon, és beletelik egy-fél másodpercbe, mire leköveted azt, hogy nem abba az irányba megy a labda, ahova a passz irányult. A védőnél láthatólag nincs ilyen, és ez még egy plusz fél-egy mp előnyt ad neki, ha esetleg rosszul venné át legyen ideje tisztázni...
-
VinoRosso
veterán
A kérdés költői volt, a választ ismerem (script). Nem tudom megfigyelted-e de ezeket a labdákat 90%-ban célzottan, nagy pontossággal az ellenfél védőjének íveli oda, akkor is ha az teljesen más irányban van mint amerre a kart húzod. Az alábbi felvételeken azért nem tudtam a B játékosnak adni a labdát, mert ott nem volt védő, a legközelebbi pedig középen volt. Ezért ment középre a labda.
-
VinoRosso
veterán
Én azt vettem észre, hogy ha beállítom az emberfogást akkor megy az emberrel a védő 99%-ban. Az 1% hiátus akkor van amikor ilyenek vannak, hogy gólt kell kapjak.
Nem tudom ezt az összevissza futkosás számlájára írni, hogy az ellenfél nem tud magától gólt rúgni, és jön egy játékosom akit a gép irányít, odaadja a labdát az ellenfélnek, vagy rúg egy öngólt, esetleg engem akadályoz meg abban, hogy én gólt rúgjak azzal, hogy leblokkolja a kapuba tartó labdát a saját játékosommal, vagy csinál egy tizenegyest miközben nem én irányítom. Látni, hogy nem véletlenül hanem céllal történik. Ha ezek random futások miért nem csinál olyan hülyeségeket ami végén az akció nem gólszerzésre irányul? Pattanhatna a labda az oldalvonalon kívülra is vagy az ellenfél kapujának az irányába, de valahogy mindig egyből az ellenfél elé kerül? Vajon miért?
-
TrueGooner
senior tag
Nem tudom mire gondolsz forradalmi alatt. Szerintem a legtöbben csak a régi kedvenceket, a Co-Opot és a Master Leaguet szeretnék visszakapni.
És bár forradalmi változások tényleg nincsenek, de szerintem hatalmasat fejlődött a játék, de megtalálhatóak a 3.0.0 gyerekbetegségei is, amik 1-2 hónapon belül javítva is lesznek szerintem. Nem tudom mit hoz a jövő, de nekem minden téren sokkal jobban tetszik.Például ez a “Themed Challenge” remélem teljesen leváltja az eddigi Challenge Eventet, mert nagyon király, hogy végre nem kell a csapat összerakásával szenvedni, kölcsönjátékosokkal ki lehet állni azonnal. Illetve Eventen belül mostmár nem a harmadik, hanem az első Kihívás után jár az 50 Coin, ez is sok idegeskedéstől fog megmenteni (ha így marad, remélem így marad).
A labdafizika is hatalmasat javult szerintem, a lövések sokkal szebbnek hatnak, a lepattanó, elpattanó labdáknak pedig sokkal természetesebb a sebességük és az elpattanás távolsága.Összességében szerintem ezerszer jobb lett ez a játék mint volt.
-
TrueGooner
senior tag
És az EAFC24 első ránézésre teljesen ugyan olyan lesz, nincs benne semmilyen forradalmi játékmeneti megoldás (YT-on néztem néhány Closed Beta gameplayt).
Az eFootball 2024 szerintem már Hétfőn (4.-én) tölthető/frissíthető lesz, Offline pedig játszható is. A tervek szerint pedig Csütörtökön mehet élesbe, online.
-
TrueGooner
senior tag
Majd meglátják hogyan alakul a játékos bázis, és az alapján tovább állítgatják. Jelenleg elképesztően túl van tolva szerintem. A játékosok, ahogyan én is, pedig visszatérnek pusztán a foci szeretete miatt… Már elmondtam, de szerintem csak az első olyan játék amiben nincs eredményt befolyásoló script, és élvezetes futball-élményt kínál fog tudni változtatni ezen a trenden. Szóval az UFL remélhetőleg több szempontból is alternatíva lesz, mivel új mentalitást és teljesen új üzletpolitikát hozhat a sportjàtékokba.
-
TrueGooner
senior tag
A család és a script két különb dolog, és sajnos mind a kettő jelen van.
A csalások főleg PC-n jelennek meg, főleg a hálózati sebesség manipulálásával, illetve hátrányban valahogyan betudják fejezni úgy a meccseket, hogy az “void” végeredménnyel záruljon. Ilyenkor nincs eredménye a meccsnek, és a Match Pass sem jegyzi, tehát mintha meg sem történt volna. A hálózati sebesség manipulációja egyébként lehet akár végeredményt befolyásoló csalás is, mert ilyenkor történnek a nagyon “vicces” dolgok a meccseken, mivel a labda már elhaladt a védő mellett, de az még nem fogta fel mert van rajta 200-as ping.
Ezt szerintem a Denuvo sem fogja megoldani, mert ez szerintem csak a játékfájlok eredetiségét fogja ellenőrizni folyamatosan.A script az pedig teljesen más kávéház, az szándékosan van elültetve a játékba, hogy a gyengébb és az erősebb játékosokat közelebb tartsa egymáshoz, vagy hogy éppen ne tudd elsőre megcsinálni az 50 coinos eventet, hanem maradj játékban még 3-4 meccsre, vagy hogy úgy érezd van még mit változtatni a kereten.
-
VinoRosso
veterán
Egyetértek. Én azért toltam pár meccset, de utána el is ment a kedvem gyorsan a script miatt. Az első meccsen vezettem 4-0-ra aztán bekapcsolt a script és az ellenfél amelyiknek addig kapura lövése nem volt feljött 4-3-ra a végén csak a labdát rúgdostam kifele és mázlival nyertem csak. Utána meg két vereség, midegyiknél jobb voltam az ellenfélnél, nem is kevéssel, nyomtam sok helyzettel és amint megszereztem a vezetést a kezdőrúgásból kiegyenlített az ellenfél. Szintén egy helyzetből. Ugyanúgy nyomtam majd egy helyzetből megfordította. És ugyanez a forgatókönyv mindkét meccsen, a gólok is szinte percre pontosan ugyanakkor estek. Na ezután letettem a kontrollert, és azt mondtam, kösz de ezt nem, nem hogy ingyen, még ha fizetnek érte se.
-
ROBREGGAE
tag
Szerintem máskor is állt már le a játék hosszabb időre, aztán szart nem javult...
Ez most az utolsó esélyük, hogy komolyan legyen véve a felhasználók részéről.
Attól, hogy nem mávos kinézete lesz a háttérnek, meg a game plan részét is mondjuk átvariálják, miközben a játékmenet továbbra is hulladék marad... megint nem értek el semmit.
(Habár én akkor is maradok és ezzel tolom tovább, mert számomra nincs megfelelő alternatíva.
) -
VinoRosso
veterán
Pedig szinte minden technikai részletet a program dönt el a játékos skilljein keresztül. A felhasználói input egy irányzék és erő megadására alkalmas, részleteiben egy kontrollerrel nem lehet precíz mozdulatokat szabályozni. Lényegében egy aimbotnak megfelelő logika módosítja a kontrollerből érkező inputot, hogy az irányíthatóság precizitásbeli hiányosságait kompenzálja. Passzoknál, lövèseknél, labdakezelésnél.
Mondom próbáld ki full manualban, manual passz, manual lövés, nézd meg milyen rásegítés nélkül, és magad is rájössz, hogy rásegítés nélkül játszhatatlan a játék. Nem véletlen, hogy a konzolos FPS-ekben is mind ott van az aim assist, kontrollerrel egyszerűen nem lehet olyan precízitást elérni mint mondjuk egérrel, nem is beszélve a mobilos érintőképernyőről (mert ugye amit írsz annak mobilon is működnie kell valahogy a crossplatform miatt).
Ehhez a játékhoz még nem találtak ki olyan beviteli módot amivel a foci technikai részletei megfelelő pontossággal transzformálhatóak lennének. Kontrollerrelre ezeket átültetni nagyon fapados lenne, kb mint okostelefonon megírni egy regényt billentyűzet helyett. -
VinoRosso
veterán
Hát a lehető legkisebb különbség két szám között a 0, legalábbis a matematika szerint
Amit meg szeretnél fogalmazni az az, hogy a labda (negatív) gyorsulását (nem sebességét) kell fokozatosan nullává tenni addig a pontig ahol a labdát meg szeretnéd állítani. Ehhez bizonyos szintű (nem nulla) különbség kell legyen a láb és a labda gyorsulásában, pontosan akkora, amekkora gyorsulás tartozik az erőhöz, ami a lábat a labdaérintés pontjától a labda megállásának pontjáig mozgatja, figyelembe véve a labda rugalmasságát is.
Szerintem ez nem csak megvalósíthatatlan gamepaddal, hanem bármilyen egyszerű megvalósítás az irányítást is nagyon megnehezíteni. Képzeld el az, hogy csak egy gombot kellene nyomnod a labdakezeléshez, aminél nem számít más, csak hogy nyomva van, az is mennyire leterhelné az irányítást. Folyton csak ezt nyomogatnád, minden passz így nézne ki: x+lt,x+lt,x+lt. Nekem nagyon darabossá tenné az irányítást, és akkor még hozzá kellene adnod azt, hogy számítana, hogy milyen erővelnyomod a gombot. Próbáld meg manualon a játékot passzsegítség nélkül, itt csak a passz erősség pontosságát próbáld meg megfelelően eltalálni, azt nézd meg, hogy tízből hányszor sikerül pontosan végrehajtani a passzot. Nem véletlen, hogy senki nem játszik manualon.
Amit írsz, az ugyanez lenne, csak passz erősség helyett labda átvétel erősségét szabályozná manuálisan. Szerintem nem találnál olyan játékost aki hosszú távon ezzel szenvedne, mert a gépi rásegítés akkora előnyt ad a manuális irányítással szemben, hogy az simán eldönti a meccset.
Ha meg az egész játékban csak manuális labdaátvétel lenne akkor káoszba fulladna a játék és alig játszanának vele. A 2022-ben csak a védekezést tették manuálissá, kivették a lockot a játékból és magadnak kellett követni az ellenfél mozgását, ami analóg karral jóval egyszerűbb mint pl LT-vel eltalálni egy passz erősségheztartozó labdaátvételi gomblenyomás sebességét, azt annál jobban nem szidtak semmit a 2022-ben mint a manuális védekezést. -
VinoRosso
veterán
Fontos elem az tény de nem a legfontosabb szvsz. Sokkal fontosabb a taktika a futballlban. Rengeteg olyan csapat nyert trófeát amelyik nem volt technikás, viszont olyan amelyik taktikailag nem volt jobb a többinél egy sem.
A játékos lábának a sebességét a játékos mozgásàval tudod befolyásolni.
Az sem igaz, hogy a labát nulla sebesség különbséggel kell átvenni, mert az azt jelentené, hogy nem érsz a labdához hanem csak követed a mozgását. A nulla különbség ugyanis ugyanolyan sebességű mozgást jelent, ha ol 10 km órával futsz akkor valaki 10 km órával fut melletted a különbségetek nulla, viszont sosem fogod tudni így lelassítani a mozgást.
És az sem igaz hogy mindíg lassítani kellene. Én legtöbbszöe keményen veszem át a labát mert akkor folyik a játékoson a labda. A soft touch ebben a játékban szinte használhatatlan, mert annyira gyorsan odaér az ellenfél, hogy mire levennéd a labdát közbelép. 16-os előterétől kezdve jó esetben 1-2 érintésed van, sokszor még annyi se, mert egy érintőre is rögtön ott a védő lába. Rengetegszer kapásból ellőni nincs időm. És amíg ezen az OP védekezésen nem gyengítenek addig ez nem is fog változni. -
szTotyy
őstag
Nem kell bíznod az EA-ben. Az a különbség (szerintem) köztük és a Konami közt, hogy az EA esze ágában sincs fociszimulátort csinálni, ott az a cél, hogy a játékos jól szórakozzon, a valósághoz semmi köze nincs. Míg a Konami (legalábbis a PES-ekben biztos) inkább futballszimulátort szeretne (vagy inkább szeretett volna) csinálni, csak saját maguk cseszik el.
Az eFoci fizikáját csak azért szidod ennyire, mert nem játszottál mostanság Fifával. És onnan tudom, hogy nem játszottál Fifával, mert akkor nem szidnád ennyire az eFootball fizikáját.
Félreértés ne essék, tudom hogy ez sem tökéletes, de a Fifáénál messze-messze élethűbb.Abban lehet igazad van, hogy a playerek is valójában az AI, ez nekem is megfordult már a fejemben, de gondoltam csak nem alacsonyodnak le ilyen mocskos szintre. Aztán lehet mégis..
Remélem eljön az az idő, mikor mindketten újra telepítitek a játékot és nem bánjátok meg!
-
TrueGooner
senior tag
De igen, nekem is átfutott néhányszor az agyamon hogy “ez nem ember”, olyan jó helyre húzgálta a védőket, már-már a gondolatomban olvasott 90 percen át. Még olyan is eszembe jutott, hogy az AI figyeli a bal analógom mozgását, és ez alapján még a passz gomb megnyomása ELŐTT elindul a védő a megfelelő irányba.
A realisztikához annyit fűznék hozzá, hogy valóban irtózatosan távol van a valóságtól, de akkor a FIFA hol van? Mert amiket felhoztál, abba konkrétan mindben jobb az eFootball…
Nincs normális opció jelenleg…És bár lehet reménykedni az FC24-ben, ott sem történt motor csere, csak tovább polírozták azt ami eddig sem volt jó. Viszont ezentúl 10x részletesebb lesz a játékosok zoknija meg cipője. Hát köszi, madártávlatból ez pont nem érdekel. :/ Egyedül a “PlayStyles” lesz újdonság a játékmenetben, amit meg valszeg pont annyira fogunk észrevenni mint minden egyéb taktikai elemet a FIFA-ba.

Én (naívan) sokkal nagyobb durranást várok játékmenetben az eFootball 24-től mint az FC24-től.
-
TrueGooner
senior tag
Hát már hogyne szórakoztatna a győzelmi sorozat? Nem hinném hogy a Man. City unja a szezont mert szarrá ver mindenkit.
De azt maguknak köszönhetik. Ha sorozatban mindenkinél jobb vagyok, az igen is szórakoztat és játékban tart. De ha egy script miatt nyerek vagy éppen vesztek, akkor az így is-úgy is demotiváló.
Ugyanúgy kihívást jelent minden egyes mérkőzés attól függetlenül, hogy mondjuk megnyerem mindet. Lehet félre értettél, vagy nem tudom.A lényeg azon van amit én magam teszek bele. Ha én rontok el valamit és azon megy el egy meccs, akkor magamat okolom, de az, hogy napokig, hetekig izgalmas meccseken nyerem a meccsek 80%-át, majd zsinóron jönnek a bukták… Ezt nehéz nem a manipuláció számlájára írnom.

A legszomorúbb az, hogy már alig várom hogy holnap nyithassak egy World Wide Legendet, hátha kiesik Bergkamp.
-
TrueGooner
senior tag
Tehát azt mondod van abban bármi logika, hogyha valamit élvez az ember akkor arra hamarabb ráun?
Számomra pont az benne a kihívás, hogy találjak egy jól működő taktikát amit aztán játékosokra lebontva feltudok építeni. Majd amikor ezt elérem, és sikeres emiatt a csapatom, akkor azt egyéni sikernek könyvelem el. És úgy éreztem, hogy ez meg volt, emiatt élveztem a játékot. De mint kiderült nem erről van szó, szimplán csak a hullámvölgy tetején jártam, most pedig azonnal a mélybe taszított. Pont hogy értelmetlenné teszi a játékosvásárlásokat, értelmetlenné teszi a taktikai elemeket, onnantól kezdve hogy rájövök arra, hogy bármilyen csapatom is van, csak periódusok vannak a játékban… Onnantól kezdve nem szórakoztat.
Szomorú ez az egész, mert tényleg nem lehet mással magyarázni ezt…
VinRosso, 30 meccs?! Annyit nem bírnék idegileg. Már így is, kínomban, magamban kuncogva ülök a TV előtt amikor akárhogy dominálok, az ellenfelem kis túlzással de felszabadításokból ver meg…
-
szTotyy
őstag
Valóban elég sok múlik azon milyen hozzáállással ül le az ember játszani. Ezen simán múlik, hogy az ember szeretni vagy utálni fogja-e a játékot.
Engem csak egy dolog zavar a játékban, az a random megtorpanó játékosok. Főleg akkor torpannak meg, ha épp átveszem az irányításukat. Nyilván a legrosszabb pillanatban, mikor egy csatár meglép és utána kéne loholni.
Ezen kívül nekem semmi bajom a játékkal.... még egyelőre. -
TrueGooner
senior tag
A megfelelő játékosok alatt arra gondolok, hogy a saját stílusodhoz, illetve a taktikádhoz igazodjanak a személyiségek. Például ha a szélső nem Prolific Winger, hanem Roaming Flank, nem fogod olyan sokszor megtalálni a pálya szélén. Ezért mondom, hogy személyre kell szabni, kinek mi fekszik jobban, melyik elképzelés mit igényel jobban. Vagy hogy melyik oldalra milyen lábas játékosokat teszel. Ezek mind egyéni szempontok, én próbálok mindenre figyelni.
A kép alapján valóban 4-2-3-1nek tűnik, de Nuno Mendes LMF, ezért a középpályára soroljuk be Fernandes mellé, a támadó sor pedig SS Messi, CF Mbappe és LWF Ljungberg. Viszont mint írtam védekezésben tényleg 4-2-3-1, mert Nuno Mendes deep line utasítás miatt LMF helyett LB-t játszik.
-
szTotyy
őstag
Én is Top playeren játszok, Valószínűleg nem is fogom feljebb tenni, bár még csak 2 hete játszom vele. De most ezt tűnik az én szintemnek, az erős csapatok ellen néha becsúszik egy-egy vereség, nem idegesítő ez az erősség.
Jó, hogy említed a kiugratásokat, üresbe futásokat. Erre nincs valami gombkombináció?? Nagyon hasznos lenne!
Ezt a kiugratást most úgy ügyeskedem meg, hogy "kényszerítőzés" passzkombónál a játékos elkezd a kapu felé futni és ezt próbálom kihasználni. -
Cambi
tag
PlayStation E-football online bajnokság és kupa! JELENTKEZÉS!!!
A The Hungarian Brigade 10v10 esport csapat szervezésében meghirdetésre kerül, az E-football PS magyar bajnokság 5. szezonja!A június elején befejeződő 4. bajnoki szezont (majd 30 aktív játékossal, köztük jelenlegi többszörös és volt válogatottakkal) követően induló bajnokságba jelentkezésre a friendly match opció bevezetése miatt földrajzi korlát nincs.Tudnivalók a bajnokságról:- továbbra is 2 osztály indul a jelentkezők várható száma miatt- az újonnan jelentkező játékosok értelemszerűen a 2. osztályban kezdik el a küzdelmeket- az osztályonkénti résztvevők, a kiesők, és a feljutók száma, a jelentkezők számától függ- kb. 12-16 résztvevő osztályonként- platform: PlayStation 4-5- match time: 10 perc-csapatválasztás sorsolt sorrend alapján az előre meghatározott csapatok közül lesz(Dream team csapatot nem lehet) a választás a bajnokság egészére vonatkozik- osztályonként 1 klubcsapat 1x választható- hetente 2 párharcot kötelező teljesíteni, ami 4 meccset jelent (párharconként oda-vissza vágó alapesetben egymás után teljesítendő)- olyanok jelentkezését várjuk, akik elért eredménytől függetlenül is végig nyomják a szezont, ezzel megtisztelve játékostársaikat- kapcsolattartás, információk, adminisztráció discord felületén történik, így a használata kötelező- várható indulási idő: 2023.06.14.!!!
Részvételi díj nincs!Jelentkezési határidő: 2023.06.11. !!!
Az első 4 bajnoki szezon alatt egy nagyon jó efootball közösség kezdett formálódni, amit kívánunk megtartani, és folyamatosan bővíteni, légy Te is a tagja, várunk szeretettel!
További információk és jelentkezés: privát üzenetben @Kovács Tibi felé
Üdvözlettel a szervezők:The Hungarian Brigade staff
[link] PES Magyar Facebook oldalán volt ez a kiírás, a csoporton belül megtalálod a Kovács Tibit aki útbaigazít. -
akerbis
aktív tag
Annak idején imádva szerettük haverral Boxon a PES4, PES5 sőt Winning Eleven 8 részeket. Komolyabb mechanika volt annak idején mint a Fifa. Nem mondom, most is jobbakat lehet benne lőni mint a Fifaban, a grafon sem akadok fenn, de azért 2023ban már élő emberek ellen (IS) szeretnék meccselni. Mondjuk valós csapatokkal, valós csapatok ellen. Hogyjuteszembe!?!

-
TrueGooner
senior tag
Amit eddig láthattunk az UFL-ből az nem túl bíztató. De követem Őket twitteren, az mondják, hogy jelenleg Alpha fázisnál tartanak, és az animációs modelljüket teljes egészégen kifogják még cserélni. Grafikailag igazából szerintem elég pofás már most is, ott most a fizikán és az animációkon megy a meló. Meglátjuk.
Valószínűleg igazad van az EAFC-vel kapcsolatban, olyan pletykákat már lehetett olvasni, hogy marad a jelenlegi Frostbite motor a játék alatt, ami nem túl jó előjel. De lassan elkezdenek majd szivárogni a hivatalos infómorzsák, aztán meglátjuk.
Az eFootball 2024-től pedig egy hatalmas durranást várnék. Mert muszáj Nekik. UE5-re állást, co-op módot, jobb online élményt, esetleg a régen beígért offline módokat. De ezek inkább álmok…
-
ROBREGGAE
tag
Mondjuk a fifánál is meg van, hogy nem törekednek semmire, meg van ilyen sbc, meg amolyan pakli mittomén és kifújt, a játékmenet meg olyan amilyen, fosnak bele. Csak érdekes mód azt 10.000x többen játsszák. Nyilván a fifa volt az első focijáték, a fifa hozta be elsőnek az online részt, ennek van jól csengő neve, az emberek ezt ismerik 30 éve.
Megélnek belőle, mert rengetegen játszanak a világon vele és nem volt érdekük hozzányúlni.
Ellenben ezzel, amit senki nem játszik, max Ázsiában és Dél-Amerikában jobban. Én nem értem mi a cél ennyi idő elteltével, most vagy megy a levesbe a efootball, csak előtte amennyit lehet pénzt kivesznek belőle az epic lapokkal. Vagy ennyire idióták ülnek a vezetőségben, s szerintük ez a szint megfelelő, meg normális kihívó az érkező riválisok ellen.
Az ősz, meg az év vége szerintem úgy is vízválasztó lesz. Én gondolkodás nélkül átmennék másik játékra, ha az minden tekintetben megfelelne az ízlésemnek, meg persze pc-n is elérhető legyen.
-
TrueGooner
senior tag
De jelenlegi körülmények szerint, szerintem mindenki az új EA Sports FC-t várja, hogy mennyit változtatnak a játékmeneten. De még az UFL-ben is nagyobb reménykedéseket látok, mint az eÍFootball-ban, ami iránt kb. mindenki kezdi elveszíteni a hitét.
Én azért gyorsabb fejlődésre számítottam a KONAMI-tól... 2 év alatt a játékmeneten kívül semmi sem változott, és ahol jelenleg tartanak, az sem egy úttörő, "next-gen" futball élmény. Szóval nem tudom mit hoz a jövő, a Szeptember környéke biztos izgalmas lesz ilyen tekintetben. eF24, EAFC, UFL...
-
VinoRosso
veterán
Nincs két csapat, pénzkidobás lenne, de nyilván a mobilos build funkcionlaitásában is más, mivel más követelményeknek kell megfelelni.
Kisebb kijelző, korlátozottabb irányíthatóság, emiatt nyilván sokkal jobban rásegít a játék minden mozdulatra, talán lehet kevesebbet is csal mobilon, mert a célközönség kevésbé toleráns.
Anno mikor a mobil játékfejlesztésről tanultam úgy 2009 tájékán azt mondták, hogy az irányításának a lehető legegyszerűbbnek kell lenni, mert nem kockáknak készül, leginkább 1-2 ujj vagy gomb az amire redukálni kell az inputot. Na most képzeld el ezt egy olyan játék esetében ahol tíz-húsz vagy afeletti input van, na ilyenkor ezeknek a zömét kisebb-nagyobb mértékben az AI veszi kézbe ami kitalálja mit akar a felhasználó végrehajtani. Nem véletlen nincs AOE vagy Starcraft mobilra..
-
TrueGooner
senior tag
De a fejlesztők alapelve az volt anno, hogy Cross-Play legyen. Magyarán ugyan azt a játékot szeretnék elhozni Mobil, Konzol és PC fronton is.
És ne érts félre. A játék alapjaiban ugyan az. Minden ugyan úgy működik mint konzolon, egyszerűen csak sokkal jobban, sokkal gördülékenyebben. A védekezés, a kapuraklövések, a kiugratások.. Nincs toporgás, nincs 2 másodpercre leblokkoló játékos..
Ha mobilra is lett kitalálva az egész (ami mostmár nekem is gyanús
), akkor miért nem lehet ezt 1:1-ben átültetni konzolra vagy pc-re?Mobilon például nincs egyéni felállás sem, tehát nincs meta sem. Sablon felállások vannak, és nincsenek egyéni utasítások sem, csak alap taktikák. És sajnos emiatt az egyszerűség miatt, de sokkal jobban működik az egész.
Gondolom később bekerülnek ezek mobilra is, csak mintha sokkal óvatosabbak lennének ezen a platformon.
-
TrueGooner
senior tag
A pontok újraosztása egy közelgő frissítésben érkezni fog, ez hivatalosan meg is van erősítve.
Más… Ha látom, hogy Zeiter az ellenfelem Menedzsere, instant állítom Playstyle-omat Long Ball Counterre. Elég meta taktikának tűnik, mert borzasztóan nehéz feltörni, hacsak nem félpályán labdavesztésből kontráznak le. De Sub-taktikának mindenképpen be kell tenni, és akár meccs közben váltogatni támadás és védekezés között.
-
TrueGooner
senior tag
Rendben, akkor ezt még megmagyarázom, hogy ne mindenbe a lehető legrosszabbat lássátok bele. Attól, hogy valaminek vannak hibái, még nem feltétlen rossz. De kifejtem...
Azt mondtam, hogy ezer sebből vérzett, ma már "csak" száz sebből vérzik. Mert igen, vannak hibái. De mik ezek? Mert hibák alatt egészen biztosan mást értek Én, és mást értesz Te, mivel Neked teljesen mások az elvárásaid a játéktól. Én hibának élem meg, hogy nincs Crossplay támogatás. Hibának élem meg, hogy nincs Master League, és hogy PC-s mentésem nem tudom átvinni Mobilra. Számomra ezek hibák, hiányosságok. Igen, vannak játékmeneti gondok is, amiket feljebb említettem (de az is lehet, hogy csak a kontrollerem driftel). Az érezhető gyorsulást pedig kb. 10 Legendás nehézségű AI ellen vívott meccs után írtam. Ezt továbbra is tartom, ezen a szinten brutális presszinget tol az AI, és baromi nehéz megtartani a labdát. Viszont Online egész más a helyzet. A gyorsulás kevésbé érezhető, viszont alacsonyabb reakcióidőt igényel a játék, mivel az amúgy felgyorsult tempó mellé sokkal gyorsabb labdakezelés és passz sebesség is párosul, ami kiegyenlíti egymást, ha ügyesen játszik az ember... Meg kell szokni? Meg. Hiba? Nem.
A grafikai megjegyzésed meg... Mintha szándékosan nem értenéd mit akarok mondani. Kifejezetten a grafikával nincs gondom. Lehetne szebb (lesz is (UE5)), de egyeltalán nem ocsmány... Eső, hó, köd, mind dobna rajta, de nem vágok eret hogy nincs. Megmondtam... Ez a játék folyamatosan fejlődik, a Konami tempója nem egetverő ez tény, de kb 2 havonta jön egy verziófrissítés ami (számomra) eddig mindig javított az élményen.
Nem kell megsértődni senkinek. Nyugodtan szidjátok a játékot, nem a gyermekem hogy mindenáron kiálljak mellette. Nekem tetszik, Nektek nem, ez egy normális dolog, egyszerűen csak sok dolgot amit írtok, Én nem tapasztalok. Nem belemagyarázom... Tényleg nem tapasztalok, max nagyon ritkán, de messze nem minden meccsen.
A háborgók többsége (nem csak itt, Redditen, Twitteren, stb...) nem képesek elfogadni, hogy vannak akiknek bejön ez a game. De Én (Mi), megelégszünk azzal, hogy fejlesztik a játékot folyamatosan, és ha nem tetszik nem kell 1 évet várni az új részre, hanem elég 1-2 hónapot várni a változásokra.
A jókívánságot pedig köszönöm, meglesz!

-
Gabeszfoci89
senior tag
Sziasztok xboxon játszik valaki akinek lenne kedve néha meccsezni?én div1 be vagyok most 120-140közt a ranglistán.ha valakinek van kedve edzőmeccseket nyomni írjon nyugodtan.
Amugy én a szar fifát cseréltem le erre ottis elite div voltam de undorító az egész ami ott megy..szerintem ez sokkal játszhatóbb nincs annyira szétcsalva és könnyen hozzá lehet jutni jó playerekhez pénz nélkül is simán. -
VinoRosso
veterán
Úgy tudnak, hogy nem 'jól' modellezi a fáradtságot a játék. Az ember nem tud ilyen tempóban ilyen intenzíven futni, még rövid távon se. A legjobb sprinterek is csak pár másodpercig tudják fenntartani a csúcssebességüket. Bolt volt az aki egy kicsit tovább bírta. Bár 50-60 méteren voltak nála gyorsabbak, ők utána kifulladtak míg Bolt nem, és a maradék 40 méteren megelőzte a többit, ezért tudott a legjobb lenni.
A PES-ben ilyen nincs, ha zöld egy játékos staminája akkor egyenletes sebességgel tudsz vele futni bármeddig. A stamina csík nem olyan mint a valóságban, hogy futsz 100 métert aztán lemerül és várni kell 2-3 percet míg újra töltődik a szervezet és ugyanolyan intenzíven tudod futni azt a 100 métert. Ezek a játékosok olyanok mint a robotok, amíg van a tankban addig maxon pörögnek, aztán ha kiürült akkor meg végig a minimumot tudják csak, nem töltődnek újra ( félideji pihenőt leszámítva).
De lehet, ha olyan lenne a fárdatság modell, mint a valóságban akkor meg azért nyavalyognának a felhasználók, hogy nem lehet elvenni a labdát az ellenféltől. Hiszen gondolj bele a valódi futballban akár hosszú periódusokig tudja tartani egy csapat a labdát, itt meg 10 perc egy meccs, ebbe kell belesűríteni a 90-et...
-
VinoRosso
veterán
Valóban nem?
[link] [link]
Ha nem abba az irányba áll a játékos mint amerre a passz megy akkor a PES-ben se pontos a passz, ha meg abba áll akkor miért ne menne az egyérintő? Nem nagykeresztlabdákról van szó, hanem max 10-20 méteres lapos passzokról. Sőt a videókban még pontosabb passzokat is láthatsz, látható, hogy klasszis játékosok oxival, háttal, lepörgetve, nyakatekert szituációkban is képesek pontos passzokra. A PES-ben ezek mind rossz helyre mennek.
A labdakezelést pedig nem tudja a user végrehajtani, mert a user csak a játékos tömegközéppontjának mozgását koordinálja. Ahhoz, hogy a user hajtsa végre a labdakezelést külön a lábát kellene tudnia valahogy mozgatnia a labdát kezelő játékosnak. Ha valahogy meg is lehetne ezt valósítani olyan nehéz lenne irányítani, hogy senki nem játszana vele...
A való életbeli futballt pedig egyébként nem csak ezért nem érdemes összemosni a PES-sel. Ha már a realitás hiányát kifogásolod kezdhetnéd azzal, ahogy a védekező csapat kergeti a labdát. Majd nézd meg a VB döntőn, hogy támadják-e folyamatos sprintben a védekező csapat játékosai a labdás játékost megállás nélkül, vagy az esetek zömében nem támadja senki, és van ideje kezelgetni a labdát. Mert az egyérintős passzokat többnyire az kényszeríti ki, hogy szűk a terület, ezért nincs idő babusgatni a labdát, mert 2 másodperc múlva labdavesztés a vége. -
VinoRosso
veterán
Szeretem irányítani, csak a csalás teljesen tönkreteszi a játékélményt. Most pl kb tizedikre tudtam megcsinálni a 2100-as kihívást, a meccsek felén kiléptem, mert egytől-egyig 20-30 perc után 2 kapuralövésből 2 gólt kaptam mialatt ezen kívül momentuma nem volt az ellenfélnek, a másik felén meg végig vezettem aztán az utolsó 5 percben egyenlített vagy fordított az ellenfél. Nálam meg meccsenként 3 kapufa, meg 2 méterről üres kapura fölé fejelés, vagy szögletzászló...rohadt idegesítő.
A játék technikai részével semmi gond nincs, Isten ments, hogy megint teletűzdeljék mesterséges technikai hibákkal, világklasszis játékosok tudjanak már normálisan labdát kezelni meg egyérintőzni kiszorongatott helyzetekben is. Ha amatőr csapattal akarsz játszani válassz 1* -os csapatot, meg rakd manualra a pass supportot, garantálom, hogy a passzaid 70%-a az ellenfélhez fog menni.
Hogy ez neked miért jó azt nem tudom, de ha erre vágysz megoldható. -
ROBREGGAE
tag
Nem piszkálódásból írom, de előbb tolj le 50-100 meccset folyamatosan online. Majd utána írd le mit tapasztalsz.
Mivel ahogy írtam már nem egyszer, a játék egyes esetekben működik, én is nyertem zsinórba 10-15 meccset, vagy ikszeltem kaptam ki akár igazságos találkozókon. Aztán meg sorozatban kapom az idétlenebbnél idétlenebb gólokat. Leginkább az efootball league-gel van probléma.
Tegnap előtt belenéztem PESEPLIVE streamjébe, érdekes mód ott is hozzám hasonló véleményekkel álltak elő a chaten.
Sokan már azt mondják leszarják a contenteket is, csak a gameplay lenne jobb.
Én állandóan játszok vele, de ennek ellenére kritizálom és fogom is, ha tényleg rossz.
Mivel focibuzi vagyok és szeretem az ilyen csapatépítős dolgokat nem tudom félretenni. A fifa meg még borzasztóbb, szóval nincs alternatívám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Yettel topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- LENOVO ThinkPad 13 - i7-7500U, 8GB RAM, 256GB SSD, új akku, számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! Dell SE2222H 22 60Hz FHD VA 8ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- LENOVO X380 Yoga 360 touch - 13,3" FHD - i5 8250U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Kinek van annyi ideje?

Félreértés ne essék, tudom hogy ez sem tökéletes, de a Fifáénál messze-messze élethűbb.