Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
verybigboy
senior tag
Liteon 524A és Liteon 624B közt visszaellenőrzéskor azt vettem észre hogy PIE és PIF tekintetében nagyjából azonos eredményt adnak, jitter tekintetében az 524A rendre kevesebb értéket ad (0.5 - 1 el kevesebbet). Ez miért lehet??? Melyiket fogadjam el???
-
Flashget
félisten
-
kicsirigó7
senior tag
válasz verybigboy #7251 üzenetére
Mivel a 624B, írni is magasabb Jitter értékkel pörköl mint a 524 A.
Így nagy valószínűséggel ez az oka hogy az 524A kevesebbet is mér.
Ergo jobb alapból a vezérlő chipset, jobb a firmware verzió.
Fw nem csak írási, hanem olvasási stratégiát is tartalmaz.Szk:
De van még egy lehetőség, a miért re.
Érdekes módon az új Samsung SH-S222AB / Pioneer 219L is MTK B chipset-et használ.
Még is jobban megoldották a Jitter kérdést mint a LiteOn Plextor vagy az Asus.
Ennek okán, szerintem ez már nem chipset hiba, hanem egyszerű lemez kiegyensúlyozatlanság, tehát hardveres gond. Egyszerűen a Samsung és a Pioneer jobb minőségű lemezmeghajtó motort, vagy lézerdiódát használ mint LiteOn a B sorozatú íróiban. De ez csak az én véleményem.[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz verybigboy #7250 üzenetére
Az jó én most azon gondolkozom veszek vagy 5db notebookba való Samsung SN-T083C/BEBE SATA Slim Slot-in irót.Vékony mint a fene beletudom némi kókányolással épiteni a házba mindet és nem kell cserélgetni a lemezeket Írni mondjuk marad a 7260s
Ja múhgy meg most hogy körülnéztem a piacon bl író már van 20k ért,meggondolandó.Csak kérdés hogy a lemezek milyenek,gondolom maxel abból is kókány.[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz verybigboy #7250 üzenetére
találtam itthon 2db slim tokos színes Verbát 4x DVD+R
Alap információ
Lemez típus: : DVD+R
Book Típus : DVD+R
Gyártó: : ismeretlen
MID : YUDEN000 T01 001 (01h)
Írási sebesség: : 4 X
Üres Kapacitás : 4.38 GB
: 4482 MB
: 4700375040 bytes
Különleges Információ
Rétegek : 1
Írási stratégiák : 4 X
Lemez Státusz : Üres
Nyers Adat
Physical Format Information (00h)
0000 - A1 0F 02 00 00 03 00 00 00 26 05 3F 00 00 00 00 - .........&.?....
0010 - 00 00 01 59 55 44 45 4E 30 30 30 54 30 31 01 38 - ...YUDEN000T01.8
0020 - 23 54 37 10 02 4E 72 02 9C 63 16 16 0B 0B 0A 0A - #T7..Nr..c......
0030 - 01 19 1B 0B 0B 0E 0F 01 00 00 00 00 00 00 00 00 - ................
0040 - 01 00 38 38 02 2C 63 20 08 30 22 10 00 20 20 01 - ..88.,c..0".....
0050 - 00 00 02 2C 63 20 08 30 22 10 00 20 20 01 00 00 - ...,c..0".......kár hogy nem 2000 db-ot
Realme GT Master Edition
-
-
Joltee
aktív tag
válasz kicsirigó7 #7256 üzenetére
Na majd ha fontosat archiválok (ezekre tartogatom a 4x lemezeimet), a 215L-lel teszek egy próbát. Vagy a 110D / 112L / 115L-lel?
Chuck Norris elszámolt végtelenig! Kétszer is... :D
-
djculture
félisten
Na megjött haver a sógoroknál volt kint melózni.Hozott:
Traxdata (Ritek) 4x DVD-RW - 25 csomagban RICOHJPN W11 médiakód+
régi kék tdk dvd-rw 4x 25db TDK601saku médiakód
Rw lemezekböl igy belettem tárazva.Érdekes aztmondja ausztriában van értelmes lemez még a régiekböl is.
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz kicsirigó7 #7256 üzenetére
208-al írom meg majd csak még nem tudom mit írjak ki rá
Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
-
verybigboy
senior tag
Asus íróm is azért van, igaz abból csak 1, viszont vannak még Benq íróim is (pl. abból is van 1 null lemezes dobozos 1640-es, azt is ki kellene már próbálni, igaz az 1620-al próbáltam már emlékeim szerint Philips DVD-R-t írni, de lemosta őt az NEC 7200A-m ill. az LG GSA-4167B-m).
Az általatok linkelt lemezek mind-mind csodálatosak ... sajnos az említett mennyiségű lemezeim közt nincs ilyen ... szégyenlem is magam!
-
fer
őstag
válasz verybigboy #7263 üzenetére
Dobhatnál egy képet erről a sok íróról, de mind rajta legyen!
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
Daywalkerke
aktív tag
Kérdés: az írásnál a minőséget befolyásolja, hogy milyen dvd író software-t használunk?
-
djculture
félisten
válasz verybigboy #7263 üzenetére
Látom keresel japán lemezt,én amultkor arhival verbát kerstem de az embertelen áron megy majd 600ft darabja szlovákba is
-
Joltee
aktív tag
A német ebay-en van egy eladó, hát mit mondjak nem gyenge: Xtreme Protek lemezt árul, csekély kb. 366 ft/lemez áron! De úgy látom nem nagyon veszik... volt neki vagy 6 db 100-as henger... (Pavlovi reflexek indulnak... ) Most már vadiúj Pio 111D/112D/216D írókkal együtt is hirdeti, csekély 90 Euro egy író meg 25 lemez. A poén a végére jön: plusz 10 Euróért L verzióra flasheli az írókat. Na erre már nem is mondok semmit...
Ja, és Mo-ra 30 lemez szállítási költsége 50 Euro. Ez az ember jól van??
(Lehetséges, hogy fanatikus gyűjtő, mert hirdetett 16x Plextor lemezeket is...)[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
Minőségi lemez árai nagyon felmentek.Pont nézem ez az orvosi célokra való dvd is majd dupláján megy.Ráadásul 10db ot lehet venni egyszerre pedig kiváncsi lennék rá,nem lehet gagyi több mint 300 pénzé.Ram lemezt is nyáron 250 ért vettem maxelt minőségi tokkal most majd 400ft .Venni kell pedig párat jövőre ha bejön a fizetős fűutas móka akkor a futár rohadt drága lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Daywalkerke
aktív tag
http://noob.hu/2011/12/03/maxell.JPG
Pár perce írtam Maxell 16X DVD-R, vélemények?
Off: Kép linkeket, hogy kell beilleszteni itt fórumba, hogy csak rá kelljen kattintani?
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz Daywalkerke #7271 üzenetére
mivel ez az iró nem tesztképes igy semmit se mond ez a kép a szakiknak.
-
Met
nagyúr
Katt a Link gombra, link beilleszt és beírsz egy nevet a linknek.
Amikor beilleszti a linket akkor a link ki lesz jelölve ha azt átírod akkor lesz "neve" a linknek.
[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Kcsabi
tag
Tesztképes írók:
LiteOn és ezek klónjai a Plextor, Asus DRW-24B3LT, Asus DRW-24B3ST és részben a Samsung 223L. -
Daywalkerke
aktív tag
A fenti lemez a már említett optiarc 7200 íróval készült és JVC 16x DVD-R(yuden)
vélemények?
Számít az író software is a minőségnél?
-
Joltee
aktív tag
válasz djculture #7270 üzenetére
Épp a héten rendeltem (illetve meg is kaptam) 10 db Verbatim MediDisc-et. MCC 02RG20 MID, tehát csúcs eredményt nem lehet várni; de állítólag az időtállósága jobb, mint az átlag lemezeké. Majd meglátjuk, még nem írtam belőle, de nagyon kíváncsi leszek rá...
-
IRON STORM
őstag
-
djculture
félisten
válasz Daywalkerke #7275 üzenetére
nec állitólag az irási szakik szerint fals adatokat ad.
Joltee
Köszi az infót és a gold archival?[ Szerkesztve ]
-
Joltee
aktív tag
válasz verybigboy #7281 üzenetére
Az igazság az, hogy régóta akartam ilyet venni, de boltban sehol sem találtam, nagyobbakban sem. És ha már úgyis rendeltem ITmédiától Philipset, gondoltam itt az ideje! Azért jól meggondolom mit írjak rájuk ki, sz'al gyorsba ne várjatok teszteket.
-
Joltee
aktív tag
válasz djculture #7280 üzenetére
Verbatim Gold Archivalt nem próbáltam.
"Sima" MCC 03RG20-as Verba nálam kb. ezt tudta, hogy:
max. PIE 10-15, átlag PIE 0,7-1,0, össz. PIE: 13.000-17.000,
max. PIF 2-3, átlag PIF 0,00-0,01, össz. PIF: 300-800.
(6-8-12x próbáltam, de arról már fogalmam sincs, milyen gyártmányúak/mikori beszerzés volt...)Valaki itt régebben meg azt mondta, hogy az Archival lemezek általában rosszabb eredményt produkálnak (PIE/PIF téren legalábbis), mint a "sima" testvéreik.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Flashget
félisten
válasz Daywalkerke #7277 üzenetére
Felesleges ezeket a teszteket lefutatnod, mert az író nem ad pontos képet. nem tesztképes ahogy leírták már.
Benchmark tesztet tudsz vele végezni max. ennyi.Realme GT Master Edition
-
adra
tag
Nekem maradt még (nincs szívem megírni ) 2db CD tokos Plextor DVD-R 8X lemez (TYG02)
Így sikerült megírni anno Pio 108-al 4x-en:
http://kepfeltoltes.hu/111204/Pio1081104XPLEXTOR8XCDTOK_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Talán a legjobb lemez amit valaha írtam....
[ Szerkesztve ]
MCC: Minőségi Certifikált Cuccok
-
Joltee
aktív tag
Emberek, vmi gáz van a gépemmel/24B3LT-vel/mittoménmivel! A 7200A-val megírt lemezt hol +RW-nek, hol +R-nek látja!!! Ugyanazt a lemezt egyszer frankón leteszteli, de véletlen nem mentettem el a képet így még1x lefuttattam, akkor meg már RW... Lemez kiad, lemez visszatesz, erre megint jó, +R. Ez meg mi a süntől lehet, pár nappal ezelőtt is volt már ilyen, eddig ez a 3. ilyen lemez.
DeadMeat-nek volt hasonló gondja Samu 203D-vel, de nem pont ilyen...
(Remélem nem a GL2A fw teszi, vissza kellene tenni a GL29-et? Csak tesztre használom az Asust.)[ Szerkesztve ]
-
fer
őstag
válasz DeadMeat #7293 üzenetére
Velem kever össze téged, nekem volt ilyen jellegű problémám a samu-val, de a hiba még meg van! Már jó lenne tudni mi okozza!
[ Szerkesztve ]
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
fer
őstag
Találtam egy régi rontott lemezt, kíváncsiságból betettem, naná hogy rw-nek látta, megpróbáltam letörölni, és az eredmény!
Vajon próbáljak rá írni? Mi sülhet ki belőle? Csak ne szó szerint süljön meg valami!''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WD RED WD40EFAX + Kolink HDSUB3U3
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 250gb / 1TB SSD / 3TB Red HDD
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest