Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyiku
nagyúr
azt nem talalom, tudnal linket adni? MSI DIGIVOX Micro HD talaltam, ez jo lehet nekem?
-
katalin888
aktív tag
Sziasztok!
Egy jo minosegu DVB-C tunert szeretnek, ha van ilyen egyaltalan?
Varom a velemenyeket!
Nem ertem, hogy most amikor az analog musorszoras kihaloban van, miert nem cuppannak ra a gyartok... -
M_AND_Ms
veterán
Sziasztok!
Schaub-Lorenz SL700 USB DVB-T tunerrel kapcsolatban van tapasztalat.
Blaze HDTV Playerrel Ausztriában jön a sok MPEG2-es adó. Itthon bejön az Autonómia, de csak hang. Azon kívül semmi. A vételi hely tuti jó, mert mellette simán megy egy kis szobaantennával egy MPEG4 képes tv. -
g0dl
addikt
Sziasztok
Érdekelne, hogy van-e lehetőség a mindigtv extra adásait kártya nélkül, "szoftveresen" egy pc-n nézni? A kérdés műszakilag érdekel, kipróbálás szinten, mert kábeles megoldásom van (sport csatornák ugye
). Egyébként ez a mindigtv extra nem sikerült valami versenyképesre (pl. mini digi leveri) különösen a még mindig nagyon drága dvb-t vevőket figyelembe véve.
-
gyiku
nagyúr
hi, milyen usb-s dvb-t tunert nezzek, ha laptopon szeretnem a vb-t nezni? m1 adja. legolcsobb mukodokepes verzio erdekel.
-
bnorci71
addikt
válasz
zhagyma #5331 üzenetére
-forrasztást néztem azon hibát nem találtam,
-oprendszer XP, miden gépen
-igen az NX 6310 volt az első próba ahol működött 5 percig Celeron M1,46
az azstali 2,6 cerka a másik AMD x3 szóval ott nem lehet kevés a hardver.
-a 2 asztali gépre próbáltam a letöltött drivert is MSI honlapról de nem lehet telepíteni csak ha csatlakoztatva van az eszköz azt meg a Win nem "ismeri fel" hogy csatlakoztatva van valami
-Miskolc mellet de a bot antenna csak hirtelen próbálkozás volt van felrakva rendes UHF tetőantenna isSzóval itt én is vagy USB kontakt hibát tippelnék vagy elszállt az eszköz
-
atesss
addikt
válasz
bnorci71 #5330 üzenetére
Milyen oprendszer ?
Driver honnan van, ugye nem a CD-n lévőt raktad fel ?Ha igen, menj fel a gyártó oldalára, és keresd meg a legújabbat. Már ha van, mert sajnos van amelyik gyártó nem nagyon frissíti a drivereit - ezek leginkább talán a noname, és a nem tuner-gyártásra szakosodott cégek.
Programnak pedig ne a gyárilag adottat használd, mert azok legtöbbször nem is kompatibilisek a magyar MPEG-4 tömörítéssel dolgozó DVB-T szabvánnyal.
Meg más szempontból is sokszor vannak vele "problémák" (és akkor még finoman fogalmaztam...).
Sok alternatív szoftvert használnak itt a fórumon, olvashatsz rengeteg tapasztalatot róluk.
Csak két példa: ProgDVB, SmartDVB.
Ha analóg adásra akarod használni, akkor ezek persze legtöbbször nem jók (bár biztos van ami kezel egyben analógot is), de arra is vannak alternatív szoftverek, csak mások.Milyen antennád van / merre laksz (hol a legközelebbi adótorony) ?
Az adatlapodon lévő HP NX6310-vel akarnád használni ? Milyen proci van ebben ?
-
zhagyma
őstag
válasz
bnorci71 #5330 üzenetére
Az USB-s tunerek USB csatlakozója általában nem bírja a "ki-be" húzkodást és a tuner megtartását az USB aljzatban. Általában a tuner nyákon az USB csatlakozó forrasztása "elfárad". Ha nem lesz jobb ötleted szedd szét és forraszd meg az USB csatalakozó 4 vezetékét a tuner NYÁK-n. Azután használj USB kábelt ... Ez első használtan vett USB-s tuneremmel így jártam ...
-
bnorci71
addikt
Szasztok!
valakink van ötlete varázslása woodoo módszere az alábbi problémára?
vettem használtan egy MSI DIgivox II A/D tunert
feltelepült kereset 2 x csatornát majd azóta se kép se hang
a notin kívül 2 asztali gépen is próbáltam már első bedugáskor hibát ír a win az USB eszköz csatlakoztatására -
szp1
addikt
Egy PCMCIA kártyaolvasó modul. Például az a típus amit előzőleg írtam. Ez megy bele a TV CI (common interface) résébe, mint a laptopokon a mindenféle bővítők.
Ebbe a modulba kell aztán betolni az előfizetői kártyát, ha elfogadja a hálózat, akkor nézheted a saját tunereddel az adókat.
Így lehet optimális esetben kiváltani a gagyi STB-ket, amiket a szolgáltatók horror pénzért adnak.
De a mindigTV plusz szolgáltatásához is kell kártya, ill. kártyaolvasó vagy ezek helyett STB. -
szp1
addikt
Globalteq GCR370CX a box.
Csak ennyit tudtam kicsalni belőle:
conax ca info:szoftver: 1.00.00
interfész: 0x40
kártya szám: .....
ca sys.id: 0x0B01
chip id.: ........Gondolom ez nem sokat segít, maximum azt tudom kihámozni, hogy a szoftvert nem nagyon változtatják
A technisat TechniCrypt CX modul jó lenne? -
atesss
addikt
Ahogy látom ugyanúgy Conax Cas7-es a kódolás, mint a DVB-T-s MinDigTV Extra-nál.
Úgyhogy erről volt szó itt az elmúlt pár napban jócskán.
Pl: [link] és [link] de ez is érdekes [link] , ha ez tényleg 10 Eur Ebayről, akkor akár még onnan is lehetne rendelni.De azért a biztonság kedvéért jobb lenne a kódolásról megbizonyosodni, bár év eleje óta (akkori ez a hsz, amiben ezt írták) kicsi az esélye hogy pont változtatták volna.
Ezt szerintem egy normális STB-nak ki kell írnia (mármint hogy milyen kódolás van), csak ez nálad nem biztos hogy menni fog, mert a szolgáltatók nem normális STB-okat alkalmaznak. -
atesss
addikt
De előfordulhat, hogy működik.
És a rögzítés van amikor csak arra vonatkozik, hogy a szolgáltató álltal adott STB-ba nem tudsz belerakni egy másik kártyát. Magyarul a (szokványos) előfizetők egymás közt nem tudják cserélni a kártyát. Azaz ezt alapvetően arra találták ki, hogy ne tudják átvinni pl. ismerőshöz ha épp átmennek, több csatornát nézni addig. Vagy nyaralóba / hétvégén átvinni máshova.
Konkrétan a te szolgáltatódról nem volt szó sajnos, de azért érdemes ezeket átolvasnod: [link]MOD:
De mégis van róla szó (az előbbi linkem első hsz.-ében lévő linken: [link]), és elvileg működik is:
A T-Home, Vidanet és Fibernet esetében a párosítás csak olyan szintû, hogy elõfizetõi boxokban ne lehessen cserélgetni a kártyát egymás közt, de saját eszközben (pl. DVB-C tuner) használt conax modulban állítólag mûködik, csak havonta egyszer be kell tenni pár percre a szolgáltató settopboxába, mert csak ott frissül a kártya. -
nfsu17
veterán
Valóban nem úgy működik, hogy csak X kártya jó X géphez, mert nálunk 2 STB van és ha a kártyákat megcserélem, úgy emlékszem régebbről, akkor is volt adás.
Inkább csak az a lényeg, hogy a kártya Vidanetes STB-ban legyen, amit ugye a tévé modulja nem teljesít. Én nem tudom kipróbálni, nincs ilyen tévém, de míg működött a nem hivatalos fórum, akkor is sokan akartak a csúcs lcd-jükön STB nélkül tévézni, de nem lehetett. Ki van ez találva. -
szp1
addikt
Az érdekes az egészben az, hogy a D-I-es csomaghoz nem kell STB-t és kártyát bérelni, csak a D-II és D-III-hoz, meg a kiscsomagokhoz....és mikor tavaly elromlott a dobozom, adtak egy újat és a meglévő " smart kártya" simán működött vele.....van egy protokoll ami alapján felismerik egymást, vagy csak parasztvakítás az egész?
"Viszont jó pénzért lehet HD boxot rendelni, ami még mindig nem csúcs, de az ipari hulladék kategóriánál jobb, meg hát HD ugye."
Viszont az én TV-mben meg van egy f@sza tuner.....ami nagyon gyors és EPG-je is van...és nem kéne HDMI-zni....és egyszer már megvettem.
Új hozzászólás Aktív témák
- A Z Fold7 lesz végül a legvékonyabb hajlítható?
- Óra topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Milyen videókártyát?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- OLED TV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Horgász topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- ThinkPad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Slot1 Processzor
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FHD IPS, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év g
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest