- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- EmPoWeR: Költözés uTorrent-ből qBittorrent-be
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Meggyi001: Chrome - Kérjük vissza a Chrome alsó letöltési sávját
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
Mivel több "szaktopicban" is próbáltam és "süket csönd" volt a válasz beírom ide is:
Adott egy HP Compaq 6730b notebook. Egy szimpla HP Docking Station DVI-D single-link portján keresztűl, DVI->HDMI kábelellel rákötésre került egy LCD TV HDMI bemenetére. A számítógép képernyő kiterjesztéssel kiválóan működik (kép/videó), de az audió átviteli lehetőséget DVI/HDMI-n keresztül nem tudtam beüzemelni. A notebook GE45 chipsettel (GM45 S-Videóval módosított verzziója), amely GMA 4500MHD grafikus vezérlőt tartalmazl és ICH9 I/O kontrollerrel társul hozzá (Intel HD audio). Az HD audio codec: AD 1984A. Természetesen a legújabb driverekkel is próbálkoztam Windows 7 x64 Enterprise alatt, de mivel valószínűleg nem engedlyezett a HDMI audio-hoz szükséges hardware, ezért nem sikerült az "Intel HD audio HDMI" beüzemelése.Mivel a chipben minden "adott" a HDMI audio használathoz, megnéztem a GM45 datasheet-t. Ebből az derül ki, hogy a GMA 4500MHD a HDMI kimenőjeleket kétféle megoldással is elő tudja állítani. Ha az iHDMI interface-t választja a kedves gyártó, akkor lehetőség van audio multiplexelésre, ha a másikat, akkor nem (DVI esetén sajna ez utóbbi megoldás van). A HP / Intel fórumok "scannelése" után annyi még kiderült, hogy a gyártók engedélyezhetik ezt a feature-t BIOS beállítás segítségével (Természetesen a HP notebook BIOS-ban nincs ilyen lehetőség). A google szorgos paraméterezése mellett sem sikerült semmilyen BIOS tweak / speciális utility fellelése a feladatra. Esetleg valaki megoszthatná a tapasztalatait, vagy ismereteit, ha valamit rosszul gondoltam ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Le Mans Ultimate
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco F7
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LEGO klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Töredék áron! Csere-Beszámítás! DJi Air 3 Fly More Combo RC2! Garancia: 2027.09.27!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest