- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PikkPukk
csendes tag
válasz
DarkByte #1961 üzenetére
Tavaly vettem új, gyors gépet. Gondoltam na végre akkor már gyorsan fog menni a DVD->XviD kódolás. Gyorsan is ment, 2-3 óra alatt megvolt egy filmnek a kétmenetes tömörítése (max. minőségre állítva az XviD tömörítőt, 1.5 - 2 Mbit/s bitráta között).
Csak épp az új géphez új monitort is vettem és szörnyűlködve néztem azt a képminőség romlást, amit az átkódolás okozott. Ezek után inkább vettem egy nagyobb winyót és a DVD filmeket eredeti minőségben hagytam meg (csak a fölösleges extrákat szórtam ki)...
25.-én este sikerült viszonylag nézhető jelerősséget elérnem egy szobaantennával, és konstatáltam, hogy mintha javult volna a HD adások minősége. Ha jól látom visszatértek a full HD-ra (1920x1080) és mintha ráraktak volna a képre a tömörítés előtt egy kis zajszűrést is, ami jelentősen javítja a tömörítés hatékonyságát. Nem volt se zajos, se taknyos a kép. (a Neveletlen hercegnő és az Elizabeth filmeket néztem csak meg, főleg az utóbbinak volt egész jó minősége)
Szóval én úgy vagyok vele, ha már egyszer sikerült egy jó minőségű digitális HD adást rögzítenem, akkor nem akarom azt semmilyen módon sem tönkrevágni valami átkódolással...Lehet, hogy volt már erről szó, de azért rákérdeznék mégegyszer:
Erősítős szobaantennával sikerült valakinek jelentős javulást elérnie a vételben vagy csak kidobott pénz az egész? (most egy passzív kétágú botantennát használok, ezzel már sikerült 60%-os jelminőséget is elérnem, pedig nem is az ablakba raktam)
Konkrét típus is érdekelne... (irányított tetőantenna nem megoldás, mert nem tudom hova rakni, a plafonra nem akarom fellógatni, bár végső megoldásként ez sem kizárt)
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- EAFC 26
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LEGO klub
- Tanuljunk angolul!
- Váratlanul lehet VRAM-gyilkos a DirectX 12 érkező funkciója
- Nem darabolták fel a Google-t, a sztratoszférába repült a részvény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2026.12.15.Apple jótállás
- SAPPHIRE Radeon RX 7800 XT PULSE 16GB
- Lenovo Thinkpad T490 Core i5 8365U 16GB RAM 256GB NVME SSD Magyar Bill Gar
- IPhone 16 Pro 128GB One 2027.07.11. Apple jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3507
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- KERESEK: Poly Voyager 4320 M UC USB-C 218478-02M Part number: 77Z30AA
- Apple Watch Ultra 2 GPS, LTE, 49mm // Számla+Garancia //
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14" 2.8K OLED 90Hz - Ryzen 7-5825U - 16GB - 1TB - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest