- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tesztelo.hu
senior tag
Az a baj, hogy az ablakom a déli irányba néz, a Szabadság-hegy meg pont északra van innen... Viszont felmentem a padlásra, ahonnan rálátok a toronyra (egy magasságban vagyunk a Gellért-heggyel), de ott is csak 0-10% között van a jel a botantennával, és az a fura, hogy a tetőantennával is, pedig közvetlenül az antennából lejövő kábelt dugtam be. Én csak azt nem értem, hogy miért gyengébb ennyire a digitális jel, mint az analóg, hiszen az analóg adás teljesen jól bejön ezzel a kis botantennával. Vagy még nem üzemel a torony teljes teljesítménnyel?
-
válasz
marchellow #197 üzenetére
Kicsi a világ
Nekem is egyből beugrott ez az USB-s kütyü amikor kiderült, hogy h.264-ben kódolják az adást, de sajna csak kódoló van benn, dekódoló nincs. -
marchellow
tag
Helló Cigam!
Téged szoktalak látni beszmacen is
Ott is van egy DVB-T topic, de gondoltam ide is beírom, hátha gyorsabban áramlik így az info.
Egy próbát mindenképpen megérne és már ki is próbáltam volna ha lehetne, de sajnos nem lehet. A MacBook-ról képtelenség feltenni az iMac-re a szoftvert, mert csak egy gépen futhat. Meg kéne venni még egyszer, amit még meg is tennék, ha biztosan tudnám, hogy jobb lesz, de így "látatlanban" nem merem.
Szerintem amúgy nem lenne jobb, mert a MacBook-on akadnak akár fél órák is amíg kifogástalan a minőség, ebből arra következtetek, hogy a jellel lehet valami bibi. De igazából nem tudom, csak tippelek.
iMac-ben ATI Radeon HD 2600 Pro van, de hogy tudja-e hasznosítani valamire a szoftver azt nem tudom.
Van még egy Elgato Turbo.264 stickem, ami pont arra hivatott, hogy x.264 kódolásnál levegye a terhet a prociról, de ez sajnos csak videó átkódolásnál működik, real-timeban nem képes ilyesmire, amit nem is értek, hogy miért nem...
Na, majd még jelentkezem, ha lesz valami fejlemény.
M -
Rick4
félisten
kb így nézne ki egy 1080i-s adás az olimpiáról:[link]
-
-
-
válasz
marchellow #187 üzenetére
Haliho!
Vannak
Nekem is első generációs 2GHz-es mb van. Bár nálunk nem fogható a HD adás, és tunerem sincs, de hasonlókat tapasztaltam, mikor egy HDtrailer-t néztem.
Mivel az integrált VGA-ban nincs h.264 gyorsítás, mindent a proci végez, így 120-140% a terhelés. Nincs ez másként a dvb-t vétellel sem. A kártya a h.264-es stream-et átadja a gépnek, az meg dekódolja ahogy tudja.
Az iMac-el jobb eredményt tudsz elérni a gyorsabb proci miatt.Nemtudom milyen VGA van benne(ATI, vagy nVidia), ill azt sem, hogy az eyetv képes-e kihasználni a vga gyorsítók képességeit dekódoláskor. Egy próbát mindenképpen megér.
-
aeroxr
tag
Lehet valahonnan tudni h mikor van HD adás m1, m2 HD-n?
-
aeroxr
tag
válasz
marchellow #187 üzenetére
Vannak. Néha nekem is szaggat, sajnos wines tunerem van, de betudom annak h messze vagyok Bp-töl és csak egy botantennám van.
-
marchellow
tag
Sziasztok!
Nem tudom vannak-e itt Macesek, remélem akad 1-2.
Elgato Hybrid-et használok, EyeTV 3-as szoftverrel. A vas az egy első generációs MacBook (2.0 GHz-es Intel Core Duo). Ma sikerült befogni vele az M1, M2 HD adásokat.
Meglepően jó az eredmény, botantennával.
A szobámban a jelerősség 63% (érdekes a teraszon kisebb, olyan 59%).
A jel minősége 100%-os.
A két magnak kb a 130-140%-át használja, tehát az egyik magot teljesen, a másiknak egy részét leköti. Tehát eszi rendesen, a ventillátorok sebessége ilyenkor 6200 RPM (alapjáraton 1500). Igen hangos, de hát ha a proci 82 fokos azt hűteni kell.
Megnéztem felvétel közben is: a proci kihasználtság ilyenkor 170-180%.
Stream adatok:
Video: H.264, 1920x1080, 10.24 Mbps, 25 fps
Audio: MPEG-1, 48 kHz, 384 kbps
A bitráta mindig 9-11 Mbps között ingadozik, az fps az érdekes. Elég sokszor előfordul, hogy 12-25 között ingadozik, ilyenkor természetesen beszaggat, néha be is kockásodik.
Most viszont fél órája konstans 25 fps és teljesen élvezhető.
Van még egy iMac is a közelben, ami jóval erősebb (2.8 GHz Intel Extreme), szerintetek az jobb eredményt tudna produkálni az fps ingadozást tekintve, vagy ez inkább a jel miatt van?
Ti is tapasztaltok ilyen ingadozást?
Köszi!
marchello -
vzs
tag
Viszont örömmel látom, hogy az időcsúsztatás indulása szinte egyből megtörténik és nem kell kb 5-6mp-t várni rá. Viszont miért halkabb az időcsúsztatás hangja? Ezt lehet valahol állítani? Ez korábban is halkabb volt.
-
vzs
tag
Hali, milyen hardver kell a HD adások folyamatos tökéletes lejátszásához?
Felraktam a legújabb pv2 beta-t, ezzel már viszonylag türhető, 1-2mp-nként megakad egy kicsit és a képe is gyengébb, mint az előző pvr2-é volt, viszont az 1-2 kockát adott mp-nként.
Milyen beállításokkal megy nektek?
pentium D 3ghz, 2*2mb cache, 2gb ram, 7600gt videokárty pvr 2000 H kártya
-
Lala6
őstag
Valamiért eszembe sem jutott, hogy keressek új drivert, ráadásul Vistát használok...
No, most töltögetek, aztán kipróbálom, remélem jó lesz.
Egyelőre csak a hozzáadott botantennát tettem ki az erkélyre, jövőhéten veszek valami kültéri dvb-t antennát, erősítőset a biztonság kedvéért.
-
Lala6
őstag
Sziasztok!
Melyik progit tudjátok ajánlani a Leadtek USB dongle hybrid kártyához DVB-T vételre? A Prog DVB-vel próbálkozom, de sajnos sikertelenül, a hozzáadott progi csak analóg adókat akar keresni.
-
bzoley
veterán
-
bzoley
veterán
válasz
Tesztelo.hu #163 üzenetére
Az nagyon kevés, sőt 90% alatt már rossznak mondható, bár függ a jelminőségtől is. Lehet kábelezés gond, vagy csak nagyon le van árnyékolva. Van középen két error mező, addig kábelezz, amíg nulla nem marad. Én takarásban vagyok, és csak egy darab kábelt használok, de stabil, hibamentes a vétel.
-
aeroxr
tag
válasz
Tesztelo.hu #163 üzenetére
Asztalit tedd ki ablakpárkányra vagy ilyesmi ha tudod!
-
bzoley
veterán
válasz
Tesztelo.hu #160 üzenetére
Egy erre alkalmas szoftverrel(pl. TSReader) ellenőrizd, van-e egyáltalán megfelelő jel. Remélhetőleg bda drivert használ a tunered.
-
Tesztelo.hu
senior tag
Mi lehet az oka annak, hogy semmilyen prg-mal nem sikerül befognom a DVB-T adást? Bp. XVII. kerületben vagyok. Próbáltam asztali és tetőantennával is. Egyébként még az asztalival is bejönnek az analóg adások.
Geniatech T718-as USB vevőm van (drivere megfelelően telepítve):
[link] -
bzoley
veterán
Elkezdődött az olimpiai megyitó. HD adás az m1 HD-n, valószínűleg az m2 HD-n is.
-
DarkByte
addikt
Köszi szépen.
Ez aztán a képminőség, pedig csak 720p -ig natív a monitorom
Megjegyzem a gépemet még mindig megeszi reggelire, úgyhogy csak átkódolás után tudtam megnézni folyamatában.
#150: az adatlapomon lévő gép kevés neki, és kb. egy korú a tiedével. Igaz a VGA -m nem tud HD gyorsítást. -
fokukac
nagyúr
hozzávetőlegesen milyen minimum konfig kell, hogy a gép fel tudja dolgozni az adatfolyamot?
(felteszem a 4,5 éves athlon xp-m labdába sem rúg)
-
DarkByte
addikt
-
Savanya
addikt
ASUS MyCinema U300 hybridem van , tudnátok valami más progit javasolni a powercinema helyett ? nem akar elindulni xp alatt ..
-
aeroxr
tag
Tapasztalatok fusi tunerrel: szűz xp-n (sp2) is gond nélkül viszi a HD adást, cpu 60-70% (x2 2.4ghz), antenna: kb 5m koax végén a gyári 15cm-es botantenna, Bp-től délre 25km távolságra emeleti teraszon jelerősség: 40%, minőség változó 60-90%
-
wassermann
Topikgazda
válasz
bigdigit #141 üzenetére
A #18-asban van egy felsorolás szoftverekről. Ezek többsége lejátszó is. Lehet, hogy valamelyik már fenn is van a gépeden, így a filmmintát kipróbálva, DVB-csatoló nélkül is kitudod próbálni, mennek-e kibővített asztalként a TV-den.
Egyébként nekem az a tapasztalatom, hogy a gép számára keményebb dió ezt dekódolni, mint egy HD-rip-et. -
bigdigit
addikt
válasz
wassermann #138 üzenetére
full HD 1920x1080-as rippeket szoktam lcd-én nézni.igaz némelyikkel gondok vannak.de ezt betudom az esetleges nem szabványos kódolásnak.
inkább arra gondolok,hogy a tuner képe nem jelenik meg az lcd tv-én.csak feketeség.
-
törölt tag
Budapesten lakom igen, Moszkva tér környékén, tehát 4-5km-re a Széchenyi adótól. Érdekes, hogy bárhova teszem a botantennát, a jel marad 41-42%. Ha az ablakhoz teszem kihúzva, akkor is, ha a polc mélyére összecsukva, akkor is. Vagy a DVBViewer mutatja rosszul? Azt a százalékos számot nézem amit ott lennt mutat, az adó neve mellett, gondolom az a jelszint.
-
bigdigit
addikt
használja valaki úgy a dvb-t tunerét,hogy a képét kirakja kiterjesztett képernyőn lcd tv-re?vagy
elsődleges képernyője lcd tv?
én azért vennék egyet mert a 107cm-es full hd-és lcd-én nézném.csak tartok a különböző anomáliáktól. -
Leszedtem a DVB DREAM proggit, ezt találtam mint egyetlen lejátszót ami hajlandó képet adni és nem kell megvásárolni. Viszont ez meg akad kb 3mp után, a kép is kb 2mp-el előrébb jár
Nem gondoltam volna hogy ennyire nyögvenyelős. Ti milyen programot használtok?
-
válasz
wassermann #133 üzenetére
Csoda történt, 100%os a jel
Befogja a csatornákat, de nincs programom amivel képet lehetne kicsiholni.
-
törölt tag
válasz
wassermann #108 üzenetére
Azóta megoldottam, állítgattam mindenfélét aztán egyszercsak megtalálta az adókat. Meg is néztem az esti HD adást, a jel 41-42% a botantennával.
-
aeroxr
tag
válasz
wassermann #128 üzenetére
ez az én formám
Egyébkét a megnyitó előtt fél nappal ez jó ötlet
Azért kösz, hogy megnézted! -
wassermann
Topikgazda
Valamit tegnap óta csinálhattak az adótoronyban vagy visszavették az adóteljesítményt: mert nálam mind a hat (az SD is) beszaggat. Sajnos tegnap nem írtam fel a vételi adatokat, de ez most gyengébbnek tűnik, tegnap ezt nem csinálta.
Én egyébként a progi kezelőfelületét nem is használom, ott a távirányító. Legjobban pedig az LCD tetjére rögzítője tetszik : )
-
aeroxr
tag
változás: úgy néz ki a 2 hd csatorna is jó, a kép erősen szaggat de néha folyamatos, valószinüleg az antenna lesz kevés a hang jó, nem csúszik a képhez képest már ha van kép, viszont a cpu közel max terhelésen pörög ami érdekes mivel a mintafilm alatt nem érte el a 20%-ot sem
-
válasz
wassermann #121 üzenetére
A HD adás? Az furi. Vagy a gyári program használni tudja a telepített codec-ek vmelyikét, ami tud h.264-et. Nincs véletlen fent a gépén a Cyberlink PVDVD8?
A http://www.dvbdream.org/ címen elérhető ingyenes vézőkével is tehetnél 1 próbát.
-
aeroxr
tag
erősség: 38% min.: 55% lehet h ez kevés
mondjuk kb 25km-re bp-től teraszra kitett 15cm-es antennával rosszabbra számítottam
amikor kiválasztok egy hd csatornát kiírja szép zölddel az adatait de se hang se kép -
aeroxr
tag
válasz
wassermann #121 üzenetére
a géppel nincs gond simán viszi a mintát, egyébként tele van a hdd-m hd anyagokkal, van a gépen egy powerdvd 8 ami tartalmaz h264 codecet, lehet h ezt nem tudja használni a fusi, de akkor nem tudom mit kéne még felhekkelnem
-
wassermann
Topikgazda
aeroxr,
én inkább a vételre vagy a gépedre gyanakszom: mekkora térerőt mutat az antenna jel és milyen minőséget, ha a kis ikonokra kattintassz?
Szerintem egyébként nem kell a Fujitsu-Siemens-hez sem feltenni semmit, mert egy barátomnak is van, aki ennyire nem "vájtfülü": A gyári progin kívül nem tett fel semmit és megy neki minden. -
wassermann
Topikgazda
Mivel a DVB-T csatoló nem szól bele a minőségbe, szerintem bármilyet vehetsz. H anem ragaszkodsz a hardver mellé adott programhoz, akármilyen olcsót vehetsz, legfeljebb más szoftverrel használod. Lsd bzoley hozzászólását #18 a szoftverekről. Én pl. a Fu-Si-mat itt a PH-n találtam.
-
-
-
aeroxr
tag
válasz
wassermann #111 üzenetére
kitettem a cuccot a teraszra és befogott 6 csatornát köztük m1hd és m2hd, a nem hd csatornák mennek viszont ha a hd-kre kattintok csak fekete kép fogad
van most egyáltalán adás?kéne látnom vmit? -
petne
őstag
válasz
wassermann #109 üzenetére
Elég szépen vitte. Milyen típust ajánlotok?
-
aeroxr
tag
válasz
wassermann #109 üzenetére
Sikerült szereznem egy ilyen fu-si csodát, holnap rákötöm a tetőantennára remélem jó lesz, ehhez is szükséges h264 vc1 codec külön?
Eddig analog adást tudtam csak befogni szobaantennával, sajnos a gyári sw nem túl letisztult -
wassermann
Topikgazda
petne,
a HD műsor lejátszása nem egyszerű feladat. Javaslom a #01 hsz.-t olvassd el majd nézdd meg, hogy a géped egyáltalán bírja-e elég erővel: A #45-ös hozzászólásban találsz egy minta anyagra mutató linket. Media Player Classic HC-vel vagy yalami mással próbáld meg lejátszani. Ha simán megy akkor érdemes DVB-T csatolóra vadásznod.
-
törölt tag
Na megvettem ezt a Gigabyte U7000-et. DVBViewer fel van telepítve. Mit kell beállítani hogy jöjjön m1HD? Légyszíves segítsetek, nagyon kezdő vagyok ebben.
-
petne
őstag
Sziasztok!
Mit ajánlotok, hogy a gépemen tudjam nézni a dvb-t m1, m2 HD adásokat? Nézegettem a neten a tuner kártyákat és az usb-s eszközöket, de pontosan nem tudom, hogy most melyik alkalmas a nálunk sugárzott adások vételére.
Rögzíteni nem akarok, csak nézni.
Köszönöm a segítséget előre is!
-
Lala6
őstag
Sziasztok!
Kinéztem 3 hybrid TV tunert. Szerintetek melyiket vegy, ha az M1, M2 HD-t is szeretném nézni.
Sajna a gyártók nem írják, hogy mpeg2, vagy 4 és hogy a h264-el hogyan birkózik meg.Köszi
Lala -
bzoley
veterán
válasz
wassermann #101 üzenetére
Holnap este is lesz adás 21:20-kor az m1 HD-n.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest