- Argos: Szeretem az ecetfát
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
aham, értem már...
mintha valamelyik fórumon olyat írt volna valaki, hogy bár kódolatlan az m2 de mégis kódoltnak van jelezve... de lehet, hogy rosszul emlékszem, nem találtam hirtelenjében, hogy ki írta. Bár ettől gondolom még jeleznie kéne a vétel minőségét.
Nem fogja valamelyik program a tunert a háttérben? -
freaghill
őstag
Hali!
Nekem van egy Leadtek Dongle Hibrid tunerem. Xp alatt faszán ment, de most win7 alatt akar szuperálni.
Felraktam a programot, el is indul, a tuner is világít kéken, csak amikor rámegyek, hogy csatorna keresése, kiválasztom, hogy Hungary, de városnál csak az van, hogy Anywhere. Rámegyek, kerestetek lassan, nagy érzékenységgel, de nem talál 1 csatornát se.
Koax kábelről kéne mennie. -
imis
senior tag
válasz
azbest #10197 üzenetére
adott egy cinergy htc stick (dvb-t,dvb-c,analóg) ez nem akar menni kábelen (upc kódolatlan csatornán)
de az analóg rész működik,
dvb-t kis bot-antennával nem talál semmit, ezért ellenőrzésképpen egy másik avermediás tunerrel is próbáltam dvb-t (ez sajnos nem tud dvb-c-ét) és a kis bot-antennával azon sem jött semmi. Így a dvb-t-és kísérlet nem hozott semmi eredményt.Szóval a fő gondom, hogy a dvb-c tuner a jelenlegi hálózaton nem műxik és vagy jó lesz a digin, vagy a tunerrel van gondom.
A többi csak kísérlet volt.
-
azbest
félisten
mintha zavart éreznék az erőben...
a dvb-T az antennás földfelszíni digitális tévéhez való (mindigtv), a dvb-C pedig a kábeles digitális adáshoz... értelem szerűen a dvb-T adáshoz az antennát kell rádugni, míg a dvb-C adáshoz a kábeltévé kábelét. Nameg a programjában hangolásnál a dvb-T vagy -C lehetőséget úgy választani, hogy passzoljon ahhoz amit éppen be akarsz hangolni.
Dvb-T módban nem fogsz adást taláni a kábelen, valamint dvb-C módban nem fogsz adást találni az antennával. A botnanenna nem a kábeltévé vételére való, ahogy a kábeltévé nevében is szerepel, ott a kábelen jön az adás
-
imis
senior tag
-
zhagyma
őstag
" ... analógban megy a tuner ..."
Gondolom az analóg UPC kábeltv-t vetted. Ez jó jel. Az antennabemenet / RF tuner chip / demudátor analóg része / USB bridge chip megy. Az előfordul hogy kábeltv esetén az analóghoz képest a digitális jel 5-10dB-el kisebb jelszinten is jöhet (kb ennyi a jel/zaj előnye a digitális jelnek az analóghoz képest). Ezért ha kisebb a digitlális jel szintje, akkor fontos lenne hogy azon a kábelvégen próbáld meg a DVB-C vételt ahol a TV is üzemel.
Ha így sincs semmi akkor a másik szélső esetre lehet gondolni (sok a digitális jelszint). Ebben az esetben ha teheted tegyél be egy plusz osztót hogy csökkentsd a tunerbe bemenő jelszintet.
UI.: Azért a PC-s tunerek bemenőjelszint tartománya (túlvezérelhetősége) nem azonos egy TV tunerrel.
-
zhagyma
őstag
Az m2-nek mennie kellene UPC kábelen. A Terratec szoftver helyett próbálj meg egy alternatívát:
TSReader Lite DVB-C BDA driver-t kell választani.
DVBViewer DemoEsetleg próbáld meg a DVB-T részt (mindigtv: frekvenciatáblázat) visszaigazolásképp hogy a tuner jól működik. Gondolom ugyanazt a koaxvéget használod amiről a TV működik.
-
azbest
félisten
Ettől az ebay-es eladótól is it9135 chipsetes tunert lehet kapni: [link], mivel már ehhez is van aláírt win 7 64bit driver így jól használható.
-
-
imis
senior tag
Egy kis segítséget kérnék.
Vettem egy "cinergy htc stick" -et, mivel váltanék digitv-re.
Gondoltam kipróbálom a upc-s kábelen, mivel a 354Mhz-n az m2 kódolatlan, Sajnos azt írja ki, ha megtalálja, hogy "bad or no signal", az EPG" bejön.
Próbáltam másik upc-s hálózaton is, szintén ez a gond.A samutv megtalálta és azon nézhető ez a csatorna:
-
HeavyToys
senior tag
válasz
wassermann #10184 üzenetére
Igen, köszönöm! Nem adtak hozzá, de akkor vételezek és ki is próbálom!
Köszönöm még 1 szer!
-
Watt25
veterán
-
Lall
veterán
válasz
wassermann #10182 üzenetére
Koszonom, olyanom van csak azt hittem egy ilyen egyszeru kartyaval ki tudom valtani.
-
HeavyToys
senior tag
Tiszteletem!
Van egy MSI DIGIVOX MINI Hybrid II tunerem laptopon és egy UPC (tányéros) set top boxom. Teherautóban szeretném nézni a honi adást, a kérdésem az lenne, hogy ezzel a tunerrel van erre lehetőség?
Üdv mindenkinek és köszönöm a választ!
-
vtechun
veterán
linux alatt van valami jól működő timeshift módszer? mert egyelőre tvheadenddel és xbmc-vel vagyok, de ez ezt sajnos nem tudja..
-
Lall
veterán
Sziasztok!
Létezik olyan DVB-C-s PCMCI kártya, ami a "régi" Panasonic Plazma tv-be bedugva tudja fogni a Digi TV kábeles digitális adását? Lehet, hogy kissé leegyszerűsítettem a kérdést, de remélem érthető amit kérdezek. Tehát valami ilyesmire gondolok, csak ez nem tudom mit tud.
-
repvez
addikt
-
tomka31
csendes tag
Hello!
Tsreader kiegészitőt keresem.DVB BDA... a neve,amit a sourcéba kell beilleszteni.Valaki segitsen,hogy honnan tudnám letőlteni.
Köszi! -
repvez
addikt
válasz
repvez #10172 üzenetére
Annyi fejlemény van , hogy rádugtam a szticket a rendes tv antennára igy megtalálja a csatornákat, viszont vannak gondok.
Ha a gyári programot használom annál minden jó kép hang viszont egy idő után lefagy ha csatornát szeretnék váltani.
A progDVB-el megtalálja a csatornákat ,de nincs hangja egyiknek sem és a RTL TV2 csatornáknál meg hibát is dob hogy nincs fenn AAC decoder.
A homesyssel-el szintén megtalálja a csatornákat,de se kép se hang nincs viszont kijelez minden adatok a müsorokról és a jeleröséget is 100-ra irja.Van valami olyan ami mindent megy egyszerre kép hang és nem fagy meg ?
-
repvez
addikt
Tudnátok segiteni nekem ebben a DVB-T világában?
Egyszerüen nem értem, hogy hogyan lehet, hogy bármelyik programot használom semmi nem jön be .Már probáltam a gyári szoftvert a homesyst a progDVB, DVBDream, DVB wiever programokat is, de semmi eredmény nem volt.
Egy alcor stickem van a hozzá adott gyári antennával.Egy viszonlag szük területen viszont jön 4 osztrák adóAz az érdekes, hogy fenn pesten müködik a hármas határhegyi adorol,de csak a M1,M2, duna csatorák ezek full jelerövel jönnek viszont az RTL és a TV2 semmilyen jelenet nem mutat ott sem.De pár centis mozgatásra már elmegy a jel
Itthon a kabhegyröl semmilyen jelet nem tudok befogni, viszont a szemközti szomszédnál meg jönnek a csatornák.
A homesysnél itthon nem tudom még az adót sem kiválasztani vagy a keresést elinditani, viszont pesten müködik .mit lehetne kezdeni vagy mit kéne állitani, hogy mindenhol legyen jelem és ne kelljen egyensúlyozni az atennával mint MR BEAN .
-
azbest
félisten
válasz
Degeczi #10169 üzenetére
a realtek chipesek általában a dab+ rádió sugárzást és fm rádiót is kezelik (lehetnek kivételek persze), így ha a dvb-t tunernél írják ezeket is, akkor nagy valószínűséggel rtl 2832u chipsetesről van szó. Persze az olcsóbbaknál nwm biztos hogy kiírják ezeket.
Másfél hónapja ez realtek-est küldött: [link] (de ilyen külsővel 3 féle is lehet, ha azóta más készletből szállít, akkor változhatott)
Valószínűleg rájöttek, hogy ezeket többért is megveszik, mert drágábban látom. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Latency #10062 üzenetére
basszus, csak akartam egy ilyet rendelni pár hete, de késő éjjel félrenyomtam, nem történt meg a tranzakció - aztán közben az eladó is leállt már vele...
tudna vki segíteni melyik olcsó Ebay-es tunerben lehet még Realtek chip?
(vagy persze más chip is, ami bevált: jár korrekt, aláírt Win7 driver hozzá, és nem csapnivaló a tuner érzékenysége sem)tartok tőle, h az ilyenekben ITE 9135 lehet, de talán ebben a fajtában esetleg?
-
Latency
senior tag
válasz
MaciLaci1970 #10166 üzenetére
[link] Másoknak is van vele problémája.
-
MaciLaci1970
aktív tag
válasz
MaciLaci1970 #10154 üzenetére
Lehet csak az én bénaságom, de az új 121,5-ös frekire átkerült adókból eddig nem tudtam képet "csiholni", megtalálja, beazonosítja, de semmi több.
Van még valaki hasonló cipőben??? -
-
kispalsz
tag
Hi ,
ez a Terratec Cinergy T PCIe Dual kártya működik Windows 7 64 biten is? Valaki próbálta már?
Bár a gyártói oldalon írják elméletileg,de vásárlás előtt biztos szeretnék benne lenni.http://www.terratec.net/en/products/technical-data/produkte_technische_daten_en_141338.html
"System Requirements2,0 GHz Intel or AMD CPU
1 GB RAM
1 free PCIe slot
DVD drive for driver and software installation
Windows XP (32/64 Bit) / Windows Vista (32/64 Bit) Windows 7 (32/64 Bit)"A másik, hogy valaki próbálta már linux alatt? Ha igen és ment, akkor milyen distro/milyen kernellel. A nézéshez használt linuxos program is érdekelne.
Köszi.
-
MaciLaci1970
aktív tag
válasz
MaciLaci1970 #10159 üzenetére
Na most már a távirányítás is müxik, azt hiszem tényleg jó vétel volt.
-
MaciLaci1970
aktív tag
válasz
MaciLaci1970 #10159 üzenetére
A felvétel már megvan, EPG vezérlése a nyilakkal és a PageUP/Down gombokkal.
-
MaciLaci1970
aktív tag
Igen a sárgában van, bevallom vagy 1 éve nem játszottam, de majd kibírom valahogy ha esetleg csökken a videókarim áthelyezés miatt a teljesítmény.
Annak idején még pont erre (crossfire) utaztam, hogy majd veszek mellé még 1 kártyát, de ma már nem izgat.
A távirányításnak van valami trükkje, mert azt még nem sikerült megoldanom, meg egyenlőre nem jöttem rá - persze nem tudom lehet-e vele egyáltalán - időzített felvételt csinálni?
A felvételnél úgy tűnik lehet felvenni 1 adást, és az előtte nézettre még át lehet kapcsolni, de más adóra nem, ez nekem újdonság. -
Yipp
tag
válasz
MaciLaci1970 #10157 üzenetére
Ha működni fog akkor örülök neki. Most ugye a narancs színű foglalatba tetted a videokártyát. A leírás szerint csak x4 módban működik, tehát attól függően, hogy milyen teljesítményű videokártyád van és milyen játékokkal játszol teljesítménycsökkenést tapasztalhatsz 3D terén. Ezt csak a pontosság kedvéért tettem hozzá.
De ez nem biztos, hogy vészes, a lényeg hogy működjön! És, ha fejlesztesz ne vegyél crossfire-es alaplapot, mert ugye a tuner az fontosabb... -
MaciLaci1970
aktív tag
Szia!
Kicseréltem a két kártyát és a csere bevált, legalább is az utóbbi 25 percben nem fagyott le.
A BIOS-ban nem találtam ilyen beállítást, de ha így működni fog nem is keresem tovább.
Az alaplap típusa ASRock M3A770DE és valóban a PCIe2 slotban a crossfire feliratnál volt a videokártyám, most már a PCIe3-ban van és helyére került a tuner kártya.Kösz még 1x
-
Yipp
tag
válasz
Próbáld megnézni a videókártya beállításainál, hogy nincs-e bekapcsolva crossfire/sli. Ha nem megy akkor cseréld meg a két kártyát. Habár az lehet, hogy a másik slot lassabban működik, így a 3D-s teljesítménye csökken a kártyának. Milyen alaplapod van?
-
Yipp
tag
válasz
Igen, persze használom már, ideiglenes módban míg át nem teszem egy másik gépbe. Én kipróbáltam x1-es slotban (az a rövid) és x16-osban is, amilyenbe egy videokártya való és nekem működött fagyás nélkül. Igaz, hogy lehetséges probléma olyan alaplapon, ahol Crossfire/SLI kapcsolat van a két x16 slot között. Nem tudom, hogy a BIOS-ban le lehet-e tiltani ezt módot, vagy sem.
-
MaciLaci1970
aktív tag
Szia!
Nem tudom teszteled-e még a TerratecCinergy T PCIe Dual kártyát, és tudnál-e rajtam segíteni?
Beraktam a kártyát, és a web oldalról a legfrissebb drivert ill. lejátszót szedtem le, ahogy javasoltad.
Valszeg láma kérdés de nem tudom jó slotba került-e a gépbe mert ilyen rövid csatlakozóshoz PCIe aljzatba egy hűtő borda miatt nem tudom berakni, csak egy olyan foglalatba mint amilyenben a videó kártya is van, és ezért kellene-e valamit a BIOS-ban átállítani, mert azóta olyan mintha összeakadna a videó kártyámmal, egyszerűen lefagy a gép és csak a hard reset segít.
Persze ha valaki másnak van ötlete mit ronthattam el, akkor azt is köszönöm.Köszi: MaciLaci1970
Szerk: a szoftver rendben megtalált minden adót, gondolom ezzel nem lehet baj.
-
lacko6
senior tag
Ha valaki DVB-C USB-s tunert keres,annak ajánlom a TerraTec Cinergy HTC Stick HD USB DVB-T C analog tunert 16000ft.Jobban megéri mint a TBS(15000ft).És nem csak c-s.
[link] -
azbest
félisten
válasz
nagypasztor #10143 üzenetére
Még egy ötlet: ritkán de a kontakthiba miatt előfordul, hogy másnak hiszi az eszköz hardverazonosítóját és ezért teljesen más eszköznek hiszi. De ha amikor bedugod/kihúzod, akkor prüntyög a win, úgy valószínűleg tényleg nem látja.
Esetleg az eszközkezelőben a nézet - rejtett eszközök megjelenítése után megkeresni, hogy szerepel-e és ott törlést (drivert is távolítsa el pipával) választani... hátha utána újra felismeri.
-
Yipp
tag
válasz
nagypasztor #10147 üzenetére
Az furcsa, hogy nem szerepel a listán lehet, hogy ezzel lehet a gond. Most szétnéztem ebben a témában egy kicsit és többen írták, hogy Vista alatt működött, míg XP alatt nem egy másik expresscard-os tuner.
Szerintem érdemes a 7-et kipróbálni lehet, hogy a gép Vista-s driverei jók lesznek a 7-hez is.
Ha sok adatod van a gépen mentsd ki és a telepítésnél partícionáld ketté: egy op és egy saját adatnak. -
nagypasztor
tag
Az USB-nél nincs az a pont.
Nem igazán akartam újrarakni, mert elég sok program van rajta, és kicsit körülményes visszarakni, de már egy jó pár éve nem volt új rendszer rakva, és gondolkodom a Win7-en is.
Most újra raktam a chipset drivert a honlapról,de semmi nem változott... -
Yipp
tag
válasz
nagypasztor #10145 üzenetére
Hát első közben nem ártana sp3-ra frissíteni, de ez nem biztos, hogy mindent megold...
Hogy usb2 működik azt ott lehet megnézni, hogy az eszközkezelő/usb-vezérlők alatt a kibontott listán szerepen "enhanced host controller" bejegyzés.
Nem gondolkodsz egy újratelepítésen? -
Yipp
tag
válasz
nagypasztor #10143 üzenetére
Igen, ahogy azbest írta az eszközkezelőben lennie kellene ismeretlen eszköznek (sárga felkiáltójel). Most jelenleg egy sincsen?
Mi a noti típusa és milyen oprendszer és service pack van a gépen?
Az expresscard lehet usb-s felületre csatlakoztatva a gépben, az USB2.0 működik a gépen? -
nagypasztor
tag
válasz
azbest #10142 üzenetére
Korábban mikor felismerte, gondoltam, hogy eltávolítom az szközt, aztán újraindítás után megint megpróbálom feltenni, de mikor újrindítottam, semmi. Megint nem talál semmit, még az sem indul el, hogy új hardver csatlakoztatva.
A chipset driver szerintem kilőve, mert akkor korábban sem ismerte vna fel. Viszont az eszközhiba, vagy a kontakthiba valószínűbb. Lehet por is benne, mert sajnos mikor szervízben volt, valahogy a slotok borítását elfelejtették visszatenni, és csak otthon vettem észre! -
azbest
félisten
válasz
nagypasztor #10141 üzenetére
Attól hogy nincs a driver feltelepítve, még megjenik az eszköz a windows eszközkezelőjében, legfeljebb az ismeretlen eszköz csoportba teszi. Ha valaminek felismerte, akkor a hang video jétékvezérlők közt kell lennie. Az ismeretlen eszköznél is meg lehet nézni a hardverazonosítókat. Ha egyáltalán nem látszik a kártya, akkor valami hardveres hiba lehet (hibás eszköz vagy kontakthiba a csatlakozásnál).
Azt tudom még elképzelni, hogy magához az lapotophoz nem telepítettél chipset drivert és ezért nem látja az expresscard-ot, de ez leginkább akkor képzelhető el, ha mondjuk régi xp-t használsz vagy nagyon új géped van. Ez utóbbi esetekben is látszania kell az eszközkezelőben pár ismeretlen eszköznek. -
nagypasztor
tag
Most ott járok, hogy bár a biosban nem találtam beállítást, de miután kiléptem, és újraindult a win, felismert egy MTD kártyát. Eddig ez sem volt, úgyhogy haladunk!
Viszont az eszközkezelőben hiába nézem a hardver részleteit, mivel nincs feltelepítve, semmi azonosítót nem mutat...
De valószínűleg a driverrel lesz probléma. Viszont ez azért ciki, mert kaptam hozzá telepítőt, azzal nem ismeri fel, eddig a neten találtam két másikat, amit szintén nem akar engedni tallózáskor sem. Szóval nem tudom, hogy hol keressek. Próbáltam torrentek között is, de ott sem nagyon találok.
Mindegy. Keresek tovább!
Esetleg ha van valami ötlet, akkor szívesen veszem!KösziMost látom, hogy a devnode jelzőknél ezeket írja:
DN_ROOT_ENUMERATED
DN_HAS_PROBLEM
DN_DISABLEABLE
DN_NT_ENUMERATOR
DN_NT_DRIVER -
Yipp
tag
válasz
nagypasztor #10139 üzenetére
Nekem még nem volt ilyen kártyám, de amit leírsz az kísértetiesen hasonlít arra a felállásra, amikor egy hardware a nem hozzávaló driver-rel kerül feltelepítésre. Erről 100%-osan akkor tudsz meggyőződni, ha az Eszközkezelőben és a driver inf fájljában lévő hardware azonosító karakterláncot összehasonlítod. (pl: PCI\VEN_.....) Ha eltérnek, akkor sehogy sem fog sikerülni és új drivert kell keresni.
Ha azonosak, akkor lehet tovább szórakozni. Megnézted, hogy nincs kikapcsolva/letiltva az ExpressCard a BIOS-ban? -
nagypasztor
tag
válasz
nagypasztor #10133 üzenetére
Az a probléma, hogy ha anélkül próbálom a kártyát telepíteni, hogy csatlakoztatva lenne, ugyanaz a hibaüzenet!
Valaki tudna esetleg abban segíteni, hogy a verérlőpult/eszközök kivételével el lehet-e valahol érni az express cardot? -
Yipp
tag
válasz
MaciLaci1970 #10137 üzenetére
OK, én is tovább tesztelek, mert szereztem egy szintén Terra Cinergy C HD PCI-os kártyát 12k-ért. Ha megérkezett írok róla is, hátha érdekel valakit. Az is szimpla C tuneres, de van rajta antenna pass-through kimenet, így nem kell majd osztanom a digi antenna kábelét, ha minden igaz...
-
Yipp
tag
válasz
MaciLaci1970 #10134 üzenetére
Na igen, nem akartam elvenni a kedved a saját programjátol meg másnak sem, de nekem nem működött valami fényesen, de biztos nem hangolódtam a progi stílusára. Nekem azt csinálta például, hogy a TV képet úgy adta ki, hogy 2cm-es sávra nyomta össze a magasságát, míg a szélessége meg teljes volt. Szóval nem működött, de mivel én PVR-ként távirányítóval szeretném használni a jövőben, ezért ez nem zaklatott fel túlságosan.
A telepítésről: ne tedd be a CD-t, mert azon a 2010-es driver-ek vannak. A dobozon sem fogsz látni semmi említést arról, hogy C tuner is van a kártyán. Töltsd le a honlapról a legújabbat, és a lejátszóból is (ha azzal is ki akarod próbálni). A régi driver nem látja a C tunert!
A hangolásról: állítsd be a QAM és bitrate dolgokat a szolgáltatónak megfelelően. Ha nem találsz semmit, akkor keress rá egy konkrét ismert frekvenciára persze a megfelelő paraméterekkel. Én ezzel szórakoztam a legtöbbet, de a Mediaportal keresőjével.
A windows-os telepítéssel nem volt gond. x16-os slotban is működik nekem.
A előző kommentben írt progikat érdemes átnézni, én nem ismerem őket.
(Most mindigtv üzemmódban használom T-ként az adott antennával.)
Az EPG-ről: nekem a Mediaportal csak sokadik indításra töltötte be, és a tv-serveren is be kellett jelölni, hogy mindegyik adóhoz szedjen EPG-t.
-
lacko6
senior tag
válasz
MaciLaci1970 #10134 üzenetére
Szerintem így van a top 3
1.DVB Dream
2.DVB viewer
3.ProgDVB -
azbest
félisten
válasz
repvez #10129 üzenetére
Azt szokták mondani, hogy lehetőleg passzív antenna és jó minőségű kábelezés. Persze van amikor szükség van erősítésre, ilyenkor az antennánál érdemes alkalmazni azt.
Globális nagy igazság nincs (42), a helyi viszonyoktól függ. Ha túl jó a vétel, akkor akár csillapító tag is kellhet, hogy ne vezérelje túl a vevő tunerjét (azt is szokták mondani, hogy nem is a digitális adás, hanem a még melletet futó analóg nagyteljesítményű adók miatt vezérlődnek túl a vevők).
A számítógép nem tápolja az antennát (hacsak nem kifejezetten mondja a gyártó hogy de igen). A tápfeladó gondolom csak az antenna felé adja a tápot, de tudomásom szerint nem okoz gondot az egyenáram jelenléte a tuner felől (de nem mernék esküdni rá).
-
gulyasa
őstag
válasz
nagypasztor #10130 üzenetére
Előre jelzem, nem ismerem az eszközt.
Így próbáltad?
Először csak a CD-ről telepítés és csak aztán csatlakoztatod az eszközt... -
nagypasztor
tag
Üdv!
Most vettem egy használt Items itv-540 tv tuner kártyát, és az a gondom, hogy hiába dugom a gépbe, a led felvillan, de mikor telepíteni próbálom a hozzá adott cd-vel, azt írja, hogy az eszköz nem található és indítsam újra a windowst, illetve ellenőrizzem, hogy jól van-e csatlakoztatva...
Ha valaki találkozott már hasonló hibával telepítés során, és tud megoldást örömmel olvasnám...
Köszönöm előre is! -
repvez
addikt
válasz
azbest #10128 üzenetére
hamár antenna akkor mire kel figyelni antenna vásárlásakor és használatkor.
Melyek azok az adatok ami egy jó antennát jellemez és inden idöben jó vételt biztosit?Egy másik antennás kérdésem ha van egy olyan tetőantennám amit az analog vételre használok és van hozzá hálózatba dugható erösitő akkor azzal torténhet valami probléma ha rádugom a gépre ? ugy értem hogy a gép is táplálja a sticket árammal és ha van áram az antenna csatlakozásában is azzal lehet valami probléma bármelyik eszköznél ?
Mert nem merem rádugni anélkül meg nem talál semmit sem
-
azbest
félisten
válasz
repvez #10127 üzenetére
mert ausztriában vagy
komolyra fordítva, valószínűleg a magyar adótornyot nem igazán sikerül fogni, mert messze van vagy túl gyengén ad.
Az osztrákoké viszont bejön (ők más paraméterekkel adnak, azt messzebbről is könnyebb fogni)
Valószínűleg komolyabb antennára lehet szükséged. -
repvez
addikt
Az mitöl van hogy bármit csinálok csak osztrák csatornákat talál az USB-s DVB-T tuner?
Alcor tipusuBárhova viszem az antennát csak az ORF 1 ,2 és osztrák ATV-t találja meg .A kabhegy van legközelebb hozzám veszprém és győr megye környéke
-
Yipp
tag
válasz
MaciLaci1970 #10124 üzenetére
Igen. A mellékelt film+ például "csak" SD felbontású, de a HD csatornákat fullhd-ban veszi fel. Kénytelen, mert akkor élőben kéne encodolnia az adást.
HD adásról most nem tudok képet linkelni.
-
Yipp
tag
válasz
lacko6 #10116 üzenetére
Az, hogy az adott softvere nem jó nem érdekes, mert vagy WMC-t vagy Mediaportalt használ az ember. Be kell szerezni egy használhatót. A legtöbb ingyenes.
Reklámot el akarom kerülni, de az árgép-en biztos megtalálod.
A felvételt még nem néztem meg, ha érdekel azt még kipróbálom. -
Yipp
tag
Beszereztem egy Terratec Cinergy T PCIe Dual kártyát. Ez egy kis PCIe x1-es kártya. Két DVB-T és egy DVB-C tuner van rajta. DigiTV-vel próbáltam ki (C) és az egy tuner is fel tudta venni az összes adót egy transponderen (pl: film+ cool hirtv atv) és persze nézni is lehetett egyet. Ha más adóra kapcsoltam azt írta ki nincs szabad tuner. Mediaportallal próbáltam. A Terra progija semmit nem ér, a távkapcsolót ki sem érdemes csomagolni. EPG van, használható.
-
Armagedown
őstag
Találtam egy ilyen tunert :Hauppauge WinTV HVR 1100
Van aki használ ilyet közületek ?Szerintetek milyen lehet ?
6000 forint körül tudnám megvenni -
aag
őstag
válasz
repvez #10107 üzenetére
Nekem a szobán belül -bizonyos helyeken- jobb a vétel, mintha kirakom az ablakon. De ha mondjuk 1-2 centivel arrébb rakom, máris nemjó. Érdemes kísérletezni a szoba padlója és a fal találkozásánál. Érdemes fektetve is és állítva is (noha az adó vízszintesen ad) próbálkozni. Lehethogy fogysz néhány kilót a hajladozástól, de valószínűleg megéri.
-
repvez
addikt
Valakii tud abban segiteni , hogy vettem egy alcor usb stickes DB-T vevőt de hiába csinálok bármit 0%-os jelet jelez a hozzáadott antennával.Pedig nem vagyok messze a kabhegyi adótól.
Lehetséges valahogy a gyári antennával is nézhető adást csikarni belöle?
Rendes antennával még nem probáltam, hogy azzal talál e jelet . -
szunyog199
tag
Üdv.
Korábban írtam a fórumra, a műholdas műsorszórással kapcsolatban. Most viszont más kérdésem lenne.
Olyanba szeretnék segítséget kérni, hogy egy DVB-S vevőkészülék, hogyan működik, milyen egységekből épül fel, stb. Itt nem arra lennék kíváncsi, hogy egy scart kábelen összekötöm a vevőt meg a tv-t stb. stb.
Ha valaki tudna erről egy bővebb leírást vagy dokumentumot ajánlani, akkor az ne tartsa magában.Köszi.
Üdv
-
Zirowe
nagyúr
Kicsit csalódás leszek szerintem.
Azt hiszem arcsoft van a cd-n, nem tudom, nem igazán nyúltam hozzá.
Most "antennáztam be" az egész lakást, szóval a vételi képességéről sem tudok sajnos bővebben beszélni, mert egy elég jó antenna van rácsatlakoztatva, és mind a 7 adó jön rendesen, a hd-k is szakadás nélkül jönnek (mechwart liget, körbe vagyok véve háztömbökkel, 5szintes ház 2 emeletén az erkélyen van az antenna).
Sajnos a távirányítóját sem teszteltem, és linuxom sincs. -
Laca0
addikt
És ott az időzítőnél lehet felvételi módokat választani:
1. bekapcsol és az adott csatornára ugrik.
2. bekapcsol és az adott csatornára ugrik fel is veszi a műsort, idő lejárta után leáll.Köszönöm! Fel sem tünt, hogy abban a sávban választani is tudok!
2 lehetőségem van: "csatorna" és "felvétel"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Gamer Asztali Számítógép Eladó i5, GTX 1050, SSD + HDD!
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest