Hirdetés
Aktív témák
-
Allien
veterán
válasz PazsitZ #3685 üzenetére
Először is, bizti más is fog szolni, hogy ezeket a képeket LE KELL MÉRETEZNI! Másrészt, mi a külömbség az utolsó két kép között (ha kivágod a belső 500x400 pixelt, még az is sok lenne)? Az elsőn meg kiégett a hold, a felhőzet meg elmosódott, valszeg a fókusz a közeli ''tárgyakra'' ment (a méret miatt nem is lehet jól megnézni).
[Szerkesztve]Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Az-X
őstag
válasz PazsitZ #3685 üzenetére
A második és a harmadik képről mondanék pár szót... Nem megbántani akarlak, de ezek a képek nem élvezhetőek. Ez nem a Te hibád, egy hold felvételt sokkal nagyobb telével kell csinálni, hogy szépre sikerüljön. Nem én készítettem, de remek példa: [link]
Kérdés ugye, hogy akkor most mit csinálj... az 5X optikai zoom-ból gondolom, hogy kompakt géped van. Közelebb kell menni ilyenkor a témához ami ugye a holdnál igen macerás Én azt javaslom más témával sokkal sikeresebb képeket készíthetsz Aztán ha később annyira rákattansz a fotózásra, hogy hajlandó leszel kifizetni a drága telékért egy fél vagyonnyi lóvét akkor jöhet a hold.:)
-
Allien
veterán
válasz PazsitZ #3695 üzenetére
Akkor meg van a probléma. Az, hogy kezdő vagy, most persze jó kifogás! Legalábbis elfogadható. A másik, hogy én nem tudtam megnézni az exif adatokat, de ha ez 8 másodperc, akkor a kiégés ennek az oka, a bemozdulás meg azért látszik a holdon, és azért nem a fákon, mert a gombnyomásnál bemozgattad, ami az árnyékos részeknél nem jelentkezhet annyira intenzíven, mint az erős fényforrásoknál. Ergo, van azon a gépen (tutira) időzitő. Ha másutt nem, a menüben megtalálod, és azzal kell indítani ilyen felvételeket!
Ami a méretezést illeti. Az alap, a képernyő (asztal) méretek, ami 1024, vagy 1280, a felső részen (jelenleg, és nagy átlagban). Én is szoktam nagyobb méretben is felrakni, de azokban az esetekben, rakok mellé kisebbet is. Ergo, egy kép, több méret is lehetséges (több linket alkalmazva).Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Hydra SR
addikt
válasz PazsitZ #3785 üzenetére
Nagyon szépek a színek de valami még kéne a képre. Az égbolt és a fák sziluettje ritkán állja meg a helyét önmagában témaként. Akkor legalább emelj ki egy fát a többi közül ami közel van és tedd az egyik aranymetszésbe, így egy alap kompozíciót valósítasz meg szép színekkel. Valamint a villanydrótokat vagy kikerülni, vagy vágni, vagy retusálni kell ha nem részei a kompozíciónak.
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
runner 125
nagyúr
válasz PazsitZ #14738 üzenetére
Szvsz ha a mélység-élességgel szeretnél játszani mindig az elsőre helyezd az élességet,így kissé zavaró h pont az első életlen...
Üdv.M"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Politika
- Építkezünk 6. rész (2024)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Motoros topic
- Hálózati / IP kamera
- PLEX: multimédia az egész lakásban