Hirdetés
Aktív témák
-
Sada88
aktív tag
válasz raczger #30145 üzenetére
Olvass utánna annyi a lényeg,hogy úgy érdemes,hogy a blend az fix legyen M módbe blendet és záridőt tudsz állítani .
Záridővel érdemes machinálni úgy,hogy a blend ne változzon és úgy kell sorozatba 3 képet lőni.Fotómasinának a manualjaba leírják tuti mit ,hogy állítasz. De DSLRekbe van expozíciós sorozat is .
www.Sadaweb.hu www.flickr.com/photos/sada1988/
-
eastsider
nagyúr
válasz raczger #30140 üzenetére
most ebbe nem sok HDR-t látok.. elvileg az a lényege, hogy kiterjeszti a dinamikatartományt.. de itt elég nagy a kontrasztkülönbség az ég (bántja a szemem, olyan színű) és a mező vagy mi az között... ilyet HDR nélkül is lehet... csináld expokorrekció eltolással, exponálj fölé egy fé-vel, alá is egyel, illetve egy rendeset is.. vagy "amennyit érzel"...
-
whatnot
őstag
válasz raczger #30362 üzenetére
Tanács kompozícióhoz: tájképeknél, ahol van horizont, is érvényes a harmadolós szabály.
A horizontot vagy az alsó vagy a felső harmadhoz kéne belőni nagyjából (attól függően, hogy az égből vagy a talajból/vízből érdemes-e többet mutatni). A képet felezni nem szerencsés a horizonttal.
Egyébként szép színek, bár én rásegítenék egy kis curves-zel/kontraszttal. -
Slowman
aktív tag
válasz raczger #30447 üzenetére
Ha egy kicsit alaposabban dolgozol azért szebben kiszedhető. Ez elég elnagyolt munka.
2 percembe telt és ezen már kevésbé észrevehető, nem mondom, hogy tökéletes, de ezen már nem olyan szembetűnő. Amúgy még egy kicsit csiszolni kéne ezen az egészen, nem csak a retusáláson, hanem a HDR témán is nekem egy kicsit "erősre" sikerült. Utólagos engedelmeddel, remélem nem gond .[ Szerkesztve ]
-
Slowman
aktív tag
válasz raczger #30452 üzenetére
Nem nagy ördöngösség (én sem vagyok még annyira rutinos mint szeretném, sőt...) és az, hogy mennyire sikerül jól az csak kb. a türelemtől és a pontosságtól/nagyítástól függ. A Clone Stamp, Healing Brush Tool használatával szinte mindent meg lehet csinálni (ilyen jellegű hibáknál). Az új CS5-be a Content Aware Fill néha jó, de legtöbbször hibázik, vagy utána kell korrigálni, szóval marad a kattintgatás a precíz munkához. Ha nem 2 percet szöszölsz vele, hanem komolyan nekiülsz akkor neked is sikerül.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest