- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Aktív témák
-
hali01
őstag
[link] Ezek után merje nekem valaki azt mondani,h DSLR-el nem lehet videózni!

-
D4rkm4n
őstag
-
Hydra SR
addikt
válasz
D4rkm4n
üzenetére
Az nem emeli vagy csökkenti egy kép értékét, hogy mások mit csinálnak. Főleg ha szart csinálnak akkor pláne nem lehet mérce. Sok önjelölt művész van aki az alapok elsajátítása nélkül vág bele a világmegváltónak gondolt kreatív önmegvalósításba és azt sem látja, hogy mennyire tucatképeket gyárt mert nem figyeli mások képeit, sem a kezdőkét, sem az elismert művészekét, sem a hivatásos fotósokét. Jellemző témáik amiket ezerszer láttam: megborult arc a szoba sarkában FF-ben, zajosan és kicsit bemozdultan, hajába túrva. A kép címe 10-ből 9-szer: ''Vége''. Másik: járdán fekvő hajléktalanok, szintén ff-ben, általában cím nélkül. Szintén visszatérő téma: romos épület ff-ben vagy sepiaban, jellemző cím: ''Pusztulás''. Ilyenekkel tele van a net és mindegyik azt hiszi, hogy alkotott valami újat és egyénit pedig olyan tucatok amilyenek csak lehetnek.
Egyébként nem is hiszek benne, hogy egy képnek feltétlenül mondania kell valami mélyenszántót. Lehet az csak simán szép is. De valamit azért mutasson. Szerintem. -
D4rkm4n
őstag
válasz
Hydra SR
üzenetére
Ááá, nincs örök harag.
Csak azt nem szeretem ha valaki azt állítja egy képről hogy nem érteni mit is akartam vele, aztán tele van minden oldal ennél sokkal nehezebben megérthető képekkel. Szerintem.
A technikai kritikát viszont feltétel nélkül elfogadtam. Várom tőled is az észrevételeket!
-
Hydra SR
addikt
Köszi

Igen, észrevettem már, hogy a Pentacon milyen csendesen fókuszál és FTM is, biztos L-es USM csak lekopott a piros csík meg a felirat
D4rkm4n: már többedszer sopánkodsz, hogy mondjon már valaki véleményt a képedről aztán meg nem fogadod el és esetenként még meg is sértődsz kicsit. Izé...nemár
Én már hozzá se merek szólni mert nem szoktam finomkodni aztán örök harag lesz a vége. -
D4rkm4n
őstag
Hmm... A célom pont az volt, hogy a sötét, komor színű háttértől elütő sárga levelet bemutassam. A földön hevert, s én szépnek találtam a ''természet kompozícióját''. Nem volt a környéken színes levél.
''Túl jellegtelen, üres folt lett a képen a témának szánt levél.''
Szerintem ez butaság.
Mindenesetre köszi a véleményt. -
BEE
addikt
válasz
ArthurMiller
üzenetére
Lehet-e komolyabb téma egy szép virágnál, vagy egy szöcskénél ?

BEE -
Jinxx
senior tag
Végre van egy kis élet a topikban. Bee erdős képei gondolom inkább dokumentum jellegűek, nincs is mit írni róluk, sajnos a képekről szépen átjön az erdők helyzete... mindegy, szomorú... Schc_totya kaszagyári képei nagyon jól sikerültek, az első és a harmadik a legjobb. Hydra verebes képe is nagyon tetszik, jól elkapott pillanat. Akiket kihagytam, sorry, idő hiányában... húzok melózni...
-
ArthurMiller
senior tag
-
BEE
addikt
válasz
ArthurMiller
üzenetére
Az elsőről nem annyira az ősz, mint inkább a szárazság jut eszembe,
de a másodiknak nagyon szép hátteret adtál.
Feldobja a magában nem túl mutatós virágot.
BEE -
BEE
addikt
válasz
D4rkm4n
üzenetére
Nézz rá arra a képre !
Szürke háttérben rikító sárga paca.
Ha ilyen kontrasztos képet készítesz, mindig a témát exponáld helyesen,
ne a hátteret.
Túl jellegtelen, üres folt lett a képen a témának szánt levél.
Ha ilyen leveles képet akarsz, akkor érdemes olyan levelet keresni, ami szép
rajzos, szines, stb, amivel főtémává tud előlépni a képen. (pl: [link] [link] )
Azután a kompozícót kell úgy megválasztani hogy kiemelje azt a valamit,
amiért nekiláttál képet készíteni. Ha a levél a téma, azt emeld ki,
ha a kontraszt a háttérrel, akkor meg azt próbáld szembeötlővé tenni.
Készíts több variációt, és próbáld megítélni hogy az egyik miért jobb/rosszabb
mint a másik.
Azután az utómunka is elkél, hiszen kis játék a tónusokkal csodát tehet egy képpel.
A gép ritkán készít olyan képet mint amit a szemünk lát.
BEE -
Jeannie
senior tag
válasz
D4rkm4n
üzenetére
Hát ha akarod... szvsz jól észrevetted a témát, de valahogy ez a kompozíció nem az igazi, főleg azért mert össze-vissza állnak a faágak és csak ugrál a szemem a képen. Az is kár hogy a levél szára kilóg a képből, jobb lett volna ha megvan az egész kis ágacska és a kép közepe felé tart. Szóval egész lett volna a kép ha kicsit pakolgatod azt a levelet. Nekem még a mélységélesség is nagy, vagy benne kellett volna hogy legyen az éles részben az egész levél, vagy sokkal szükebbre is vehetted volna. Az meg rendben van hogy hangsúlyozni akarod azt hogy nem nyúltál a képhez, de nem ártott volna neki, élesítés minimum, és egy picit belenyúlhattál volna hogy szép telt színek legyenek, tényleg sárga legyen a sárga levél. Attól hogy elvégzed azt az utómunkát ami egy képnek kijár, nem lesz manipulált a képed, ez is hozzátartozik ahhoz hogy rendesen megoldd a téma által adott feladatot és a legtökéletesebben visszaadd azt amit meg akartál örökíteni, amiről a kép szól.
-
drkbl
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Színvonalas képek lettek, gratula!
Jól megy az inverz motion blur - a név kötelez... -
Brian_RL
aktív tag
válasz
schc_totya
üzenetére
Hello!
Jártál szentgotthárdban? Én nemrég voltam arrafele egy szakmai kiránduláson. Most építik a vasúti alagutat és azt néztük meg. Te nem voltál ott esetleg?
Ui: a 4-es kép lenyűgöző. Nekem nagyon bejött
[Szerkesztve] -
Terapeuta
őstag
válasz
schc_totya
üzenetére

Korrekt. Szóval kaszagyár..
Hekker: jó!
[Szerkesztve] -
Jeannie
senior tag
BEE: jól megfogtad a hangulatot, mégis azt mondom hogy kár hogy volt alkalmad ilyent fényképezni...

schc_totya: a gyárosak nagyon jók, különösen tetszik a hajlítottvasas-megfolyásos kép, és vízesés is korrekt munka
-
schc_totya
csendes tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Köszi!

A gyár hangulata is eszméletlen...és sajnálatosan lebontásra van ítélve...de addig is én jól szí'jjefotózom...meg futok az őr elől a biztonsági őr elől
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
schc_totya
üzenetére
Thx a köz nevében

Így talán megússzuk az öncsonkítási-hullámot
Az első három kép hangulata nagyon bejön nekem, de főleg a harmadiké.
[Szerkesztve] -
Hacker75
aktív tag
![[kép] [kép]](http://img260.imageshack.us/img260/5564/windowaz0.th.jpg)
[link]
Kápolna ablak... -
D4rkm4n
őstag
![[kép] [kép]](http://img452.imageshack.us/img452/9005/img1782ux8.th.jpg)
[link]
Utómunka nélküli kép. -
D4rkm4n
őstag
Íme egy gyíkocska. Kitobihoz képest elég közeli.

![[kép] [kép]](http://img329.imageshack.us/img329/5027/img1774kb6.th.jpg)
[link]
[Szerkesztve] -
D4rkm4n
őstag
válasz
ArthurMiller
üzenetére
Nekem jobban tetszene ha a sorok vízszintesen mennének.

-
marsu
veterán
Sziasztok!
Bocsi az OFF-ért, de hátha akad itt valaki, aki ilyen gépet szeretne:
Eladó a SONY DSC F828 digitális fényképezőgép-em:![[kép] [kép]](http://pixinfo.com/img/Sony/DSC-F828/DSC-F828_front_260d.jpg)
![[kép] [kép]](http://pixinfo.com/img/Sony/DSC-F828/DSC-F828_back_260d.jpg)
![[kép] [kép]](http://pixinfo.com/img/Sony/DSC-F828/DSC-F828_lensup_260d.jpg)
![[kép] [kép]](http://pixinfo.com/img/Sony/DSC-F828/DSC-F828_frontleft_260d.jpg)
8,3 Megapixel, 7x optikai zoom ...
Teszt itt található róla: [link]
Érdeklődni priviben lehet!
Köszi! -
gr_balu
csendes tag
válasz
ArthurMiller
üzenetére
Nahát, így szürkeárnyalatosban sokkal jobb
Mondjuk a keretezéstől ódzkodom kissé... Nem azt mondom, hogy nem jó, hanem azt hogy én nem tudnék normálisat kreálni egyes képekhez. Elmúlt már a weblapdesign-os időszakom
Szeretnék egyébiránt komolyabb szinten foglalkozni a fotózással. Remélem nem reménytelen 
-
ArthurMiller
senior tag
válasz
gr_balu
üzenetére
Ne szabadkozz. mindenki volt kezdő
Azzal, hogy megoldottál egy technikai problémát, még nem lesz jó egy fotó
A naplementés képek tűrhetőek, a többségnél azonban kompozicíós problémák vannak.
Utólagos engedelmeddel, egyik képbe belepiszkáltam egy kicsit. Nekem nagyon átjön a hangulata, talán mert magam is sok-sok órát töltöttem vizsgákra készülve. Nézve, az egyetemi éveimet idézte fel....
[link] -
biggamer
veterán
Mindenkinek köszi.

-
biggamer
veterán
válasz
ArthurMiller
üzenetére
Köszi, örülök hogy tetszik.

-
gr_balu
csendes tag
válasz
ArthurMiller
üzenetére
Köszönöm, sajnos ritkán tudok fényképezni, akkor sem feltétlenül mikor van ötletem.
Ezt azért raktam ki, mert sikerült oda állítani az éles tartományt, ahol felfeslett a festék (nem könnyű az autofókuszos kompakt gépemmel
). Talán ha többet mozdulnék ki még témát is találnék 
Egyébként megkérdezhetem, hogy mely képekre gondoltál?
[Szerkesztve] -
johnjohn
addikt
[link] Egy kis darab hajóroncs.
-
gr_balu
csendes tag
Egy kis makró délutánról

![[kép] [kép]](http://farm2.static.flickr.com/1060/1008159391_d7f4f35b74_t.jpg)
[link] -
Smogus
őstag
válasz
Jeannie
üzenetére
Nekem van szkennerem de nem akarlak elkeseríteni

Azért álltam át ff-re mert ezt bírom magamnak nagyítani otthon a saját laborocskámban
Amit neketek is szeretnék megmutatni vagy a netre feltenni, azt beszkennelem, de sokszor idegesít, hogy milyen a papírkép, és milyen a szkenn, összehasonlíthatlan (persze a papírkép javára)
Szóval sokat kell izzadni hogy olyan legyen a szkenn amilyenre szeretném, de sokszor hagyom a fenébe, és fogom a papírt és azt szkennelem be
Azért sok sikert! -
ISZOLE
senior tag
Koppenhága [link]
-
Allien
veterán
válasz
ArthurMiller
üzenetére
A smink sajna létkérdés. Jó alapozó, púder, ha ezek megvannak, AKKOR sikerűlhet egy portré, nékülük necces.
Persze, kivételek lehettnek. 
-
werttzui
addikt
válasz
ArthurMiller
üzenetére
Sz.tem ez a kép ha az egész gyerek látszana akkor lenne az igazi amúgy nagyon jó lett viszont az ilyern stílusú képhez nem való ez a keret .
-
BEE
addikt
válasz
ArthurMiller
üzenetére
Ez nálam rendben van.
Max annyit tudnék hozzátenni, hogy ilyen beállítású képeket láttam egész érdekeseket,
ahol egy nagyobb látószögű obival rájátszottak a torzításra.
Esetleg a beállításhoz még annyit mondanék, hogy itt látszik a gyermek
mellkasából és a hátsójából is egy darab ahogy hátra hajlik.
Talán jobb lehetne ha csak az egyik irányból látszana a teste.
De ez már csak szőrözés.
BEE -
ArthurMiller
senior tag
És ez?
[link]
Több nincs, megigérem
-
Smogus
őstag
válasz
ArthurMiller
üzenetére
Ha jól gondolom akkor kedves neked a képen szereplő hölgy

Ilyenkor igen nehéz számodra objektíven megítélni a képet, az expóval nincsen bajom, technikailag jó a kép. A beállítással van problémám, ami ahogy látom nem is beállítás hanem elkapott pillanat, szóval a kéz elég szerencsétlen, mintha nem is a sajátja lenne, a szemek kicsit furák nekem, hogy majden fennakadtak, jobb lenne ha rádnézne a modell, és valószínű hogy beszélt is közben
Ezek a dogok zavarnak kicsit engem, amúgy még egy picit lehet, hogy szűk a jobb oldala a képnek.
Szóval röviden ennyi, de ez csak az én véleményem
-
BEE
addikt
válasz
ArthurMiller
üzenetére
Nekem nem tetszik.
A keze mintha nem tartozna hozzá, az arca meg mintha lakkozva lenne.
Túl kontrasztos és éles az arcbőre. Szerintem neki sem tetszik ez a kép,
mert eddigi tapasztalataim szerint a nők nem szeretik ha ennyire éles az
arcbőrük a képen és látszanak a hibái is.
BEE -
ArthurMiller
senior tag
Kiváncsi volnék a véleményetekre:
[link]
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Túra és kirándulás topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- EA Sports WRC '23
- Napelem
- Hobby elektronika
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9850X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 PCIe SSD/ akciós áron eladó!
- AKCIÓ! Motorola Edge 60 Pro 5G 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Huawei P Smart Z 4/64GB zöld / 12 hónap jótállás
- -60% Bontatlan ÚJ Lenovo Thinkpad T14 gen5 Ultra 7 155U 16GB Ram 512GB SSD Magyar bill 1 év Gari
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 16GB DDR5 1TB AI PC FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ezt erre linkelted?
![[kép] [kép]](http://img512.imageshack.us/img512/4307/img1754vu5.th.jpg)

Persze, kivételek lehettnek.