- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Aktív témák
-
drkbl
őstag
válasz
Latency #3192 üzenetére
Igazából mindkét kép érdekesebb tartalmilag, mint látványos technikailag. Az elsőnél a nem szemből fényképezés ellenére lett egy nagy vakucsillanás, meg van az is fotoshoppolva
A második egy oldtimer klub lett volna, sajnos mire mindenkit elhessegettem az útból, előnytelen keleti eget kaptak háttérnek és az sok volt a gépnek dinamikában - de legalább nem lett probléma a vakító fehér rendszámtábla eltávolítása
Köszönöm a véleményezést! -
Allien
veterán
válasz
johnjohn #3183 üzenetére
Tök jó lenne, tényleg jól elkapott pillanat. Latency-vel egyetértek, a fehér ''csík'' nem éppen szerencsés választás. Akkor már ''homok'' szinű sokkal jobb lenne. Ezen kívül, a vágás a porfelhő végénél, és egy kicsivel több utat lefele mutattva jobb hatásu lenne. (szvsz)
-
-
johnjohn
addikt
[link] Lovas.
-
biggamer
veterán
Köszi a véleményeket csajok az 50-500ról.
-
D4rkm4n
őstag
Köszi a véleményeket a prérikutyáról. Itt egy olyan amelyiken a járat is látszik.
[link] -
Allien
veterán
válasz
Khelben #3173 üzenetére
Kisképet nem generál a PH, azt is külön kell berakni, de arra külön van ''gombocska'', kép felirattal. De, lehet ügyeskedni, tehát pl írod a levelet, a linkeket csak bekopizod, és utólag kijelölöd a (teljes)linket, majd megnyomod a megfelelő gombot, értelemszerüen mit akarsz, és azt megteszi a ''motor''. Pl beírod, hogy kakukktojás, ezt kijelölöd, majd megnyomod a megfelelő gombot, és ez lesz belőle pl: kakukktojás
[Szerkesztve] -
Khelben
nagyúr
válasz
Extremdigita #3165 üzenetére
[link]
talán így? -
Dtomi
őstag
válasz
Extremdigita #3169 üzenetére
Ez relative ez az AF-dolog én nem szoktam csak kimenni cserkelni járni rétet-mezőt hanem lesből támadok
várom a mozdulatot amit szeretnék elkapni AF-el ráállok és utána egyből kikapcsolom az automatikát. Jópár képet lőttem vele és eddíg még nem volt fokuszproblémám, legultóbb amin nagyon meglepődtem vonat ablakából sikerült elkapnom 300mm-en úgy hogy bemozdulás volt de az élesség 1 pillanat alatt jó helyre állt a vonat kb 60-al ment. Csak azért tartottam meg a képet mert utólag nagyon elcsodálkoztam mennyire megfogta. Szitakötő pedig 500mm F8[link] [link] kb a részletessége szerintem vetekszik egy makró obival.
-
Extremdigita
tag
Örülök ha megbízol mindig az AF ben és neked halál pontos, de azért irtam hogy az év nagy részében, mert sajnos az a tapasztalat vele hogy mégse annyira pontos rosszabb fényvizonyok mellett és ez az én SZVSZ em, szóval a verőfényes napsütés a legtutibb nyilván, de utána énnekem már bizonytalannak tünt az optika és sokkal gyorsabb volt manuálisban használni.
-
Dtomi
őstag
válasz
Extremdigita #3163 üzenetére
''alapjában véve ez egy manuális optika az év nagy részében''
igen mikor rajta vannak az extenderek. De alapból az enyém a 30D-n halál pontos, ameddíg érdemes kint maradni + lehet tartani a még használható záridőt természetfotózáshoz, addíg tökéletes az AF.
-
StaMiNa
aktív tag
válasz
biggamer #3151 üzenetére
Igen, utolag megnezve tenyleg ferde, sajnos ilyen volt a korlat ahova raktam
Hát egy széleslátoszogu objektiv nem ócso mulatsag, de majd lesz olyanom is, valszeg nem ehhez a géphez.
A villámosat is besotitettem, csak az eredetit tettem fel. Tényleg jobban néz ki, nyugodtabb. -
Extremdigita
tag
válasz
Khelben #3162 üzenetére
esetleg olvasd el a súgót....de hogy ne maradj magadra...a képet feltöltöd valahova a neten ahova tetszik, és a linket kimásolva idejösz egy új topicra , és mikor irsz alul látsz gombokat hogy B, I ,U ,LINK és ott a linkre kattintasz, majd oda bemásolod a te link címedet...és ennyi!
-
Khelben
nagyúr
hát ez nem megy
[Szerkesztve] -
Extremdigita
tag
válasz
biggamer #3159 üzenetére
Sajna már nem forgok a digitális kereskedelembe, így nem annyira ...bár modt jut eszembe, esetleg egy nikonost el tudok kérni kölcsibe, szal esetleg egy kövi alkalomkor összehozható a dolog,
Röviden a tapasztalat,nem csak a várból
Szóval rajzolati szinten szerintem az EX tényleg megfelelő jelzés, szép rajza van, nyilván mint minden optikánál itt is a közepén olyan 8 és felette
Verőfényes időben AF gondtalanul megy, viszont borus időben és egyéb 2x, 1,4x, vagy polárszűrő eseteén is már csak manuálisan tudod használni, madarászásra egy 20D-n használtam borus időben...simán nem ment az AF rajta...szóval alapjában véve ez egy manuális optika az év nagy részében
Manuálisan kézből is madarásztunk vele a balatonon, nikon d200,1,4x és a bigma összesen 1000mm ekv. volt...marha nehéz de darvakhoz meg gyorsan mozgókhoz csak kézből lehetett.
Összességében jó minőségü az optika, viszont árban nem a legjobb eresztés, használtan néha nagyon jó áron össze lehet szedni egy példányt.... -
Khelben
nagyúr
...
[Szerkesztve] -
biggamer
veterán
válasz
Extremdigita #3157 üzenetére
Köszi, persze hogy érdekel minden.
Emlékezetem szerint anno az első találkozókor elvitted a Várhoz, vagy hova.
Csak akkor nagyon kevés kép készült vele, és az sem volt valami nagy eresztés.
Esetleg egy ismétlést nem lehetne majd összehozni ? -
Allien
veterán
válasz
Extremdigita #3157 üzenetére
Yes! Azért kérdeztem Biggamer-t, mert olvastam pár hozzászólást, ahol nem voltak teljessen megelégedve a cuccal, csak nem emléxem pontossan, melyik végére, az 50-re, vagy az 500-ra.
Gondolom, rekeszelve 500-on jó, láttam 2-3 képet vele, eléggé tetszett. De ugye, van egy 50-s része is, bár gondolom, nem ezt használják főleg.
Biggamer, sajna, az én gépemre nem jó egy Bigma se (bár ezt Te is tudod)! -
biggamer
veterán
[link]
Na, akkor egy kicsit színesebb kép, itt már nem volt árnyékban a lelkem.
Gondolom éppen reggelit szedegetett a kicsinyeinek. -
biggamer
veterán
[link]
Második madaras képem a 70-200al, egy énekes rigó ( Thurdus Philomelos ).
Sajna kellett az ISO 400, meg a 200 fókusztáv.
Úgy látom gyúrnom kell a Sigma 50-500ra vagy a fix Canon 400 f5.6 L-re. -
biggamer
veterán
válasz
StaMiNa #3145 üzenetére
Az első képedet még húzhattad volna szélesebbre ( nagyobb látószög, vagy más nézőpont) meg talán egy kicsit ferde.
De szerintem ahhoz képest, hogy Canon PowerShot A520-al készült, elég jó.
Az első villámos képet jó besötétiteném, szerintem sokkal látványosabb, élvezhetőbb lenne.
Vagy megnézném B&W-ben is. -
Hydra SR
addikt
Vannak sokkal jobbak is csak hirtelen ezek voltak jpegben keznel, inkabb csak latvanyossag hogy kezbol esznek szabadon elo mokusok meg cinkek. A harmadik mokusos nem annyira felrefokuszalt, sokkal inkabb bemozdult. Nem nagyon allt meg mozdulatlanul es keves feny volt. Sajna 2 napja folyamatosan felhos az eg, az elobb kicsit kisutott a nap par percre de aztan lement, mindjart 11 ora van. Holnap talan jobb ido lesz.
Igen, ez a cinke hatul kopasz volt, valami megtepte. Gondolom azert mert ez volt a legvakmerobb, raszallt a vallamra meg a fejemre is amig mokust fotoztam. Van olyan is amin nincs allvany meg vannak fiokak is feszekben. -
D4rkm4n
őstag
[link]
Prérikutya. -
orbano
félisten
válasz
Szten Márs #3133 üzenetére
a második jól néz ki kicsiben, nagyban kár érte
-
drkbl
őstag
válasz
Szten Márs #3133 üzenetére
Az első nagyon mesterséges megjelenésűre sikerült, a Videokártyák topicban jó helye lenne
, a második olyan tündérmesés ezzel a háttérelmosással, a harmadik jó példa lenne főtéma-segédtéma vonalon, ha a háttér vagy előtér hangsúlyosabb lenne - montázsolj rá egy színes gyümölcsöt, és kész az igényesebb-prospektus-fotó
-
drkbl
őstag
válasz
Zoli bácsi #3130 üzenetére
-
Zoli bácsi
őstag
Sziasztok! Jártok ide sokan, akik járatosak a képszerkesztő progikban. Szeretnék egyet kérdezni. Tehát adott volt egy munkahelyi futballmérkőzés jópár fotója, és az utána következő buli. Egyik kolléga kicsit dolgozott a képeken, miáltal nagyon vicces képecskék születtek, pl. aránytalanul nagy orr, száj, fej, stb. Egyszerre megkérdeztem, milyen programmal készítette, annyit mondott hogy Acdsee. Letöltöttem az ACDsee legújabb photomenedzserét, semmi ilyesmi szerkeszthetőséget nem találtam, aztán leszedtem az Acdsee photo editort, szintén semmi. Valami más Acdsee-re gondolt a srác, vagy csak én vagyok béna...?
Segítsetek, ha valaki tudja a leírás alapján, hogy mit keresek...
Köszi. Ja, és bocs az offért. -
lesaux
veterán
válasz
Hacker75 #3120 üzenetére
Sajnos nem PS-plugin, annál bonyolultabb, bár tény, hogy nem az én munkám, hanem a számítógépé. Gimpben létezik egy plugin, Mathmap a neve. Az valami speckó beállításokkal képes ilyen effektet létrehozni, persze 9 változóval kell még baszakodni és kísérletezni, hogy mikor néz ki elfogadhatóan.
Van vele szopás rendesen, mert azt mondja a tutorial, hogy a kép közepén kell lennie annak az átlátszóra retusált résznek, ahová aztán majd ismétli a cuccost. A kép arányának ugyanannyinak kell lennie, mint belül az átlátszó képkeretnek. A Mathmaphoz meg át kell állítani a Windowst, hogy tizedesvesszô helyett pontot használjon, különben nem működik. Pár nap ráment, mire kitaláltuk, mi hogy van. -
fabika
tag
lesaux: Igazán jó ötlet! Grat!
Hydra SR: Nagyon aranyos kis mókus.
Távol-keleties kép: [link] -
Hydra SR
addikt
Kicsit fajditom a sziveteket innen a nyelvrokonoktol.
Tegnap ezt csinaltam:[link]
[link]
[link]
Sosem hittem, hogy egyszer kozgyurut teszek az 50 mm ala, hogy mokust meg cinket tudjak fotozni kezbol (marmint a gep is a kezemben volt csak a masikban)
Utomunka meg vagas nincs rajtuk, csak RAW-bol jpegbe konvertalas lemeretezessel. -
Latency
senior tag
válasz
Viszlát #3112 üzenetére
Ami zavaró nem is kicsit az a kiégés a bal oldalon. A másik pedig (bár lehet csak az én monitoromon), hogy marha sötét az előtér, igazából nem látszik mi lenne itt a téma. Ja és ez a keret sem való hozzá.
A potenciál meg lenne benne, pont úgy mint D4rkm4n vasúti sínes, hidas képeiben. Engem például elgondolkoztatott, hogy hogyan is csináltam volna, ha ott lettem volna.
[Szerkesztve] -
lesaux
veterán
Egyelőre csak próba, lesz majd jobb.
[link] -
drkbl
őstag
Színjáték 1
[link] -
Jeannie
senior tag
Vettem csillagszűrőt
[link]
Viszont a Noise Ninjával még mindig hadakozom és barbárkodásomat sikeresen rámentettem az eredeti képre, ezért minőségileg elég tré lett a kép, kíméljetek ezirányú szitkaitoktól meg. -
1010
őstag
Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gyúrósok ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Házimozi belépő szinten
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Windows 11
- További aktív témák...
- Új, bontatlan dobozos Insta X4 akciókamera 2 év garanciával
- Eladó Canon RF-S 55 210mm f/5 7.1 IS STM teleobjektív
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Canon EF 11-24mm f/4L USM objektív -Újszerű-
- Eladó Fomei black 2.72 X 11m-es fekete papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest