- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
Viszlát
addikt
válasz
Cassidey
üzenetére
Érdekes, egymás mellé rakva a két változatot a kékben nem látok különbséget, viszont a szántóföld színében igen. Azt hiszem a monitorok játszanak velünk, nyilván én a sajátomhoz igazítom, ami szinte biztos, hogy mindenkinél másmilyen egy picit. Szóval egyáltalán nem túl kék és örülök, hogy tetszik.

-
Cassidey
senior tag
-
Bencus88
nagyúr
áá köszi a bíztató szavakat és a dícséreteket

jövő héten úgy néz ki megyek egy nagy karikát és fotózok párat majd teszek fel ide képeket.Tényleg köszi amit írtatok jól esett
-
j.bravo
addikt
válasz
Bencus88
üzenetére
Kitűnő téma! És szépen meg is oldottad! Arról mondjuk nem tehetsz hogy pont a ház volt a háttérben
Bár az álmoskönyvek szerint a "nagyok" is csalnak néha, és megkérnek egy segítőt, hogy valami mást tegyenek oda háttérnek
Amikor Hydra megmutatta a kökörcsin-lelőhelyet, ezen a képen is egy fekete fotóstáska szolgáltatta a fekete hátteret.) -
Bencus88
nagyúr
Vélemény?
képecske -
pisti
őstag
sztyui2: Nekem is az első és a harmadik tetszik. Ezek nagyon jók lettek, a bennehagyott CA-n kívül nem látok rajtuk kritizálni valót. De látom a véglegesen már eltüntetted, szép.
biggamer: Nagyon jó kép. Látom szépen megjáratták az "öreg csotrogányokat".
Cassidey: Az utolsó amit beraktál, leveles az nagyon szép.
A középső tükröződős rész az még nagyon jó fotótéma, de ez a kép nem lett az igazi róla. Ahol süti a fák tetjét a Nap ott kicsit túl fényes a kép, valahogy az élesség sem az igaz, talán kicsit távolabbra lett volna érdemes a fókusztávot tenni, meg egy kis élesítés átméretezés után is tud segíteni.péter007: Az első szőlős vizes kép nem rossz, talán kicsit túl lett kontrasztosítva, az ég túl fényes, valószínű pont az egészképes kontrasztnöveléstől. Szép színesek most a levelek a szőlőkön, messzebről sem mutathat rosszul.
A második képen a távoli tájból nem sok látszik a pára miatt. Ami szép rajta az a naplemente által megvilágított szőlős, valahogy a képet is jobban erre kellett volna koncentrálni.
A rózsás az tucatkép, de nem rossz. Próbáld meg még egyenletesebb háttér elé helyezni és reggel harmatosan még szebb tud lenni a rózsa, persze ehhez még közelebbi nézet kell, hogy szépen látsszanak a harmatcseppek is.
A faluról készült képen is szép dolgok vannak, de kicsit túl zsúfolt és nincs igazán központi témája.
A csapos képek közül az első a jobb. Igazából ezt jóval közelebbről kéne mutatni szerintem, úgy hogy a lényeg maradjon csak a képen, a csap vége a csepp és valami szép egyenletes háttér, tehát a csap árnyéka lehetőleg ne lógjon bele és a háttér színe se baj, ha szépen illeszkedik a kép egészéhez.toth_janika: A malmos tetszik, de szemből talán még jobban mutatna.
Tüzi: Látom próbálkozol a témával rendesen. Szerintem túl fakók a képek, meg talán lehetnének egy kicsit élesebbek. Na nem a fókusz van rossz, helyen hanem teis élesíthetnél kicsit a leméretezés után, amit pedig interpolálással (Gimp-be állítható ez pl.) csinálj, csak azért mondom, mert mintha kicsit recések lennének itt-ott az egyenes vonalak.
-
Cassidey
senior tag
válasz
j.bravo
üzenetére
igen, az elso feldolgozasban tetszett, h ilyen fako, de mai szemmel mar nekem sem, lehet kezdek valamit a szinekkel.
a vizen levo szinatmenet az uszkalo levelekkel adta az otletet, h olyan mintha a nyarbol usznanak at az oszbe, szoval nem elkapott pillanat, tobb levelet bedobtam, ez lett az "igazi".
utomunka semmi lenyegi nincs, allvanyt hasznaltam, raw, es aperture-ben allitottam picit a levelsen.es koszi szepen mindenkinek aki irt

-
MIFtIli
aktív tag
én ezzel a képpel készültem [kép]
(még régebben) -
válasz
biggamer
üzenetére
Tyííí, köszi a linket
Tervbe van véve tavasszal egy itató építése is a mostani etetés mellé pár méterrel. Adtál pár jó ötletet 
Szép ködös idő volt ma délig. Vadröfik megint széttúrtak éjjel mindent.
Mire hazaértem kisütött a Nap
Pár jobban sikerült képet idebökök. Köd miatt csak szarkák vörösbegy, rozsdafarkú, meg egy általam nem ismert madár volt. Se zöld küllő, se fakopáncs...[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Kell szereznem egy 400as obit...
Kritikát szívesen fogadom
Azt nem tudja valaki, hogy a CS2vel miként tudnám beolvasni a CR2-t? Már mindenféle .8bi-t kipróbáltam, egyikkel sem akarja.

-
j.bravo
addikt
válasz
Cassidey
üzenetére
Ez tényleg bajnok!
Nekem a #13467-ben mutatottak is tetszenek, bár a középső tényleg nagyon fakó (ellenfény?), az első fatörzses az az én minimalista ízlésemnek bejövős
, de a legjobb azokból is a harmadik.
Szabad megkérdezni hogy ez szerencse, tudatos rendezés (úszó falevél pont a tükörkép szélén), vagy utómunka eredménye? Nem mintha csökkentené a kép értékét, ha utómunka, mert tényleg nagyon jól néz ki. -
válasz
hemaka
üzenetére
Iso 1200 miatt. Kénytelen voltam, PS-ben így is adtam még rá fényt, mert alulexponált lett 125ös zárral. Jó 20 perce lement a Nap, amikor ez készült.
Gazvágás holnap hajnal elött megtörténik, meg kicsit közelebb hozom a fát. 600as gyújtóval majdnem teljes érzékelős szarkákat lőtt fotós cimbim ma. Vele építem a lest, a gödör már megvan, csak osb-zni kell, üveget betenni, és beálcázni. Most csak olyan gyors megoldásos a dolog
Bár a szarka így is ott ugrált tőlem fél méterre, és nem látott meg, bár gyanakodott 
Hajnalt megelőzően kimegyek, remélem nem lesz köd, és tudok lőni szajkót, meg zöld küllőt. Is
mod:
kell az a fix 400as
-
sztyui2
őstag
válasz
hemaka
üzenetére
Már nagyon szúrta a szemem a kiégett teteje és a CA. A tetejét kivágtam, a CA-t meg egy fél órás retus keretein belül eltűntettem, amennyire tudtam.
Végleges verzió -
hemaka
nagyúr
Tüzi: Jó lesz az, csak pár gazt el kell onnan venni az útból, meg a zaj eléggé magas, miért? :-o
sztyui2: Nekem az első tetszik, csak a leveleknél elég nagy a CA

biggamer: Komoly nagyon

-
biggamer
veterán
Gigászok háborúja.
Szoles , Jinxx , BEE köszönet, köszönet.
Tüzi
Jó lenne a pillanat
, csak elvesznek a témák a képen és nagyon zajos a felvétel.sztyui2
1-3 tetszik, a 2. nekem olyan zavaros.
A harmadiknál talán lejjebb is mehettél volna.
-
Szoles
senior tag
Nekem nincsen PS-em (nem vagyok olyan gazdag, mint itt egyesek
) ACDSee Pro2-t használok, abban van egy "csúszkás állítgató", azt szoktam rángatni.
Eléggé kapkodva ezt bírtam összebarkácsolni. A zajok persze ilyenkor rettentően előjönnek, ezért tényleg az eredeti RAW-t lenne érdemes módosítgatni.Ui: Így utólag nézegetve, lehet, hogy kicsit túlzásba vittem. Egy profi biztosan sokkal szebben meg tudja csinálni.
-
BEE
addikt
PS-ben:
- sötét és világos részek, itt a legkönnyebb
- szintek, itt érdemes próbálkozni a középtónussal, mert időnként az ad jó eredményt
- gradációs görbék, na itt lehet játszani mindennelIlyen képeknél mindig jobb eredményt kapsz a RAW fájlból.
BEE
Ja és nem a feketéket kell világosítani, azok maradjanak csak feketék.
-
és Szoles: Igazából a lepke potrohára irányítottam a fókuszt, de mivel kicsit remegett a kezem (és messzebbről is fotóztam, ha jól emlékszem tele állásban), elmozdult a középpont és valószínűleg a csápjai felé tolódott el. Kisebb zoommal nagyobb lenne a mélységélesség (a rekesz a legtágabb volt, ha szűkebbre vettem volna, akkor az ISO miatt jóval zajosabb lenne a kép).
Próbáltam világosítani, de nehéz úgy kijelölni, hogy ne üssön el a világosított rész a sötétebbtől.
Legközelebb talán sikerül beszerezni egy állványt, arról majd biztosabban lőhetek képeket.
HDR-t is próbáltam, de mivel bemozdult a kezem, nem egyeznek a képek és a PS se tudja kiigazítani az eltolást. Két expozícióból talán élesebb (és világosabb) lehetne a potroha (ami amúgy egy nagy szőrcsomóra hasonlít
).Esetleg valaki tud segíteni a sötétebb részek világosításában? Próbáltam Selective Colorral a feketéket világosítani, kijelöléssel világosítani, egyik megoldás sem volt szimpatikus.
Stitch:
Én is csodálkoztam, hogy ilyen lepkét látok októberben. De aztán itthon utánaznétem, hogy ez egy hazánkban honos lepkefaj, és októberben még fel-felbukkannak. -
Szoles
senior tag
válasz
ottkar
üzenetére
Negatívot sajnos én sem tudok -bár az lenne az igazi-, ahhoz komoly szkenner kellene. A szöszöket azért kérdeztem, mert általában elfelejtem lepucolni az üveget. Próbálkoztam ugyan negatív szkenneléssel, de a szokásos házi szerkezetekkel az eredmény siralmas. Papírképről még elmegy.
-
ottkar
addikt
-
BEE
addikt
Jó a kompozíció, jó a háttér, jók a szinek.
De a mélységélesség kicsi, a lepke felénk eső része láthatóan életlen.
Ez zavaróbb mintha a távolabbi vége életlenedne.
Talán nem a csápjaira kellet volna élesíteni, hanem valahol középtájon.
A lepke középső részén nincsenek részletek, egy nagy folt az egész.
A sötét részek világosításával kellene játszani még rajta.BEE
-
és runner 125: Köszönöm!
2 All: Böngészgetem itt a képeket, de csak annyit tudok mondani, hogy szuper mindegyik
. Rossz képet itt még nem nagyon láttam, max apróbb hibák voltak rajta..Én csak próbálkozom, általában az általam jónak tarottakat mutatom meg, persze néha becsúszik egy-kettő, ami a többieknek nem jön be. Köszönöm a véleményeket, sokat tanulok belőlük!

-
Szoles
senior tag
Sajnos mostanában nincs sok időm, ezért csak az utóbbi napok képeihez szólnék hozzá.
A korábbi vitához nem. Mindkét "oldalnak" részben igaza van szerintem. (Na, csak hozzászóltam, nem bírtam ki...)(#13313) stefanitsr: Kontrasz ide, obi oda, ez szerintem nagyon jó. Nem vagyok lóbolond, de megdöbbentő ez a tekintet.
(#13333) hemaka: Nagyon szépek, érződik, hogy átgondoltad a képeket. Nem túl élesek egyébként, vagy csak én érzem úgy? A gombásak is jók, de ezek szerintem komolyabbak.
(#13342) Hydra SR: A második tecccik, olyan egyszerű, szép. Az elsőnél valahogy jár a szemem, de nem találja a "zélességet". De a színek nagyon szépek, tényleg olyan napfényes ősziek.
(#13356) pisti: Le lehet szólni engem, de ezek nagyon jók. Nem vagyok egy HDR rajongó (talán azért, mert annyi szart láttam), de te valahogy érzed a "jóízlés" határát. Talán az elsőnél lett kicsit valószinűtlen a kutty, de még belefér. Talán a harmadik a legjobb a sorból.
(#13361) Ripper03: Igen, ahogy előttem már írták, jobban figyelj a kompozícióra, meg a fényekre. Az orchideáknál brutálisan kiégett a háttér. Inkább keress olyan helyzetet, hogy ne a virág mögül jöjjön a fény. A kék virágosnál pedig zavaró az előtte keresztben fekvő életlen fűszál. Olyankor is helyezkedni kell (tudom, hason, mert én is fotózgattam ugyanilyen virágot a kertben), hogy ne csak a virág, hanem a környezete is stimmeljen a képen. Meg igen, bátrabban vágj az ilyen virágos képekből! (Bár jobb, ha eleve szűkebben fotózod.)
(#13395) j.bravo: A hamis témás és az "átvilágított" orchideás tetszik! az utóbbi leginkább azért, mert valamennyit kínlódtam az átvilágított levelekkel meg virágokkal, de valahogy nem lett az igazi.
biggamer: Mindkét repülős - de főleg a második- "nagyon ott van"!
(#13427) Cassidey: Szépek a fények a kórón, nekem tetszik. (Talán én is nyisszantanék jobbról.)
ottkar: Igen, az a rondán szkennelt a legjobb a háromból. (Nem az én szkenneremet használtad titokban? Az szokott ilyen szöszös lenni.)
Ha valakihez netán nem szóltam hozzá, akkor elnézést, de annak a figyelmetlenségem és egy kis fáradtság az oka.
-
Jinxx
senior tag
Ndruu, Biggamer!

-
-
biggamer
veterán
-
brumesz
aktív tag
elérkezettnek láttam a pillanatot,hogy elétek tárjam a 2 kedvenc,saját készítésű fotómat,véleményeteket várva.
az első a régebbi gépemmel(olympus e400),a második az újabbal(canon eos 350d) -
*Ropi*
félisten
válasz
ottkar
üzenetére
Szépek a színeik, meg kellemes a hangulatuk
, de az utolsónál megpucolhattad volna a szkennert, mert még kisméretűben is kibukott, hogy van egy két oda nem illő dolog a képen, sérült a fotó (plusz sávosan szkennel, de ez már más lapra tartozik). Az utolsónak nagyon Velviásak a színei. 
-
ottkar
addikt
Még mindíg ősz.
-
ottkar
addikt
Ősz.
-
biggamer
veterán
Thx, thx,thx ...

j.bravo
Szintén köszönet.
Nem tettem még fel ide tuti, mert tegnap alakítottam konyhakészre.
Lassan végzek a kecskeméti AirShow-s képeimmel / kb. 1400 felvételt készítettem akkor / eddig tartok kb. 200-nál, lassan végzek a " jobbakkal " oszt teszem fel a honlapomra.
Mit mondjak, egy kicsit már unom a tökörészést ...
-
j.bravo
addikt
válasz
hemaka
üzenetére
hemaka: jól néz ki
mondjuk talán kicsit szomorkás is, meg nem mondom miért. Mindenesetre szépen szerkesztett, minden a helyén van, nekem bejön.biggamer: hűűű, nem rossz
bár mintha már mutattad volna egyszer valahol, vagy tévedek? Mindenesetre nagyon rendben van.rumos14: nekem az állú változat tetszik, ahol messze megy... a fekvő se rossz azért, mást mutat, más érzetet kelt. A trutyit középről meg szerintem nyugodtan szedd ki clone brush-sal, ennyi retus bele kell hogy férjen a finnyásabnak is

-
Cassidey
senior tag
igen, kozepre kompi, de talan megis..
[link] -
biggamer
veterán
[link]
Bevetésen.
-
Chapel
addikt
-
rumos14
nagyúr
hát pl. arra hogy milyen géped van
az észrevételeket köszi. az első talán úgy lett volna igazi, hogy ha egy de csak szigorúan egy gyerkőc mondjuk nekünk háttal császkál vmelyik játék felé.
nemtom, igazából nem közvetíteni akarok hangulatot, hanem kelteni, szóval kire hogyan hat, persze ezek itt most túl nagy szavak voltak.
azért az milyen tufa dolog hogy egy játszótér is szét van firkálva
a másodikból csináltam egy fekvős vágást, itt sokkal több az éles rész, a bajom csak az, hogy az a valami trutyi a kép közepén így túl hangsúlyos.

[link] -
rumos14
nagyúr
válasz
sztyui2
üzenetére
hasra nem is kell esni
a színek természetesen nem eredetiek, asszem Aged Photo beállításból indultam ki Lr-ban és még ott bütyköltem. az erősen redukált színskálának köszönető a kiégett ég, az eredeti asszem nem ilyen vészes.
köszi az észrevételeket, babakocsi tologatás közben, tehát nem "na most fotózni megyek" alkalomkor erősen limitált a szembejövő érdekes témák száma
de nekem ez a kettó teccett, na. -
pisti
őstag
válasz
rumos14
üzenetére
Nemtudom, hogy hogy kell exiffel együtt menteni a jpg-t.

Mire vagy kíváncsi egyébként?
Az alapdolgok: 1/250, F2.7, maximális látószög mellett készült, ami 31mm ennél az optikánál.
A kép felső részén két ND4-es szürke átmenetes szűrő sötétítette az eget, plusz az utómunkában volt 1 kis egy képes HDRI-s kontraszterősítés/sötét részek világosítása, ezután szelektíven világosítottam még kicsit a kutyán úgy egészében, aztán külön még kicsit a fején, végül külön a szemein.Az első képed az ürességével meg ezzel a színvilágágával mindenképp érdekes, de nehezen tudnám megmondani, hogy konkrétan milyen hangulatot szerettél volna közvetíteni vele.
A második tetszik, de a legtetejét levágva talán még letisztultabb lehetne. -
sztyui2
őstag
válasz
rumos14
üzenetére
Hát egy nagyon minimális feelingje van az elsőnek, de nem esik hasra az ember tőle. Nincs igazán mondanivalója, leszámítva, hogy egy üres játszótér elvileg alapból szomorú, és még rájönnek a búskomor színek, de egyébként nem nagyon lehet érezni azt, hogy ránézünk a képre, és mindenkinek ugyanaz jön le belőle. Nem lehet érezni, amit el akartál mondani vele. Inkább szerintem csak a színek a szépek, és ennyi.
A lámpa alja, meg egy lyuk az égen![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
D4rkm4n
őstag
Íme egy, még a nyáron készített torockói panorámám. Sajnos nagyon kemény napsütés volt és elégetett mindent... (Kis méretben élvezhetőbb a kép.)
-
BEE
addikt
válasz
johnjohn
üzenetére
Ezt a topikot mindigis a kezdők tartották életben, mivel ide bárki felteheti a képeit.
Szerencsére sosem akartunk egy elitista tagságot létrehozni,
így a legbénább kezdő kattintgató is tanulhat itt sokmindent a fotózásról.
Erre legjobb példa lehet pont Hydra, akinek még itt magyaráztuk el
nemrég, hogy melyik a fényképezőgép eleje és hátulja.
Aztán szépen kinőtte magát a kölök.
Az itt lévő hangulat meg olyan amilyen, azt a tagok maguk hozzák létre.
A régebbi tagok meg nem is annyira kiszállnak innen, hanem egyre szigorúbban
válogatnak képeik között.
Mert ahogy az ember tanul, egyre kevesebb képét tartja igazán jónak,
mutogatni valónak.
Nagyon igaz a mondás: Profi fotós az, aki csak a legjobb képeit mutogatja !BEE
Aktív témák
Hirdetés
- War Thunder - MMO Combat Game
- Mindenféle környezeti behatásnak ellenállnak az ASUS új TUF tápjai
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Futás, futópályák
- Milyen asztali médialejátszót?
- Október 6-án jelenik meg a Star Wars: Galactic Racer
- További aktív témák...
- Canon EOS R6 Mark II - Újszerű - 4000 expó
- Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L II IS USM teleobjektív - Újszerű -
- Sony Alpha a7R IV tükör nélküli digitális fényképezőgép váz (ILCE-7RM4A) Új modell
- GOPRO MAX 360 szett + 2 akku + duplatöltő + tartozékok
- Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 + álcázó + UV szűrő ( Canon )
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Intel Core i7-6700 4C/8T 3.40 GHz-4.00 GHz - LGA1151
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung LH55CSPLBC 55" LCD monitor
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![[link] [link]](http://viszlat.com/pics/vegyes/edited/cassk.jpg)
hulye monitorok ![[link] [link]](http://viszlat.com/pics/vegyes/edited/faegk.jpg)
![[link] [link]](http://viszlat.com/pics/vegyes/edited/fak.jpg)

Bár az álmoskönyvek szerint a "nagyok" is csalnak néha, és megkérnek egy segítőt, hogy valami mást tegyenek oda háttérnek
Tervbe van véve tavasszal egy itató építése is a mostani etetés mellé pár méterrel. Adtál pár jó ötletet 

![[link] [link]](http://farm4.static.flickr.com/3224/2932452528_013731b0cf_t.jpg)
![[link] [link]](http://farm4.static.flickr.com/3147/2932450916_24666cb636_t.jpg)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)