- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Aktív témák
-
street.art
csendes tag
Tegnapi szerzemény : fehér
-
*Ropi*
félisten
válasz
philoxenia #15598 üzenetére
Jóvanna, te fogod feltakarítani a szőrszálakat, ha már ennyire hasogatod őket...
-
flegos
senior tag
Köszi a válaszokat!
-
Timyyy
őstag
válasz
philoxenia #15592 üzenetére
Ez hogy készült?
Nagyon durva, én is akarok ilyet!!!
Hopp, mire írtam már jöttek a válaszok
-
*Ropi*
félisten
válasz
stefanitsr #15594 üzenetére
"Amúgy digitális technikában folyamatosan ugyanarra a "kockára" fotózol ezer meg ezer expókon keresztül."
-
*Ropi*
félisten
válasz
philoxenia #15592 üzenetére
Ötlet: vaku(k) manuálisan többmásodperces időközökkel elvillantva, a gép meg állványon, nagyon hosszú záridővel.
Azért ahogy nézem, azon a képen sem egy vaku volt a tettes, minimálisak az árnyékok.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
flegos
senior tag
Üdv!
Lehet láma lesz a kérdés, de nem boldogulok, meg gugli sem segített...
Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy 40D vagy 50D-vel hogyan tudok ugyan arra a képkockára duplán exponálni?Köszi
-
stefanitsr
senior tag
válasz
stefanitsr #15569 üzenetére
10-20-nál gyengusz részletezés rekeszelve is, 10-22- színvilága nagyon nem jött be nekem se a szaturáció se a kontraszt terén, és a részletezésétől sem estem hasra.
-
*Ropi*
félisten
válasz
runner 125 #15579 üzenetére
Mit nem tud? Még layereket is kezel, ha jól emlékszem.
Pedig már vagy 3 éve használtam utoljára.
Sokat tud az a program.
-
*Ropi*
félisten
válasz
runner 125 #15576 üzenetére
Azt hittem, falevelek üveglapon valami trükkel megbolondítva.
De ez nem von le az értékéből, jól néz ki.
-
johnjohn
addikt
-
válasz
runner 125 #15572 üzenetére
Tetszetőőős
Ha jól látom, talán égő fák a kandallóban, lehet hosszabb záridővel -
Bandesz99
tag
válasz
en szemely szerint sigma 10-20-at hasznalok 1,5x crop-os geppel. nekem nagyon bejon, legjobb obim. igaz viszonyitasi alapom nincsen.
chapel: igen ezt latom, nem panaszkodom. koszi
Ropi: onkildo b zarido, nem kell kiekelniegy gombnyomasra induk masikra zarul. s sajna 30 perc leghosszabb amit kesziteni tudok a d80-al
fejo: koszi -
Fejo
őstag
válasz
Miben találtad jobbnak a Tokinát? A Canon 10-22-t nem próbáltad?
-
rumos14
nagyúr
válasz
stefanitsr #15544 üzenetére
ehhez mekkora nagylátó kell?
-
Bandesz99
tag
válasz
-
-
Timyyy
őstag
Voltam fényképezgetni én is ma este lent a városi tavon, illetve mostmár jégpályán
, de nincs értelme felraknom képet mert vakuval mind sötét lett sajna, anélkül pedig még kb állványról is homályos lesz a kép, valamit nagyon elk*rtak ezzel a digitgéppel amikor összerakták...
Na mindegy, legalább csúszkáltunk egyet. Tegnap teljesen véletlenül a kezembe akadt egy Fuji S5800 egy faház party-n. Hát komolyan el se hittem, hogy ki tudom egyszer próbálni ezt a gépet, mielőtt megveszem! Gyorsan végigszáguldottam a menün, különösen figyelve a záridő állíthatóságára, ami nekem kiemelten fontos szempont a vásárlásnál, és nem csalódtam! A terv mostmár 100%-os, csak némi idő kérdése és én is Fuji tulaj leszek.
Ja, és a sokat dicsért makrójában sem kellett csalódnom, jól bizonyított a kis gépecske. -
Hydra SR
addikt
Eztet még nem is láttam, pedig már két napja itt van
Ma a PH!otóstalin említették, hogy feltöltöttél egy ilyet.
Hihetetlen jelenség, remek fotó, minden elismerésem!!!
Ha tervezed még a pályázatokon indulást, ezzel mindenképp érdemes mert ez nem csak különleges, hanem szép és látványos is. -
*Ropi*
félisten
válasz
Most azt mondom, hogy megérte a képekért
, de azért a köv. vizsgára már tanulj valamit...
-
Chapel
addikt
válasz
Nekem az első a nyerő
Jól lakott kis madárka
Este felé jönnek a mai Velencés képek,inkább werk, meg 1-2 jobban sikerült egyéb.
-
válasz
Brian_RL #15542 üzenetére
Brian_RL
Hmhm
Kedvencek egyike, ez az ital(mézes málna a favorit)
Tetszik a kép, és tetszik a szöveg színének összeállítása. Bár szerintem a címke kicsit életlen, de nem számottevően.
Ügyesstefanitsr
Te mindig lenyűgözöl engem !
Tetszenek a képeid, főleg az első és a harmadik
A vizsga miatt meg ne aggódj, majd legközelebb nem mész el fotózni a felkészülés helyett -
Chapel
addikt
Ha otthon vagy PS-ben (vagy valaki ismerős) lehetne kicsit játszani a képpel h a szemek tűélesek a többi egyre homályosabb...persze csak kicsit.
Hogy érsd mire gondolok (jó ezen a képen sztem minden létező effekt rajta van de ez is.
(nem tudom mi a neve az effektnek,mert nem értek hozzá)
szvsz persze,csak ha már ilyen szép hangsúlyos szemei vannak a hölgynek
és persze grat,majd dobhatsz esküvős képeket -
Szten Márs
nagyúr
Arra igencsak kiváncsi lennék, hogy a Sony A700-ról miért is beszéltek le
Minden bizonyal a forumon neked van egyedül S5 pro-d, szóval minden tapasztalatra kiváncsiak vagyunk, én legalábbis tutira
Sokan szidják, hogy lassú, életlenek a képei, zajos, stb, kiváncsi vagyok te mit tapasztalsz
De igazából talán ezeket inkább a gépválasztós topicban kéne kibeszélni. -
Az-X
őstag
válasz
Szten Márs #15523 üzenetére
Először egy kis történet. Akik ismernek talán tudják, hogy Minoltával kezdtem, először 5D majd 7D. A 7D maga a tökéletes váz volt
Viszont sajnos annyira megbízhatatlannak bizonyult, hogy le kellett cserélnem, de hasonló árban egyszerűen nem találtam olyan kategóriájú vázat. Kompromisszumként lett egy Nikon D80 amit 2 év használat alatt sem szerettem meg igazán, egy elgyengült pillanatomban betévedtem egy MM-ba és a kezembe került egy Sony A700... feltört a régi Minolta feeling... úgy döntöttem kell egy olyan nekem... de sok fotóssal való beszélgetés után lebeszéltem magam. Viszont akkor már annyira égtem a vázcsere hevétől, hogy gondoltam kipróbálom a 40D-t. Azért 40D mert Nikonból a D700 de még a D300 sem volt elérhető áron, illetva fateromnak is Canon rendszere van és gondoltam legalább egy csomó holmit tudunk kölcsönadni egymásnak. Próbálgattam a 40D-t de valahogy nem tudtam megszeretni. Nem passzolt hozzám.
És akkor amiért jobbnak találom az S5 Pro-t... először is a fogása mindenképp jobb, de a 40D sem rossz tehát ez a különbség nem vészes, ráadásul lehet valakinek más a keze az más véleménnyel van erről. Viszont ami a legfontosabb, a főbb funkciókat állító gombok. pl.: ISO, WB, expo korrekció, fénymérés, fókusz pontok kiválasztása, sorozat/időzítő... A 40D-nél a váz tetején vannak a gombok a státusz kijelző mellett egy sorban. Ha megnyomod akkor minden gombnak 2 funkciója van... számomra esélytelen volt anélkül állítani, hogy ne vegyem le a szemem elöl a gépet és kezdjem el bogarászni a gombokat meg a kis kijelzőt. Az S5 Pro-nál a gomboknak 1 funkciója van, az elhelyezés is kiváló ebből adódóan nagyon könnyen hozzá lehet szokni a "vakon" állítgatáshoz. A S5 Pro ezek mellett szerintem sokkal időjárás állóbb mint a 40D. Persze nem fogom homokviharban használni, de komolyabb érzést kelt. Ami még hatalmas különbség az a hátsó kijelző való képnézegetés. A 40D-nek hatalmas kijelzője van, viszont mikor vissza akarom nézni a készített képeket valami borzalom látvány fogad. Egyszerűen nem lehet megállapítani, hogy éles e a kép
Persze tudom ez nem a kijelző hibája hanem inkább a váz programjáé. Ezek voltak a fő különbségek... és persze a megmagyarázhatatlan apróságok. Nem tudom így leírni... 1-2 hétig birtokoltam a 2 vázat egyszerre az egyiket szerettem a másikat nem
De ki tudja lehet egy másik ember pont az ellenkezőjét mondaná
Ezért él meg valószínűleg a Canon és a Nikon egymás mellett
És a végére... a 40D-t kb annyiért adtam el használtan amennyiért az S5 Pro-t újonnan vettem (az áfát visszaigényeltem). -
flegos
senior tag
válasz
Chapel #15521 üzenetére
Hali! Az árnyék nekem sem tetszik igazán, PS-ben csak átméreteztem és kapott egy kis diffuse glow-t más nem lett vele csinálva, és lehet valóban kicsit alexpós, mondhatnám direkt van így, mert ezáltal talán több hangsúlyt kap a csiga forma, nem tudtam, jobban szebben megoldani
-
Chapel
addikt
válasz
flegos #15520 üzenetére
Az árnyék PS vagy pedig az utómunka miatt ilyen? Nem rossz, félre ne érts, csak olyan nem természetes nekem.
Egyébként meg én spec nem szeretem/eszem csokit,de ez jól néz ki, esetleg kicsi fényt még kaphatott volna,nekem alexpós kicsit,de ez lehet a kalibrálatlan (Ropi) monitorom miatt
-
*Ropi*
félisten
Nem volt még a kezemben, így személyes élményem nincs a váz ergonómiájáról, csak a teszteket nézegettem, illetve mások véleményét hallottam: a többség azt állítja, jó váz.
A sötét háttér miatt olyan, mintha üres térben lebegne, meg nem mondtam volna, hogy az, ami. De ettől függetlenül jó kép.
-
Az-X
őstag
Korábban láttam 1-2 képet a Velencei tóról. Én is előhozakodnék egy panoráma képpel, ami ugyan nem a Velencei tó ellenben a kedvesemék horgásztava az Alerán tó.
-
Az-X
őstag
válasz
*Ropi* #15515 üzenetére
Nem kár érte, nem a kukába ment
Valaki már nagyon örül neki tegnap reggel óta
Igen az S5 Pro-nak a dinamikája is nagyon jó, de maga a váz felépítése (Nikon D200) ezerszer jobb mint a 40D-jé. Nekem pedig a váz kialakítása legalább annyi szerepet játszik a választásnál mint a benne lévő szenzor.A képen egy a tó jegére fagyott toll látható
-
*Ropi*
félisten
A "randi" megbeszélését tegyük át a Nagy PH!otóstalálkozó topicba!
-
Zozzant
addikt
válasz
Szten Márs #15509 üzenetére
Sajnos nem tudom pontosan napra megmondani hogy meddig lesznek ott. Munkaidő H-CS: 8-16 P: 8-14
-
*Ropi*
félisten
válasz
Timyyy #15504 üzenetére
Eddig biztosan mi ketten Chapellel, ha ti is, akkor már négyen. De közben szabadnappá nyilvánították a szombatot, így többen rá fognak érni.
Mondjuk elég hideget mondanak addigra, reméljük lesz elég "folyékony télikabát" a környéken.
A lista, ki ki írja hozzá magát a végére:
Ott lesz:
Chapel
*Ropi*Gondolkozik rajta:
Timmy
D.OrionVárjuk a további jelentkezőket!
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
Timyyy #15500 üzenetére
Semmi extra. Chapellel kitaláltuk, hogy beteszteljük az új objektívjét amit addigra megvesz, meg korcsolyázunk. Azaz csak "zik", mert az utóbbit sztem inkább ő fogja művelni, mert rajtam vagy 20 éve nem volt vas, nem mernék így nekiugrani.
Chapelről jó hasraesős képek lesznek legalább, FeJo havasi sielős akciófotóit überelhetjük velük.
Ha meg már nagyon eluntuk a táj szépségeit és kellően át is fagytunk, akkor berongyolunk egy forraltborra / teára a helyi krimóba, vagy valami ilyesmi...
Várunk szeretettel, ha van kedved jönni.
Aktív témák
- OLED TV topic
- Gitáros topic
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Fűnyíró topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !