Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Aktív témák
-
werttzui
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
A topic címe Digitális fényképeim úgyhogy jöhet bármi ami fotó az vagy rossz vagy jó van akinek tetszik van akinek nem

-
Bencus88
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Szia!Ez az addikt dolog sztem nem sokat jelent.Lehet addikt az is aki teliirkál egy fajta topikot és egy újonc sokkal idősebb és okosabb nála.
A topik címe digitális fényképeim ugyebár.Na most én probálok szépeket is meg művészieket is fotózni, de szeretném veletek megosztani a fotóimat mivel nem az a topik címe, hogy csak művészi profi fotók
De ha nektek ez nem tetszk, hogy néha pár ilyen képet is berakok nyugodtan szóljatok és leállok.Szerk:Ja és nem hiszem, hogy zavarok a heti 2 képpemmel
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Sztem az alapelveknek egyiknek sem gátoltam ezzel a két képpel, mert nem olyan csúnyák
-
runner 125
nagyúr
válasz
Bencus88
üzenetére
Szia!
Nem szeretnélek kioktani,főleg nem egy "PH Addikt"-ot,de szvsz ezek a fotók a család számára biztos szépek,de mint "művészeti alkotás" ide kevesek.
..ezeket jó megőrizni a gépen,mint szép emlék.Mindenesetre sztem továbbra is tartsuk szem előtt a topik lényegét/célját.
Üdv.M -
sztyui2
őstag
válasz
toth_janika
üzenetére
-
sztyui2
őstag
válasz
toth_janika
üzenetére
Na mingyár nyomok képeket, csak még nem sikerült feltölteni, és nem akarok, hogy a mod gomb 4 perces limitje megszivasson.
-
pisti
őstag
Köszi a véleményeket mindenkinek. Örülök, hogy tetszik.
Szoles: A megfordított objektív végére raktam egy A4-es lapot gyakorlatilag, a közepén kivágtam és kicsit megnyírbáltam, hogy jobban el lehessen férni vele, de a lényeg ennyi. A lapra rávillant a beépített vaku, az meg szórja a fényt az objektív elé, így tudok f8-as rekesz (a gépen legszűkebb állítható), meg iso80 mellett is 1/1000-es záridőt használni.
Nem nyúltam bele nagyon, kis vágás volt meg élesítés (életlen maszk a nagyfelbontású képen, sima élesítés a leméretezett képen), bár a legyes képnél még játszottam kicsit a színekkel, de az sokat nem változtatott a lényegen.toth_janika: A skanzen izén készült a kép? Wow.
Talán annyit lehetne még csiszolni a keresztrefeszítéses képen, hogy a lábvégeket is levágod, mint a kézvégeket (kőkemény brutalitás ;) ), úgyis kiestek már az éles tartományból, meg akkor az aljáról is eltűnnek a belógó levelek.stefanitsr: Jó az a sáskás kép, bár az egyik leglátványosabb része pont lemaradt (első lábak), mondjuk a cím így jó hozzá az biztos.
Hol találkoztál egyébként ezzel az aranyos kis jószággal? Csak mert én kb. még életemben nem futottam bele ilyen sáskába csak úgy a természetben sétálgatva, merre esélyes ilyet keresni? Állatkerten kívül.
Tomate: Aranyos kutyus, kicsit jobban szelektálhatod még a képeket szerintem. Próbáld az olyanokat megtartani, amin a legkevesebb "sallang" marad a lényegen kívül. Ezek közül a 3. és az 5. ilyen szerintem.
sztyui2: Jók lettek a kirándulásos képek. A leveles képek, így magukban szerintem kicsit üresek, de persze azok sem rosszak. A legjobb viszont az a két portré, ott talán csak annyi, hogy az arcok kicsit sötétek lettek, gondolom a ff miatt növelted a kontrasztot az egész képen, szerintem ezért. Ilyenkor szelektíven is lehet, persze nem könnyű jól csinálni, és főleg a kijelölgetés (jól, precízen legalábbis) pepecs dolog tud lenni.
Tüzi: Tetszik ez a kép ahol a levegőben kaptad le a madarakat, tényleg kár az életlenségért.
Blaise7: Látványos részlet ez a vizes utcakő, jól áll neki a színvilág és jó a kontrasztja is szerintem, viszont egy nagyobb kép részeként lenne az igazi.
-
1010
őstag
válasz
stefanitsr
üzenetére
ez eddig eszre se vettem
gondolom makro lencse
nagyon jo kep -
Chapel
addikt
válasz
toth_janika
üzenetére
Rem nem sértésnek vetted

Ez a kép az eredeti vagy vágott? Ha van eredetije akkor sztem próbálj ki egy nem ennyire szűk vágást,amiben nincs keze-lába levágva.(hangsúlyozom,sztem
)ezt amúgy már linkelted egyszer nem? -
Viszlát
addikt
válasz
toth_janika
üzenetére
Pfff... pont rálátni az irodámra. Lassan három hete nem láttam, hála az égnek, erre most itt ér utol...

Egyetértek Cassidy-vel.

-
Blaise7
tag
válasz
toth_janika
üzenetére
Ez ugye a skanzenben készült? Pont egy hete voltam én is ott.
-
Cassidey
senior tag
válasz
toth_janika
üzenetére
keress temat

-
Chapel
addikt
válasz
toth_janika
üzenetére
Mit is kéne látni ezen?
Nem vok profi,de se a minősége,se a témája nem mond nekem semmit. Ahogy múltkor ki lett fejtve, tessék megválogatni a képeket amiket linkelünk...tényleg csak a legjobb legjobbját vagy ahogy Galla Miki bácsi mondta: "A krém elitjét" tessék berakni a fórumba
pisti: sokan leírták,de én is 1-3.

-
toth_janika
őstag
válasz
rumos14
üzenetére
Hello! Tökéletesen egyetértek Veled! Én 3 évig nyúztam egy S7000-et, és most nagy dillemmázás után lecseréltem egy 350D-re! Ég és föld a két gép!
Nem bántam meg a váltást, főleg úgy, hogy viszonylag olcsón megúsztam, hála a PH! apróhírdetésének! 
Erről a képről mi a véleményetek? Min változtassak rajta? Hálistennek ezt a képet bármikor megcsinálhatom újra!

-
rumos14
nagyúr
válasz
sztyui2
üzenetére
nem akarlak b@sztatni ezzel, de ahogy telnek a hetek-hónapok, ahogy lövöd a képeid százait, egyre erősebb lesz benned ez az érzés. így leméretezve persze szépek a képek, de gondolom full 9mpixelen már nem annyira, és most csak a képminőséget említettem, a kezelést nem. akár egy használt DSLR-rel is jól járnál. persze nem lesz 15x zoom-od, de vehetsz ~30k-ért már bőven használható telét is. szóval miután vettél egy új gépet, ha visszanézed a H50-nel készült képeidet, azt fogod mondani, hogy bárcsak ott, akkor jobb gépem lett volna. tudom, nem 2 forint lenne a váltás, de látom, hogy erősen rá vagy kattanva a fotózásra, ha valamibe, akkor ebbe érdemes befektetni. karácsonyra meglenne az ajándék, a H50-et meg mittomén 50-60k-ért el lehet adni, gondolom van ez-az kiegészítőd is hozzá.
-
Viszlát
addikt
stefanitsr: puszikát nem adok azért, de a kép az tyűamindenit.

Tüzi: eszméletlen jó lett ez a kép, engem nem zavar a fókusz, minden elismerésem!
Pisti: az utolsó brutális. Ahogy a szárnyain átlátni, hihetetlen jó, csak reménykedem, hogy egyszer én is tudok majd ilyet...
-
pisti
őstag
-
-
válasz
hemaka
üzenetére
Lehet bezavart a fókuszba az a rohadás fű, meg a szokásos sjpeg, 100% crop, és windows paint
Jövő héten kimegyek fűnyíróval... De ha tudnád, mit görcsöltem egy ilyenért
Majd lesz jobb is, egyelőre ilyenre futja. Meg ilyenre
Sajnos kicsi a max gyújtóm, 4-6 méterre veréb nagyságú madárra kevés a 320mm. Talán még az 500 is, de egyszer úgyis lesz 400asom, ami már 640mm lesz
-
hemaka
nagyúr
stefanitsr Haha, kegyetlen jó ez a sáskás kép.

Blaise7 Jóféle minimál, a bw jó hozzá

Tüzi Maga a pillanat jól sikerült
De ez az üveg eléggé gyenge, vagy mi történt, h ennyire homály? 
-
biggamer
veterán
válasz
Xantomas
üzenetére
A tubicäs tetszene, kär hogy felfele tartja a fejet.
En ilyenkor vagy csattintok vagy felkapom a kezem, az ällatka felfigyel a hangra vagy a hirtelen mozdulatra, oszt exponäläs.
Majd probäld ki.werttzui
Milyen perverzio.
En kislänyokkal nem kezdek, se kisfiukkal.
Nem ugy mint 1esek.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ja, holnap ätugrok olaszhonba, na ott milyen klaviatura lesz.

-
biggamer
veterán
válasz
stefanitsr
üzenetére
Nagyon gyooo lett, gratula.
Nekem mindig szuuuzkisläny jut eszembe ha meglätom ezt a felvetelt, nem tudom miert.
Talän mintha összetenne a kezet, aztän olyan szepen nezne räm.
Blaise7
Neken teccik.
sztyui2
A futos alakos jön be nekem.
-
Blaise7
tag
Itt egy új képem:
[link] -
Szten Márs
nagyúr
válasz
sztyui2
üzenetére
Na, nézzük sorba.
Az első kifejezetten nagyon tetszik. Viszont kicsit játszanék a színekkel. Ha RAW-ban lőtted, akkor próbáld többféle WB-vel előhívni, ha nem akkor meg egyszerűen valamilyen képszerkesztővel játszogass kicsit a színekkel, szerintem ki lehet belőle többet is hozni és akkor igen ütős lehet. Esetleg akár curvessel is lehet játszani, aztán lehet nem hoz jó eredményt, de egy próbát szvsz megér az is.
A másodiknál kifejezetten klassz kis őszi színkavalkád van, de szűkíteném a vágást, hogy a kavalkádhoz annyira szervesen nem kapcsolódó, vagy legalábbis máshogy ható területek lepottyanjanak. Ilyesmire gondoltam: [link]
Hármas: bocs, ez nem jött sem át, sem be. Ala szubjektíve, de nekem erőltetettnek hat, túl... nem természetes.
Négyes, a futó ember. Kicsiben igencsak tetszett. Nagyban megnézve nem tudom eldönteni, hogy mit gondoljak róla. Ezzel a fejjel meg testtel, ami a bokehben látszik a futóból olyan, mintha egy EURO-NCAP törészteszt bábuja lenne, ami jó is lehet végülis. Mégis...kicsiben ahol nem láttam pontosan milyen lett a teste, klassz dinamikát sugárzó képnek éreztem, ahol nagyon remek ötlet, hogy ezt nem direkt élesben mutatjuk meg, nagyban... nekem groteszk sajnos az ember, kissé rossz érzésem lesz tőle, komolyan
- -
A hatodik: nem rossz, viszont a póló szaturációját vedd kissé vissza szerintem. Persze, a fekete-fehér, meg a színes kontrasztja. De nekem - és szigorúan nekem, az én szubjektív ízlésemnek - ez túl sok, túlságosan rikít a piros, kiordít a képből. Ha kicsit lejjebb állítjuk a szaturációját pont jó lesz érzésem szerint. Persze ez ízlés dolga.
Mind ennél a képnél, mind az elsőnél igencsak tetszett a ferde nézőpont, szerintem jól eltalálva használtad ezt az "eszközt". Összességében jó sorozat
(igen tudom, az ötödik kimaradt a felsorolásból.) -
válasz
stefanitsr
üzenetére
Végül kapott puszikát?

Ez nagy kép, grat!

(#13628) werttzui meglesem, köszi!
-
Blaise7
tag
(#13617) sztyui2
Köszi, hogy kölcsön adtad.(#13624) toth_janika Nekem nagyon tetszenek a színei.
-
j.bravo
addikt
válasz
stefanitsr
üzenetére
Nagyon el lett találva!

-
nervus.v
tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Ez eszméletlenül jó!

-
Cassidey
senior tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
ez nagyon jo

-
johnjohn
addikt
válasz
stefanitsr
üzenetére

-
stefanitsr
senior tag

Kérek egy puszikát !

-
nervus.v
tag
válasz
toth_janika
üzenetére
Már nem, csak voltam egy ideig

-
nervus.v
tag
válasz
toth_janika
üzenetére
Na. Ez már jobban tetszik
Melyik városban készült? [A háttér Tiszaújvárosra emlékeztet
] -
válasz
sztyui2
üzenetére
Hát:
CS2t felteszem. Ha a csillagokat le tudnám imádkozni az égről, akkor sem ismerné fel a CR2-t.
CS3-hoz kellene SP2. Vagy SP3as xp, ahhoz meg rendszert kellene telepítenem. Mondjuk ez esedékes lesz lassan, de egyelőre időm nincs rá.
Szóval ezért tolom fel az sjpg-ket ide, mert egyelőre nem tudom moddolni a képeket PS-al. -
nervus.v
tag
válasz
toth_janika
üzenetére
A kép jó lenne, kár, hogy kicsit bemozdult

-
válasz
stefanitsr
üzenetére
Ne fogd vissza a kreativításod
Örülök, hogy tetszik néktek. -
Petzi
tag
válasz
toth_janika
üzenetére
Hangulatos kép, ahogy a ködből futnak elő emberek, kár a minőségért, biztos a gép miatt ilyen.
grt

-
toth_janika
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Az igazság az, hogy én is próbálkoztam curves-sel, viszont nem lett jobb!
A zaj az S7000 sajátja! Hiába van verőfény, akkor is zajos lesz! Hiába na! Iso 200 az alap!
De azért imádom azt a gépet! 
-
Terapeuta
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Ferde az...

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
toth_janika
üzenetére
Ahamm. Sajnos nagyon kiégtek helyenként a felhők, az nem tesz jót a képnek, sőt... A kilátás remek onnan ahol álltál, de szerintem elbírna még egy kis PS-t a kép. Igazából nagyon sok ötletem most nem volt, kis S-t raktam a curvesbe, ez lett belőle: [link]
Terapeuta: Egyszerű, de nagyszerű
Kicsit olyan, mintha balra dőlne.. legalábbis az oszlop az elején dől balra. A fák meg egyenesen állnak, szóval lehet valójában csálén állt az az oszlop 
-
Blaise7
tag
Köszi a válaszokat, majd megpróbálom kiegyenesíteni a malmot.
-
Viszlát
addikt
válasz
toth_janika
üzenetére
Szerintem: a felhők teszik különlegessé ezt a képet, így különösen kár, hogy kiégtek. A zajt sem értem a képen, úgy tűnik nagyon szép időd volt a fotóhoz. A házak is ki vannak égve a pesti oldalon, lehet, hogy túl sok kontrasztot dobtál rá?
Terapeuta: szeretem az ilyen képeket. Viszont a bal oldalon nagyon furcsa nekem a háttér elmosódása (főleg mert a jobb oldalon egészen jó, nem értem a dolgot).
Blaise: ez a malmos kép nagyon-nagyon ferde...
Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- További aktív témák...
- 262 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
- Dell Latitude 3301,13.3",FHD,i5-8365U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProDesk 600 G3 Mini,i5-6500T,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11, WIFI
- HP EliteDesk 800 G4 SFF,i3-8100,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mivel világítottál/derítettél? Nagyon belenyúltál utólag?

)ezt amúgy már linkelted egyszer nem?

![[link] [link]](http://farm4.static.flickr.com/3224/2932452528_013731b0cf_t.jpg)

![[link] [link]](http://farm4.static.flickr.com/3012/2947021240_0624d16cfe_t.jpg)

![[link] [link]](http://farm4.static.flickr.com/3028/2946151131_39b0921c45_t.jpg)
![[link] [link]](http://farm4.static.flickr.com/3004/2946710466_1471f34350_t.jpg)