- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Zéé
addikt
Köszi minkettőtöknek!
2022.07.04 a dátuma a személyimnek, de valamiért nem ment a "sima" NFC-s aktiválás az indulásnál sem, végül csak az Okmányirodában tudtuk aktiválni valami QR kód kinyomtatása és lefényképezése után...
Ma eddig kettőből 2 sima belépés volt, de ha megint elkezd vacakolni, akkor letörlöm és újra telepítem. -
RR-13
őstag
Az, hogy elfogadták nem jelenti azt, hogy hiteles.
MaCS jól írta, és egyébként erről volt már szó korábban a lezárt DÁP Topikban is, hogy az nem hiteles aláírási forma, hiszen a Pp. rendelkezéseiben csak 2024. december 31. napjáig volt hatályos. -
kammler
senior tag
Én is. Az öt közül hármat. A másik kettőt meg nem hajlandó. Panaszkodnak is rá. A válasz persze megint a mély kussolás. Tehát, nem működik a digitális aláírás még mindig. Mondom, egyszerű nyilatkozat, közmű átírás. Semmi gond a tartalmával, ahogy állítja. Főleg, hogy a többi aláírtban is szerepelnek olyan dolgok, mint amit nem ír alá. Megvan még a személyin a digitális aláírás, érvényes. Majd az aláírja.
-
Dzsano
tag
Ne tudd meg, mi folyik az államigazgatásban. IV. generációs mi kutyánk kölykei a főnökök. A szoftverek fejlesztéséről, melyben elvárás a platformsemlegesség, az átjárhatóság, a vendor-lock kiküszöbölése, és az átláthatóság stb. stb. nagy lózungok. Ki az a barom, aki képes, és országos szinten használatos szoftver esetén, ahol napi szinten több tízezer becsületes ügyintéző dolgozik, kibocsátanak olyan központosított, weboldalas működésű programot, amely halványkék betűket alkalmaz, decens szürke alapon? És ez még csak a jéghegy csúcsa. Aki nem számtech., de mégis látta Die Hard 3-at, akkor tudja, milyen veszélynek vannak kitéve a központosított államigazgatási adatok. Ki a fene ad még a Microsoftnak pénzt ebben a szegény országban? Kinek a zsebét tömik, amikor van alternatíva és lehetőség, sőt, nagyobb biztonsági fokozat elérése is.
-
Valakit (még életében) véresre vernek hogy írjon alá olyan végrendeletet hogy mindenét a verőlegényre hagyja, akkor utána egyből bemész a rendörségre és feljelentést teszel (még életében).
Ha aláírás után megölnek (az aláírás napja és az erőszakos halálod napja egy napra esik) az felettéb feltűnő a rendörségnek, bármelyik ügyvéd érvényteleníti a végrendeletet..
-
-
DJGABI
addikt
Mennyire mondták hogy január 15 után nem tudsz majd regisztrálni, múlt héten egyik kollégának igényeltünk ÜK+-t, simán ment (volt már neki, de a csodás Idomsoftos Hitelesítő eltüntette a kódot). Vicc az egész. Most nem mondom hogy rossz dolog, de ilyenkor hol a szipi-szupi biztonság?
-
cinemazealot
addikt
"...ha valami történik a telefonnal..."
Ha felírod valahova (vagy memorizálod) a 16 karakteres kulcsodat, bármilyen új eszközön képes lehetsz hitelesítő kódot generálni. Én pl. pillanatnyilag 3 eszközömön állítottam be hitelesítő alkalmazást. Ahhoz, hogy mindhárom megsemmisüljön, eléggé apokaliptikus eseménynek kell bekövetkeznie.
Míg a postafiókomba nem biztos, hogy szívesen bejelentkeznék egy idegen/vendég gépen.
-
RR-13
őstag
Nálunk a családban, a rokonnál eleve véletlen történt a megsemmisítés.
Elvileg mi nem semmisíthetjük meg, mert arra csak a Járási Hivatalok jogosultak.
Tehát nagyon nem mindegy, hogyan fogalmazzuk meg a bejelentést.
Azért csak óvatosan a megsemmisítésekkel.
Mondjuk a leadás nem tudom, hogyan történik, hogy adnak-e átvételit róla, vagy csak elveszik, és törlik a rendszerből. -
fil
őstag
"...az a lényeg, hogy hivatalosan le legyen papírozva az okmány sorsa..."
Milyen lepapírozás? Én mikor visszavittem a lejárt jogsit az okmányirodába at üi. fogta és bedobta valami dobozba és azt mondta ,hogy ennyi. Nem volt semmi papírozás. Csodálkoztam is, hogy akkor miért is kellett behoznom, meg hogyan igazolom hogy leadtam?
-
cocka
veterán
Ezzel kapcsolatban az jutott eszembe, hogy az alkotmányjogászoknak nincs valami felügyeleti szerve? Amelyik mittomén hatástanulmányokat végez, hogy egy-egy full ostobaságnak tűnő rendelet, törvény, törvényi erejű rendelet mennyire jó vagy rossz vagy mennyire kéne a hiányosságait kiküszöbölni stb.. vagy hogy mennyire humánus vagy etikus. (vagy ha már hatályos, akkor mennyi ember szív miatta)
Mert attól még, hogy valami törvény és ezáltal úgy mond kötelezettséget ró az állampolgárokra, még nem feltétlenül igazságos és/vagy emberbaráti. -
-
Cs1csó
titán
Augsztus végén csináltattam a helyi kormányablakban személyi igazolványt és nekem megfelelő volt az ottani átvétel mert közel van. Megadtam telefonszámot, emailt hogy amint megérkezik értesíteni tudjanak: kb. 3 hét után elmentem mert nem jött még semmi, hogy megkérdezzem "mizu?!" erre: "á már rég itt van!"
De hogy miért nem értesítettek afelett elsiklott az ügyintéző. Mindegy. -
RR-13
őstag
Ja hát ez a 2 ezres díj felháborító.
A 2 ezres postaköltségbe talán belevették a boríték árát, a nyomtatási díjat, és a reggeli kávé költségeit is.
Azzal, hogy sokan nem fogják kérni a postázást, mert irreális a díja, ezért még többen lesznek majd az okmányirodában, és még jobban nem fognak haladni az ügyekkel.
(Ez csak 1 embernek jó..., a kabinetirodában.)
-
-
DarkByte
addikt
Valami olyasmi van, hogy ezekben a régi személyikben a tároló elem tanusítványát már nem hosszabbítják 2023 óta. [link] Talán emiatt nem alkalmas erre sem, ha jól értettem.
Mindenesetre én is így jártam. De amúgy is lejár hamarosan a személyim, a napokban akarok próbálkozni beújítani egyet. -
cocka
veterán
Vicces rész, hogy arról sincs egy kukk se, hogy és mi van, ha mondjuk 2019-es vagy 2020-as, plusz van kártyaolvasód, már ezer éve aktiváltad, tudod a PIN-t is.
Továbbra se tudom, hogy TECHNIKAILAG mi az, ami miatt egy 2016-2021 júniusa között kiadott eszemélyi nem felel meg, de egy 2021 júniusa utáni igen?Mert jogi indoklás már volt a másik topic-ban, ott EU-s jogszabályi háttér volt a magyarázat.
ha 2021.06.23. előtti a személyim, akkor kizárólag kormányablakban lehet aktiválni az alkalmazást egy szerviz után?
Ezt csak a tájékoztatás alapján kérdezted vissza vagy tapasztaltad is, hogy nem megy?
Kártyaolvasód van hozzá, PIN-t tudod?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8G (GV-N4060EAGLE OC-8GD
- TP-Link Archer AX73 AX5400 Router
- ÚJ TP-Link Archer AX55 AX3000 Router
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged