- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- Rák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- -szabi-: Könyvtár megosztás windows 10 és KODI között SMB használatával
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
Látod, ezért érzek zavart az erőben. Ugye a két faktoros azonosítanak pont az volna a célja, hogy ha valaki ellopja a jelszavad, attól még ne tudjon belépni a fiókodba. Na most ha törlöd az ÜK+ kulcsod, utána visszajutsz a sima egy faktoros azonosításhoz, illetve csinálhatsz magadnak új ÜK+ kulcsot. Képzeld el, ha a tolvajod ezt kiszagolja és törlés után megelőzve Téged gyorsan csinál egy kulcsot magának a fiókodhoz ezzel Téged kizárva onnan. Az egyetlen megoldásod az emailes azonosítás volna, de nem, hiszen azt elő ÜK+ mellett már nem lehet. Értelme?
-
cinemazealot
addikt
Bocs, j.bravo kollégának szántam a választ.
#940 Gabonetta
A válaszaidra:
1. Lehet, hogy Nálad nem így van, nálam élő ÜK+ regisztrációval nem engedett be e-mailes azonosítással.
2. Azért érzem értelmetlennek, mert az ÜK+-t pontosan a biztonság növelése érdekében hozták létre, hogy ne csak egy jelszó válassza el az állampolgárt a digitális cuccaitól. Na most, ha törlöm az ÜK+ kulcsomat, ugyanott leszek, mint korábban: csak egy jelszó választ el a digitális adataimtól. Az e-mailes azonosításnak ettől tök függetlenül kellene működnie.
3. Igen, látom, hogy j.bravo kollégának végül sikerült új ÜK+ kulcsot igényelnie. -
cinemazealot
addikt
Én úgy látom, hogy létező ÜK+ regisztrációval már az e-mailes bejelentkezést sem engedi ez a rohadás. Nem igazán értem, mert ez arra enged következtetni, hogy jelen pillanatban még az e-mail fiókom általam történő birtoklását is bizonytalannak ítélik meg.
Ha viszont törlöm az ÜK+ kulcsot és úgy engedi az e-mailes azonosítást, az meg tök értelmetlen (szerintem). Bár ahogy olvaslak, Nálad pont ez nem működik.
Akkor ha már egyszer volt ÜK+-od, amit törölsz, nincs más választásod, mint DÁP app vagy kormányablak? Édes Istenem...
-
cinemazealot
addikt
Tökéletesen rámutattál a dolog sérülékenységére.
Nyilván nem célom senkit meggyőzni az én igazamról, nem is állítom, hogy az én módszerek a non-plus-ultra. De többször jöttek már hozzám segítségért összeomlott gép miatt, ezért nem érzem biztonságos(abb)nak géppel megjegyeztetni online szolgáltatások jelszavainak tömkelegét.
-
cinemazealot
addikt
válasz
YAS-dude #890 üzenetére
Természetesen nem.
#889 Zsolt,72
Nem mondanám magam annyira éles eszűnek, de mint mondtam, könnyű megjegyezhetőséget támogató módszert használok. Tök random karakterekkel én is bajban lennék, bár néhány éve (évtizede) volt már olyan jelszavam is. Ez néhány hét után (napi használat mellett) azért rögzült.#891 DarkByte
Köszi, rájuk nézek. -
cinemazealot
addikt
válasz
Zsolt,72 #887 üzenetére
Nekem az első dolgom olyan jelszót kitalálni, ami kellően bonyolult, de számomra memorizálható is. Vannak erre tök jó módszerek. Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor írtam fel jelszót, jelszókezelő alkalmazást pedig még sosem használtam, mert az pont egy alkalmazással több, ami a titkaimra jelenthet kockázatot. Akkor már inkább tréningezem az agyam. Pedig 20 fölött van a gyakran használt jelszavaim száma.
No, meglepődtél?
-
cinemazealot
addikt
"...ha valami történik a telefonnal..."
Ha felírod valahova (vagy memorizálod) a 16 karakteres kulcsodat, bármilyen új eszközön képes lehetsz hitelesítő kódot generálni. Én pl. pillanatnyilag 3 eszközömön állítottam be hitelesítő alkalmazást. Ahhoz, hogy mindhárom megsemmisüljön, eléggé apokaliptikus eseménynek kell bekövetkeznie.
Míg a postafiókomba nem biztos, hogy szívesen bejelentkeznék egy idegen/vendég gépen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest