- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
-
LOGOUT.hu
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
-
DrBubo77
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
Új hozzászólás Aktív témák
-
matematemate
csendes tag
válasz 4Grider #47298 üzenetére
A hazai forgalmaim alatta voltak a 15 GB-nak még a roaming adatforgalommal csökkentve is.
Ráadásul a két tételt külön havi számlában számolták el. A 0 Ft-os 251 MB-os "Roaming 1 - adatforgalom - Havi keret" a 07.11-én kelt számlán, az 501 Ft-os 948 MB-os "Roaming 1 - adatforgalom" pedig a 08.10-én kelt számlán szerepel. Az időszak ugyanaz mindkét számlán és az helyes is, valóban azokon a napokon használtam a roamingot. Csak a 6. hónapban voltam külföldön, a 7. hónapban egy napot sem.
Mindegy, egyelőre elengedtem, majd visszatérek rá a következő számlánál, amiben szerepelni fog a szeptemberi roamingom.
-
4Grider
nagyúr
válasz matematemate #47297 üzenetére
Ebben a hozzászólásban tételesen le van bontva a hazai és a roaming ingyenes/fizetős forgalom is a díjcsomagnak megfelelően. Te csak annyit írtál, hogy 251 MB-ot kaptál ingyen, 948 MB-ért fizettél és ezzel kapcsolatban kérdeztél. A hazai forgalmad nem került feltüntetésre...
-
4Grider
nagyúr
válasz matematemate #47295 üzenetére
Én már egy ideje nem vagyok Digis, de a számlamellékleten mindig fel volt tételesen tüntetve, hogy mikor és miért fizettem, még az adatkapcsolatoknál is. Most nem így van?
-
matematemate
csendes tag
válasz 4Grider #47294 üzenetére
Nem valószínű, hogy túhasználtam volna, mert általában 3 - 5 GB az adatforgalmam havonta belföldön és az utolsó napon használom el a maradékot a 15 GB-ból, pont azért, hogy legyen ingyenes keretem majd az EU-ban is. Ez az előfizetés napi használatban van belföldön, tehát ez sem lehet gond.
Ebben a hónapban megint megyek külföldre, szóval egy hónap múlva majd okosabb leszek, ha megkapom a szeptemberi számlát.
Mindenesetre köszönöm szépen az ötletelést.
-
4Grider
nagyúr
válasz matematemate #47293 üzenetére
Sem ők, sem én nem gondoltuk, hogy a méltányos használatra vonatkozó feltételeket szegted meg. Mert ha így történt volna, az előtt két héttel kellett volna erre figyelmeztessenek.
Szerintem ők is arra gondoltak amire én: Túlhasználtad a 15 GB adatkeretet az adott hónapban.
Egyébként pedig az EU rendelet alapján azt is nézik, hogy az elmúlt 4 hónapban hány napon volt hazai hálózaton az előfizetés. De mondom, ilyenkor figyelmeztetniük kell, hogy innentől kezdve ez már nem lesz méltányos használat, ezért nem erre gondoltam. -
matematemate
csendes tag
válasz 4Grider #47292 üzenetére
Igen, ez teljesen tiszta. Ezt én is így gondoltam.
Azért vagyok különösen kíváncsi, mert megkerestem a Digit és konkrétan nem írták meg, hogy miért nem fértem bele a havi keretbe, hanem csak olyanokat bullshiteltek mint:
"bizonyos applikációk automatikusan adatforgalmat generálnak belföldön és külföldön is. Ilyen lehet pl. közösségi média, navigációs platformok adatforgalma, vagy az alkalmazások automatikus frissítése..."
"Kérjük szíveskedjen telefonkészülékére telepített alkalmazások beállításait ellenőrizni („Beállítások” menüpontban) és szükség esetén alkalmazás adatforgalomhoz való hozzáférését tiltani, amennyiben külföldön a mobilinternetet nem szeretné igénybe venni, vagy szeretné elkerülni a véletlen adatforgalmazást."
Nem letiltani szeretném az adatforgalmat, hanem kihasználni az ingyenes keretet.
Továbbá: "...a számlázási rendszerünkben tárolt adatokat megvizsgáltuk és megállapítottuk, hogy számlázásunk számszaki eltérést, hibát nem tartalmaz, az Ön hívószámainak terhére kiszámlázott díjak tekintetében számlázási hiba nem volt megállapítható."
Mindenesetre abból a szempontból pozitívan alakult a dolog, hogy:
"Fentiek mellett mindazonáltal tájékoztatjuk, hogy egyedi elbírálás alapján, ügyének békés rendezése érdekében, egyszeri méltányossági alapon, a 2024/xxxxxxxx sorszámú 2024. 09. havi számlán kiszámlázot és beérkezett kérelmében hivatkozott 501.- Ft. forgalmi díj a mai napon jóváírásra került."
Viszont most többször is megyek majd az EU-ba, ezért lenne jó tudnom, hogy hogyan kalkuláljak az adatforgalommal.
-
4Grider
nagyúr
válasz matematemate #47291 üzenetére
A 15 GB-ból 3.5 GB-ot tudsz az EU-ban ingyenesen felhasználni. Nem itthon 15 GB-ot és afölött az EU-ban újabb 3.5 GB-ot.
-
matematemate
csendes tag
Sziasztok,
Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan számolja ki a Digi a Roaming 1 díjzóna esetén az adatforgalom ingyenes havi keretét?
Történt ugyanis, hogy 251 MB-ot kaptam ingyen, 948 MB-ot pedig kifizettetett 0,5274 Ft/MB áron. Mindössze 2 napig használtam Németországban.
Méltányos használatra vonatkozó feltételek:
"Az 1. roaming díjzónában történő időszakos utazási célú felhasználás során a magyarországi hívószámokra irányuló, illetve az 1. roaming díjzónába indított hívások, SMS-ek mennyisége, illetve az 1. roaming díjzónában felhasznált adatmennyiség mértéke nem haladhatja meg a belföldi használat négyhavi számlázási ciklusonként vett átlagát, valamint a vizsgált időszakban a szabályozás hatálya alá eső ország roaming partnerének hálózatán forgalmazott napok száma nem haladhatja meg a Szolgáltató hálózatán forgalmazott napok számát (méltányos használat).""A mobildíjcsomagokban meghatározott adatkeretek esetén a méltányos használat felső határa a Roaming 1. (EU) díjzóna esetén, melynek elérését követően a 0,5274 Ft/MB külön díj fizetendő: DIGIMobil MAX esetén 3,5 GB"
Ezeket előre tudtam, éppen ezért a megelőző hónapokban a számlázási időszakok utolsó napjain direkt elhasználtam a 15 GB-os belföldi adatkeretemet, tehát az én elgondolásom szerint 3,5 GB adatforgalom lenne az ingyenes havi keretem a Roaming 1 díjzónában.
Mit gondolhattam rosszul?
-
zelikocc
senior tag
Röviden: nem.
Hosszabban: Aki nem hordozta át a számát a Vodafone-hoz, annak továbbra is a Digi Mobil a szolgáltatója, ami csak roamingol a Vodafone hálózatán, de ennél több köze nincs hozzá. Ez azért van, mert a Digi Mobil rádiós hálózatát és tornyait eladták a Pro-M-nek.
Továbbra is Digi Mobilos SIM kártyád van, továbbra is a Digis roaming partnerek az irányadóak.Mórickául egyszerűen mondhatjuk azt, hogy egy mobilhálózatnak két főbb része van:
- core network (maghálózat) - ami mindent csinál, a hívásokat kezeli, a rádiós állomásokat fogja össze és irányítja, ide jön be minden rádiós forgalom beleértve a saját rádiós és a roaming partner rádiós forgalmát is
- RAN (rádiós hálózat) - erre kapcsolódik a telefonod antennája vezeték nélkül különböző frekvenciákon és "G"-ken (2G/4G/5G) és ez küldi tovább a forgalmat a core hálózatnak.Ha nem is teljesértékűen és nem is teljesen helyesen, de az egyszerűség és megértés kedvéért mondhatni, hogy a Digi Mobil core hálózata még a régi, tehát még mindig 4. szolgáltatónak számít, csak nincsen már rádiós hálózata. Ezért roamingol a voda rádiós hálózatán, hogy azon keresztül kapcsolódjon a saját Digis core hálózatához. A vodafone hívásirány például ezért sem hálózaton belüli hívásnak számít, hiszen belül ez még mindig két külön hálózat.
A külföldi hálózatok pedig nem tudják (nem is kell nekik tudni), hogy neked itthon már nincs saját rádiós hálózatod, mert nekik csak a core hálózathoz kell csatlakozniuk, így azok ugyanúgy működnek mint eddig.
-
zelikocc
senior tag
válasz daninet #47286 üzenetére
Ez mindenhol ilyen, vagy csak egy adott helyszínen?
Én is a manuális szolgáltató váltást javasolnám. Egyébként olyan nincs, hogy HR Digi.
A Digi-nek Horvátországban az A1 és a Telemach a roaming partnere, ezt a kettőt kellene manuális hálózatválasztással próbálgatni. A Hrvatski Telekom nem roaming partner.
[link][ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
Sziasztok!
Horvátországban vagyok és valami nem oké a digi/voda mobilnettel.
A telfon a HR Digi hálózatra csatlakozott, az elérhető hálózat 4G+ teljes térerővel, viszont a net közel használhatatlan mert nincs feltöltésem. Speedtest így néz ki:
Weboldalak kb betöltődnek, de bármi aminek kell visszafelé adat nem töltődnek be. Munkával kapcsolatos dolgokat nem tudom használni.
Otthon természetesen rendben van minden.Tudtok tanácsot adni mit tegyek?
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
cd930
aktív tag
Sziasztok!
Megkötöttem a Vodaval a szerződést MobilePlus díjcsomagra.
A díjakat részletező oldalon van egy 500 Ft-os E-Pack kedvezmény:
Nálatok hogy működik, ez lejön a 2990 Ft-ból vagy azzal együtt értendő?20+ éve a Prohardveren
-
Albigator
őstag
Hali!
Tegnap kb du. Fél 4 óta nincs szolgáltatásom..
4G helyett "X"
És üres "csíkok" teljesen. Tehát nincs lefedettségem.Telekomosra álltam át az műkszik de véges a keret..
Hely: Békéscsaba
Teló: Honor Magic 6 ProEgyedi eset vagy másnál is történt hasonló?
[ Szerkesztve ]
-
392mhz
csendes tag
Az csak nekem új, hogy a Netactive50 csomagnal Roaming egyaltalan nincs es bekapcsolni sem lehet?
Az sem tiszta, hogy valami Internet alaptarifaba ( 8166 Ft -ert 500MByte ??) kerulok ha lejar a 12 hónap huseg? -
viktorhu
veterán
válasz eladohardver #47266 üzenetére
Nekem volt ilyen a volte bevezetésekor, ha nem működött a volte a telefonon.
-
eladohardver
őstag
válasz 4Grider #47267 üzenetére
Egs Nemtuom miről beszélel...
Ügyfélszolgálatos "tech guy" azondta a kollégái megnézték, és vszeg a szimmel van gond, menjek bé ügyfszolgra... és vszeg kicserélik ott helyben miután letesztelték mind2 készülékkel...
Régebben vodkafonnál vót hasonló problem, ott meg tudták azt csinálni, hogy kiküldtek valami sim frissítést és utána működött ...¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
zsolt_64
senior tag
Jaj én már sejtem mi ez , az adatbázisok közötii charset eltérés : az amit leírtál az az úgynevezett "kalapos ő" theát nem két ferde vessző a bezű tetelyén, hanem egy ilyen hullámvonalszerű valami. Egyébként gratulálok az érintett rendszerek tulajainak, mert ez kb az internet hőskorában volt gond , azóta feltalálták az UTF-8 at amiben minden írásjel heyesen szerepel. (még klingon abc is van ) õ ---- ő û --- ű
Éljen az árvíztűrő tükörfúrógép[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz eladohardver #47266 üzenetére
Modernebb készülékekben általában működik rendesen a hívásvégződtetés.
-
eladohardver
őstag
Üdv!?!
Jelenség:
ha valaki +36-al próbál hívni, legalább 3-4x egymás után végig csenget, a nélkül, hogy nálam csörögne... Az sms-a nem fogadott hívásoktól random érkezik, meg, vagy nem is érkezik meg... És nem az összes 3-4 hívásról... csak 1db-ról WTF
Másnál hasonló jelenség?
Lenovo K6, és Lumia 640XL (LTE) készülékekkel próbáltam... ugyanaz...¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
Most vettem észre, hogy a lányom mobilja roamingol itthon (Digi kártyája van). Próbáltam visszaolvasni, az alapján az jött át, hogy ez normális, ugye?
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
torrentszaki
tag
Indulás óta Digimobilos voltam, tegnap visszaadtam külföldre költözés miatt, mert ezt nem lehet szüneteltetni.
További sok sikert, aki marad. -
Per Me
tag
Csak ötletelünk a 4iG ügyfélszolgái helyett. Ne vedd magadra! Pár éve egy másik ügyfélszolgálaton egy vezető szóköz miatt nem fogadtak el egy adatközlést. A normális reakció az lenne így a sokadik körben, hogy beszél egymással a két ügyfélszolgálat, ha már ilyen klassz rendszereik vannak.
-
aum
junior tag
válasz Per Me #47254 üzenetére
Köze nincs a kis/nagybetűhöz.
A diginél a teljes ügyféladat nagybetűs, tehát az ügyfél neve is, az anyja neve is....Mégis a születési hely miatt dobták vissza egyik esetben, másik esetben az anyja neve miatt. Közös pont egy bizonyos karakter ("ő").Esetemben: név+utónév+születési hely+édesanyám utóneve....mind-mind ékezet nélküli. 1 db nem szabvány karakter van: édesanyám vezetéknevében 1 db "ő"
De én itt lezárom...Nem muszáj elfogadni, amit írtam.[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
válasz Chalkboard #47252 üzenetére
Hát a Magyarország pl. tök felesleges a végére, az nem tartozik a születési helyhez. Ennek ellenére nem biztos hogy az a gond, de felesleges hibalehetőség...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
snooze
veterán
dehogynem van eltérés..egyik mind nagybetüs..anno a születési helyhez a Magyarország-ot igy irtam be,holott tiszta nagybetükkel kellett volna..vissza is dobta, nagy nehezen jöttünk rá a hibára..
GO Gunners!!!
-
Per Me
tag
Kisbetűs, nagybetűs hosszú ékezetesek esetleg.
-
aum
junior tag
válasz gyulaszu #47251 üzenetére
Én arra tippelek, hogy a diginél angol/román átadási rendszer van számhordozásra, és átadáskor átkódolja az "ő"-t valami más, 2-3 karakteres izévé.
Mivel csak 1 db "magyar" ékezetes karakteren bukhatott el nálam a dolog, és a fórumtársnak is pont ennek a karakternek a jelenléte miatt futott zátonyra a folyamat, szerintem ez lesz a megoldás.Előttem volt kinyomtatva volt mind a két szolgáltatónál lévő szerződésem: minden karakter egyezett, ahogy a fórumtárs esetén is.
-
aum
junior tag
válasz Chalkboard #47248 üzenetére
Tipikus…a hosszú “ő”-vel van a gond. Nem tudják átadni ezt a karaktert. Nekem édesanyám nevében volt “ő”. Hihetetlen, hogy még mindig nem oldották meg.
“Manuálisan” kell átvennie a yettelnek, tehát élő ügyintéző veszi át, aki felhívja a számhordozáskor a digit. Nálam így oldották meg. -
aum
junior tag
válasz Chalkboard #47246 üzenetére
Ha leírnád a születési helyed, talán tudnék tippet adni
-
Chalkboard
csendes tag
válasz Chalkboard #47236 üzenetére
A Yettel ma válaszolt a panaszomra, ők minden alkalommal elindították a számhordozást, a Digi pedig minden alkalommal a születési helyem eltérése miatt utasította vissza, ők állításuk szerint nem hibáztak. Ezt most írásban is megerősítették, ami jól fog jönni az NMHH eljárásnál. Várom a Digi válaszát most, ketyeg a 30 nap.
-
4Grider
nagyúr
válasz eladohardver #47244 üzenetére
Nem szolgáltatótól és sim kártyától függ, hogy a beszélgetés mennyire halk vagy hangos.
-
eladohardver
őstag
Üdv! Csak nálam panaszkodnak arra, hogy halk? O.o
Visszadobtam sim-et régi Lumia 640 XL-be és szintén panasz vót¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
bodorjanos
aktív tag
válasz bodorjanos #47242 üzenetére
Elolvastam az összefoglalót, azt hiszem megy a levesbe a hozzászólásom, bocs, hogy nem azzal kezdtem. Persze ettől eltekintve, ha csak teoretikusan kérdezem a fentieket...
Nyugodtan töröljétek a bejegyzést, nem akartam a moderációs elvekkel szembe menni! -
bodorjanos
aktív tag
Sziasztok!
Végtelenségig nem pörgettem vissza a topikban és bocs, ha már volt téma a dolog.
Van egy digis kártyám (már nem emlékszem melyik, de 30 gb netem van rajta), egy telóban használom és néha meg is osztom azt. Semmi gond nem volt vele, de gondoltam kiraknám egy 4g hordozható "routerbe" vagyis kis akksis hotspot cuccba.
Tudom szerződés szerint ezt nem tehetem meg, csak képernyővel rendelkező eszközben lehet használni, ha jól emlékszem a megfogalmazásra. Ettől most tekintsünk el.
Rákerestem a fórumban 1-2 típusra, amit "olcsón" lehet kapni és voltak olyan bejegyzések, hogy nem nagyon megy ezekkel a digis kártya.
Két típust nézem ki, ha esetleg valaki használja ilyennel a kártyát és működik vele, kérem írja meg.
Tehát a TP-Link M7000-es és az M7200-ast néztem (utóbbit választanám) és a Xiaomi MI F490-et.
Előre is köszi a segítséget!
-
DrBubo77
Topikgazda
Figyelem!
A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. 2024. augusztus 1. napjától megszünteti az internet díjcsomagokhoz kapcsolódó lakossági és kisvállalati e-mail cím szolgáltatását.
Ennek megfelelően nem lesznek elérhetőek a kapcsolódó e-mail fiókok, a webmail felület, és a tömeges e-mail kiküldéshez használatos SMTP szerver. A DIGI levelezési szolgáltatással egyidőben az általad használt
@digikabel.hu,
@hdsnet.hu
@invitel.hu,
@fibermail.hu
@vnet.hu,
@globonet.hu,
@euroweb.hu,
@eol.hu,
@dunaweb.hu,
@anet.hu,
@profinter.hu
@kulturnet.hu
végű e-mail cím is megszűnik. Előfizetőként a DIGI-től igénybe vett elektronikus postafiókot 2024. augusztus 1. napjától nem éred majd el, annak tartalma véglegesen törlésre kerül.
[link]ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
Chalkboard
csendes tag
válasz qqcqqc #47234 üzenetére
Igen, annyit kínlódtam már vele, jól összefoglaltad. Betűről-betűre, karakterszinten minden adatom ugyanaz a két szolgáltatónál. A (Magyarország) is ott van a végén természetesen. “Kompenzáció” címén hivatkoztam a járandóságomra a panaszban, szerintem fogják érteni, mert emlékeim szerint az NMHH rendeletben is így van benne. Kvázi ez a kötbér.
-
gulyasa
őstag
Na én végeztem a Digi Mobil szolgáltatással.
Az indulás óta használtam, kizárólag mobilnet elérés céljából, az elsődleges Domino kártya mellett (igen keveset "hangtelefonálok", a net viszont kell).
A régi DIGI hálózat lelövése után kicsivel több mint egy évet adtam ennek a "roamingos" megoldásnak.
25GB-os volt a csomagom, engem nem győzött meg ez a 3/3Mbit-es 50GB-os... továbbra is roaminggal...
Igaz, olcsó... de annak a bizonyos "húsnak a leve"...Igazából nem a Voda hálózatával van/volt gondom, hanem a roamingos - egyáltalán nem profi - megoldással. Inkább lemondtam a Digi Mobilt és átálltam a korlátlan vodás Mobilnet XXL-re eSIM-el.
Igaz drágább (5755Ft/hó), de jobban megéri
Azóta kicsit kevésbé merül és nem melegszik annyira a telefon.
És gyorsabb.Idővel kiderül, jól döntöttem-e...
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
őstag
A folyamat röviden.
Új szolgáltató megkeresi a régit, hogy szeretne egy hívószámot átvenni, megadja a számot és az előfizető nála nyilvántartott adatait. A régi szolgáltató összeveti a kapott személyes adatokat, és ha egyeznek, akkor átadja a számot. Az állami nyilvántartásokkal nem történik egyeztetés.
Tipik eltérés: Budapest 09 születési hely az egyiknél, Budapest IX a másiknál, de lehet, hogy Budapest 09. , vagy Budapest IX. Egy adatnál máris van 4 variáció. -
adman
tag
válasz Chalkboard #47230 üzenetére
"nem vagyok azonosítható" nem ismerem a működést de itt nem a bm felé nem vagy azonosítható? igazolványszám friss? adatok megegyeznek?
-
ACE-
addikt
válasz zelikocc #47231 üzenetére
Nem az számít mi van a személyin, hanem hogy mindkét szolgáltatónál azonos legyen. Nekem Pécs III van a személyin, de mindkét szolgáltatónál csak Pécs volt és rendben átment a szamhordozas. A Magyarország zárójelben meg szintén mindenkinél ott van, az nem lehet ok.
-
zelikocc
senior tag
válasz Chalkboard #47230 üzenetére
Azt hiszem ha nem a te hibádból késik a számhordozás, akkor az eredeti céldátumtól számítva minden napért kötbér illet meg téged a késes miatt.
A születési helyed mindkét szolgáltatónál és az irataidon is ugyanúgy van? Nincs mellette bárhol zárójelben hogy Magyarország vagy bármi más? Ha van, akkor mindenhol van?
Bocs ha már írták ezeket, most nem kerestem vissza.
Jól tetted hogy panaszt tettél, a kötbérről se feledkezz meg. -
Chalkboard
csendes tag
válasz Chalkboard #47204 üzenetére
Köszi a választ mindenkinek! Kikértem mindkét szolgáltatótól papíron az előfizetői adataim, semmi eltérés nincsen, a Digi pedig harmadjára is ugyanazzal az indoklással utasította vissza számhordozást, hogy nem vagyok azonosítható. Most mind a Yettelnél, mind a Diginél adtam be panaszt ezzel kapcsolatban, 30 napos a határidő, meglátjuk mit hoznak ki belőle. Ha semmit, akkor következő lépés az NMHH lesz.
-
dr9
tag
válasz trec12 #47219 üzenetére
A PR-Telecom szerintem alapból kormàny közeli is volt. Legalàbbis Sátoraljaújhelyen a Rákocziban, ahol szoktak lenni a
propagandatáborok, az összes wifi PR-Telecomon van, és elég sz*r is ugyebár, mindegyik max 10-15mbps-ig megy . De szerencsére a hegyen van egy T cella, mely ha nem limitàl le, simán van 175mbps, de a másik kettő halott (A T direkt nem tett oda B20-at). Kívàncsi vagyok, most augusztusban megyek oda, lesz e már ott vodafone jel, ennyi idő után, hogy bekebelezték.cosmoT
-
trec12
addikt
Egekbe szöktek a szolgáltatásárak itthon – De miért vagyunk rekorderek?
Konklúzió: nincsen igazi verseny a távközlési szektorban. Meg szerintem kis túlzással ők diktálnak...De mindezek azért vannak mert hagyják nekik....
[ Szerkesztve ]
-
trec12
addikt
A 4iG felvásárolta a PR-Telecomot
A szinergiák ugye... Majd lesz itt is 4 Mbit-es HD bitrate...
[ Szerkesztve ]
-
zelikocc
senior tag
válasz pentiumboi #47213 üzenetére
a DIGI a Vodafone tulajdona lett
Nem, nem lett a DIGI a Vodafone tulajdona.
A DIGI a 4iG tulajdona, ahogyan a Vodafone is a 4iG tulajdona, az Antenna Hungária és az Invitech is. Értsük már meg végre.Ha elolvasod a hsz-ed előtt linkelt cikket, akkor megtudhatod, hogy: A 4iG tulajdonában levő jelenleg különálló 4db távközlési vállalat (DIGI, Vodafone, Invitech, Antenna Hungára) hamarosan egyesülni fog egy vállalattá és ennek a neve ONE lesz.
A Vodafone függő készülékek a 21670 PLMN ID-hoz vannak rendelve, ettől eltérő PLMN ID-jú SIM kártyával nem működnek. A DIGI-s SIM kártyák PLMN ID-ját nem lehet megváltoztatni (21603).
Viszont ha ilyen gondod van, bárki válthat Vodafone-ra ugyanerre a díjcsomagra, csak már vodás SIM kártyával és vodás számlázással. -
dr9
tag
Nem a vodafone vette meg, hanem a 4iG, majd amikor a két céget teljesen összeolvasztják, akkor egy simcsere után meglehet. De most is át lehet hordozni ugyanezekre a tarifákra egy digis számot a vodafone-ra, és megy.
[ Szerkesztve ]
cosmoT
-
ACE-
addikt
A kettőnek nincs sok köze hozzá... A telefonok nem azt nézik, hogy a kártya hol roaming-ol...
-
pentiumboi
csendes tag
Nem tudom mennyire OFF topic, de hátha próbálta valaki.
Így, hogy a DIGI a Vodafone tulajdona lett, a voda függő mobilok elfogadják a digis kártyát is?
-
dzf007
senior tag
ONE [link]
-
Beer-Beep
csendes újonc
A születési hely általában egy városnév, de egyes városoknál régen adtak meg kerületet is, amit ma már nem használnak, de a személyiben még mindig így szerepel, nekem az éves adategyeztetés szokott ezen fennakadni.
Illetve, ha a városnévben szerepel ékezetes karakter, akkor előfordulhat, hogy az egyik szolgáltatónál valamilyen más karaktert írtak helyette (pl. é helyett è, vagy "kalapos" ő) és emiatt nem egyezik a 2 városnév.
-
4Grider
nagyúr
Elég sokszor eltér a két szolgáltatónál valamelyik adat. Mivel automatizmus nézi őket össze, egy pont/kötőjel eltérés is elég az elhasaláshoz. Szóval messze nem egyedi az eseted. A Diginél kicsit több az eltérés, mert az adatbázisuk kevesebb mezőből áll, mint a yetinél és a telekomnál.
-
Chalkboard
csendes tag
Sziasztok!
Futott esetleg valaki bele olyan problémába, hogy a Digi születési hely eltérése (?) miatt utasítja el a számhordozást egy olyan hívószámra, amit ugyanonnan hordoztam be a Digihez, ahová szeretném most vissza?Kétszer voltam bent a Yettelnél, egyszer a Diginél, majd egyszer telefonon is, karakterről-karakterre átnéztem mindent a Digis ügyintézővel.
Természetesen nincs szó ilyenről, hogy nem egyezne a születési helyem a két szolgáltatónál, pont ezért teljesen abszurd, hogy a Digi miért tiltja erre hivatkova.
Köszönöm! -
tamikomac
senior tag
válasz Lacccca87 #47201 üzenetére
Annyiért az a Netfone tényleg jó, azt én is néztem korábban.
A net állítólag nem a legacélosabb, szerintem titkolt QoS (hátrasorolás) van, mint a Vodafone XXL mobilnetnél, de ez csak az én verzióm. Ennek ellenére a 4600 Ft valóban nagyon jó. Esetleg Extraflotta vagy MOHOSZ. Én már a célegyenesben voltam a MOHOSZnál, aztán az egyik fenti Digi Flotta csomag lett.Tudtommal nem lehet azt amit szeretnél, ebben visszaolvasva találsz ezt-azt.
A Vodafone ragaszkodik az egy darab 50-es számhordozáshoz, bár tettem fel a 1270-en olyan kérdéseket, hogy nem tudtak rá válaszolni.Amit birtokolsz, az birtokba vesz.
-
Lacccca87
addikt
válasz tamikomac #47200 üzenetére
Nekem bőven jó lenne csak pont za a bajom hogy a meglévő Aktiv50 vagy mi régi előfizut nem bántanám, mert tényleg csak adatra van használva, de kellene egy új szám normális díjon amiről néha telefonálni is kell hogy tudjunk de fontosabb a normális adat csomag a sebesség meg bőven elegendő a felhasználáshoz.
Mondjuk ezt az egészet még megbonyolítanám azzal is hogy az előfizura ráhordoznék 1 tel számot is.
De lehet feles gondolkodni rajta meg bonyolítani, és leszerződők a netfon-nál 100p / 50Gb 4600-ért nem rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Adobe Photoshop
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tuning kezdőknek
- Milyen videókártyát?
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
- Iphone 16 pro max 256gb istyle. 2027.10 ho.-ig garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest