Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
Diák66
őstag
válasz
lakisoft
üzenetére
Ahogy a facebook oldalukon írták tegnap egy ügyfelüknek:
" Jelenleg nincs információnk arról, hogy mikor indul a mobilszolgáltatásunk, de a kapcsolódó információkat nyomon követheted a http://digi.hu/ oldalon, valamint itt, a DIGI hivatalos Facebook oldalán.
"Tehát még nincs hivatalos indulásról időpont.
-
törölt tag
1 millió számhordozás a digimobilhoz
-
Diák66
őstag
válasz
üzenetére
1. Nem digi...így itt OFF.
2. Volt róla sok helyen cikk... [link]
3. Nagyon egyszerűen megnézheted egy MTK-s androisdos telefonnal, mely frekvenciát használják (de mással is meg lehet nézni, csak utána kell járni, hogy miként...)
4. Tuti, hogy nincs megállapodás... azt már látnánk az NMHH oldalán.....
5. Vélhetően beérett a Vodafone Tatabányai 1800 MHz-es tesztje és annak eredményét látod
6. 2600 MHz is lehet, mivel a frekvencia pályázaton volt rá vállalás és talán 2 éven belüli indulással (persze emlékeim szerint ezt 3 bázisállomásra vállalta be a voda)Vége az OFF-nak és elnézést.
-
törölt tag
Eléggé gyanús nekem az utóbbi 1 hét eseménye: a vodafone hálózatán Budapesten megjelent a 4G egy olyan telefonon, ami nem tudja az LTE B20-at, sőt erről külön SMS értesítést is küldtek.
Pár megállapítás:
- ha 2600 MHz-en sugároznának, akkor miért csak 2 évvel a tendert követően tették azt meg
- ha 1800 MHz-en "átcsoportosítottak" volna vagy ha 2600 MHz-en szolgáltatnának, akkor miért nincs sajtóvisszhang: lám de ügyesek vagyunk címszó alatt
- arra következtetek, hogy frekvenciabérlésről van szó.....Meglenne a voda/digi összebútorozás

-
viktorhu
veterán
Konkrétan nettó 1,71-et kérnek tőle, mert annyi a mobil végződtetési díj. De ez csak a végződtetés, a hívásnak előbb el kell jutnia a hívott fél szolgáltatójához. Roaming esetén ennél többe kerülne, mert ott a hívásindítást is más szolgáltató bonyolítja, meg az belföldi roaming esetén nem is szabályozott terület, vagyis ott annyit kérnek, amennyit akarnak.
Nemzetközi roamingra ezt találtam a roaming díjak eltörlésével kapcsolatban, nem tudom, hogy ez a végleges változat lett-e, most nincs időm nyomozni, de irányadónak jó lehet:
https://ec.europa.eu/transparency/regdoc/rep/1/2016/EN/1-2016-398-EN-F1-1.PDF
As a result of this analysis, the Commission proposes to set maximum regulated wholesale roaming charges at 4 €c/min, 1 €c/SMS and 0.85 €c/MB.
Tehát percenként a javasolt max. nagyker roaming díj 2017 június 15-től kb. 12 forint / perc, ehhez jön a telekom adó és az ÁFA, és máris nem fognak tudni a tuti csomag alá menni.
A 0,85 cent + ÁFA / megabájt meg említést sem érdemel, ebből nem lesz olcsó mobilnet saját lefedettség nélkül.
Szóval ha versenyképes ajánlatot akarnak, akkor igyekezniük kell a hálózat kiépítésével.
-
adman
tag
válasz
radio100jozs
üzenetére
bp közepén melózom kb tetőmagasságban. itt a belvárosban nem látok egy új üres oszlopot se. ok a tetők össze vissza vannak, és nem látom az egész belvárost, mivel d-pest fele néz az ablakom, de km-es körzetben van vagy 8-9 "torony", de üreset nem látok, ill nem láttam szerelést se az utóbbi 1,5 éveben. csupán spekuláció, de olyan mintha a digi nemis akarná a belvárost lefedni. ha meg lesz roaming-ja akkor nem is kell.
írtátok az árakat, digi vezetékesen 6ft-ért lehet mobilt hívni, ez azt jelenti hogy max ennyit kérnek a nagyok tőle, ez meg azért a 19-től messze van. ok tisztában vagyok azzal hogy egy mobilhálózat fenntartásának költsége többszörösé a vonalasénak, de érzésem szerint nem a hanghívás fog nagyot ütni hanem a net
-
radio100jozs
őstag
válasz
hirvadász
üzenetére
Az biztos, hogy vasárnap nézelődve tényleg megszaporodtak a Digis antenna árbocok és szépen sűrűn lesz a városban.
- Kőbánya-Kispest állomás közelében a Noszlopy utcában közel a vasúthoz a nagy fehér irodaház tetején (itt eddig csak Telenor antennák voltak),
- Hungexpo, Expó szálló tetején.
-Kerepesi és a Fogarasi út sarkán ház tetején,
-Thököly-Hungária krt sarkán a bíróság tetején.A Mázsa tér környékén még nem láttam sehol sem, meg Kőbányától kintebb Ferihegy felé sem láttam még.
-
trec12
addikt
Ez inkább realizmus barátom. Az hogy valaki mondott valamit, valamiről ugyan. Kivel vagyok? Hat éve Digikábel előfizetőként? Szerinted? Amúgy meg ne minősíts!
Ja, nekem meg azt mondta egy szerelő nyáron képzeld, hogy még jövőre sem lesz semmi a mobilból. Látod ennyire hiteles dolgok ezek....
-
hirvadász
csendes tag
Sziasztok!
Ma beszéltem egy (külsős) DIGI szerelővel azt monta hogy gőzerővel csinálják a fejlesztést Budapesten, csak ő több mint 28 helyen telepített antennákat és be is kötötték, (egyébként ezért álltak le most a kábeles fejlesztésekkel) az indulásról annyit mondott hogy 2017 Május és hogy biztos hogy korlátlan mobil internet lesz!
-
viktorhu
veterán
válasz
radio100jozs
üzenetére
Amit én írtam, annak nem sok köze van ahhoz, amit Te válaszoltál
Simán tartozhat egy magyar és egy román telefonszám is ugyanahhoz a sim kártyához. Akár meg sem kell mondaniuk, hogy mi a román telefonszámod, teljesen irreleváns, te csak annyit tudsz, hogy áthordozod hozzájuk a meglévő számodat, és használod. -
radio100jozs
őstag
válasz
viktorhu
üzenetére
Azért egyet világosan kéne már látni mielőtt nagyon belemerülnék a Román hívószám, meg nemzetközi romingolás ügyében, hogy a Digi nem "szűz" mobil előfizetőket tud magához csábítani, hanem olyanokat, akik jelenleg másik hazai mobilcégnél előfizetők. Jelenleg a piac telített, csak annak nincs mobilja, aki koránál fogva nem lehet előfizető (pl. csecsemő).
Így kíváncsi lennék, hogy amikor van hazai rendes mobilszámom, majd ki fog vacakolni azért, hogy majd pár forint percdíjkedvezményért mindenféle két számos, meg Román számos szórakozásra váltsak át?
Ezért ezekből fakadóan csak számhordozással szerezhet legfőképpen előfizetőt a Digi, főleg ha még azt is számításba vesszük, hogy a pl.. jellemzően új számot igénylő feltöltős kártyáknál meg szigorítás lesz. Új számos csoport akkor lehetséges, akik csak is készülék miatt váltanak új előfizetést, és ezért hajlandóak dobni a meglévő számukat, de ahhoz meg kell tőke, hogy a Digi tudjon megfelelő mennyiségű, minőségű, és kedvezményű készülék kínálatot biztosítani az új előfizetőinek. Valamint itt van még az, hogy főleg ilyenkor ünnepek körül azért sokan bevállalnak újabb hűséget egy jobb készülék miatt, ami alapján szűkül az az előfizetői kör, akik szabadon tudnának váltani másik szolgáltatóhoz.Ezek mind olyan körülmények már jelenleg, hogy ha a Digi nem csak a saját hálózaton szolgáltat, akkor már nem lenne képes olyan áron azt tenni, hogy tudna ügyfeleket szerezni a többektől.
-
viktorhu
veterán
De mégis úgy néz ki, hogy van deal - nemigen lehetne megtámadni egy EU jogharmonizációt, ha itt is bevezetnék a belföldi roamingot, de valamiért mégsem teszik. Másrészről pedig ott vannak az extrém magas adók már a kezdetek óta. Mindkét fél jól jár, a fogyasztó persze nem.
-
viktorhu
veterán
válasz
viktorhu
üzenetére
Lejárt az időkeretem a szerkesztésre... Ilyen konstrukciót tudnék elképzelni:
- Román SIM kártya. Nem az a varázslat, amit remélünk, de ez megoldható, és a nemzetközi roaming árak a szolgáltatók között elég barátiak, ez beleférhet a költségbe.
- A küldött hívószám hálózati beállítás kérdése, küldhet magyar mobilszámot is a hívott félnek, a hívásfogadás pedig mehet attól függetlenül Románián keresztül (digi saját hálózatán költség nélkül átdobja a bejövő hívást), ha a lefedettségi területen kívül vagy.
- Hogy a roaming szolgáltató ne sírjon nagyon a roamingos kiskapu miatt, talán egy nemzetközi roaming megállapodással megoldható (mindenütt, ahol jelen van pl. a voda, de nincs digi, ők lennének az elsődleges roaming partnerek)
- Saját hálózaton volte hívások, ha a mobil nem volteképes, akkor voip hívás
- Wifi hívások erőltetése: ha van wifi, azon nyomni a hívásokat, ezt technikai eszközökkel és árazással előtérbe helyezni (itt csak a végződtetési díj keletkezik költségként a diginél a hívott fél oldaláról). -
Okean
tag
válasz
viktorhu
üzenetére
"Valószínűleg van egy háttérmegállapodás, hogy ha nem pampognak az extra magas adók miatt (matelcsi, frekvenciahasználat)"
Egy kis reality check:
Évekig "pampogtak" miatta, egészen a legmagasabb európai fórumig vitték az ügyet, amely egy korábbi, francia szolgáltatókra kivetett távközlési különadó kapcsán hozott ítélete miatt kénytelen volt visszavonni a Magyarországgal szemben benyújtott keresetét.
-
viktorhu
veterán
Pont mivel saját hálózatot is építenek, még kevésbé érdeke a Vodának, hogy helyzetbe hozza őket, segítse a saját kárára a térnyerésüket. Ha lenne törvényi változás, az már kérdés, ennek sajnos semmi jele sincs egyelőre. Valószínűleg van egy háttérmegállapodás, hogy ha nem pampognak az extra magas adók miatt (matelcsi, frekvenciahasználat), akkor megtarthatják a kivételezett helyzetüket.
-
trec12
addikt
válasz
viktorhu
üzenetére
Világos és érthető amit írsz. Csakhogy a Diginek lesz saját hálózata (még ha kicsi is) és ő maga is mobil szolgáltató. Emellett több százezer előfizetővel bírnak mind vezetékes mind műholdas szolgáltatóként. Véleményem szerint egészen más a pozíciója mint a virtuális szolgáltatóknak. Ez és a szabályozói környezet ha megváltozna akár nyerő helyzetbe is kerülhetnének.
-
viktorhu
veterán
Láttunk már belföldi roamingos / virtuális szolgáltatós megállapodásokat, és az egyik sem hozott olcsó telefonálást, mert a szolgáltatók bolondok lennének olyan áron átadni a konkurenciának a szolgáltatásukat, amivel a konkurencia pont az ő hálózatuk használatával az ő áraik alá tudna kínálni.
Magyarul: ha 19 forintért el tud adni egy percet, nem fogja pont a konkurenciának eladni 8 forintért, hogy az mondjuk 14-ért továbbadhassa a saját ügyfeleinek.
Ez nem fog megváltozni, amíg a törvényi környezet nem közelít az EU-ban máshol szokásos megoldáshoz.
A mostani környezetben viszont egyik fél sem járna jól:
- A Vodafone nyilván nem akar konkurenciát felépíteni magának
- A Digi meg olcsó akar lenni, az úgy nem megy, hogy ők drágán igénybe veszik a Voda hálózatát, és olcsón továbbadják az ügyfeleiknek. -
trec12
addikt
válasz
Dr Bubo
üzenetére
Hogy a hálózat teherbírását teszteljék korlátlan hang és adatforgalmat vagy csak egyiket engedhetnek pl. egy napra a hálózatra. A Telenor párszor csinált ilyen, hogy a net adatforgalmát nem számolta egy-egy napra annak akinek volt net előfizetése. Ez jó alkalom lehet a mérésre. (Amúgy szerintem meg állandóan figyelik a szolgáltatók a hálózat terheltségét....)
A belföldi roamingról meg azt gondolom, hogy bárcsak igaz lenne mert enélkül fogalmam sincs milyen "csonka" szolgáltatást tudna adni a Digi. Persze voltak itt tippek nemzetközi roaming meg dupla SIM-ek megoldással de ezekkel szerintem nem igazán lesz élhető a szolgáltatás....
-
gabor9991
addikt
Valahol olvastam nemrég, hogy a vodafone karácsonyra minden elöfizetöjét meglepi korlátlan hang vagy adatforgalommal.Állítólag így próbálgatják, mennyit bír a hálózatuk, mert a digi velük szerzödött belföldi roamingra és így akarnak felkészülni a várhatóan megnövekedö hand és adatforgalomra.Ennek lehet reális esélye, vagy csak ugyanolyan pletyka lehet, mint eddig minden más?
-
4Grider
félisten
-
Diák66
őstag
Ez egy érdekes dolog.... a mobiltelefon gyártók se nagyon tüntetik fel, hogy tudja-e az adott telefon, vagy sem. A Chipkészletek már tudják....hozzátenném, hogy lassan az alsóbb kategóriában is. Gondolom az ára miatt nem licenszelik, vagy tudjafene....Itt van pl 60.000 környékén (függetlenül) az Alcatel Shine Lite Mediatek MT6737 chipsettel. Ennek elvileg tudnia kellene..... [link]
-
törölt tag
2007-ben romániában alig volt elterjedve a 3G-s telefon: arany áron adták az ilyen készüléket a szolgáltatók és a GSM boltok is. Az RCS leszerződött a huawei-jel, és elkezdte ingyen osztogatni a 3G-s digi logós telefonokat (mivel csak 2100-on volt frekvenciájuk).
Nagyon jó üzleti kapcsolatuk van jelenleg a gionee/allview-val, akár velük is legyártathatják az olcsó, digi logós, VoLTE modelleket (amit amúgy jelenleg is romániában raknak össze).
-
trec12
addikt
Mindjárt itt vannak a 4G-s hanghívások a Telenornál
Vajon a Diginél már kapásból VoLTE lesz?
-
Attila 1
tag
válasz
radio100jozs
üzenetére
De Digi, Digivel van szerződése társasháznak.
Ablakomból rossz a rálátás az antennákra.Elvannak forgatva lehet mind a 6 antenna egyforma nagyok.
DIGI nem csak mobil szolgáltatást tud adni.Ahol nincs kiépítve optikája otthoni vezetékes telefonra és internet szolgáltatásra is van frekvenciája. -
Okean
tag
"nem tudom elképzelni, hogy a Digi csak úgy vaktában, minden kidolgozott terv nélkül állt neki több milliárd elköltésének."
Nyilván nem erről van szó, de azért nem teljesen alaptalan a szkepticizmus. Az utóbbi időben több területen is erősen túlvállalták magukat. A XII. kerületben van olyan létesítési pont ahol 5 hónapja késnek a bekötéssel, az őszre ígért II. kerületi fejlesztések csak a belső részeken valósultak meg.
-
trec12
addikt
-
Joe123
senior tag
Biztos hogy ez sokat segít, de ezzel együtt is nehezen tudom elképzelni hogy tavaszra össze tudnak hozni egy megfelelő saját hálózatot. Télen rövidebbek a napok, sokszor nem lehet kint haladni az időjárás miatt, stb.
Vagy már van nekik belföldi roaming szerződés valamelyik meglévővel vagy lesz, bár logikusabb, hogy előre kötötték meg, mivel most már kevésbé lennének jó tárgyalási pozícióban. Vagy az átmeneti időszakban itt is ez a dupla számos megoldás lesz. Kb ezeket tudom elképzelni jelenlegi publikus infók alapján. -
trec12
addikt
válasz
nikos21
üzenetére
Valahol talán egy ilyen készülék működött.
Vodafone Mini Bázis -
nikos21
aktív tag
sziasztok az egyik koléga bent volt ma az egyik digi ügyélszolgálatnál és a telóján bal fent nem a vodafone szerepelt hanem ez mi lehet ez?
-
somnia
senior tag
...már elég régen olvasom ezt a topikot és minden hozzászólás után elcsodálkozom a véleményeken...ugyanis nem tudom elképzelni, hogy a Digi csak úgy vaktában, minden kidolgozott terv nélkül állt neki több milliárd elköltésének...

-
trec12
addikt
válasz
radio100jozs
üzenetére
Lila gőzöm sincsen mivel fognak előrukkolni.
Ha meg belföldi roaming nélkül indulnak... 
-
trec12
addikt
Sebesség helyett minőségre fókuszál a Vodafone
Az utolsó bekezdésben ami a Digi Mobillal kapcsolatos.
-
-
4Grider
félisten
válasz
4Grider
üzenetére
Megtaláltam, csak 5 napja volt erről szó itt az 1396-os hozzászólásban.
. -
gulac12
tag
Hozzászólás magyarfilm fórumtárs részéről másik topikban:
Újabb frekvenciákhoz jutott a mobilszolgáltatónak készülő DIGI
-
törölt tag
válasz
üzenetére
3400-3600 MHz-es bevásárlásuk
Az egyetlen amiben van megvalósítható koncepció, mégpedig az amit te is írsz pont-pont kapcsolattal kvázi fix telepítésű otthoni szolgáltatást adni ahol nincs ott a kábelük vagy nem érné meg kiépíteni. A 26ghzcel meg mostmár gyakorlatilag bárhova el tudják lőni a jelet az országba. Csakhogy ez nem lesz mobilszolgáltatás, viszont pénzt tudnak vele keresni.
-
törölt tag
válasz
jaroslav
üzenetére
Jó minőségű szolgáltatások nyújtására az agglomerációkban 20-30 MHz lenne szükséges. Itt a sűrűn telepített állomások miatt az 1800-, vagy a 2100 MHz is megfelelő.
Az országos lefedettséghez (a költséghatékony kiépítés miatt) azonban legalább 10 MHz alacsony frekvencia is szükségeltetik 700-800-900 MHz-en.
Ezt a mintát valósította meg a digi Romániában: amikor indultak csak a 2100 MHz-et pályáztatta az állam, itt nyertek 2*15 MHz-et, majd a későbbi tenderen elnyertek 2*5MHz-et 900-on.A 3400-3600 MHz-es bevásárlásuk pedig maximum plázák lefedésére alkalmas, vagy point to point szolgáltatásra.
Szóval nekem továbbra is rejtély milyen szolgáltatás fog megszületni az elnyert 2*5 MHz frekvenciából, pláne úgy, hogy a védősávok miatt ez inkább 2*4,8 MHz.
-
jaroslav
aktív tag
válasz
stefanbeer
üzenetére
Itt már többen elemezték szakmailag, hogy mire lehet elég a Digi birtokában lévő frekvencia.
A korábban megszerzett frekvencia csomagok, kiegészítve a kolléga által belinkelt cikkben említett új frekvenciákkal, már elég (lehet), egy komoly lefedettséggel bíró szolgáltatáshoz?
-
törölt tag
válasz
stefanbeer
üzenetére
-
stefanbeer
csendes tag
bakker erre nem [link]is gondoltam:
-
törölt tag
válasz
radio100jozs
üzenetére
radio100jozs
Nyilván nem az üzleti szegmensre gondoltam (hanem a nagyon spórolni akarókra, elég belekukkantani a voip topikba mire képesek az emberek pár száz Ft spórlás végett), csak felvázoltam egy lehetőséget. Annak idején, amikor Magyarországon még 49 Ft volt a percdíj én is gondolkodtam az általam 1. pontban leírt dolgon, de le is tettem róla: túl sok macera, és nincs kedvem minden egyes ismerősnek megmagyarázni, hogy erről hívlak, de a másikra hívj......Aztán ha visszahív a külföldi SIM-re (mert rányom a híváslistájában található fogadott számra) akkor majd átkoz egy 10 perces (1500 Ft-os) beszélgetést követően.....trec12
egyet értek veled. Itt belföldi roaming nélkül esélye nem lesz a diginek. Hátha az NMHH belenyúl jövőre ebbe...
Talán azt még elfogadnám, hogy csak a hang alapú szolgáltatásokra van roaming (lásd a digi román roaming működési elvét). -
trec12
addikt
válasz
üzenetére
Az RCS-RDS-nek tudtommal nincsen saját hálózata Románián kívül. Mivel nálunk lesz neki szerintem teljesen más így a helyzet. Ilyen-olyan csiribú-csiribá megoldások nekem személy szerint nem tetszenek. Sőt a váltási hajlandóságot is hátrányosan befolyásolhatja. Sanszos, hogy az emberek nagy többsége meg sem érti ezt v. nem is érdekli. Ide belföldi roaming kell(ene) én úgy gondolom és ebben "támogatni" kellene a Digit. Annál is inkább mert szinte az összes felmérésben Magyarország listavezető a mobilszolgáltatások árát illetően (igaz itt a Tuti meg a Telekom feltöltős ajánlata de a Telekomé mindjárt csak póromban így ezek még kevesek) Részben vigasz, hogy a mobilszolgáltatások pontosabban mobilnetben sebességben, lefedettségben is benne van a topban.
-
radio100jozs
őstag
válasz
üzenetére
Az 1. pontot nem értem. A magyar szám milyen hálózaton működik?
Vagy most úgy értsem, hogy én a külföldi számról hívok mindenkit itthon roamingolva, mert az írtó olcsó lesz (gondolom üzleti modellben nagyon megéri majd a szolgáltatónak), míg engemet meg a magyar számon hívnak. Biztos örülnek a partnereim, hogy figyu, két számom van, ha én hívlak, akkor ezt a külföldi számomat mentsd le, de ha te hív engemet, akkor meg ezt a magyar számomon hívj. Vicc az egész, arról nem is beszélve, hogy kéne dual simes mobil is hozzá. A mobilnetről meg nem is beszéltünk még. -
törölt tag
válasz
radio100jozs
üzenetére
Nem igazán értem miért jöttök mindig ezzel a "magyar számról hívni egy külföldi mobil számot irtózatosan drága" illetve "Bizonyára olcsó lesz ezeket a szlovák/román/horvát/osztrák számokat visszahívni. Vagy nem, mert nemzetközi hívás lenne." mantrával...

1. dual SIM-es telefon: egy külföldi szám + egy magyar (1x töltöd évente) amin hívást fogadsz
2. ha tényleg olcsó lesz a külföldi SIM-mel a net roamingban, akkor pedig a single-SIM-re is van megoldás: +3621-es virtuális szám formájában
3. az is lehet, hogy a román digimobil számokhoz hozzárendelnek egy magyar számot is, ahogy a spanyollal és az olasszal csinálták -
radio100jozs
őstag
válasz
gulac12
üzenetére
Ezzel egy bibi van, hogy Magyar számról hívni egy külföldi mobil számot irtózatosan drága, átlagban 160-200 Ft/perc. Nem beszélve arról, hogy pl. banki sms-nél nem is adható meg külföldi szám. Ja a külföldi számra küldött sms is drága mulatság az átlagban 50-60 Ft/db áron.
Úgyhogy ez a majd Román digi számmal flangálok itthon hülyeség, mert ezzel jól megszívatja magát az előfizető.
-
4Grider
félisten
válasz
gulac12
üzenetére
Bizonyára olcsó lesz ezeket a szlovák/román/horvát/osztrák számokat visszahívni. Vagy nem, mert nemzetközi hívás lenne.
Szóval annyira azért nem eszik forrón a kását. Ha meg igen, akkor állam bácsi majd lépni fog (mivel csökkennek az adóbevételei), és kitalál valamit. A mostani bagázs ötletekben kifogyhatatlan... -
gulac12
tag
Számíthat-e valamit a DIGI mobil hazai bevezetésében a hwsw.hu Jövőre teljesen összeomolhat a feltöltőkártyás piac című cikkében található információ, miszerint:
Az uniós roaming 2017. júliusára tervezett eltörlése révén a környező országok e téren jóval kevésbé szigorúan szabályozott piacairól gyakorlatilag ellenőrizhetetlenül áramolhatnak be a pre-paid SIM-ek az országba, melyeket a jelenleg ismert roamingszabályozás-tervezet szerint Magyarországon ugyanolyan tarifával lehet majd használni, mint az anyaországban
-
radio100jozs
őstag
válasz
H.Istvan25
üzenetére
De csak a 3G-vel, a 2G terén mai napig sem, a 4G terén meg egyenlőre ismét lemaradt.
-
H.Istvan25
senior tag
A Diginek szerintem elég lenne 2G roaming szerződést kötni valamelyik céggel. Abba talán bele is egyeznek. A városokban lenne 4G, útközben meg 2G. Ez a legtöbbeknek meg is felelne, figyelembevéve azt hogy mennyien veszik a B20 nélküli kínai telókat. Én viszonylag sokat járok vidéken, de ha jó áron lenne a Digi, tuti váltanék. Esetleg lenne egy Vodás prepaid kártyám tartalékba, ha falun lennék hosszabb ideig, akkor azon neteznék.
-
törölt tag
válasz
radio100jozs
üzenetére
A Voda azért nem tudta behozni a hátrányát, mert amellett, hogy indulásuk ót volt egy csomó sunyi húzásuk, amikkel jól megutáltatták magukat, 2012-ig műszkilag is egy összetákolt szar, megbízhatatlan hálózatuk volt. Arról nem is beszélve, hogy a piaci trendeket nem tudták soha megfogni, valamint a műszaki újdonságokat az országos 3gt kivéve mindig utolsóként vezették be.
A Digi meg teljesen más utat folytatott a hazai színrelépése óta, egy kiszámítható egyenes kommunikációjú szolgáltató jó árakkal, megbízható szolgáltatással. -
adam3
aktív tag
Van egy Digis mobil hálózat Digi antennákkal, Digi telefonközponttal. Van egy Vodafone mobil hálózat Vodafone antennákkal, Vodafone központtal. A két központ között lesz kapcsolat, azaz a Digis fel tudja hívni a Vodafone előfizetőt a központokon keresztül, és ez vissza is igaz. Ami nem fog működni, az az, hogy egy Digis előfizető nem fog tudni csatlakozni ahhoz a Vodafone mobil hálózathoz, amit a Vodafone antennái sugároznak.
-
adam3
aktív tag
Csak a tornyukra kell beengedniük a Digi antennáit, nem a hálózatukra az előfizetőit. A hálózati összeköttetés pedig azért szükséges, hogy egy Digi előfizető tudjon hívni egy Telekom előfizetőt. Ez két különböző dolog, hiába emeled ki és húzod alá, akkor sem ugyanaz a két dolog.
-
somnia
senior tag
válasz
viktorhu
üzenetére
"Területi lefedettségük növelését segíti, hogy a törvényi előírások értelmében a cégeknek meg kell osztaniuk a többiekkel szabad toronykapacitásaikat. Ilyen irányú megkeresés érkezett a Digitől a Magyar Telekomhoz, és a hálózati összeköttetésről is tárgyalnak – ismerte el kérdésükre Szabó János vezérigazgató-helyettes. (Ez egyébként a jelenlegi szereplők között is szükséges ahhoz, hogy hívást lehessen indítani egy másik szolgáltató hálózatába.) "
-
viktorhu
veterán
válasz
radio100jozs
üzenetére
De amit többször is, többen is leírtunk: akkor a többieket kötelezték (úgy emlékszem, hogy a frekvenciapályázat része volt), hogy beengedjék a vodát a hálózatukra, ma ilyen kötelezettség nincsen.
-
radio100jozs
őstag
Én kis félreértelmeztem a 100 ezres telefonszám mennyiséget, amit kikért az 50-es számmezőben a Digi, mert a számhordozásosok ebben nincsenek benne, mert azok a saját számukat hozzák. Az meg reálisabb, hogy a telített mobilpiacon itt egy új belépőnek a számhordozással átcsábított előfizetők lesznek többségében.
-
radio100jozs
őstag
Érdekes ez a belföldi roaming helyzet. Abban lehet fantázia, hogy esetleg valamelyik hazai céggel köt a Digi egy korlátozott belföldi romaing szerződést, mert anno a Vodának is volt ilyen, amikor pl. Budapesten már kész volt a saját háló (tán 1 évvel az indulás után), és ekkor lekapcsolták a Telekomot, csak a Telenor marad, de Budapesten nem volt roaming, ott csak a Voda saját hálózata működött.
Amúgy az egy dolog, hogy épül 200 vagy ki tudja mennyi Digi bázisállomás, de az elmúlt több mint 20 évet akkor sem lehet behozni csak úgy (Vodának sem sikerült még, pedig csak 5 év késében van a Telekom-Telenor pároshoz), mert a Telekomnak, és a Telenornak 3000 bázisállomása van már, ha nem több, és pont az olyan helyek is számítanak, mint egy összekötő folyosó egy üzletház alagsorában. Észre sem veszi az ember, hogy mennyi helyen van térerő.
Itt meg csak egy kép, hogy milyen sok helyen vannak ilyen rejtet bázisállomások a hegyekben, ez a Szigligeti vár oldalában készült, a kopasz fák miatt láttam meg, és az egyik a Voda tornya, a másik a Telekomé, de itt 4G nincs rajtuk.

-
viktorhu
veterán
A roamingdíj eltörlése a digi számára semmit nem változtat. Attól neki még fizetnie kell a roaming partnerének, csak ezt már nem számlázhatja tovább a végfelhasználónak. Erre a lehetőség most is megvan (hogy ne számlázzák tovább), szóval ezen nem fog múlni a dolog. Ez a "roamingdíj eltörlése" vonal ilyen szempontból teljes félreértés.
Olyan törvény viszont nincs, ami van a többi EU-országban, hogy a belföldi roamingot önköltségi áron kellene biztosítani a konkurenciának, így nálunk roamingra olcsó szolgáltatást nem lehet építeni.
-
trec12
addikt
válasz
üzenetére
Itt csak az a kérdés, hogy hogyan fér bele az, hogy Mo-n életvitelszerűen élők nemzetközi roamingban folyamatosan használják a magyar hálózatokat. Szerintem itt lehet bukik ez a történet. Esetleg lesz roaming felár alapból, hogy a szabályoknak megfeleljen a Digi? Nem tudom. A másik, hogy a tervezett indulás márc.27 ott pedig még messze nincsen eltörölve a roaming.
Én azt gondolom kell(ene) valamilyen - még ha korlátozott is - megállapodás valamelyik mo-i szolgáltatóval. (vagy akár többel is)
Az meg, hogy nincsen kötelezve a három a roamingra - persze nem úgy, hogy a kárukra legyen - ja hát igen. Ez talán hiba volt ha már annyira versenyt akartunk.
Az továbbra is érdekes, hogy csak 100e számot kért a Digi. Nem tudom ez jelent-e valamit? Valószínű nem ennyi előfizetőt akar mert ez kevésnek tűnik! Gondolom pikk-pakk kérhet továbbiakat ha kell...De azért jó hír, hogy igaz több mint kettő év eltelt de lesz valami ebből a Digi Mobilból. Még fél éve ezt senki nem hitte volna el szerintem...
-
törölt tag
Az biztos, hogy sokáig nem lesz országos lefedettségük.
- akkor sok előfizetőre nem számíthatnakA belföldi roamingra kevés az esély.
- én másképp látom...majd lentebb részletesen leírom....megoldható az "országos területi lefedettség",.... az előfizető közreműködésével....A digi az előfizetőinek ingyenessé teszi a hívásátirányítás típusok közül a nem elérhetőt...Az előfizető pedig kétkártyás telefont használ...
- ezt egy kicsit túltoltad, mert:
1. sok ember ragaszkodik adott típusú telefonhoz, ami nem elérhető dual SIM-es verzióban (alma, nexus...stb), vagy
2. esze ágában nincs lecserélni a telefonját csak azért egy másik dual SIM-esre, hogy havi szinten 1-2000 Ft-ot spóroljon majd a digimobillal. Mert akkor a telefoncsere többe kerül mint amit esetleg spórolna digivel.
3. így egyszerűbb a spanyol digimobil minta. Megveszed Spanyolországban a SIM-et, és két számod van: egy spanyol és egy román.Mind a két számnak ugyanaz az utolsó 6 számjegye. Amikor Spanyolországban vagy, akkor a spanyol szám működik, amikor Romániában, akkor a román. Roamingban pedig a spanyol. A két szám között pedig automatikus és ingyenes a hívásátirányítás.
Ugyanezt el lehet játszani Magyarországon is, kis csavarral: saját hálózaton magyar szám, de ugyanakkor belföldi roamingban román szám. A román RCS-nek pedig van roaming szerződése a magyar szolgáltatókkal.....De szerintem meg lesz a belföldi roaming szerződése a magyar digimobilnak is.....hang alapú szolgáltatásokra legalábbis... az adatra nem vagyok ilyen bizakodó...
Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Gitáros topic
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Gaming notebook topik
- 3D nyomtatás
- Kedvenc zene a mai napra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix G513 Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro Air 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billenyt AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- APPLE Airpods PRO 3 , Airpods 4 Airpods Iphone 14 15 16 17 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- 2026.01.02 - Frissített Lenovo Gamer árlista (RTX 5090 / 4090 / 5080 / 4080 / 5070Ti / 4070 / 5060)
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 700W
- Aubika akkumulátoros fejpánt Meta Quest 3-hoz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Simán tartozhat egy magyar és egy román telefonszám is ugyanahhoz a sim kártyához. Akár meg sem kell mondaniuk, hogy mi a román telefonszámod, teljesen irreleváns, te csak annyit tudsz, hogy áthordozod hozzájuk a meglévő számodat, és használod.

Ha meg belföldi roaming nélkül indulnak...