- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Bambanő háza tája
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
-
DrBubo77
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
Kellemes június 6-át mindenkinek!
Mi volt a legutóbbi hozzászólásokban érdembeli infó?
Anglergab kifejtette a cellamaximumot, sebességmaximumot, és az eloszlást.
Szabogabor10 pedig azt, hogy iPhone-on miért nincs VoLTE és DIGI profil.Ettől független ez egy fórum, kitérők mindig is lesznek ahol emberek beszélgetnek. egy határt nem szabad átlépni, bár ez szubjektív. De tény, hogy a posztok nagyrésze nem sok érdemi tartalmat hordoz, inkább élvezeti értéke van az olvasgatásnak.
üdv, adika4444
-
törölt tag
Fiúk! Tényleg ne menjünk át politikai/életviteli/mentalitási fórumba!... ha kérhetek ennyit!?
Amúgy is k...va sokat kell olvasni, mert rengeteg a hozzászólás. Ez a fórum úgy pörög, mint egy megkergült Duracell nyúl.
Ez mégiscsak alapvetően szakmai fórum - remélem - és akkor mindjárt megkérem anglergab-ot, hogy a GSM/VoLTE cellák teljes felprogramozását kezdje el ismertetni.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
Kérnék szépen összefoglalót az utolsó 295 kommentről, relevanciákkal, ismétlődéseket átugorva.
-
betyarr
veterán
szerintem meg szorítkozzunk a topik témájára.
néhány éve jelen vagyok a fórumon és a népszerűbb topikokban időnként folyamatosan előjön ez a "magyar mentalitás" téma.nem lehetne ezeket a felesleges hozzászólásokat mellőzni,hogy ne terheljük vele az egyébként is rengeteg hsz-t termelő topikot?
no offense -
RoyBatty
aktív tag
válasz #08205312 #11888 üzenetére
Az amerikai McDonaldsokban (pedig oda helyi mértékkel csak a legcsóróbbak járnak) ingyen ki van rakva az összes szósz, mindenki annyit vesz, amennyit akar. Nálunk nyitásnál megpróbálták ugyanezt, 1 hét után visszakoztak és pénzért kezdték adni miután az emberek huszasával vitték haza és nem tudtak eleget kirakni. Azóta is pénzért adják.
-
törölt tag
Amikor elhoztam a sim-et, mondta az ügyintéző, vihetek még 3-at. Mondtdam neki, hogy köszi, ez az 1 is elég lesz. De hogy a családba, másnak...?
Majd, ha kell visszajövök, válszoltam.
2GB-ot használtam el 1 hét alatt. Ezen a héten pedig 200MB-ot.
Számomra sértő az, amikor a harácsoló magatartásra egyesek azt írják, hogy tipikus magyar mentalitás.
Ha zsidózni nem lehet, akkor magyarozni se ne lehessen negatív jelzőkkel! -
anglergab
addikt
válasz anglergab #11867 üzenetére
A gondolatmenetet folytatva, tipikusan 100-200 aktív LTE adatkapcsolat lehet egy cellában akik átlag mindenképpen jóval 30 GB alatt forgalmaznak havonta. Így kijön a matek 80%-os valós rádiós erőforrás kihasználtság mellett.
A valóságban valószínűleg ez alatt van a havi átlagos adathasználat, azaz vagy még többen lehetnek az előfizetők átlagosan azonos kihasználtság mellett, vagy a valódi kihasználtság jóval az említett 80% alatt van. Az utóbbit valószínűsítem.
-
Kuter
senior tag
Ahogy elnézem itt a fejekbe kellene rendet tenni ,hogy mire is elég 50gb net és mire is használja az ember.
Jó magyar szokás szerint ha ingyen van a banán , viszek amennyit csak elbírok az sem számít ha csak 1 kilót tudok megenni , és a többi meg megrohad. Tisztelet a kivételnek.Mindhalálig Nvidia! mondta egy microelectronic engineer , vagy lehet hogy én?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ahogy a térkép is mutatja, nagyjából Gödig teljesen jól használható Pestről kifelé 4G-n, viszont Göd után teljesen leáll, semmi nincs, térerőt mutat a teló, utána semmi, Sződ/Sződliget után visszajön a hálózat, és Vácig minden oké. Majd még Nagymaros felé tesztelem, de amióta a Sim megvan, nem jártam még arra.
Véleményem szubjektív...
-
NGA
addikt
Ma végre kipróbálhattam Szigetváron a térerő nélküli területen a VoWIFI-t egy P20-ban. Tökéletesen működik.
-
anglergab
addikt
válasz #29810560 #11873 üzenetére
A Diginél kb. max. 300-400 előfizetőnek lehet aktív LTE adatkapcsolata egy cellában egyszerre, míg egy bázison, egy BBU kártyán kb. max. 1000 előfizetőnek. Egy bázison 4-6 cella van és kb. 2 BBU kártya van.
A többieknél cellánként max. 1000 felett, BBU-nként max. 3000 felett jóval.Ekkor persze csak ilyen alig 30-60 kbps-ek jutnak egy előfizetőre, ami az analóg/ISDN modem sebessége. Ekkor mondják, hogy betelt a cella, kb. nem lehet használni chatelésen kívül másra, az üzenetek is lassan mennek el.
[ Szerkesztve ]
-
thomas77
senior tag
Szerintem sok olyan felhasználó is van, aki átlagosan használja a telefonját. Én sem tekertem még le 3-400 MB-nál többet a digi kártyámmal. Az asszony még ennyit se. Az anyósom meg pár 10 megát max.
Mondjuk holnap megyek hosszú hétvégézni.... Na majd ott belecsapok a lecsóba! 😁 -
Hosssszu
őstag
-
törölt tag
válasz anglergab #11867 üzenetére
"A valóságban persze jóval több mint 50 vagy 100 előfizető lesz/lehet egy cellában/a cellák nagy részében, illetve egyben a nagy részük nem fog havonta sem 50, sem 100 GB-ot forgalmazni."
Látom Te hozzáértő vagy a témához, anglergab.
Egy kérdés:
Csúcsterhelésen úgy kb. hány előfizető van/lehet egy cellában?
(Most nem csak - vagy nem feltétlen - a DIGI Mobil-ra gondolok.)Pl. vegyük a Balaton Sound-ot vagy a bp.-i augusztus 20-i vízi-parádét/tűzijátékot vagy pl. a Red Bull Air Race-t stb., ami tele van fiatallal (is), egy helyen tartózkodik a nép, ergo valószínűleg egy vagy néhány környékbeli cellát terhel? - ennyire nem értek hozzá ezért kérdezek inkább - és szinte mindenki kütyüzik.
Na, ilyen helyeken/eseményeken kb. mennyien vannak egy cellában?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
... mert, a teszt SIM-et - szerződés szerint - nem rakhatod csak mobiltelefonba ill. notebookba, amin tudsz telefonálni (is). ... mert, a teszt SIM egy kombinált (telefon + adat), de elsősorban telefonálás céljaira adott SIM.
DE! Ennek a témának itt a fórumon már irodalma van. Olvass/keress utána!
... és nekem hotspot-ba/MiFi-be kellene berakni, amit csak a DIGINet Aktív 50 SIM-jével tehetek meg hivatalosan.
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
Hogy pontot tegyünk ennek a végére, egyben kicsit próbáljuk megérteni a Digi logikáját technikai oldalról, kiszámoltam egy LTE cellájuk max. kapacitását: majdnem pontosan 5000 GB/hó átlagos rádiós viszonyok mellett.
Ezt lehet úgy is értelmezni, mint 50 GB 100 előfizetőnek vagy 100 GB 50 előfizetőnek. A megoldás valószínűleg a kettő ötvözése lett, azaz max. 50 "gyors" GB (pl. videó stream) + kb. 50 "lassú" GB (pl. audio stream) egy cellában, 50 előfizetőnek.
A valóságban persze jóval több mint 50 vagy 100 előfizető lesz/lehet egy cellában/a cellák nagy részében, illetve egyben a nagy részük nem fog havonta sem 50, sem 100 GB-ot forgalmazni. Azaz a gyakorlatban jóval több mint 50 vagy 100 előfizető forgalmaz átlagosan jóval kevesebb mint 100 vagy 50 GB-ot. Amennyivel átlag többen vannak 50/100-nál a cellában, annyival kevesebbet használnak az elméleti 100/50 GB-ból és így kijön a matek/fizika, legalábbis elméletben.
Ez persze csak egy elméleti becslés, találgatás.
[ Szerkesztve ]
-
-
Watt25
veterán
válasz M.Ildiko #11856 üzenetére
Ez nem vet rájuk túl jó fényt. Én szoftverfejlesztőként a telefonszám beviteli mezőkbe már több, mint egy éve belefejlesztettem, hogy létezni fog 50-es mobilszám is. (Mivel már évek óta tudható, hogy az lesz a Digi száma.)
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Gézengúz
addikt
Az elmúlt 300 hsz.-ban volt valami lényeges információ, vagy csak a nem megy az internet, mert hülye voltam elolvasni az öszefoglalót, írd át az APN-t internetre és jó lesz? Már kicsit az agyamra megy. Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz abudai #11846 üzenetére
A korlátlan szó megállja a helyét. Hisz csak a sebesség csökken 50gb felett...
Ha elmenne a net 50giga felett, na az lenne megtévesztés.Amúgy Nálam a 30-as számhoz tartozó egyenleg(Ft és MB) meg sem moccant amióta ingyen Digis Sim kártya van minden családtagomnál. Úgyhogy ennél jobb szolgáltatás nekem nem is létezhetne pl.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
-
M.Ildiko
tag
válasz #72445440 #11854 üzenetére
Ha én hívom az ip-t, azt mondja: ezen a számon előfizető nem kapcsolható.
Arra is gondoltam, hogy az ip-s telefon-rendszernek kellene ismernie az 50-es körzetszámot. A kollégák közül sokan azt sem tudják, hogy a diginek van mobil-telefonos szolgáltatása (mégha teszt üzemben is), így simán elképzelhető, hogy a céges telefonrendszernél is kell állítani. Ezt megérdeklődöm. -
M.Ildiko
tag
Nem tudom hívni a munkahelyem ip-telefonos számát, és arról a telefonról nem tudom magamat felhívni. 1 számjegyet levág, mert az 50-es körzetszámot nem körzetszámnak ismeri fel, hanem hívószámnak. Ilyenkor mit lehet tenni? Más szolgáltató mobiljáról hívható vagyok, mobilt és vezetékest is tudok hívni, csak ip-telefont nem.
-
Rick4
félisten
válasz anglergab #11842 üzenetére
Ez a számítás nem helyes?
7 mbit/s sebességgel számolok, az 0.875MB/ sec, 52.5MB/ perc, 3.15GB/ óra.
Csak azért, mert ezt írod: A te számításod (max. 7 Mbps) alapján havi max. 54 GB letöltés jön ki.
Most abba nem menjünk bele, mi az életszerű, és mi a kivitelezhető, de a 7 mbit/s sebesség, ami kb megvan, még mindig 0.875MB/sec érték, amivel egy óra alatt letöltök 3.15GB-ot. Mitől lesz ez havi 54GB? Beteg leszek 29 napig?
viktorhu: Akinek kell az 50GB-os digis net, annak lehet nincs otthon wifije? Pont van egy szegedi fórumtárs, akinek ilyesmire fog kelleni, a héten költözik. Én a voda reddel a 2GB adatforgalmat is így tolom le, nekem nem szempont, csak arra mutattam rá, hogy az előző kolléga csúnyán elszámolta a dolgot:
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
-
gps76
őstag
válasz Hegyirabló #11849 üzenetére
SE, de már jó.
-
Hegyirabló
veterán
-
gps76
őstag
válasz MasterMark #11839 üzenetére
Igazatok van az mobil hotspothoz kell az APN-be egy internet szót írni, már megy is a net osztás.
[ Szerkesztve ]
-
abudai
csendes tag
válasz anglergab #11842 üzenetére
Szerintem rosszul számolsz... 256kbit az 0,03125megabájt. Ha azt veszem, hogy öt nap alatt letekerem az ötven gigát akkor a maradék 25-napon tudok még 50-60 gigát pluszban forgalmazni. Ez így havonta 100-110 giga. Ami nem kevés mobilneten.
Én a hirdetésben a korlátlant másra cserélném... gigantikus adatmennyiség vagy valami hasonló. -
anglergab
addikt
válasz viktorhu #11843 üzenetére
Ez egy elméleti számolgatás volt, aminek a célja a korlátozott rádiós erőforrások használatának ésszerű önkorlátozásának becslése, főleg ha laptopba/leosztóba került a SIM (ahova amúgy nem kerülhetne) - nehogy veszélyeztesse az a többiek (főleg mobiltelefonok) normál kiszolgálását.
Az eredmény max. 1,6 GB/nap/SIM átlagosan. Természetesen ebbe Windows frissítések nem férnek bele.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
anglergab
addikt
Ez egy korábbi hozzászólásomra alapozott számítás:
Az 50 GB max. 1 Mbps-nél való leforgalmazására alapoz a számítás, azaz amikor eléggé terhelt(ebb) az aktuális cella (mert "nagyon" sokan keveset, vagy kevesen pl. az előfizetők 5%-a - "nagyon" sokat forgalmaz).A te számításod (max. 7 Mbps) alapján havi max. 54 GB letöltés jön ki.
Azaz a 2,7 GB helyett 4 GB a lassított adat többlete.
Az is csak 8%-a (a többlet) az alap 50 GB-nak, azaz figyelembe véve a feltöltés overheadjét TCP-n (ACK), illetve sok egyéb járulékos feltöltést, az is elhanyagolható még.Tehát hogy az 50 GB max. 1 vagy 7 Mbps-kel van átlagosan felhasználva, nem sokat számít.
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
válasz szabogabor10 #11840 üzenetére
ha csak annyit írt volna be a keresőbe, hogy iphone, kb fel sem tette volna a kérdést.
-
veterán
-
Rick4
félisten
válasz anglergab #11832 üzenetére
Eléggé rosszul számolsz, mert ha a kb mindenkinél mérhető 7 mbit/s sebességgel számolok, az 0.875MB/ sec, 52.5MB/ perc, 3.15GB/ óra. Vagyis ha elindítok egy sokrészes sorozat letöltést telefonon, az 50GB.os keretet kimerítem 16 órán belül, és akkor még marad az első napból 8 óra, és még marad bizonyos hónapokban 30 nap. Lehet tovább számolgatni.
Nyilván nem életszerű, fogíjon el 10, 20, 25 nap alatt. Máris egész más számok jönnek ki, borul az elméleted.És akkor lehet taglalni, a szolgáltatónak mennyire ideális körülmény, ha a felhasználók nagy része ennél jóval kevesebbet használ fel..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Hegyirabló
veterán
válasz badabum #11833 üzenetére
Na nézem, hát ha a nyaraló is közte van!
Szerk: Nincs.
[ Szerkesztve ]
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
badabum
tag
Újabb településekkel bővült a lefedettség,de csak a Digi facebook oldalán vannak fent, a hivatalos lefedettségi térkép alatti település listájában viszont nincsenek feltüntetve.
-
anglergab
addikt
#11812 abudai
De jó technikai iránymutatás, főleg ha nem telefonban, hanem nagyobb képernyőn és/vagy megosztva használná valaki (azaz ahol "megszaladhat" az adatforgalom).
Megindoklom miért jó becslés a használat korlátozására a szűkösebb rádiós kapacitás miatt:A már lassított nettel naponta kb. 110 MB tölthető le max. (csak letöltés). Ez 2,7 GB-ot ad az 50 GB-hoz a fennmaradó napokban a hónap végéig.
Tehát az elméleti max. csak letöltés (!) ideális körülmények között 52,7 GB/hó/SIM, ami csak 5%-kal több az 50 GB/hó/SIM-nél, ami hibahatáron belül van (értsd: a feltöltés is elvisz ennyit TCP-n felfelé pluszban). Az adathasználat a letöltés és feltöltés összege.Ezért használtam az 50 GB/hó/SIM értéket.
Az LTE megosztott rádiós kapacitása a szűk keresztmetszet: a tartós és nagyfokú (azaz nem rendeltetésszerű) terhelése veszélyezteti a többi előfizető kiszolgálását, ezzel a többiek rendeltetésszerű rendszerhasználatát.
#11807 snowdog
Hivatalosan a csak mobilnet szolgáltatás se osztható le. A gyakorlati és rádiós kapacitás vonatkozásokat pedig már leírtuk a hálózat esetében.#11825 Dracula72
Egyes szolgáltatók a támogatott készülékeken direkt elrejtik a VoLTE ikont. A VoLTE kapcsoló is elrejthető, de az nem jellemző - hogy ki lehessen kapcsolni, ha gond van vagy hibaelhárítás miatt az indokolt. -
-
Brandynew
őstag
Akkor most senkinél nem fut működő script/nem csinál rendszeresen képet a digi lefedettségi térképéről? Jó lenne, ha lenne ilyen, és nyomon lehetne követni a lefedettség változását
-
efiking
csendes tag
én már csak arra leszek nagyon kiváncsi, hogy mik lesznek a tényleges havidijak a tesztüzem után, vagy hogy lesz e feltöltökártyás csomagjuk...
Üdv, szervíz
-
Dracula72
senior tag
-
snowdog
veterán
Csak nagyon röviden, mert ha visszaolvasol a témában több száz hozzászólást találsz. Az ingyenes teszt kártya telefonba való, az 1000 Ft-os pedig modembe, és egyéb megosztóba! Légyszíves ne kérdezz vissza, hanem használd a keresőt, mert nem szereténk a témával kapcsolatban újabb vitát generálni.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz szucstom #11788 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a mobilarénás tesztet és az ahhoz tartozó fórumot. Kb 1 perc alatt mindent megtudsz a készülékről. Amúgy nekem az van és van benne NFC, dual sim-es, méghozzá úgy, hogy harmadik slotba külön sd kártya hely is van. Tehát nem foglal sim helyet.
És ha már digis fórum, első helyre Telekomos, második helyre Digis kártya van nekem betéve és azonnal működött minden. Volte, vowifi, 4g lte, egyszerre a két kártyán is tökéletesen működik minden formában. -
Chris.G
tag
Sziasztok!
Diginél van híváskorlátozás szolgáltatás?
Új hozzászólás Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Új állapotú M2 Mac Mini
- Eladó! Kishibás Rtx2070 8GB!
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest