-
LOGOUT
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
pjen
félisten
Még egy nagy előnye van a digi+ saját boxnak.Ts ben tudsz felvenni,ott nézed ahol akarod,szerkesztheted is akár.A szolgáltatói box felvételeit,vagy a Tv saját felvételét csak az az eszköz játsza le amin felvetted.Viszont a kódolt adókat,legalábbis én nem tudtam felvenni vele.(HBO stb).
-
ilias
tag
válasz
4Grider #57632 üzenetére
A napokban kerestek meg, mivel hamarosan lejár a hűségidőm.
Nekem még egy régi két tuneres Cisco-m van, amiről nem vagyok hajlandó lemondani. A Vodafone Box-uk állítólag 3 "tuneres" (két felvétel egyszerre, plusz élő adás), de csak felhőbe ment és max. 90 napra. Ez nem kell, illetve a valóban egy tuneres Horizon csoda sem.
Viszont jó lenne legalább két, majd később három felvételi lehetőség, ezért (is) gondoltam a váltásra.
A DIGI által adott tunerek tudnak külső HDD-t kezelni? Vagy van olyan is, csak plusz havidíjért?
Mi a rövidítése annak a sugárzási formának, amit az adott készüléknek ismernie kell? Tudom ez alap dolog, de mégsem tudom. :-) -
-
Papix
tag
válasz
Intruder2k5 #57638 üzenetére
Köszönöm, és bocsánat a láma kérdésért de fel vagyok mentve az ilyen témákban.😂
-
-
Papix
tag
Pz6t
Sziasztok!Jelenleg Flip előfizető vagyok.
A kérdésem az lenne, hogy a flipes optikai kábelre rá tud csatlakozni a Digi vagy be kell hozni a lakásba a Digi optikai vezetéket?
Előre is köszönöm a választ. -
peetyy
őstag
válasz
miszvan #57634 üzenetére
És mikor jön vajon át ide is keleti szomszédunktól a 4K?
5 lej-ért jöhet ide is -
miszvan
friss újonc
Virusmentes jónapot valaki tud -e arrol hogy a digin lesz -e aréna-4
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
katonaza #57630 üzenetére
Szerintem egyértelmű, hogy miképp kell értelmezni tiltást, ha átolvasod a PH alap szabályzatát...
Azt, hogy mi, és hogyan jön a Diginél azt az Összefoglaló szépen leírja. Gondolom, neked se új, hogy a dolgokért fizetni kell. Az okosított box ezt tudja kijátszani a kódolt csatornáknál...és épp ezért nem támogatott, de még csak nem is tűrt dolog itt ennek részletes kitárgyalása
(kb ez olyan, ahogy egy boltba bemenve te beszélhetsz arról, hogy vannak tolvajok, hisz ez köztudott, de az már nem ildomos, hogy bent a boltban arra adsz tanácsokat és tudást egy másik embernek, hogy miképp kell kijátszani a személyzetet, az őrt és a kamerát, hogy el tudj lopni egy csokit - ugye érted) -
4Grider
nagyúr
Én úgy tudom, hogy a upc már csak egy tuneres boxot ad, azaz azt tudod felvenni, amit épp nézel rajta.
A Digi esetében - a külön előfizethető Digi Now, HBO és Cinemax csatornák kivételével - kódolatlanok a csatornák, tehát annyi tunert/boxot/tv-t/felvevőt/stb. használsz, amennyi csak befér a lakásba és amennyi felé még úgy szét tudod osztani a jelet, hogy az ne menjen a jelminőség rovására. -
ilias
tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy ha szeretnék kábeles digi adást felvenni, akkor ahhoz hol nézzek alkalmas boxot/felvevőt? Gondolkodom, hogy Upc-ről váltanék és szeretném felmérni előtte a lehetőségeket. A upc csak egy olyan boxot biztosit, amelyik két csatornát tud egyszerre kezelni. Egy felvétel és egy élő adás egyidőben. Én viszont többet szeretnék. Nem tudom, hogy a digi mennyit "bír el".
Emlékeim szerint régebben lehetett külsős boxot is használni, amely nem tudom, hogy azóta változott e.
Köszi!
-
katonaza
csendes tag
Ha ez itt erősen tiltott, akkor honnan szerezhetek tudomást róla, ha ez esetleg valami illegális dolgot jelent, mint hogy pl. itt megkérdezem?
Úgy értsem, hogy olyan csatornák is jönnének, amire nem fizettem elő?
Nekem ilyenre nincs igényem, ami kell, azt megveszem.Műszakilag azért érdekel, mert az első kérdésemnek megfelelően HD STB-t keresek, mivel a Digi nem tud adni (tavaly óta nem kaptak) és nem tudom, hogy a keresett STB műszaki specifikációját érinti-e ez a digire okosítás (pl. olyan frekin is megy a jel, amit a szokványos STB-k nem támogatnak).
-
katonaza
csendes tag
Tisztelettel érdeklődöm,
- Digi kábelhez, valódi PIP képes, 1080p HDMI-s STB-k közül vannak-e ajánlott készülékek,
- Egyes használt készülék hirdetésekben olvasható "Digi kábelre okosítva" mit jelent.
Köszönöm, Zoltán -
Korrekt és becsületes cég, nálam szombaton lecsökkent a jelszint több mint a felére, jeleztem a hibát, és láss csodát vasárnap délelött 2db szerelő megérkezett, nagyon rendes korrekt emberek voltak, kicserélték a bejövő optikai kábelt meg a modemet. Ezek után senki ne mondjon rosszat róluk mert nem hiszem el, csak a legjobbakat tudom mondani róluk.
-
allfinanz
senior tag
HGTV már magyarul megy... 🙏
-
-
-
BlacKSouL
addikt
pz6t
Mitől függhet az, hogy a régebbi Sony tévé (KDL40W4500) műsorújságja akadozik, de az újabb Samsungokon meg jó.
A Sonyn jellemzően van néhány eset, amikor 1-1 csatorna azt írja, nincs eseményinformáció. De ha rákapcsolok, akkor már tudja a műsort. Olyan is van, hogy tudja mi a műsor, de nincs ismertetője. Ha rákapcsolok, akkor lesz ismertető is. Sokszor azonban ezután azokon a csatornákon ahol addig volt ismertető, ha visszalépek a listába akkor azok írják azt, nincs eseményinformáció. Ha visszakapcsolok oda akkor ismét lesz.
Néha pedig egyes csatornák filmismertetőiben folyamatosan norvég vagy svéd karakterek vannak.
Nem tudom ez tévé beállítási hiba, vagy valami hangolás, vagy régió, vagy más? Mivel a samukon általában rendben van, gondolom, hogy tévé lesz. De korábban, azaz kb. néhány hónappal ezelőttig nem volt ilyen gond a sonyval sem. Okozhatta ezt valami szolgáltatási beállításbeli változás? -
FNZ
őstag
sziasztok!
kezdem magam nagyon felhúzni és már nem tudom mit csináljak:
vagy egy amiko kütyüm, amivel a tv-ből meséket veszek fel a boomeranról, minimaxról, stb. az utóbbi időben a legmesszebbi (leghosszabb antennakábel) végén levő tv képe rendszeresen szétesett, ha messzebb mentem tőle mégjobban, ha megfogtam, akkor élvezhető volt a képe. kicseréltem 3x árnyékolt kábelre, így javult a helyzet valamint megnéztem az antenna csatlakozókat is. átraktam a kütyümet másik helyre, most már elég jó.
DE pl. grizzi és a lemingek 5 folyamatos részénél alkalmanként 5-6 mp-ig kockás lesz a kép és nem tudok rájönni mi lehet a baj. a mesének 1 része kb 7 perces, ebből adnak le összefűzve 5-6 részt, DE minden résznél előjön a kockásodás vagyis valamiért 7 perec belül mindig van kockásodás. másik csatornákon is előfordul.
mert ha még 1-2 résznél előjönne vagy a 7 perces részen belül 2-3 szor a többi meg hibátlan lenne, azt mondok ok, DE minden részben valahol bekockásodik. gondoltam már a kütyüre is, amit használok már vagy 3-4 éve, de az utóbbi 1/2 - 1 évben jött elő, előtt minden jó volt.
kábelt / csatlakozókat érintő mozgatás nem történt, ezért nem értem, mi történhetett. cseréltem már elosztókat is, de hiába.
a másik érdekesség, hogy csak 2 frekvencián jövő adásoknál van ez a többinél nem jön elő.
mit nézzek még meg? -
válasz
Slushy #57612 üzenetére
Erősen kétlem, hogy megcsinálják neked. Már csak azért se, mert az esetek nagy többségében ezek illegálisan vannak aprókon hirdetve, többnyire kiköltözött albérlők által hátrahagyott, fel nem mondott szerződésekből származnak, amit aztán a következő bérlő, vagy a lakástulajdonos megpróbál eladni.
-
Slushy
csendes tag
Sikerült a legrosszabb HD Boxot kapnunk a DIGI-től, rossz a képminőség, nem lehet normálisan rendezni a csatornákat, illetve még optikai audio kimenet sincs rajta. Teljes készlethiányban szenvednek, állítólag a hónapban már nem tudnának újat adni. Találtam használtan egy "modernebb" DIGI beltéri egységet, ha megvenném és beviszem magammal DIGI ügyfélszolgálatra akkor tudnák párosítani egy új kártyával? Mert ahogy kivettem az összefoglalóból a kártyát nem tudnám csak simán áthelyezni az új HD Boxba.
-
dethroner
veterán
válasz
sziszi-fuszi #57609 üzenetére
Nem értetted meg amit írtam. Olvasd el újra.
Nem a magyar rámondott szöveggel van gondom, hanem a magyar hang alatt az angollal. Ha néha picit rövidebb a magyar hangú szöveg, akkor még hallani a magyar szöveg vége után az eredeti hangot, és akkor ha nézem a beszélő száját, látszik hogy nincs a szájmozgás szinkronban a hallott angol szöveggel. Így talán már jobban érthető amit írtam az előbb. -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
dethroner #57608 üzenetére
Nem értem a gondod. (Bár elhiszem és elfogadom, hogy idegesít!) Ez nem szinkron! Hanem hang alámondás. Itt nincs és soha nem is létezett olyan, hogy szinkronban kellene lennie a szájmozgásnak és a hangnak. Még az is gyakran előfordul, hogy egészen mást mond angolul és magyarul.
-
dethroner
veterán
válasz
Bubaaa #57607 üzenetére
Lehet fel se tűnik sokaknak, mert csak a magyar rámondott hangra figyelnek és ez nem árulja el a csúszást, nem akkora mértékű. Tényleg csak kb 2-3 tizedmásodperc az egész, és figyelni kell az angolul beszélők szájmozgását és meghallani a magyar hang alatt az eredeti hangot. Ott érzékelhető ez a csúszás, és már nem tudok másra figyelni mint erre, ha erre a csatornára kapcsolok.
-
dethroner
veterán
Tapasztalja más is hogy a Viasat History HD hangja néhány tizedmásodpercet csúszik? Hetek ezelőtt felfigyeltem erre, vártam hátha helyrejön, de nem. Ha angolra váltom a nyelvet akkor tökéletesen szinkronban van, de a magyar nyelvnél picit csúszik.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Tegnap azt vettem észre az egyik HD adásnál, hogy néha bekockásodik. Semmi vihar nem volt ami indokolná esetleg ezt.
Ránéztem a TV-ben a statisztikára és azt vettem észre hogy a jelerősség gyakran lement 98%-ról 30%-ra. Jelminőség általában 90% felett maradt.
Ez valami központi vagy helyi elosztó hiba lenne? (Óbuda panel)
Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest