- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Bambanő háza tája
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rival
aktív tag
A történet ott kezdődik, hogy amikor megjelent a Hyundai HSS-1160NA-hoz való legfrissebb firmware (v1.29), akkor az üzenetre, mely szerint letölthető, azt válaszoltam, hogy nem, később, mivel nem szerettem volna, ha minden beállításom elveszne (legalábbis mindenhol azt írták, hogy elvész).
Ma viszont egyszer csak feltűnt a menüben a PPV (pay per view) menüpont, és az EPG-ben is a kredit kijelzés. Nem tűnt el semmi, minden csatorna és műhold beállítás megmaradt, de a kütyü időközben, suttyomban frissítette magát. Se szó, se beszéd... erre varrjatok gombot...
Tegnap első bekapcsoláskor viszont kiírta, hogy a v1.29-es szoftver be lett töltve, és nyomjak OK-t. Újraindult, és tök üres volt minden... Mondjuk sebaj, legalább nem nekem kellett megtennem... De ami nagyon jó ebben a szoftverben, hogy az ABC sorrend működik, és több műhold beállítása is sokkal kellemesebb, nem kell annyit szarakodni, mint a korábbi verziókkal. Határozottan most a legjobb a beltéri, mióta két éve használom... Hajrá... -
Rival
aktív tag
Furcsa dolog történt ma...
A történet ott kezdődik, hogy amikor megjelent a Hyundai HSS-1160NA-hoz való legfrissebb firmware (v1.29), akkor az üzenetre, mely szerint letölthető, azt válaszoltam, hogy nem, később, mivel nem szerettem volna, ha minden beállításom elveszne (legalábbis mindenhol azt írták, hogy elvész).
Ma viszont egyszer csak feltűnt a menüben a PPV (pay per view) menüpont, és az EPG-ben is a kredit kijelzés. Nem tűnt el semmi, minden csatorna és műhold beállítás megmaradt, de a kütyü időközben, suttyomban frissítette magát. Se szó, se beszéd... erre varrjatok gombot... -
Rival
aktív tag
Csak érdekességképpen, játékon kívül elmesélem, nálunk hogyan van megoldva a beltéri bekötése: egyszer SCART-on van összekötve az egyik TV-vel, aztán a kompozit összekötve a videóval. Az audió kimenetek le vannak osztva kétfelé, egyik a videóba, másik a mini hifibe, ha műholdas rádiót szeretnénk hallgatni. Továbbá koaxon van összekötve a távoli tévével. Minden lyuk kihasználásra került... nagyon perverz...
-
-
Rival
aktív tag
IMHO a videó dekódolásban elég nagy szerepet játszik a szoftver... Történt ugyanis, hogy annak idején sok-sok verzióval ezelőtt (Hyundai) a frissítés előtt a TV2 jól működött, míg frissítés után fehéren villódzott. Következő verzióval tűnt el ez a jelenség. Talán még valaki emlékszik rá. A másik pedig az, hogy nekem ezzel az 1.25-ös firmware-rel a Hotbird-es Pentagon Channel (ami szerintem NTSC-ben jön) teljesen jól működik (azaz mondjuk úgy, nézhető), míg az előző szoftverrel keményen akadozott a kép (nem tudott mit kezdeni a 30 frame/sec-mal). Úgyhogy nem mindegy ez a szoftver dolog...
-
Rival
aktív tag
Csak azért mondom, mert a motoron csak egy kábel mehet keresztül... úgyhogy szerintem akkor jársz a legjobban, ha sorba kötöd a beltériket, és elég egy szimpla fej. Persze mindkét beltéri kell támogassa a DiSEqC-t...
Vagy pedig marad a kétfejes megoldás motor nélkül, csak nem tudom, hogy ekkora szöget be tudsz-e fogni egy tányérral... gondolom igen... beállítva a két műhold közötti szög feléhez... mondjuk nem állítottam be két fejet egy tányérhoz, de így csinálnám...
Na mindegy... ha most nekünk szükségünk lenne egy másik beltérire, sorba kötném...
[Szerkesztve] -
Rival
aktív tag
válasz Hegyirabló #548 üzenetére
Semmi kötekedés: ha már jön egy csatorna akár 20%-kal, és adják mellette a teletextet is, akkor megy. Ha nem, akkor 150%-os jelnél sem fog... Tehát jelerősítővel sem (hűen a szövegkörnyezethez ).
Most az a helyzet, hogy tényleg csak az m1-en megy, és a román csatornákon sincs txt.
No TXT, No EPG, No Problem...
Persze, csak közlés stílusa és közlés stílusa közt is van különbség!
Ez is igaz...
[Szerkesztve] -
Rival
aktív tag
válasz Hegyirabló #540 üzenetére
Igen, az angol stimmel, de azon kívül a magyar sávon is az ''elecricka modulova dva'' megy...
-
Rival
aktív tag
válasz Gilberto #523 üzenetére
Nagyon gáz, ami itthon folyik. Amikor előfizettünk a Digire, gondoltuk olcsóbb lesz Romániában. Így is lett, úgyis járunk Erdélybe apósomékhoz. Sepsiszentgyörgyön bementünk a Digihez, mondtuk, hogy elő akarunk fizetni. Levették a polcról a szettet, kezünkbe nyomták, és kérdezték, meg akarjuk-e venni, vagy bérelni akarjuk. Megvesszük... leperkáltuk a kb. 20ezer forintnyi lejt, aláírtuk a papírt, és kisétáltunk kezünkben a tányérral és beltérivel. Pár nap múlva hazajöttünk, felszereltem, és csak be kellett telefonálni a bukaresti központba (természetesen olcsó VoIP telefonnal), hogy indítsák a kártyát. Pár perc után jött is a kép... mondjuk párom tud románul, egyedül nem tudtam volna elvartyogni, mit akarok...
-
Rival
aktív tag
Testvére sem jobb nála... ez a Hyundai hogyismondjam finoman... fostalicska... amit én jelenleg képtelen vagyok megtenni, hogy hozzáadtam egy új műholdat (NSS7), és miután bepötyögtem neki egy látható TP-t, átváltok az antenna beállítás menübe, és rálépek az imént beállított TP-re, azon nyomban megfagy, a kijelzőn folyamatosan világít a távirányító zöld ledje. Csak a főkapcsolóval tudom újraindítani. Nem egyszer csinálta meg, hanem legalább ötször csináltam végig ugyanazt, de mindig ennél a pontnál fagy meg. A tököm tele lett, úgyhogy hagytam az NSS7-et ahol van...
-
Rival
aktív tag
válasz raczandris #471 üzenetére
Igen, azt várom, mikor jön el annak az ideje, amikor nem kell kádakat felszerelni a ház oldalára, hanem annyi kis antenna elég lesz, mint amekkora pl. a GPS vevőkön van. Ennek persze előfeltétele, hogy két műhold ne sugározzon ugyanazon a frekvencián, és a vevőegység el tudja különíteni az egymáshoz nagyon közeli frekvenciákat...
-
Rival
aktív tag
Légyszi, állítsd be nekem 5 perc alatt ezt a kb. 10 műholdat, de úgy, hogy minden csatorna a mostani helyén maradjon... Én nem csak egy egyszerű szkenneljünkvégigmindenműholdatosztkész dologra gondoltam, mert az tényleg nem nagy cucc. Csak eleve ennek a Hunyadinak a forgatós része elég fapados, a csatornák ABC sorrendje nem működik rendesen, a transzponderek kezelése katasztrofális (van úgy, hogy addig nem hajlandó egy már meglévő transzponderen új adókat meglátni, amíg ki nem törlöm a TP-t, és ismét fel nem veszem), ezen kívül ha úgy törlök ki egy csatornát, hogy nem viszem el a végére, és ott törlöm, akkor egy lyuk keletkezik a sorszámozásban, továbbá a műholdak sorrendjét sem tudom változtatni. Már elég jól kitapasztaltam ezt a kütyüt az elmúlt 2-2,5 év alatt, és nem motoros forgatásra lett kitalálva... nem beszélve azokról a csatornákról, amikbe be van lőve, hogy csak az első helyeket foglalhatják el (hiába rakom máshova, legközelebbi indításkor ugyanúgy a lista elején látom)... és így tovább... még sorolhatnám a sok hülyeségét, de most nem jut eszembe más... .... ...ja, és nagyon idegesítő a folytonos ''Adatmentés folyamatban, kérem várjon''... miért nem lehet a háttérben menteni?
-
Rival
aktív tag
Igen, csatlakozva az előttem szólóhoz: mindenképpen egy olyan transzponderen próbálkozz, ami az Intelsaton is van. A Hotbird BBC World-je a 11432V-n van, míg az Intelsaton nincs ilyen transzponder. Próbáld pl. beállítani a keresés előtt ezeket, és utána forgass:
12607 V
12643 V
12687 H
Mindegyik Digi-s, és jön rajta free adó... ja, és rohadt lassan, mert mire kijelezné, hogy megtaláltad, már túl is vagy rajta...
De már megelőztek...
[Szerkesztve] -
Rival
aktív tag
Én is ezt a tojást használom IR átvitelre, a Conradban vettem... nekem ez viszont bejött ellentétben az A/V jelátvivővel. Nálam a kép most koaxon megy a távolabbi tévéhez, és mivel csak ketten vagyunk, általában nem akarunk egyszerre kétfélét nézni.
Bandus99: mi van, ha magaddal viszed a távirányítót? Így viszont macerás, ha a távolabbi szobában hagyod, mert akkor vissza kell menni érte... -
Rival
aktív tag
válasz Bandus99 #422 üzenetére
Én egy Thomson A/V átvivőt használok (használnék), ami a 2,4GHz-es tartományban üzemel. Hát úgy sz@r, ahogy van. A wifi élből bezavar, pattogó hangot hallani (ha visszaveszem a wifi adóteljesítményét, akkor valamit javul a dolog), de ha a 10 méterre lévő mikrohullámú sütőt bekapcsoljuk, élvezhetetlen zajos, recsegős, zúg, elmegy a kép... hihetetlen...
-
Rival
aktív tag
Szeles fejlemény az új antennával: percekig bámultam, mire láttam valamit. Most épp fúj a szél (koránt sem annyira, mint az elmúlt héten, de azért a széllökések erősek), a tányér viszont épphogy csak beremeg néha, nem lengedezik, mint az előző. Úgyhogy fél napja jól teljesít...
-
Rival
aktív tag
Így van, csak ha elolvasod, mit írtam, akkor Budapest hosszúsági fokán értettem a dolgot, és amit ki akartam hozni belőle az az, hogy két műhold (pl. Astra és Intelsat1002) egymáshoz képest ebből az egyenlítői fix pontból nézve távolabb vannak egymástól, míg ugye tőlünk nézve közelebb. De ez nem kérdés, mert mi távolabb vagyunk, és mielőtt még végleg belebonyolódom ebbe az egyértelmű hülyeségbe, balra el...
-
Rival
aktív tag
Ok, felőlem mindegy, ahogy az is, hogy miért vagy már negyedik fázisban itt a fórumon...
Én inkább annak örülök, hogy most jöttem rá, miért is látszik az Intelsat 1002 kb. a horizonton, ha az egyenlítőn, ugyanezen a hosszúsági fokon vagyunk, ahol most, és az Északi sarkról miért csak 20 fok... pedig nem tartom magam hülyegyereknek így 30 felé közelítve, szeretem a fizikát és a csillagászatot is, csak eddig még rohadtul nem gondoltam végig, hogy is van ez a dolog... atomra égetem magam, ha már leírtam... pedig mostmár totál egyértelmű... sebaj... jó pap is addig tanul, ameddig a takarója ér... vagymi...
Az új tányérral kapcsolatban még annyit, hogy sokkal stabilabb az anyaga még így kilyuggatva is, nehezebben tudom jobbról-balról lökdösni, szelet imitálva... a Digis tányér miből lehet? Valami préselt vacak... viszont ez acél, de ellenben könnyű (nem csoda, fele anyag hiányzik a lyukakból...
[Szerkesztve] -
Rival
aktív tag
Megvettem az új antennát: [link]
Mivel senkitől nem kaptam infót tapasztalat terén, gondoltam, én leszek az első, lássuk mi lesz belőle, megvettem. Ma délután hatkor felszereltem, nagyjából 5 percig tartott az egész, mivel a motor már be volt állítva, csak az emelkedési szöget kellett belőnöm.
Az előző tányér a Digis 80 centis szutyok. Attól féltem, hogy nem lesz olyan jó jel, mint egy nagyobb antennával, de jelerősség és jelminőség szempontjából ez a 10 centi nem sokat számít így tiszta időben. Transzpondertől függően itt is megvan a 80%-os jelerősség, és a 98%-os jelminőség Hunyadi beltérivel, épp úgy, mint az előző tányérral. Azt sejtettem -és Rácz Andris is megerősített elképzelésemben-, hogy a Hunyadi nem mond valós értéket jelerősség terén, így annak értéke nem is érdekelt igazán, a minőséget néztem.
Az, hogy borús időben elmegy-e a jel, csak később nyilatkozom, és arról is, hogy ez az áttetsző, hálós kialakítás hogyan növeli a szélállóságot (elvileg most hétvégén megint szeles idő lesz). Úgyhogy még jelentkezem. De egyelőre jó. Így sötétben, ha kinézek az ablakon, csak a motort látom, beleolvad a környezetbe. Holnap, nappal viszont lemegyek a ház elé, hogy ez a sötétszürke szín hogy néz ki a hatodik emeleti konyhaablakunkban...
Az biztos, hogy az általunk belátható égbolton (a Hotbird-től a Hispasatig) a jelminőség ugyanaz mindegyik holdon, mint a 80 centis, előző antennával. A többi pedig később derül ki...
[Szerkesztve] -
Rival
aktív tag
Nerhogy azt hidd, hogy a román csatornakiosztás sok újdonsággal szolgált az elmúlt egy év alatt... Nem hiszem, hogy előrébb lennél a sok román népzenei, illetve lagzilajcsi csatornákkal, valamint helyi kábeltv-s csatornákkal. Csak látszólag van nekünk több csatink, ebből nézhető kb. ugyanannyi. Mondjuk párom tud románul, ő inkább nézi a román hír- és kereskedelmi csatornákat, én max. a képeket nézem ilyenkor... Ami viszont nekünk hiányzik az pl. a Spektrum. Mondjuk mozicsatornákra nem fizettünk elő, mert úgysem néznénk... cserébe viszont felébe kerül, mint itthon, és a plusz román csatornákat leszámítva nagyjából ugyanaz... ugyanúgy magyar szinkron/felirat/stb... na, megyek, megnézem, hogy a Baumaxban milyen műholdvevő szettet adnak. Apósnak kellene a beltéri, nekem meg az antenna...
-
Rival
aktív tag
válasz raczandris #175 üzenetére
Találtam egy érdekességet, szeretném tudni, hogy kinek mi a véleménye erről az offset antennáról:
[link]
Ez perforált acélból készült, így átfúj rajta a szél. Ám csak 70 centis, míg az előző tányérom 82 centis volt. Szerintetek elég az Intelsathoz? Az nem gáz, ha felhőszakadásban elmegy a kép, az csak pár perc volt az előzővel is, itt inkább az időjárásállóság a lényeg.
raczandris: Köszönöm az öteletet, megkaptam a képeket is. A 110-es elég nagy, azért a konyhaablakon még szeretnék kilátni... De én is ilyesmi rögzítésre gondoltam, felhívom őket, van-e nekik kisebb méretben.
[Szerkesztve] -
Rival
aktív tag
válasz raczandris #264 üzenetére
Az a helyzet, hogy az embereknek a mennyiség és minőség nem számít, csak sok legyen és olcsó... ... ...és rögtön.
-
Rival
aktív tag
Basszus... cigizem, és a WC-re is autóval járok... najó, csak azért, mert a munkámhoz kell... Ja, de Digim van, mert T-Kábel drága... ja, és Romániából, mert ott fele annyi az előfizetés, mint itthon... kb. 1500 HUF majdnem ugyanazokkal a csatornákkal, ugyanúgy magyarul, meg magyar felirattal... spór rulez... hehe
mod: ja, és a Lidiben vásárolok...
[Szerkesztve] -
Rival
aktív tag
Érdeklődnék. Mettől- meddig tudod megtalálni a holdakat, - kelettől-nyugatra és mekkora a tükröd.
Nekünk a ház kitakarja a fél eget, így mi kelettől a Hotbird-től a legnyugatabbra lévő Hispasatig látjuk a holdakat egy 80 centis tükörrel. Legalábbis amíg volt tükör... Az Astra pedig épphogy nem látszik, ha az ablak másik oldalára tudtam volna felszerelni, akkor tuti látszódna, de mivel arra nyílik az ablak, így ez fizikai képtelenség. De várom az infókat, milyet tükröt érdemes venni (pl. milyen anyagból). -
Rival
aktív tag
ok, de én az antenna mögül nézve mondtam... én elölről nagyon nem tudom nézni, mert az ablakban van, és mi a hatodikon vagyunk... úgy viszont már stimmel. A motor is az óramutató járásával megegyezően dönti be a tányért. Ha a Hispasatra állítom (ez a legnyugatibb hold, amit mi látunk), már majdnem 45 fokban áll a tányér a függőlegeshez képest... de a fej a tányér síkjához képest viszont függőlegesen áll... a jelminőség az összes holdon nagyjából 95%-on áll Hunyadi beltérivel. Vagyis amíg volt amin fogni...
-
Rival
aktív tag
Ahogy látom, a fejed függőlegesen áll. Így nem nagyon stimmel a vízszintes és függőleges polarizáció. Pöccintsd meg egy kicsit óramutató járásával megegyező irányba, és jobb lesz a jeled. Ne sokat, elég egy pár fok. Biztos van pontos értéke (tippem szerint akkora, amekkora szögből látszik neked a műhold a délhez képest). Akkor kell a függőleges állás, ha van motor, ami bedönti az egész tükröt. Erre sikerült magamtól rájönnöm...
-
Rival
aktív tag
válasz raczandris #175 üzenetére
Igen, én is konstrukciós hibára gyanakodtam, közel vannak a rőgzítő csavarok egymáshoz, de mire kiötlöttem volna, hogyan erősítsem meg a tányért, ez lett a vége...
-
Rival
aktív tag
Igen, ilyen egy bilincses megoldás járt nekünk is, igaz, én szereltem fel, és -megveregetem a vállamat- nem a szereléssel voltak gondok... Maga a bilincs stabilan tartotta az egészet, nem engedte se függőlegesen, se vízszintesen elmozdulni a tányért. De ez a fejtartó rúdra szerelt kétcsavaros megoldás elég gagyi...
-
Rival
aktív tag
válasz Yossarian222 #159 üzenetére
Már írtam ma kettőt, csak itt a nagy felháborodás közepette eltűntek. De nem is ez a lényeg... Igen, itt Óbudán a hatodikon pont arcba kapjuk a hegyek felől a nyugati/északnyugati szelet. A tányér pedig eddig bírta. 2005 márciusában lett felszerelve, egyszer tavaly utánállítottam, és ellenőriztem a csavarokat, de már gyanús volt, amikor tavaly télen kifordította a szél a tányért, mint egy esernyőt, inverzbe... Kár, hogy akkor azt nem fényképeztem le...
-
Rival
aktív tag
Látom, a te tányérod is ugyanaz a sz@r, mint az enyém... Ezek szerint itt is ugyanazt adják, mint Romániában, csak rá van írva, hogy Digi. Íme néhány kép a szél martalékáról:
- Vizszintes, és függőleges anomáliák -
- Olcsó hús, híg lé -
Csak hogy mire lehet készülni két év múlva...
Szóval ki tud ajánlani egy korrekt, szélálló tükröt?
[Szerkesztve] -
Rival
aktív tag
Izé... bocsánat Uraim... eme felfokozott hangulat közepette tanácsot kérnék szépen...
''A szél megette a vajlingomat'' jeligére... Korábbi hozzászólásom: [link]
Csak nem szeretnék megint valami hulladékot... mi Romániában fizettünk elő, és ott egy ócska tányért adtak gyenge anyagból... ráadásul meg lett véve a beltérivel együtt kb. 20ezerért, ami nem is lenne baj, csak fenti hozzászólásom nyomán ugye most kell egy másik teknő, de nagyon nem vágom, hogy melyik a jó. Addig rendben, hogy legyen benne anyag, de milyen anyag? Na meg az sem mindegy, hogy magát a tányért tartó szerkezet milyen, az enyémnek ez volt a másik gyenge pontja a silány anyagon kívül...
...tavaly télen kifordította egy nagyobb szél inverzbe, mint valami esernyőt... -
Rival
aktív tag
A témában járatlan lévén tanácsot kérnék antenna ügyben. Ugyanis történt az eset, miszerint a tegnapi ''szellő'' letépte a tányért. Vagyis fél óra kellett volna, és aláhull a hatodik emeletről, netalán még fejen is kólint valakit, de idejében beszedtem. Nem a rossz szerelés miatt, hanem a szél addig-addig játszadozott a tükörrel, míg annak az anyaga elfáradt, és az azt tartó csavarok körül (tehát amik magát a tányér lemezét tartják) gyűrű alakban a fém körbe kiszakadt. Na, frankó Digis antenna nem tartott két évig se... kuka...
A kérdés, hogy így új tükör vásárlása előtt mire kellene odafigyeljek? Pénz nem számít, az többet ér, hogy ne csukjanak le gondatlanságból elkövetett testi sértésért, még ha anyaghiba is okozta volna. Tehát ilyen 2000 forintos vackok helyett, mint ez is volt, normális, mondhatni atombiztos megoldást keresek.
Annyit tudok, hogy van acélból, alumíniumból, és létezik valami műanyag-fém megoldás is.
De elsődleges szempont, hogy szélálló kellene legyen, de nagyon. Itt Óbudán a hegyek felől pont arcba kapjuk az erős szeleket. 80 centis rendben, ha esetleg valakinek van tapasztalata 60 centissel így Digivel kapcsolatban, megírhatná, mennyire jó a vétel. Azt kell még tudni, hogy egy forgatómotor is közbe van iktatva, tehát akármekkora súlyt sem pakolhatok rá (gondolom az acél nehezebb).
Szívesen várom a véleményeket, kérdéseket... mondjuk nem sürgős, teljesen jól megvagyunk tévé nélkül is...
Új hozzászólás Aktív témák
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI vezetékes telefon
- GTA VI
- iPhone topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fogyjunk le!
- Tesla topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Lenovo P12 + Pen 8GB TB370FU Tablet 12,7
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/1TB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 200 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest