- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- bambano: Bambanő háza tája
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
Új hozzászólás Aktív témák
-
az a baj, hogy ha nem futásidőben hozom létre őket akkor korlátozom a mezők számát, pedig pont azt szeretném hogy szinte korlátlan legyen, de lehet hogy beállítok elvi maximumokat oszt kész
mondjuk egy bútor színbeálításánál mondjuk mex 5 féle színt tud kezelni oszt heló -
ViragL
tag
A 2. problémához annyit fűznék hozzá, hogy HA megoldható, akkor ne futásidőben hozd létre a gombokat stb, hanem használj statikus eszközöket, és futásidőben csak a Visible propertyjüket állítgasd. Ha ez megoldható, ez gyorsabb szebb és biztosnágosabb megoldás lesz, ráadásul sok macerától mented meg magad.
[Szerkesztve] -
hárem dolog van amit nem tudok most hírtelen megoldani:
1. adott egy könyvtér s abban az összes .proto fájlt kellene feldolgozni, ezt hogyan tudom megtenni. Tulajdonképpen egy fájlba kell őket másolni kis variálással(az összemásolás nem gond ha meg tudom őket nyitni egymás után. Szóval hogyan tudnám ezt megoldani?
2. hogyan lehet futásidőben létrehozni buttont, text mezőt meg ilyen finomságokat, persze ezeket futás közben meg is kell szüntetni meg újra létrehozni.
3. dinamikus tömbkezelés hogy van delphiben?
előre is thx -
ViragL
tag
Kikeresed az aktuális fontban a neked kellő karakter kódját, aztán az edit KeyDown metódusát megírsogatod. Annyit kell beleírnod, hogy, ha azt a billentyüt nyomja le a júzer, amit ki akarsz cserélni a sajátodra, akkor a Key paraméternek az új karakter kódját adod meg. Tipp, mert nem csináltam még ilyet, próbát megér. remélem értehtő
-
bukica
csendes tag
Sziasztok!
Boldog Új Évet mindenkinek!
Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy pl. az átmérő jelet betegyem valamelyik billentyű helyett, hogy mikor egy 'TEdit' mezőben megnyomom azt a billentyűt akkor az átmérő jelenjen meg? -
ViragL
tag
A klikkelős dolgot még mindig nem értem pontosan, ha a felhasználót szeretnéd rávenni, hogy klikkeljen akkor ''mond meg neki mit csináljon'' pl. ShowMessage() ablakban.
Ha azt akarod, hogy a program ''magátol'' klikkeljen valamire, akkor hivd meg annak az objektumnak az OnClick() eseményét, pl self paraméterrel. -
-
goldboy
csendes tag
Csak remélni merem hogy nem bántottam meg senkit!
De talán annyi szolgálhat mentségemül,hogy az ember aki tök hülye valamihez,de csontra
és meg kellene vmit csinálnia amin sok múlik,lehet hogy nem a leg szalonképesebb és udvariasabb modorban próbál segítséget kérni,hanem minden szálba próbál kapaszkodni ahonnan segítséget várhat,néha modortalanul!
ViragL le a kalappal előtted,suli munka meg még segítség itt is...
Megértem miért váltottam ki ilyen indulatokat belőled. De remélem nincs harag.
Na de nam is foglalom tovább a helyet,inkább átadom értelmes célokra...
Még egyszer köszi mindenkinek mindent.
Neked is ViragL,mert ebből tanultam némi illemet... -
ViragL
tag
válasz
goldboy #1389 üzenetére
Nem lecsesztelek, csak megjegyeztem, hogy bántja a szemem valami. Dolgozok, egyetemre járok, szabad időmben szivesen segítek itt ph!-n, ha tudok. Szivesen csinálom, de ha nem tetszik valami azt is megmondom, ez természetes, nem kell belőle nagy ügyet csinálni. Nem zaklatás, ha írsz a topikba, arra való, ha valakit nem érdekel amit írsz, az nem szól hozzá.
-
goldboy
csendes tag
Az imént lecsesztek a hangvételem miatt! Biztosan igazuk van(ViragL)!
Ezúton szeretnék elnézést kérni mindenkitől,kiemelten ViragL-től,illetve mindenkitől akit emberi mivolában megbántottam volna modortalanságommal!
Szóval a legnagyobb alázattal kérek elnézést mindenkitől!
Nagyon szépen megköszönöm mindenki segítségét,és igérem soha többet nem zaklatok senkit a kéréseimmel,és főleg modortalanságommal!
A legnagyobb tisztelettel:goldboy -
ViragL
tag
válasz
goldboy #1383 üzenetére
''nem tudjuk megjeleníteni delphiben'' ez a modatrész nagy fejtörést okozott számomra
, de aztán leesett, vagyis remélem. Tehát, gondolom a btotyi által írt programokról van szó, nos ha megnézed a kódot, kiderül belőle, hogy ezek konzolos alkalmazások {$APPTYPE CONSOLE}, ami azt jelenti, hogy nincs grafikus felületük, tehát nincs is mit megjeleníteni (legalábbis abban az értelemben, ahogy te vártad), ezek a programok parancssorból futtathatóak.
A topic célja nem az, hogy megírjuk hejetted a programot, hanem az, hogy segítsünk, ha problémába ütközöl. Segítünk, ha tudunk, de szerintem veled eszaladt kicsit a ló, a hangvételed és hozzáállásod is hagy kivánni valót maga után. Ha segít valaki, azt puszta szívjóságból tesz, ennek megfelelően kéne hozzáállni.
[Szerkesztve] -
wardust
csendes tag
Már megoldottam
-
wardust
csendes tag
Már haladok. Még az nem tiszta, hogyan lehet téglalapot rajzolni.
Hogyan lehet? -
wardust
csendes tag
Hello!
Két feladatot sikerült megoldanom, már csak egy van. Ehhez kéne segítség:
Rajzoljunk színes téglalapot menüvezérelt programmal! A téglalap adatait billentyűzetről, vagy állományból olvassuk be! A téglalap keretszíne és belsejének festőszíne legyen megváltoztatható!
Ehhez várnék ötleteket.
Előre is köszi -
goldboy
csendes tag
Szevasztok! Már megint én vagyok!Köszi a programot, jó,de nem tudjuk megjeleníteni delphiben. Tehát nagyon kéne! Kisírtunk még egy kis határidő halasztást,tehát ha valaki tud küldeni egy kész progit valamikor,ne késlekedjen!
Delphiben kellene! Ha lenne valami ide küldjétek:demuthka@gmail.com
A frladatok eggyel előbbi lapon vannak!
Mindenkinek köszönöm! -
goldboy
csendes tag
Jah, ha van valami konkrét akkor lökjétek ide legyetek kedvesek!!!
demuthka@gmail.com -
goldboy
csendes tag
Halihóóóó!
Holnap 24.00 a htáridő!
Aki tud írhat még valami okosságot!
Bár kaptam segítséget,de én bal....asz vagyok hozzá!!!
Azt sem tom mit hova és hogyan!
Sajnálom de ez van! -
wardust
csendes tag
Vagy legalább valami kiindulási pontot adjatok.
-
wardust
csendes tag
Hello!
Gyors segítség kellene. 3 beadandó feladatot kellene megcsinálnom Delphiben, de egy kicsit magas nekem.
1, Tervezzünk egy olyan programot, amely faktoriálist számol!
2, Írjunk egy olyan programot, amely egy számról megállapítja, hogy prímszám-e!
3, Rajzoljunk színes téglalapot menüvezérelt programmal! A téglalap adatait billentyűzetről, vagy állományból olvassuk be! A téglalap keretszíne és belsejének festőszíne legyen megváltoztatható!
Akinek ez kézügyeség kérdése az legyen már oly kedves, hogy megírja nekem.
Életet mentene!!!
Előre is köszi!
wardust@freemail.hu
üdv
[Szerkesztve] -
btotyi
tag
válasz
goldboy #1371 üzenetére
Egy egyszerű megoldás.
A magánhagzók felsorolását rád bízom. Azt, hogy üres stringet adtak-e meg azon felül pedig gyümölcsnevet illetve az egyéb hibákat nem ellenőrzi.
program Project2;
{$APPTYPE CONSOLE}
uses
SysUtils;
Const
MaganHangzok : set of char = ['a','á','e','é'.......];
Var GyNev : String ;
begin
Write('Gyümölcs neve :');
ReadLn(GyNev);
if (GyNev[1] in MaganHangzok)
then
WriteLn('Magánhangzóval kezdődik')
else
WriteLn('Mássalhangzóval kezdődik');
end.
[Szerkesztve] -
ViragL
tag
A cortonaSDk-t nem ismerem, de amikor hasonló problémával találtam magam szembe anno, az volt a probléma, hogy a futtatható álományon kivül kellett még néhány egyéb cucc is a program futtatásához. Az én esetemben néhány DLL-kellett pluszba, szerintem neked is hasonló problémád van.
Csak tipp, mivel nem ismerem a cortonaSDK-t, hogy nem elég feltelepíteni, újra is kell fordítani, hangsúlyozom, ez csak tipp.
A klikkelős kérdést nem értem, ki klikkeljen és hova? A felhasználó a program területén valahova, vagy a program klikkeljen a területén belül valahova, esetleg kivülre?
[Szerkesztve] -
goldboy
csendes tag
Tudom nem illik telhetetlennek lenni de van még egy!
Készítsünk egy olyan programot, amely a sin(x)/x függvényt táblázatosan írja ki!
Ha valaki tud segítsen egy szerencsétlenen aki nem érti az egészet de ilyeneket erőltetnek rá !
Félévem múlik rajta!
Előre is köszi! -
goldboy
csendes tag
Sziasztok!
Holnapra kéne egy működőképes progi,valami egyszerű! Nagyon fontos lenne!
A feladat pontosan a következő:Készítsünk egy olyan programot, amely beolvassa egy gyümölcs nevét és megállapítja, hogy az magánhangzóval vagy mássalhangzóval kezdődik-e!
Íme a rémség! Gőzöm nincs az egészről!
Ha valaki segítene,megköszönném! -
olyan programot lehet írni, hogy adott pillanatban adott helyre klikkeljen? ha igen mi kell hozzá?
-
miért van az hogy ami programot írok az otthon is és a koliban is faszául fut, viszont más gépeken ahol nincsen delfi nem indul el. Amúgy cortonaSDK-t is használok de azt feltelepítettem a másik gépre is, de akkor se ment.
-
bukica
csendes tag
Közben rájöttem:
if Components[j] is Tedit then
a megoldás. -
bukica
csendes tag
Megint lenne egy 'elemi' kérdésem.
Hogy lehet a form-on belül megállapítani,hogy milyen elemről van szó (TEdit, TLabel,TGroupBox, stb.) Pl. egy ciklusban, be akarom álltani, hogy a TEdit mezők Text-je üres legyen.
for j := 0 to Form1.ComponentCount -1 do
begin
if Form1.Components[j].????? egy TEdit then
Tedit(Form1.Components[j]).Text:='';
end;
Vagy van egyszerűbb megoldás is a Form mezők üresítésére? -
btotyi
tag
Programja válogatja. egy egyszerű pascal programot ami csak alap (readkey, writeln) stb. használ relatív könnyű átírni. Egy bonyolultabb (grafikus menü stb esetleg assemblert is tartalmazót) nehezebb. Próbálj meg egy konzolos alkalmazást létrehozhi D-ben és oda emeld be a kódot és próbáld meg lefordítani. Utána hibakeresés stb.
Sok sikert ! -
Pervi1
csendes tag
Hy all Kezdő vagyok és segítség kellene hogy egy pascalban megírt programot hogy kovertálhatom át delhire vagy egyátalán lehet ilyet???
-
ViragL
tag
Alap.
-
bukica
csendes tag
Egy string változóban van egy TEdit mező neve. Hogyan tudnék értéket adni a TEdit mezőnek?
Bocs a láma kérdésért, de kezdő vagyok. -
Tomcat13
senior tag
A Hotkey-hez hogyan rendeljek hozzá kilépést? Ha megvan maga a kilépés program,de nem tudom a bill. kombinációt hozzá, már ha a hotkey a gyorsbillentyű egyáltalán...
-
Bandus99
őstag
Sziasztok tudtok mondani magyar nyelvu doksit ahol szajbaragva elmondjak delphi alapjat ?
Tehat alapokat kellene megtanulni elvileg turbo delphit tettek fel suliban ezzel kellene megismerkedni. -
ViragL
tag
válasz
Tomcat13 #1347 üzenetére
3. feladat (másolva a helpből)
var
FromF, ToF: file;
NumRead, NumWritten: Integer;
Buf: array[1..2048] of Char;
begin
if OpenDialog1.Execute then { Display Open dialog box }
begin
AssignFile(FromF, OpenDialog1.FileName);
Reset(FromF, 1); { Record size = 1 }
if SaveDialog1.Execute then { Display Save dialog box}
begin
AssignFile(ToF, SaveDialog1.FileName); { Open output file }
Rewrite(ToF, 1); { Record size = 1 }
Canvas.TextOut(10, 10, 'Copying ' + IntToStr(FileSize(FromF))
+ ' bytes...');
repeat
BlockRead(FromF, Buf, SizeOf(Buf), NumRead);
BlockWrite(ToF, Buf, NumRead, NumWritten);
until (NumRead = 0) or (NumWritten <> NumRead);
CloseFile(FromF);
CloseFile(ToF);
end;
end;
end;
2. feladat hoz annyit tudok mondani, töltsd fel a 2 lisBxot ugyanannyi elemmel, majd az OnCLick és OnKEyUp eseményekben állítsd be a másik ItemIndex propertyjét az esemény tulajdonosának ItemIndex értékére.
1. feladat. pakold a neveket egy tömbbe, lehetőleg dinamikusba, egy listBoxba pakold bele őket. (.items.add). tegyél ki egy gombot, onclick eseményben listBox törlése (.items.clear) a tömb rendezése majd pakold vissza a listboxba a rendezett tömb elemeit.
nincs most több időm erre, használd a helpet! bocs az esetleges szintaktikai hibákért. soksikert -
Tomcat13
senior tag
Sziasztok!
Nagy pácban vagy vasárnapig bekéne adnom 3 feladaot Delphiben, de nagyon nem avgyok képben, sajna most jött ki, hogy a gyakorlat nem olyan egyszerű, a 3 probléma a következő:
1. Készítsünk programot, amelyben a nevek egyoszlopos listában és rendezetlenül jelennek meg! Legyen lehetőség a lista elemeinek ábécé sorrendben való megjelenítésére! A kiválasztott listaelemet jelenítsük meg a szövegmezőben!
2. Működtessünk szinkronban egyszeres kiválasztású listaablakokat!
3. Készítsünk állománymásoló programot. A másolás végrehajtásához használjunk adott típusnélküli fájlokat!
Nagyon fontos lenne összehozni vmit, aki tud kérem segítsen! -
ViragL
tag
Szerintem nagy fába vágta a fejszét, amit meg szeretnél valósítani (hozzászólásaid alapján) az nem csak egy kis ''heggesztés'' lesz, hanem komolyabb tudást igényő feladat. Tehát, nem tudom az elméleti háttérrel hogy állsz, ha hiányosnak érzed, akkor javaslok egy cikket, szerintem olvasd át, ártani nem árthat (anno az egyetemen ez volt a szakirodalmunk hálózat gyakorlathoz..nc)[link] Nem Delphis cikk, csak a hálózati kommunikáció működését mutatja be.
Sajna ennyit tudok segíteni. Jut eszembe, ha jól emlékszem a Delphi demó projektek között van valahol egy p2p messenger program. Asszem.
Sok sikert. -
yksz
aktív tag
Udv! H tudok a TCPserver-rel (nem indy) egy állandóan fentartott kapcsolat mellett, szoveget, v akármit is fogadni a kapcsolódott klienstol? Mert találtam olyat h onreceive, de ez mikor hívódik meg, v h használjam?
-
szabi244
csendes tag
olyan Edit komponens kellene nekem, amiben a beírt számokat ezres helyiértékkel tudja csoportosítani. pl.: 12 000 000 vagy 85 953 500
-
yksz
aktív tag
Ezzel mit kezdjek: ''could not load ssl library'' - amikor a kliensemmel csatlakozni akarock egy serverre? Ha viszont utána az írja h connected=true és ha megint próbálok egy connectet, akkor ''already connected'' :S Most akkor rossz valami azzal az ssl-lel, v nem? és ha nem akkor h tudom eltuntetni h ne írja azt ki?
-
ViragL
tag
A szignatúra az eljárás/függvény neve+ a formális paraméterek száma és tipusa + függvényeknél a visszatérési érték tipusa. (a teljesség igénye nélkül
)
Ja, vagy írj saját függvényt, vagy keress egyet amivel megfelelő tipusura tudod konvertálni a nem megfelelő tipusu paramétert. Azt hiszem PChar -> PAnsiiChar konverterre lesz szükséged. A FillChar-ral is ugyanez a teendő. -
bukica
csendes tag
Nagyjából értem, de mi is az a szignatúra? A paraméter megadás? A Delphi 2005 helpjében a
[Delphi] function StrPCopy(Dest: PAnsiChar, const Source: string): PAnsiChar;
található, míg a programban a következőként szerepel:
function ExecAndWait(const FileName: string; const CmdShow: Integer): Longword;
var { by Pat Ritchey }
zAppName: array[0..512] of Char;
zCurDir: array[0..255] of Char;
WorkDir: string;
StartupInfo: TStartupInfo;
ProcessInfo: TProcessInformation;
AppIsRunning: DWORD;
begin
StrPCopy(zAppName, FileName);
GetDir(0, WorkDir);
StrPCopy(zCurDir, WorkDir);
FillChar(StartupInfo, SizeOf(StartupInfo), #0);
.
.
end;
Itt az StrPcopy() és a FillChar() -ra is hibát jelez. Mi is akkor a teendő? Próbáljak egy másik függvényt írni helyette?
Bocs, hogy sokat kérdezek, de szeretném megérteni, ill. megcsinálni a progit, hogy működjön. -
ViragL
tag
Jól érted, nem teljesen kompatibilisek az egyes Delphi verziók. A fejlődés során sok mindent újraírtak, megváltoztattak, így valóban van egy StrPCopy() függvény mindegyik Delphi SysUtils unitjában, az nem egyezik meg azzal amit a másik Delphi verzióban megírt program használni akar. A neve ugyanaz, de a szignatúrája külömbözik, ha jobban megnézed. Így, mivel Delphiben (is) túlterhelhetőek a nevek, a fordító nem azt a függvényt keresi, ami a SysUtilsban van, hanem egy olyat keres, aminek a szignatúrája megegyezik a hívott függvény szignatúrájával és mivel olyat nem talál, azt mondja, hogy nem deklarált eszközt akarsz használni.
MOD: nem egy egzakt megfogalmazás, de remélem érthető a lényeg.
[Szerkesztve] -
bukica
csendes tag
Ezek szerint azt mondod, hogy pl. egy Delphi 3 alatt működő progit nem tudok lefofdítani Delphi 2005 és Delphi 8 alatt? Hát ez nekem egy kicsit magas.
Én azt hittem, hogy lefele kompatibilisek ezek a progik. Egyébként a Delphi 2005 helpjében megtaláltam az StrPCopy-t, azt írja, hogy a SysUtils-ban van, és mégis azt írja, hogy nemdeklarált vátozó
. Nem értem.
-
ViragL
tag
Nos a problémád oka az, hogy nem a megfelelő Delphi verzióval akarod fordítani a netröl leszedett programokat. A külömböző Delphi verziók nem véletlenül külömböző verziók.
Semmi nem garantálja, hogy a külömböző verziókban a függvények és egyéb eszközök specifikációja, működése megegyezik.
-
yksz
aktív tag
Melyik komponenseket használjam, ha egy esemény megtorténését akarom elkuldeni egy másik gépen futó proginak (nem trójait akarock írni
) csak egy csóró kis multiplayer gamet, h ki nyomja le gyorsabban a gombot. Szal a gomb lenyomására elkuldeni h én már lenyomtam:S rem értheto
-
bukica
csendes tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok Delhiben.
Az StrPCopy() függvényt szeretném használni, de fordításkor mindig kiírja, hogy 'undeclared Identifier: StrPCopy'. Több progit is találtam már a neten, ami ezt használja, de egyiket sem sikerült lefordítanom, mindegyiknél ezt a hibát írja ki. Próbáltam 8-as és a 2005-ös Delphivel is. Mi lehet a gond, mi marad ki a progiból? -
yksz
aktív tag
Akkor h tudom meghatározni egy kikuldott PING csomag méretét és még a ping mellé, pinggel egyutt más parancsokat is kikuldeni 1x-re
[Szerkesztve] -
btotyi
tag
válasz
szabi244 #1318 üzenetére
Ha stringet akarsz float-tá konvertálni akkor a Delphi a windowsban beállított tizedes jelet használja fel. Tehát magyar windowson tizedes vessző, angol nyelvűn pedig tizedes pont van. Ha a stringet te magad rakod össze akkor használd a SysUtils DecimalSeparator változóját.
[Szerkesztve] -
yksz
aktív tag
Udv! A kov a problémám: Hogyan tudok ''extra'' modemnek szóló paranccsal (type of service - ha jo´tudom) pinget kuldeni egy IP-re? a pingelésig eljutottam és muxik is rendesen, csak a parancs kéne, h hova mikor mit és mivel?
-
szabi244
csendes tag
Tizedespontoot szeretnék átalakítani ponttá.
HA tört értéket szeretnék tárolni, akkor a pontot elfogadja a tizedesvesszőt nem, és hibával leáll. Ezt akarom kiküszöbölni. -
ViragL
tag
válasz
szabi244 #1315 üzenetére
Gombnyomásra tallózás ablak és a tallózás eredménye az edit mezőbe? Ha igen, akkor attol függően, hogy milyen tallózó ablak kell adj hozzá a formhoz egy OpenDilalog/SaveDialog-ot vagy bármely más dialogot, a gomb OnClick-jébe pedig pl.
if OpenDilalog1.Execute then
Edit1.Text := OpenDialog1.Filename;
Remélem segítettem.
[Szerkesztve] -
szabi244
csendes tag
Sziasztok!
Hogyan tudok gombból és edit mezőből tallózási lehetőséget csinálni a winchesterem könyvtárai között?
Sz -
föccer
nagyúr
-
ViragL
tag
Forrás: Jon Erik Oterhals Utolsó módosítás: 1998. december 17.
A fájl utolsó hozzáférésének (használatának) időpontját az alábbi eljárással tudod megjeleníteni. (A kérdéses fájl nevét (elérési útját) az AnyFile.FIL helyére kell behelyettesíteni.)
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
FileHandle : THandle;
LocalFileTime : TFileTime;
DosFileTime : DWORD;
LastAccessedTime : TDateTime;
FindData : TWin32FindData;
begin
FileHandle := FindFirstFile('AnyFile.FIL', FindData);
if FileHandle <> INVALID_HANDLE_VALUE then
begin
Windows.FindClose(Handle);
if (FindData.dwFileAttributes and
FILE_ATTRIBUTE_DIRECTORY) = 0 then
begin
FileTimeToLocalFileTime(FindData.ftLastWriteTime,
LocalFileTime);
FileTimeToDosDateTime(LocalFileTime,
LongRec(DosFileTime).Hi,LongRec(DosFileTime).Lo);
LastAccessedTime := FileDateToDateTime(DosFileTime);
Label1.Caption := DateTimeToStr(LastAccessedTime);
end;
end;
MOD: gugli tudja
[Szerkesztve] -
föccer
nagyúr
üdv.
Adott: Delphi 3.1-ben <nem kinevetni>
opendialoggal választok egy fájlt. filename megadja nekem a menyitni kívánt file nevét, de mi adja meg a utolsó módosításának dátumát? és miben kapom? Date formátumban, vagy str-ban?
Tehát:
var
s, d: string;
Begin
if opendialog.execute then
begin
s:= opendialog.filename
d:= ????
end;
end;
Kösszenet.
üdv.: föccer -
szabi244
csendes tag
sziasztok!
Ez mitől lehet? -
yksz
aktív tag
válasz
Flashback #1302 üzenetére
stringben 1 karaktert? Nem igazaán értem a kérdésedet
de stringekben így hivatkozol az x. számú karakterre: a[x] ha ennek értéket akarsz adni, akkor a[x]:= stb. és így nem az egész stringet változtatod, csak azt a karaktert, de arra vigyázz h karakterként is dolgozz vele!
[Szerkesztve] -
Hogy tudok egy stringben kicserélni egy stringet?! Mi a függvény neve?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- MSI Thin A15 B7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A17 FA706IU 17.3" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen4 - AMD R5 7450U/32GB/1TB
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest