- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gátoljuk meg játékaink halálát!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bukica
csendes tag
Azt meg lehet oldani, hogy a StatusBar felosztott részeit különböző színűekre állítsam, vagy használjak valamilyen más megoldást?
-
bukica
csendes tag
Hogyan lehet a progam futását pl. 2 másodpercre várakoztatni (2 mp szünet)?
-
bukica
csendes tag
Egy másik problémám, hogy lehet egy 'státusz' sort kitenni egy form-ra, hogy azon programfutás közben különböző dolgokat ki tudjak írni (rekord számláláló,üzenetek stb.), és ezek azonnal meg is jelenjenek, nem csak akkor mikor az adott feladat lefutott?
Nem tudom elég érthetően fogalmaztam-e? Pl. egy indexelés előtt ki akarom írni, hogy 'Türelem indexelés', majd mikor az indexelés lefutott, eltüntetni az üzenetet? -
-
bukica
csendes tag
Oké köszi ezt Én is kipróbáltam, és jó is, csak a font charsetet ANSI_CHARSET-re kell állítani, akkor jelenik meg az átmérő jel.
Már csak az az a probléma, hogy a billentyű lenyomásakor a beírja a karaktert, és a kurzor a sor elejére ugrik.
Hogyan lehet azt megoldani, hogy maradjon a szöveg végén a kurzor? -
bukica
csendes tag
Sziasztok!
Boldog Új Évet mindenkinek!
Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy pl. az átmérő jelet betegyem valamelyik billentyű helyett, hogy mikor egy 'TEdit' mezőben megnyomom azt a billentyűt akkor az átmérő jelenjen meg? -
bukica
csendes tag
Közben rájöttem:
if Components[j] is Tedit then
a megoldás. -
bukica
csendes tag
Megint lenne egy 'elemi' kérdésem.
Hogy lehet a form-on belül megállapítani,hogy milyen elemről van szó (TEdit, TLabel,TGroupBox, stb.) Pl. egy ciklusban, be akarom álltani, hogy a TEdit mezők Text-je üres legyen.
for j := 0 to Form1.ComponentCount -1 do
begin
if Form1.Components[j].????? egy TEdit then
Tedit(Form1.Components[j]).Text:='';
end;
Vagy van egyszerűbb megoldás is a Form mezők üresítésére? -
bukica
csendes tag
Egy string változóban van egy TEdit mező neve. Hogyan tudnék értéket adni a TEdit mezőnek?
Bocs a láma kérdésért, de kezdő vagyok. -
bukica
csendes tag
Nagyjából értem, de mi is az a szignatúra? A paraméter megadás? A Delphi 2005 helpjében a
[Delphi] function StrPCopy(Dest: PAnsiChar, const Source: string): PAnsiChar;
található, míg a programban a következőként szerepel:
function ExecAndWait(const FileName: string; const CmdShow: Integer): Longword;
var { by Pat Ritchey }
zAppName: array[0..512] of Char;
zCurDir: array[0..255] of Char;
WorkDir: string;
StartupInfo: TStartupInfo;
ProcessInfo: TProcessInformation;
AppIsRunning: DWORD;
begin
StrPCopy(zAppName, FileName);
GetDir(0, WorkDir);
StrPCopy(zCurDir, WorkDir);
FillChar(StartupInfo, SizeOf(StartupInfo), #0);
.
.
end;
Itt az StrPcopy() és a FillChar() -ra is hibát jelez. Mi is akkor a teendő? Próbáljak egy másik függvényt írni helyette?
Bocs, hogy sokat kérdezek, de szeretném megérteni, ill. megcsinálni a progit, hogy működjön. -
bukica
csendes tag
Ezek szerint azt mondod, hogy pl. egy Delphi 3 alatt működő progit nem tudok lefofdítani Delphi 2005 és Delphi 8 alatt? Hát ez nekem egy kicsit magas.
Én azt hittem, hogy lefele kompatibilisek ezek a progik. Egyébként a Delphi 2005 helpjében megtaláltam az StrPCopy-t, azt írja, hogy a SysUtils-ban van, és mégis azt írja, hogy nemdeklarált vátozó
. Nem értem.
-
bukica
csendes tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok Delhiben.
Az StrPCopy() függvényt szeretném használni, de fordításkor mindig kiírja, hogy 'undeclared Identifier: StrPCopy'. Több progit is találtam már a neten, ami ezt használja, de egyiket sem sikerült lefordítanom, mindegyiknél ezt a hibát írja ki. Próbáltam 8-as és a 2005-ös Delphivel is. Mi lehet a gond, mi marad ki a progiból?
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Motoros topic
- Házimozi haladó szinten
- BestBuy topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Microsoft Excel topic
- Milyen egeret válasszak?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Hisense LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest