- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
-
czappa
aktív tag
válasz
Jester01 #1183 üzenetére
Én úgy tudom, hogy nem kell oda begin-end, mert kapcsolóként működik és a végén az egész try-except részt zárja egy end; (de persze most kipróbáltam és minden maradt a régiben, így is).
A suliban amikor példaprogit írtam, akkor ''rendes'' számokat olvastattam be Edit mezőről, ott is ez volt.
VISZONT! és ez elég lol - elnézést is kérek érte:
Tehát, oké bejön ez a durva hibaüzi, de utána ha nem run->program resetet választok, hanem run->run-t akkor megy tovább a progi és meg is jelenik a ShowMessage ablaka...
Mert ugya progi ott ''kiakadt'' csak úgy tovább nem tudtam menni ezért kellett a run menüpont.
Ám ez kezdett gyanus lenni, így megnéztem, mi van ha nem a Delphiből futtatom a progit, hanem az .exe filet indítom. Nos ekkor tökéletesen működik... lol engem az zavart meg h a fordítóból ilyenkor elszált a progi, feljött a delphi saját hibaüzije, én meg csak a run-> menüvel tudtam tovább menni.
Azért köszi, és bocs h ilyennel fárasztottalak, ez azért tanunságos volt.
Viszont a másik problémámra tud vki. vmi. megoldást?
[Szerkesztve] -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Jester01 #1131 üzenetére
Nem kooperatív, konkrétan egy RPG memóriájából akarom kiolvasni mennyi xp-m van, és a címsorába beírni, h mennyi van még következő szintig.
Volt pár gugli találat olyanról, hogy ReadProcessMemory, aminek kell egy cím, egy hossz, és egy buffer. Ha ez az amire gondolok, akkor már csak a process alapcímét kell kideríteni
Miért ne lehetne más proc memóriáját olvasni? Az írás az más téma, azt tényleg nem engedi a win. -
czappa
aktív tag
válasz
Jester01 #1126 üzenetére
Igen.
Két megoldást próbáltam, az egyik, hogy bár van mediaplayer, de nem a saját gombjait fogja használni a user, hanem én hozok létre gombokat (lejátszás stb.) és onClick eventre csinál valamit. Ezzel az a baj, hogy ha én pötyögöm be, hogy Wait:=true; Play; akkor a szám végéig nem tudok semmit sem csinálni, a progival (kilépni, stopra klikkelni, a formot áthelyezni, semmit)
A másik lehetőség az lett volna, hogy a mediaplayer saját gombjait használja a user, ám ez esetben fogalmam sincs hogyan mennek a ''dolgok'', továbbá itt nem értem mi van:
procedure TForm1.MediaPlayer1Click( stb...
begin
case Button of
btPlay :
begin
Label2.Caption:='111';
end;
btPause:
stb...
itt a Label2.Caption:='111'; sor csak proba miatt van, de sajnos ez történik meg előbb, mint a szám lejátszása, ill gondolom Borland képes volt megoldani azt, hogy egy szám lejátszás ne fogja meg az egész progit, túl. képp nekem is erre lenne szükséges, vagy tudnom kéne, milyen tulajdonsága változik meg a mediaplayernek ha befejezte a szám lejátszását. (de inkább az előbbi jönne jól, utóbbira néztem a helpet, de nem jöttem rá)
A legnagyobb gond, hogy nem értek hozzá, eddig két gyakom volt delphiből (persze ilyeneket nem vettünk).
''mint másik szálról hívni''
nos ez a baj, ezt már pl. nem értem, na mindegy majd talán máskor visszatérek még a progira.
[Szerkesztve] -
czappa
aktív tag
válasz
Jester01 #1123 üzenetére
Megnéztem, amit linkeltél, sajnos nem ezt kerestem; Ez akkor következik be, ha a user ráklikkel a stopra (pause-ra stb.-re). De nekem valami olyasmi kéne, ami tudatja, hogy véget ért a szám lejátszása.
A vicc az, hogy az általad linkelt oldalon még van is egy cikk a lejátszóról, de ilyet ott sem találtam.
A MediaPlayer1.Notify a delphi helpje szerint csak a mediaplayer gombjaira reagálnak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- REpont és hulladékgazdálkodás
- The First Berserker: Khazan
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest