Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
golliwog
csendes tag
válasz
SzaboZE
üzenetére
Hello!
Alaplapot nem tudnak hozzá szerezni sajna pedig azt mondták a boltban a Dell-nél a leggyorsabb a garanciális szerviz.Helyet nem szívesen írnék mert lehet csak az én cuccommal bénáznak ennyire, igyekszem korrekt lenni amíg magammal szemben is korrektnek érzem az eljárást ( péntekig még türelmesen várok aztán muszáj lesz valamit csinálni 3 hét csak elég nekik persze közben én folyamatos szívok
) -
Kobe
veterán
válasz
SzaboZE
üzenetére
kicsivel 100 felett...szoval szorozd meg 2-3 mal es az jon ki hogy kb 5000ert mar boven megeri biztositassal szallitani cuccokat
nem mondom hogy a brit vagy nemet dell kuldozgessen csomagokat de nem vagom az osztrak dell miert koti az ebet (usert) a karohoz (osztrak lakcimhez) amikor a hatartol budapestig elhozni kb 10 euroval kerulhet tobbe mint egy hatarmenti osztraknak
cseh es szlovak webshopok nagyresze mar eleg regota szallit alapbol magyarorszagra is... -
rainmen
aktív tag
-
Coyote2000
őstag
válasz
SzaboZE
üzenetére
értem én, de "hard userként" felvetődik a kérdés, hogy én vagyok a gépért vagy a gép van értem... ha hazavágja, kapok másikat a cégtől.
Mondjuk már egy ideje napirenden van, hogy stabilabb macbookokra cserélünk, de az exchange server és a licenszek miatt durvább befektetés lenne, mint a delleket cserélgetni.Amúgy egy dokkolócsere javított a problémán, legalábbis tegnap óta egyszer sem volt gondom vele. Eléggé fostalicska dokkolók vannak, a pár generációval korábbi dokkolónak volt "leválasztó" gombja, ami úgy működhet, mint amikor az USB-cuccot leválasztod a gépről, előtte kíméletesen felkészíti rá. Az újakon már nincs ilyen funkció, és ránézésre is olyan, mintha baltával faragták volna...
-
fgyorgy
csendes tag
válasz
SzaboZE
üzenetére
Köszi a választ!
Gondoltam rá én is, és fut pár dolog az tény.
Még az jutott az eszembe, hogy win7 önmagában csinálhat-e ilyet.
Mert amikor nekem ez olyan szépen csendben működött, akkor még xp volt rajta.
Ma ki lett takarítva. Nem volt benne jelentős por. A ventiket széterőszakoltam, és megkapták a kenést.
Most is ugyanúgy pörög.
Tudod ha nem lett volna ez korábban más, akkor most nem csodálkoznék ezen a viselkedésén. -
Coyote2000
őstag
válasz
SzaboZE
üzenetére
OK, sztem is a Vista/XP kompatibilitás lesz a gond.
"nem javaslom menet közben a dokkolóra helyezést! Tessék előtte leállítani, nem erre találták ki a dokkolót."
ez nem választás kérdése, ha egész nap meetingekre rohangálok... Amúgy régebbi gépekbél ez nem okozott gondot. Plusz, a meetingeken többször különböző TV-kre és projektorokra dugdosom a gépet, amihez tényleg határozottan kell kezelnie a display outputot...
Próbálok egy dokkolócserét, biztos ami biztos. -
Hugo85
aktív tag
-
-
Chaser
legenda
válasz
SzaboZE
üzenetére
Én a 12GB Avatar-t próbáltam ami fHD-s, a P6200-esen. Sw-esen is helyt áll, megakad párszor a kép, de zömében folyamatos. Ebből következően már egy i3 330 is alkalmas sw-esen is fHD-ra...ami azért nem rossz

VSAMSUNG: Ha használod a vga dxva módját akkor konvertálni is lehet mellette, többek között ez is előnye a dxva-nak, a cpu-t minimálisan terheli.
-
-
-
bithunter2
csendes tag
válasz
SzaboZE
üzenetére
Szia!
Megnéztem itt a feltüntetett drivereket, le is szedtem elég sokat, fel is tettem nagy részét. Az oldalon viszont nincs túl bőbeszédű leírás. Ezek közül melyik ez a Power Manager, vagy Control Point System Manager?
http://support.euro.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?os=W764&catid=-1&dateid=-1&impid=-1&osl=HU&typeid=-1&formatid=-1&servicetag=&SystemID=inspiron_N5010&hidos=BIOSA&hidlang=hu&TabIndex=&scanSupported=False&scanConsent=FalseKöszi!
-
g4b3n
tag
-
g4b3n
tag
válasz
SzaboZE
üzenetére
1. Mert régi játékkal játszom, amit nem komál a win7, de azt nagyon jól látod, h boldog vagyok
2. A nálam fényévvekkel hozzáértőbb barátom,sem tudott mit kezdeni vele.
3. Így van, nem hinném, h annyira kapodnék.
4. Telitalálat, most azt használom, sőt arról is írok, csak windows userként nem igazán tudom használni, eddig végig fórumokat böngésztem hogy tudjak vmi kezdeni vele.Volt vmi mem test azt megcsináltam, de amit írtál, azt is meg nézem. Köszi a bíztató szavakat. Gondolom ezek szerint a xp esélytelen lesz.
-
bithunter2
csendes tag
válasz
SzaboZE
üzenetére
Szia!
A BIOS-ban az F1-re nem ír ilyet nekem, hogy csak első kikapcsig menne. Egyébként pont az lenne az értelme szerintem, hogy kíméli az aksit. Ugyanis ha tápról használom többnyire, akkor mindig rátölt ha egy picit 100% alá merül. Ez nem igazán tesz jót az aksinak hosszú távon tudomásom szerint.
Amit írsz, azt nem teljesen értem. Azért nem merülne le az aksi, mert ha tápról használod, akkor Disabled módban marad azon a szinten, viszont ha lehúzod a tápról akkor menne maradék akksiról. Ha arra gondoltál, hogy teljesen lemerül az aksi (ami mondjuk 60-80-ra töltött aksinál elég sok idő, míg tápot használva az lemerül), és utána akarná használni vki aksiról, az nyilván nem menne. Viszont akkor tápra dugva, BIOS-t átállítva fel lehetne megint tölteni. Szóval, semmi értelmét nem látom annak hogy ez visszaáll a kikapcsolás után.
Vagy nem?
Egyébként, ha kikapcsolom, majd várok ~10 sec-et, és utána bekapcsolom, akkor még simán marad Disabled.
Latitude-nál hol lehet ezt állítani? Kerestem e még nem találtam ilyet.
Köszi!
-
-
mario28
csendes tag
-
dhcodoki
senior tag
válasz
SzaboZE
üzenetére
SzaboZE: Igaz! Ez elkerülte a figyelmem.. nem is értem miért.. elég stabil anyagból van az alsó borítás is, talán ez lehet az ok..
mate007007: a gép méretei: 343, 5 x 244 x 37,8 mm (pl. egy HP dv6 alu: 245 x 378 x 30,8-36 mm) Mondjuk annyira nem vastag, inkább csak a kialakítás miatt tűnik annak.
-
sirály69
őstag
válasz
SzaboZE
üzenetére
A cseregép a HRP raktárában csücsül 3 hete a részemre befoglalva....
A szlovákiai Dell csapat ...ik valami levelet elküldeni, hogy átvegyék tőlem a hibás gépet.
A Dell support már elküldte nekem az emailt 12.09.-én hogy elfogadták a gép garanciális cseréjét!
Állítólag a DHL-nek kellene elvinni tőlem a gépet. -
extraktor
tag
válasz
SzaboZE
üzenetére
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy a Dell Studio 1555-ön nem tudok BIOS-t frissíteni, illetve a windows 7-re nem tudom feltelepíteni a dell quickset-et. Azt írja ki minden esetben, hogy nem támogatott operációs rendszer. (természetesen a jó verzióval próbálkoztam)
A dell diagnosztika hibát jelez, a hiba kódja: 4600:0009 msg :smbios device initalization failure smbios structure 24 has illegal lenght. lenght is 0Vajon mi lehet a baj?
Előre is köszönöm
-
Chaser
legenda
válasz
SzaboZE
üzenetére
Ahan, én kicsit mást vettem ki a szövegből

Ha nem is világítós a bill de gondolom "jó" áron lehetne bele venni, nem létkérdés, csak tetszik.Rocko007: Szerviz könyvében én se találtam, de reméltem hátha...
Esetleges ssd miatt lenne érdekes, kell mellé hdd is, egy rack meg nem mindig j, de találtam rá alternatívát. Mondjuk nem nagy esélye van hogy 1640-em lesz, de sose tudni. Hangja/bill milyen a gépnek? Ez a 2 dolog a legfontosabb nekem. -
Chaser
legenda
válasz
SzaboZE
üzenetére
Egy vadonatújra tudsz árat mondani?
1ébként ezt a logikát nem tudom követni, ha vadiúj 3 v garos géphez veszek 2 év gart annak mért lenne más ára mintha 1 éves géphez vennék amin van még 2 év gar?
Mind2 esetben 5 év lesz a teljes gar.
n5010-nél úgy értem az igp-st, hogy only cpu-ba tokozott intel chip, nem külső amit szintén integráltnak mondtak.
Hogy van összerakva? Mennyire masszív, az elrendezést majd kilesem képekből. Cpu hűtés még hagyján, de láttam ramon kívül semmihez nincs szervizablak. Na de ez van, visszafele fejlődés megindult egy ideje a dellnél is.hhx: Ilyesmire gondoltam

-
bi_bean
csendes tag
válasz
SzaboZE
üzenetére
Az a gáz, hogy az eladó weblapján írva volt. Mostmár bottal üthetem az adatllap nyomát. Persze nem az volt az első, hogy szétkaptam, és megnéztem, hiába is tettem volna, nem értek hozzá.
Okos ember más kárán tanul, vagy előre utánanéz a dolgoknak. Mindenesetre eladó egy Dell 5540-es, vodafone függő 3g-s kártya.
-
premete
veterán
válasz
SzaboZE
üzenetére
Ja, tegnap délután az sztk-ban egy órán keresztül nem tudtam felmenni a netre a Dell 5530-cal, az sem a Dell hibája volt, hanem a T-mobilnak szarakodott a hálózata megint fél napot. Csak tudnám, mi a f***ért kérnek ilyen horribilis összeget Nyugat- Európához képest a semmiért, egy hónapban kétszer használnám, akkor sem működik.
-
-
sirály69
őstag
válasz
SzaboZE
üzenetére
Házhoz jönnek.... és ott cserélik a szemem előtt
Minden alkalommal DELL zárófóliával lezárt csomagból lettek az alkatrészek kivéve és beszerelve.
A gép egyszerűen a led teszt után nem csinál semmit csak 2 ledet villogtat! Ez volt 1 hónapja is és most is ez a jelenség....
Márciusban vettem a gépet, 1 hét után sekép-sehang!
Minden esetben a bejelentéskor alaplap hibára gyanakodtak!
Első alkalommal kicseréli a srác az alaplapot és az alaplap tartozékait+WIFI-T.A gép bedug semmi! Rendel új alaplapot! Másnap megérkezik az új alaplap, csere...
A gép bedug... elindult...30mp újraindul...10 mp újraindul.
Új alaplap rendel +proci.
Másnap csere (csak proci) és a gép megjavult és működött nov. elejéig.
Lényegében ugyan ez játszódott le megint!
A szervizes srác annyit mondott, hogy a DELL csak 1 kiszállást fizet és az 1xi javítási munkadíjat! Neki ez ráfizetéses volt! -
Flexy90
senior tag
válasz
SzaboZE
üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy ha kihúzom a tápot akkor mégis miért marad bekapcsolva, ha nem tud kommunikálni vele.. :S
Reméltem, hogy szoftveresen meglehet vhogy oldani.Az előző alaplap pedig már az elött rakoncátlankodott mielött ezt az aksit megvettem.
Köszönöm a gyors választ.
-
llcoolj
csendes tag
válasz
SzaboZE
üzenetére
Először is köszi a tippet.
Aztán az van, hogy újabb segítség kéne, mert már nagy nehézségek árán felraktam a gépre az XP-t, de sajnos alig találok drivereket hozzá
Nem tudom, hogy ez miért van, de nagyon nagy szemétségnek érzem
Szinte csak Vistás meg 7-es driverek vannak a neten.
Meg olyan is van, hogy találok drivert, de hiába telepítem fel, a windows akkor sem ismeri fel. Konkrétan így vagyok a hangkártyával és a videókártyával. Hiába rakom fel a drivert, nem ismeri fel, sőt a hangkártyánál kiírja, hogy vmi hiba van
Így még zenét hallgatni sem tudok az új gépemen
Tudnál ebben segíteni?
Nagyon köszi előre is!
-
Gergőke88
addikt
válasz
SzaboZE
üzenetére
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata ezzel a géppel kapcsolatban?[link]
Aksi üzemidő érdekelne.
Illetve ez a processzor mire elég? Nekem full hd filmek lejátszásra kellene, illetve netezés, levelezés, msn. Tudom hogy nem egy i3. Ami nagyon szimpatikus benne az a 3 év garancia.Köszi a segítséget.
Üdv.
Gergő -
Drughi
addikt
-
Milan24
aktív tag
válasz
SzaboZE
üzenetére
Csak 2 hét múlva hívom fel őket, mivel most éjjeles vagyok, jövő héten meg délutános így nem jó ez. A gépet használtan vettem, és a garanci következő munkanap kijön a szervíz és megcsinálja garancia van rajta.
De azért ha a hibás tápot kicserélik, csak mégnézik, hogy jó-e. mondom ha kicsit meghajlítom a végét (nem mindegy melyik irányba, én is csak próbálgatom) akkor működik rendesen.
Remélem jó lesz majd, mivel nekem a tápkábel a gépből alapból is nagyon könnyen kicsúszik. Ez lehet minden dell-nél így van, nekem dell gépek közül ez az első és nincs tapasztalatom. Más márkák terén viszont masszívan benn volt a táp a gépbe, nem jött az olyan könnyen ki, főleg ha a gép mozgatva van miközbe be van dugva a kábel.Jah és a kijelző sem passzol rendesen a képhez, az egyik oldalon 1 mm a másik oldalon 2mm hézag van. Nem tudom miért, így vettem. A srác akitől vettem azt mondta hogy raktárbalesetbe törött a gép, vagyis leesett, és a szervíz cserélt benne sokmindent. Elég kétes üzlet volt, de ha majd a szervíz kijön akkor megtudom.
Köszi mindent mindenkinek.
-
Misi1979
őstag
válasz
SzaboZE
üzenetére
Ez így van, viszont a bűncselekmény nem a szervíz előtt valósul meg ill. nem a szervíztől lopták el a gépet. Amit jogilag megtehet, hogy beveszi a gépet, értesíti az eredeti tulajdonost, aki
a.) ha tett feljelentést, értesíti a rendőrséget, hogy fejlemény van
b.) átveszi a laptopját, a tulajdonjogot előtte papírokkal igazolja. Ebben az esetben is valószínűleg lesz szerepe a rendőrségnek, mivel aki bevitte a gépet, nem fogja hagyni hogy csak úgy elvegyék tőle (általában nem a tolvaj viszi gariztatni..) illetve ő is szeretne pénzéhez jutni.Ettől függetlenül a szervíz maga is értesítheti a rendőrséget arról, hogy fennforgás van egy lopott laptoppal, az esetleges tettenérés reménye miatt még az is előfordulhat, hogy egy járőr kimegy igazoltatni. Viszont mint fentebb mondtam, nem életszerű, hogy a tolvaj gariztasson.
Nálatok volt már hasonló?
-
Andre90
tag
válasz
SzaboZE
üzenetére
Üdv!
A leírtak alapján hardveres hibának tűnik? Csak mert feleslegesen nem akarom szervizbe vitetni. Mondjuk akkor nem jelentkezik a megfagyás ha a videokártya órajeleit jóval a gyári érték alá viszem. Még egy kérdés: alaplapcsere után a windowst is újra kell rakni minden programmal együtt, vagy fel fogja ismerni és működni fog újra mint régen?
Köszi előre is a választ.
Üdv: András -
FehérHolló
veterán
válasz
SzaboZE
üzenetére
Mivel budapesti szerviz -> nagyker pécsi kirendeltsége -> egyetem -> én útvonalon jutott el hozzám, több volt az, mint egy hét. Rögtön kézhezvétel után tűnt fel, akkor jeleztem az egyetemen, egyetem a nagykernek, utána nem tudom. Az illetékes valószínűleg mossa a kezét, és egyszerűbb lesz magamtól beszerezni egy ilyet. Még azért várok és reménykedek.
-
Danaf
csendes tag
válasz
SzaboZE
üzenetére
A csavarok szorosak, azokkal semmi baj. Leszedtem a zsanértakaró panelt és szemmel látható a holtjátéka, amikor mozgatom. Tehát mindenképpen cserélnem kell.
A humansoftnak küldtem e-mailt, de eddig még nem válaszoltak. Ha tényleg drága lesz, akkor kénytelen leszek mégis az eBay-ről beszerezni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Proc. hibás DELL Latitude 3510 Black i3 256 SSD alkatrésznek eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG G531GV Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB WIN11
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i5-1334U - 8GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- HP Dell, Lenovo, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás
- NJOY Szünetmentes + AVR Horus Plus 2000, 2000VA, 1200W, Line-Interactice, LCD Touch displa PWUP-LI20
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10500 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG N-Base 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB AeroCool Quantum Mesh 650W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
a speedtest eredményre gondoltam!

)

számítógépes témában, de miután eltöltöttem fél napot a keresgéléssel, meg különböző fórumok olvasgatásával, nagyjából ki is alakult a balsejtelmem, ami most - úgy tűnik - beigazolódott...