Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAMválság és annak lehetséges hatásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
A különbség az (mégha nem is a pontos
) a su és a su - között az, hogy a su csak euid-et vált, vagyis az éppen futó processz az éppen futó környezettel rendszergazdai effektív user azonosítóhoz jut. Ezzel szemben a su - az végrehajtja a root belépési procedúrát, tehát cseréli a környezetet, környezeti változókat, stb. a root-nak beállított verzióra. -
zed01
őstag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Köszi! Most már ezt is tudom. Szerinted tegyek még egy próbát a Debiannal, most már
su -
val telepítve az ati drivert? Mert nekem a stabilitás az első, abban a stabil Debian verhetetlen.
De az is lehet hogy Linux Mint-es Debian lesz, de az a Debian fejlesztői ágából készül, és súlyos hibákat okozott némelyeknél ahogy olvastam a különféle fórumokat.
Még egy kérdés. A Linux Mint Debian Edition su -, vagy sudo?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
) a su és a su - között az, hogy a su csak euid-et vált, vagyis az éppen futó processz az éppen futó környezettel rendszergazdai effektív user azonosítóhoz jut. Ezzel szemben a su - az végrehajtja a root belépési procedúrát, tehát cseréli a környezetet, környezeti változókat, stb. a root-nak beállított verzióra.