Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- talmida: My Art II.
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovaax
őstag
A Linux Mint Debian Edition su -, vagy sudo?
Attól függ, mire. A su (switch user) arra való, hogy más júzerként tudjunk dolgozni hosszabb ideig (vagy olyat, amire nincs bekonfigolva a sudo). A sudo meg egyes parancsok futtatására való, amennyiben engedélyezett. És mindez disztribució független.
Persze mindkettő áthágható, su -c valami futtatja a valami programot root-ként (de ilyenkor nem a jelenlegi júzer jelszavát kell beírni, hanem a root-ét), sudo su - vagy sudo bash parancsra pedig root jogú shellt kapunk. Meg lehet még cifrább dolgokat is csinálni velük, de alapvetően az első bekezdésre kell koncentrálni az első időkben.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
No, "SU -" után indítsd el a telepítőjét a drivernek, ott ne a telepítést, hanem a package generationt válaszd, és generáltasd le vele az fglrx csomagot. Ezután az fglrx csomagot telepítsd, ott az elején írja, hogy mi kell neki, és elvileg le is tölti őket.
Amúgy szerintem érdemes adni neki még egy esélyt. Írtam egy cikket a Debian belakásáról, szerintem nézz bele. [link]
Szerk: Debian okkal használja azokat a csomagokat, amiket használ. Mintet is használtam, de voltak ott problémák. Nem annyira kiforrott, mint kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- PlayStation 5
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Fejhallgatós találkozó
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Befutott a régóta várt, sok P-maggal kitömött, LGA1700-as Core sorozat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Idő előtt felbukkant a Galaxy A57 egy európai webshopban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PC Game Pass előfizetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple Watch Series 10 42mm Jet Black 96% (1év Garancia)
- Dell Precision 7760 i7-11850H 64 GB RAM NVIDIA RTX A4000 FHD IPS Garancia
- Lenovo ThinkStation P300 Workstation,i7-4790,8GB DDR3,500GB SATA3 HDD,2GB VGA,WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4522
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest