- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
1000mhz 4-4-3-4@2.3volt. ez még egy kis lökés a supertalent felé.
-
subaruwrc
félisten
idáig nem haladok jó úton.
1000ren az időzítéseket 4-4-3-8 ról fokozatosan csökkentettem 4-4-3-4 re majd állítottam 4-4-4-4 re de az eredmények változatlanok sőt néhol még picit romlottak is.ezzel nem sokra mentem de még sok lehetőség van.most a trfc-t fogom csökkenteni 30 ról.....
-
Achill3uS
nagyúr
DDR2-1400MHz done...
[link]
-
edgR
őstag
ezt en is neztem, viszont a dobozaban egy mellekleten ez olvashato:
''caution
voltage:
for all geil performance ddr2 memory modules, please follow geil's recommended voltages for best performance. each model's specific recommended voltage can be found on the laser sticker to the right side of each module. please also refer to your motherboard manufacturer's owners manual for dram voltage adjustment''
sajnos mivel nincs fenykepezogepem igy bizonyitekom sem, de az altaluk emlitett hologramos matrican a ''voltage: 2.4v'' szerepel... a mem. mar majdnem 1honapja megvan, a tobbi cuccot augusztus elejen akarom megvenni hozza, azert is erdeklodtem mar most. -
köszi a választ
eddig sem tuningoltam soha semmit, most is csak a memóriák gyártója által kínált minimális lehetőségeket próbálom kiaknázni...
bár őszintén szólva ahogy alapon kezelte a ramokat a lap (5-5-5-18) úgy is elég gyors volt a rendszer a 4 gb fent említett memóriával (alaplap; gigabyte ga-m59sli-s4, proci; amd athlon 64 x2 4200+) -
1 gb-os a-data vitesta extreme edition 800+ ramokkal kalpcsolatban lenne kérdésem;
a gyártó szerint 4-4-4-12 / 2t időzítéssel 2.0 ~ 2.1 volt kell nekik.
bios-ban 5-5-5-18 szerepelt alapban, ezeket belőttem 4-4-4-12 időzítésre. az alaplapi (gigabyte) easy tune5 szerint 1.9 volt a ramok feszültsége. stabilan magy a gép, nincs semmi probléma. maradjon 1.9 volt, ha már a bios normálban ennyit ad nekik, vagy toljak rá 0.1 voltot? -
Qru
MODERÁTOR
-
edgR
őstag
sziasztok. van vkinek kozuletek geil ultra+ 2*1gb 800mhz (3-3-3-8)-as memoriaja? esetleg tapasztalatotok? a gyarto 2.4v-t ajanl default fesznek ami nekem kicsit soknak tunik de majd ti megcafoltok
ezek alapbol 1.8v-on mennek cl5ben, es nekem kell majd biosbol belonom a helyes idoziteseket es feszt? egy p5k deluxe-ot szeretnek alajuk pakolni egy q6600 (2,4g) kisereteben. huzni is szeretnem kb ~3g kornyekere, a 300x8-tol indulva mondjuk 400x8ig kis lepesekben megfelelo? azt olvastam az 1:1 arany miatt a 400as fsb lenne leginkabb megfelelo a ramok miatt. koszi a segitseget elore is
-
Alpee
aktív tag
Nnnna megerkeztek a memeojaim.
2x1GB Adata EE kivancsi leszek mit birnak majd...De az upgradeig meg varni kell, amig megjelennek a HD 2600 XT-k. Addig nem cserelek konfigot...
-
szasanyi
félisten
válasz
laragirl83 #4872 üzenetére
Az jó. Az enyémek ezren nem is mennek ilyen időzítésekkel. Pontosabban
2.30V-al biztosan nem - többet meg nem adok nekik, mert megsülnek. -
szasanyi
félisten
Superman meg még 1-2 fórumtárs a közelmúltban újított be ilyen RAMokat,
de tudomásom szerint senkinek sem volt vele problémája. Ráadásul igazán
olcsók a kategóriában. És ami még meglepőbb az, hogy 1.80V fesz igényük
van 1066-on.
Az elmondott tapasztalakot és az ára alapján szerintem ez egy jó vétel - DE
ahogyan azt már jeleztem/ték emelkednek a RAM árak.
Szerk.: helyesírás.
[Szerkesztve] -
szasanyi
félisten
válasz
Execute #4858 üzenetére
Én Supertalent, BallistiX RAMot javaslok! Nézz be Ősember bazárjába, ott van
kép, elért sebességek és időzítések. Azt hiszem meglepődsz..
Igaz, ezekből 2x1GB kerül 34-37k-ba.
Pld.: asszem Subaruwrc kollega nyomja 21GB DDR2-800 ST RAMokkal 1000
Mhz-en 4-4-4-12 körül
Ez azért nem rossz, ugye... -
Mankó
veterán
Hi
2*1gb Kingmax 1066-ot szeretnék venne sima p5b lapba. (2*1Gb Adata 800+ volt elsőre kinézve, de ehhez olcsóbban hozzájutok, s nagyobb az órajel is.)
Ha van valakinek ezirányú tapsztalata, azt nagyon megköszönném.
Persze a vélemények is jöhetnek erről a ramról, vagy esetleg infók, hogy milyen chippek vannak rajta.
Előre is köszi.
üdv:
Mankó -
Execute
tag
válasz
kicsitomi88 #4860 üzenetére
Köszi a választ, 2 gigásba is ugyanezt ajánlanád? Vagy úgy gondoltad a 2t hogy 2x2x512
[Szerkesztve] -
m.joco
csendes tag
válasz
kicsitomi88 #4859 üzenetére
köszönöm a gyors választ,ha nem irnak sokan roszat róla akor kingmax
-
Execute
tag
Üdv mindenkinek!Milyen ramot érdemes szerintetek vennem(kb. 30-35kig), amit jól lehet húzni, meg jó is?
A konfig valószínüleg a köv. lesz: P5K,E6300vagyE6400(esetleg E6600),8800GTS 320mb
-
m.joco
csendes tag
DDR2 2048MB 800MHz GEIL Value Dual Channel Kit
vagy
DDR2 1024MB 1066MHz KINGMAX Mars 2Db,remélem mennek együtt
alaplap abit kn9s, proci 4400(Brisbane) remélhetőleg 3Ghz-en
szerintetek? -
Zull
senior tag
válasz
Overlocker #4851 üzenetére
na az tok jo, marcsak aktiv hutest kell szereznem
merhogy ezek csupaszok
rakjak rajuk vmi alulapot, vagy eleg rajukallitani 1 ventit azt csokolom?
-
Zull
senior tag
válasz
Overlocker #4845 üzenetére
es szted mennyi az a feszultseg amit meg adhatok a memeknek tartosan? tod amihez ugymond meg ''nem szoknak hozza''.
-
Bubuverke
csendes tag
kingston value 800as (DC) ramok mekkora feszt bírnak max??? (alap 1.8V)
972mhznél többet nem bír, habár csak 1.95Vot kapott
bírná a 2.1V is???
az arány 1:2 -
Zull
senior tag
-
Chalez
őstag
válasz
Overlocker #4842 üzenetére
Ok! Köszi szépen. Akkor rágyúrok kicsit a tesztelésére.
-
Chalez
őstag
válasz
Overlocker #4838 üzenetére
Aham...de azért tuningolhatóak ilyen kis fesszel is? Mert elméletileg én ezeket úgy vettem, hogy 1000MHZ-n tesztelt ramok. Viszont pontos adatokat a tesztről nem tudok mondani.
-
Achill3uS
nagyúr
-
Chalez
őstag
válasz
szasanyi #4826 üzenetére
Na hát köszi a tippet. Viszont az a bökkenő, hogy én olyan ''emberke'' vagyok akinek a 100% kevés.
És ha nem működik 110%-osan tökéletesen a gép, akkor mindent megteszek annak érdekében ,hogy valahogy csak összejöjjön. Viszont a tuningból nem szeretnék lejjebb adni, mert ugye 3.15GHZ-en simán játszok, 3d mark tesztet futtatok stb, csak néha jön elő a hiba. Viszont előjön!!
Akkor a következő hibácskánál nyomok egy ok-t és nem sz@om le hanem teszem a sima xp+sp2-t. Ha nem segít, akkor jöhet a nagykalapács. Az tuti helyrerakja...
[Szerkesztve] -
subaruwrc
félisten
válasz
Pietrosz #4824 üzenetére
ne haragudj de nem véletlenül nem vettem semmibe a válszod.elolvastam és azt vettem le belőled h nem a tanács volt az elsődleges célod hanem azzal foglalkoztál h milyen ikonok vannak az asztalomon.egyáltalán nem vagyok benchmark fan csak az olvasottak alapján úgy érzem h keveset teljesítenek a memóim.ebben szerettem volna segítséget kérni. az e4300 vs e6600 ról csak annyit ha amikor én vásároltam a procit akkor az került ennyibe mint most az e6600.az meg had legyen az én dolgom h mennyi tesztelésre szánok időt.nagyon rendes vagy h kímélni akarsz de nem kell hidd el.megértettem a válaszod és kössz h szakítottál rá időt h leírd.
-
Zull
senior tag
na sracok van vegre rendes memem, 4x512 osember fele micron d9gct nala egy ASUS P5B-E Plus-ban ezt mentek:
667 @ 3-3-3-9 2.1V
800 @ 3-3-3-9 2.4V
800 @ 4-4-4-12 1.9V
900 @ 4-4-4-12 2.1V
1000 @ 4-4-4-12 2.3V
1000 @ 5-5-5-15 2.1V
1100 @ 5-4-4-7 2.3V
1200 @ 5-5-5-15 2.45V
ezek mien eredmenyeknek szamitanak, atlagos nem? (marmint d9esekhez kepest) -
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker #4819 üzenetére
én ugyanezt kérném a 4789 re.
a hírnév átka h mindenki tőled kér segítséget. -
Chalez
őstag
válasz
Overlocker #4819 üzenetére
Légyszi nézzél rá a 4812-re, hátha tudnál te is valami tippet adni, mit is lehetne tenni.
-
Chalez
őstag
válasz
szasanyi #4813 üzenetére
Azt vettem észre, ha adok a geil ultrának 2.4 voltot, akkor az orthos seperc összef@ssa magát. Viszont ha lecsökkentem a feszt 2.15 - 2.2 körülire, akkor már sokkal tovább eljut. Lehetséges, hogy túlmelegszik a ram, és így hibázik? Mindenesetre gondolkodom egy sima xp felrakásán is...hátha.
-
SzlobiG
félisten
Aki ramot akar venni az jobb ha siet mert emelkednek az árak.
-
Chalez
őstag
Sziasztok!
A következő kérdéssel fordulok hozzátok. A gépem, ami a konfignál olvasható, néha ilyen dolgokat produkál, mint: akármilyenprogram alkalmazáshiba
A ''0x67c7d103'' címen található utasítás a ''0x000000b8'' memóriacímre hivatkozott. A memóriaterületen nem végezhető el a következő művelet: read''. A program befejezéséhez kattintson az OK gombra.
A gépemet tuningolom, a mostani beállításokkal ORTHOS-t elfuttattam fél óránál tovább is, hiba nélkül. A memóriák most e pillanatban 880MHZ-en járnak 4-4-4-12 időzítésekkel kb 2.1 - 2.15 volton. Amikor lecsökkentettem 900MHZ-nél az időzítéseket 5-5-5-18-ra, és megemeltem a feszt 2.3 voltra, akkor is előjött ez a hiba. Ritkán az igaz, de előjön akármilyen programnál.
Valakinek valami ötlete? ''A ne tuningolj akkor''-nál kicsit több is érdekelne.
Köszi! -
szasanyi
félisten
válasz
Bubuverke #4809 üzenetére
Igen fog menni. De ezeknek a feszültség igénye általában nagyobb mint az alaplapok
által nyújtott alap 1.80V. Meg nem By SPD értékeket tudnak csak, hanem mennek
alacsonyabb időzítésekkel is. Ezeket is neked, manuálisan kell beállítanod.
Igen, asszinkron módban lelet hajtani a RAMokat elvileg 1200-os is. Bár ez FSB
és arány kérdése, hogy pontosan mennyire jön ki a RAM sebessége. -
Bubuverke
csendes tag
hali
azt kérdezném, hogyha veszek egy 1200as ramot, akkor fut oan lapba, ami max 800at tud tuning nélkül???
tehát ha veszek 1 iet, és berakom az aw8amba, és 800ra állítom, akko fog menni, nem???
és ha az fsbt megtépem pl 300ra (alap 200ról), akkor az pont 1200mhz körül lenne, ami a memó alap órajele lenne - ezt tudná még a lap???
köszi
üdv
[Szerkesztve] -
én 2 * (2 * 1) gb a-data vitesta extreme 800+ dual kit beszerzését is megvalósítottam a jó ára miatt. enni nem kér - max egy kis áramot -, de ősztől tuti drágább lesz. a vitesta nem okoz csalódást, az tuti... igaz a tuningra nem tudok mit mondani, mert sosem húzok semmit, ezek meg alapon is jól mennek
picit drágább a vitesta mint a geil ultra, de szerintem annyival jobb is... -
Szerintem nem érdemes megvárni, amíg elérhető áron, nagy választékban kaphatók lesznek, mert az simán lesz fél év, vagy több (arról nem beszélve, hogy mindez mikor lesz elérhető itthon is...). DDR2-t meg gyorsba kell venni, mert már kezdtek normál színvonalra emelkedni az árak.
-
Alpee
aktív tag
Na most elbizonytalanitottal... Most akartam venni DDR2-t (ADATA EE)...mert meg occso..
..
Vajon erdemes megvarjam a DDR3 at?Csak akkor upgradeelnem a gepemet, ha megjelennek az AMD 2600 XT-k
, de a ramot mar most meg akartam venni, mert elkezdett felmenni az aruk. Szerintetek erdemes varni DDR3 ra vagy vegyem inkabb most meg?
-
Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- Steam Deck
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- E-roller topik
- PlayStation 4
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- MSI CYBORG 15 A13V
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest