- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
válasz
Stalker-2572 #4596 üzenetére
idáig csak winrarral 1 gigáig
még állítgatok -
subaruwrc
félisten
egy kis bemelegítés
supertalent pc 6400@8000 1005 mhz 4-4-4-12 2.3volt
-
szasanyi
félisten
válasz
kicsitomi88 #4593 üzenetére
Ezt nem nézted el? A 33.33Mhz a PCI csatolók frekvenciája. Úgy mint pld.
AGP 66Mhz, vagy a PCI Express 100Mhz.
Ennek nincs köze a RAM sebességhez/arányhoz.
A jelentősége tuning estén van, mivel az FSB emelésével egyenes arányban
nő. Hogy a PCI csatornán működő eszközök ne menjenek tönkre, ezért kell
ezt fixre beállítani. -
kicsitomi88
őstag
Sziasztok!!
A biosban a ram/fsb rational van 33.33 Mhz, ez mit jelent, így milyen lesz az arany a cpu/6hoz kepest? -
szasanyi
félisten
Én azt halottam, hogy már nem sokáig lesznek ilyen alacsonyak a RAM árak.
Mindenesetre most érdemes venni, az tuti. -
SzlobiG
félisten
válasz
Stalker-2572 #4590 üzenetére
Hát már nem emlékszek rá, rég volt.
De assezm DS4-be 960-on használtam 4-4-4-12-n 1:1-be.
[Szerkesztve] -
Zsoo21
aktív tag
válasz
Stalker-2572 #4585 üzenetére
Ez jó ram amugy mi a véleményetek róla.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Stalker-2572 #4585 üzenetére
Én meg még 80K-ért decemberbe a 4-4-4-12-est.
-
Stalker-2572
veterán
70k-ért vettem februárban, most 23k
[link] jön a második adag
-
Mortel
senior tag
Itt a LogOut-os RAM cikk:
[link]
Ha érdekel valakit...
Üdv:
M -
szacsee
nagyúr
Most 32 bitet használok.
A 32-bites op rendszer csak ennyit tud megcímezni (32 bites címzés), ahhoz, hogy a 4gb-ot kihasználja az op + a VGA memót is meg tudja címezni + egyéb memókat, ahhoz 64 bit kell.
32 bitnél memó+VGA+egyéb ramok= 4gb ha ebből levonod a VGA +egyéb+ nem tom miket, akkor kijön a 3,5Gb.
A winportal-on van róla cikk és a logouton is. -
szacsee
nagyúr
Nekem 256mb-os VGA-val is csak 3,5Gb-ot lát!
Csak 64 bites XP, Vista látja teljesen.
Most ez nem nagyon érdekel, hogy megmondjam az őszintét, mert hosszú távra vettem, majd akkor használom ki, ha a 64-bites Vista kiforrja magát, esetleg addig teszek próbát 64 bites xp-vel (időkorlátos). -
Mortel
senior tag
Valamilyen oknál fogva, a mostani alalplapok, ill. chipsetek, nem nagyon szeretik a 4db modult...
Leginkább a csillagállástól függ minden, ami számítástechnika...
Üdv:
M -
frame>24
addikt
azóta mennek jól, úgyhogy mind1....
a vétel előtt 2 db adott típusú kingmax mars vót a gépben (azok mentek dualban), ezér mertem schlepp módon feltételezni, ha veszek melléjük 2 ugyanolyat, (melyek közt a különbség csak a futószalagon való távolságuk + 1-2 nm-es nagyságrendű porszem), jó eséllyel menni fog...
deee, tudom azért, h nem tökegyforma egyik sem...már a tényleges memóriájuk sem...
csak épp elegem lett, h akármilyen ''felsőbb rangú'' tag (pfff....) ír választ, az szükségszerűen egyből lebaszás is egyben, szvsz annyira nemvót fos és témátlan a kérdésem... -
Mortel
senior tag
Applikálj föléjük kb 5-6cm-re egy 9cm-es házventit, glacialtech, 1400Ft, halk is, jó is...
Az nem csak a RAM-okat fogja hűteni, kap valamennyit a lap is...
Én ezt csináltam, így most szinte hidegek, 2v-on, 450-es FSB-vel, és lassú időzítésekkel /5-6-6-18-6-42-3-11-5-13/ igaz csak Kingmax-ok...
Üdv:
M -
Ribi
nagyúr
válasz
frame>24 #4553 üzenetére
A kerdesem koltoi volt, erzekeltetve hogy a matrica szart sem er. Van amikor 2 ram sem megy egyutt, de mostanaban ilyen mar nem naon szokott elofordulni. Meg a ddr korai korszakaban volt ez soxor hogy tenyleg valogatott ramokat kellett venni. De ha neked sem megy valamiert dualban az a 2x2x1 akkor majd verheted a fejed a falba es talan megerted miert mondtam...
-
Mcray
senior tag
válasz
robekri #4559 üzenetére
Sziasztok most vettem egy Corsair Twin xmr2 párt( 6400, 800), még nem volt időm húzni, alapon megy 5-5-5-12-ben( vagy 18?), szeretnék tanácsokat, hogy hogyan nem főzzem meg őket mert alapból melegek, sajna a szobám is meleg kb 30 fok, és nincs spéci hűtőm, hol kapok olyan hűtőt ami a ramokat hűti? Üdv! Mcray
-
robekri
addikt
Nah Béláim
az Úrban: tegnap szórakoztam a géppel, mert volt időm (nem volt axxony) és megjöttek a Geil Valeue ddr1000es moduljaim!
A memóriákkal kapcsolatban annyit leszögeznék, hogy nagyon megvagyok elégedve vele (Micron chipes)!
Érdekességként mondanám, hogy a SPD:Auto beállításokat nem szerette! 5-5-5-15/2.3V-ról indul a ram!
Én az 5-5-5-18 (42)@2.5V / Option2-t használtam!
Cerebellum barát a-data ddr800+ ee ramjainál nem ment a turbo és OP1el volt hajlandó menni!
Íme néhány kép a normál/turbo kételyek eloszlatására! És a minél magasabb FSB elérése 1:1en a C2d esetében! Persze itt már a turbo nem ment!
7x400NoTurbo:
7x400Turbo
7x400_DDR1000
7x455NoTurbo
7x455Turbo
7x455_DDR1138
7x500NoTurbo
7x500Turbo
Tehát jól látszik, hogy a turbó bekapcsolásával 300-400 többlet pontot érhetünk el(nagyjából) Everestben! De alényeg az 1:1es kihajtás :7x455_DDR1138 Sajna lapom 502 FSBnél befosik!
Nah bocs a hosszú lecsóért!
A nyertes:7x500Turbo
Igaz itt nem igen tudnák játszani meg semmit se csinyálni! Úgyhogy nálam a 7x455_ddr1138 a nyerő!
Üdv.: Robe -
Boci_83
őstag
Üdv! Új modulokat illik egy kicsit járatni, vagy be lehet őket dobni a nagyvízbe, és dobhatom neki a 2,3V-ot, és a 900+ Mhz-t??
Gail Ultra 2 x 1Gb 800 mhz
[Szerkesztve] -
frame>24
addikt
hello.
a ''nagy RAM-os topik''szarik rám, úgyhogy itt is kérdezem ugyanazt:
az lenne a kérd.: lehet-e 4 x 512 DDR2 800MHz RAM-ot egyszerre dual-ban futtatni...
(elméletileg én úgylátom, igen,) de bárkinek (+) v. (-) tapasztalata ilyen téren?
jah, mind a 4 modul TÖKÉLETESEN EGYEZIK, kingmax mars...
thx -
Mortel
senior tag
válasz
szasanyi #4531 üzenetére
Szia!
Köszönöm!
Tettem föléjük egyThermaltake 8cm-es ventit, most szinte hidegek 2v-on, és 450-es FSB-vel.
Az időzítéseket visszavettem 5-6-6-18-6-42-3-11-5-14-re, gondolom, ez játékokban nem nagyon érezhető lassulást eredményez?
Everest stress test, majdnem 1 órát ment, a CPU 1,3v-ot kap, /60c max/ szerintem, elég is lesz ez nekem...
Mégegyszer nagyon köszönöm!
Üdv:
M -
SzlobiG
félisten
válasz
robekri #4534 üzenetére
Thx.
Viszi a gépet probléma nélkül azzal nincs gond, csak eléggé pörög a ventije nem tudom meddig fogja bírni, de ha minden igaz holnap már lesz egy jobb nála.
szasanyi:
Winrarnál 1.425 feszt kért 420FSB-n.
Everestnél meg 1.475 425FSB-n.
Szal eléggé a végén volt már ha lenne vizem akkor tuti menne 3.9-et is, de az U8 ilyen melegbe már nem tudja lehűteni felmegy 80fok fölé és lekapcsol hiába a polír. -
SzlobiG
félisten
Volt ma időm délelőtt kicsit meghajtottam a Mushkinokat.
Everest: 425 FSB 1:1 850MHz CL3-3-3-4 2.5V [link]
Winrar: 420FSB 1:1 840MHz CL3-3-3-4 2.5V [link]
Ramok még biztos mentek volna feljebb pláne ha adok nekik 2.6V-ot, de mivel a procc 80fok fölé szalad ezért lekapcsolt ebbe a nagy melegbe.Mindenesetre nagyon jó ramok eszméletlen jó a bordájuk simán lehet használni őket 2.4-2.5V között. A dominatornak volt még ilyen jó a bordája, de az közel se tudott ennyit. Az A-data meg még 1.8v-on is forró volt.
Jah és az energiát szolgáltatja 450W-os kódegány táp.
[Szerkesztve] -
szasanyi
félisten
Ezek nem tuning ramok, ne várj tőlük csodát. Elvileg a 2.00V nem sok,
bár ekkor valóban nagyon melegek. Max 2.10V-tal megpróbálhatod, hogy
többet megy-e. Ha megy, sztem érdemes bordával ellátni, esetleg hűteni
egy ventivel. Nálam 2.10V mellett 920Mhz volt a plafon, de nem tartósan
üzemelttem ennyi fesszel. -
Mortel
senior tag
Sziasztok!
Bocsánat, hogy a fórum egyik alapszabályát sértem meg avval, hogy nem olvasom el /idő hiányában/ az összes hozzászólást de:
Adott egy Asus P5B alaplap, C2D6300@7*430MHz-en + 2*1GB Kingmax Mars RAM.
A RAMokat tegnap vettem, és azt tapasztaltam, hogy 2V alatt csak a névleges 400MHz-en hajlandó elindulni a gép.
Ha viszont 2v-ot adok a RAMoknak, azonnal elindul, és simán fut az Everest Stress test 20 perce...
Ha az FSB-t akár 2MHz-el is feljebb viszem, beindul ugyan, de a Stress test 4-5 perc alatt kifagy...
Próbáltam a CPUVcore-is magasabbra tenni, de semmi...
A RAMok most 5-5-5-15-ön mennek /van a BIOSban még egypár RAMhoz tartozó időzítés, de azokhoz sajnos nem értek.../
Ha esetleg lassabbra állítom, mehetnének magasabb frekin?
De a lényeges kérdés az, hogy bírják-e /aktív hűtés nélkül/ a RAMok a 2v-ot?
Nem sülnek meg esetleg?
Előre is köszönöm szépen, és mégegyszer elnézést, ha már x-szer leírtátok volna!
Üdv:
M -
Zoza24
senior tag
kingmax 1066os ddr2-es memókat ismeri vki?tapasztalat?2*1 gigát 23kért is lehet kapni
-
Temple-Anzan
tag
szevasztok!
tudna valaki segíteni húzni ezen a gépen?
főleg a ram időzítéseken kellene javítani mert nagyon gyér, de nem tom hogy lehet
http://img261.imageshack.us/img261/3853/mycomp1wa8.jpg
http://img451.imageshack.us/img451/6779/mycomp2xq6.jpg
http://img451.imageshack.us/img451/216/mycomp3rb2.jpg
pls segítsetek! -
laragirl83
őstag
1000MHz @ 2.2V
memset azért ír 571-et mert szorzót is állítottam BIOSban, ugye 7x-es lett. -
VinoRosso
veterán
Helló!
Nem tudna vki infot arról hogy mennyibe fáj egy spéci (lég) ram hűtés? 800+os geilekre kéne. -
debut12
aktív tag
Szerintetek ezen még mennyit lehetne javítani?
http://images.netbag.hu/20070610/1181472461171.jpg -
Speed
addikt
Nah én is tuninmgoltam már egy kicsit
[link]
-
szacsee
nagyúr
Asszem ez ide tartozik, úgyhogy megosztom veletek a tapasztalatom.
4x1Gb Super Talentet vettem Ősember kollégától.
Bevallom fostam, mert altatták a népet, hogy ha menni is fog nem fog menni a tuning.
Ezt megcáfolnám jelenleg 2,1V-al 933 -on hajtom őket, hajtottam 1000-en is.
1000-en hibázott az orthos ugyan, de ahhoz már 2,2V kellene, és a procimat újra kéne pasztáznom, de most nincs itthon, csak gagyi, azért meg nem szedem szét a gépet.
Tehát: megy a tuning 4 modullal is!
Ha meglesz a repaszta dobok fel róla orthos + @1000-es képet.
Upp!
Aktív témák
Hirdetés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Retro játékok
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- BMW topik
- Nem őserejétől lesz hangos az Exynos 2500
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- PlayStation Plus Premium előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest