- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- weiss: Pant* rant
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: Vízóra :D (okosóra számlap)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
bossvico
senior tag
Szasztok!
Szeretném megkérdezni mi a tapasztalatotok a kingston ramokról?
Most vettem 2Gb dualkitet, eredetileg 667 esek, de 1,95-el ment 800 on is.
Lehet még tolni? Örök garos -
#gab_
őstag
hi
mi a véleményetek erröl a ramrol?:2Gb OCZ DDR2 PC2-8500 CL5 EPP Platinum
D9GMH van rajta. 1066mhz CL5-5-5-15 2.1v
elég jó áron hozzá tudnék jutni.
csak voltak már problémáim VX2-es OCZal... (spdn is hibázott...)
Zoli329 : pü
[Szerkesztve] -
subaruwrc
félisten
Sziasztok.Most szeretnék ramot újítani mert a mostaniakat nem tudom eléggé tuningolni.Idáig olvasgattam a hozzászólásokat meg a ramlistet és kikerekedett hogy tuningra csak micron chippel szerelt ramot érdemes venni.Az a kérdésem lenne hogy A-data vitesta ee 800+ vagy geil ultra?Az ocz-kről milyen véleményetek van? Mondjatok egy biztosan jó tuningramot ami nem kerül horror árba.Ja és elég 2*512mb.előre is kössz
-
Boci_83
őstag
Alapból 4-4-4-12 1T re állítja az alaplapom KN9ultra a ddr2 533 a-datámat. Felállítottam 667-re felált a fendszer. 800-on kisipolt a bios. Akkor ez hogy van, ha 200 fsb-n 400 mhz-t megy 1:1-ben akkor nem tök minddegy mire állítom!?? És akkro miért sípolt le. CMSRESET után ismét 4-4-4-12-1T 533 ra állítja. Ez elég jónak mondható!? Adjak több feszt, és az időket vegyem lejjebb és állítsam 667-re!?
[Szerkesztve] -
Remington
őstag
helosztok
az új geil ultrákkal mik a tapasztalatok? olvastam h ratyibbak mint a régiek de mennyivel? 1:1-ben bírják az 1000-et? -
Nortid
aktív tag
Aha, kösz, akkor marad így
-
Nortid
aktív tag
Hali!
Mennyi az esélye annak hogy a Geil Ulrtáim mennek kb. 850mhz-et cl3-ban (tapasztalat, másnak ment-e ennyit etc.) ? Most cl4 860mhz 2,2V-on használom őket, bőven mennek följebb is, de nem kell... -
Boci_83
őstag
Lehet hogy sokszor feltett kérdéd ez, de a visszaolvasott több mint 150 hozzászólásban azért nem találtam a kérdésemra választ, vagy elkerülte figyelmemet,
de most akko hogy is van ez.!? Ha a cpu/mem arányom 1:1 és az fsb-m mondjuk 200 alap esetben, akkor az A-data 533Mhz-es memóriám is csak 200Mhz-n üzemel!?
Kn 9 ultra lap esetében, és 3800+ os lapnál , a fent említett memóriámra milyen kiosztás tűnne jónak, hogy optímális tunningal bírjon. Ja és a ram Vitesta!!
Várom hozzáértő válaszotokat és osszlassátok el hozzánemértésemet! Köszi. -
Memphysto
tag
válasz
FehérHolló #3169 üzenetére
nem nem !
valószínűleg én nem voltam világosde 1 villamosmérnököt interjúvoltam meg, akiknek kell informatikát tanulni!
De ez mindegy a lényeg ugyanaz -
#gab_
őstag
hi
a CellShock CL4 800asokat csak D9el szerelik? -
Memphysto
tag
válasz
FehérHolló #3163 üzenetére
már megkérdeztem 1 et!
De mind egy hiszen ''A DDR már letűnőben van, a két főbb processzorgyártó, az Intel és az AMD mikroprocesszorai is DDR2 memóriákkal működnek együtt.''
Azért gondolom nincs érzékelhető különbség, főleg hogy nana sec-ben mérhető a késleltetés
De azért kösz a választ -
Memphysto
tag
Sziasztok!
Nem nagyon vágom ezt a ramos témát de lenne 1 kérdédsem.
A DDR 2 jobb mint a sima DDR?
Ha logikusan gondolkadnánk akkor az lenne a válasz hogy persze! De egy informatikát tanuló villanykaros srác aszonta hogy a sima DDR jobb a DDR2-t csak azértvan mert olcsóbb! ez igaz? -
válasz
LordVader80 #3157 üzenetére
Ha van egy 800-as cl5-ös mezei (tehát nem tuning) RAM-od, akkor valószínűtlen, hogy menne eggyel szűkebb cl-en, ettől függetlenül perze egy próbát megér. 2V-ig maximum a Geil Value-knak.
-
válasz
LordVader80 #3155 üzenetére
Először a cl-t, vagyis az első 5-öst célszerű, a többit ráérsz később, a 15-ös tRFC-t pedig a legvégén. És persze először is emelj feszt a RAM-oknak.
-
LordVader80
őstag
Ha 5-5-5-15-ös gyári beállításról szeretném levinni 4-4-4-12-re a ramokat, akkor milyen sorrendben próbálgassam? Először a 15-öt 12-re, aztán a többit?
-
denes242
aktív tag
-
válasz
denes242 #3149 üzenetére
Majd szólok spannak, hogy mázlija van.
Egyetlen kit járt nálam Ultra-ból, 990MHz-en 2.35V-n toltuk a SuperPi-t, és 920-on még blend test is szaladt 4-4-4-12-n. Egyébként itt PH!-n is publikáltak igen szép eredményeket ien memókkal, tehát módosítsuk a ''hatalmas mázli''-t ''szerencsés esetben''-re.
-
subaruwrc
félisten
lazított időzítések és 2.05 volt
[link]
-
mcwolf79
veterán
válasz
Larry303 #3129 üzenetére
1500-1600 között szokott lenni a Winrar.
Nem tudom,hogy miért van ez. A régebbi ''konfigom'' (ASUS P5W DH+6600 C2D+ Corsair XMS2 675) kb. 3,06 Mhz-es procival 850-re állított rammal ment olyan 8000 körül ugyanezzel az Everesttel.
Az Everest verzióját passzolom,fejből nem tudomHa jól rémlik,akkor 3.50-es,de ez nem 100 %.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
jugeen
addikt
Ma érkezik egy Corsair Dominator RAM hűtő.
kiváncsi vagyok hol lesz a RAM vége. Tartok tőle, hogy az AB9-QuadGT nem fogja bírni a 600-at. Majd meglátjuk.
-
mcwolf79
veterán
Hi Everybody!
Az Everest memória olvasási tesztnél a 12000 MB/s az jó eredmény?(képet nem tudok róla,mert most melóhelyen vagyok)
Mondjuk olvasgatom a régebbi hsz-eket,és furcsállom,hogy pl.
[link]
Idéztem,már nem tudom kinek a képe ez,csak példának raktam be. Ezen 4-4-3-5-ön a memória olvasás 9400 MB/s.Egy kicsit furcsállom,hogy Nekem lazább időzítéssel 12000 felett van a memória-olvasás.
Ha felveszem a ram-ot 1000 Mhz re 5-5-5-15-ön 14000 körül van az olvasás.
HOGY IS VAN EZ -
jugeen
addikt
tegnap este belőttem a RAM-jaim 4-4-4-12@1000MHz-re Orthos blend teszt prior 7-en 8 órát futott.
hétfőn jöhet a PI teszt. addig is pihi.
kellemes húsvétot mindenkinek!
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
nem az h nem terheli le, hanem, a 965 chipsetet szúrták el ugy ahogy van intelék (westlake már leirta ezt amugy párszor anno), nem hozza a cl3 sávszélességét, sőt, semmivel nem gyorsabb egy 4-4-4-4-es beállítástól.. mint a felosztásnál, szép mhz-eket látsz, csak nincs mögötte semmi..
-
Achill3uS
nagyúr
-
Mikádó
senior tag
Hali!
Egy kis tuning:
[link]
TG 1200mhz cl5 -ös ramokból sikerült ezt kihoznom. 2,45v on.
Üdv -
subaruwrc
félisten
sziasztok.mennyi az a valós fesz ami a ramoknak hosszú távon sem káros és még segít a tuningban.az alanyok 2*512 800as a-data.1.95 ön nem szerettek 900nál továbbb menni.....
egy 80as venti hűti őket tehát max langyosak.
köszi -
-
Larry303
addikt
Straps sajna nem így gondolja...[link]
Ezt emelném ki belőle: What we see here is rather interesting....in this case the E6400 CPU may easily reach the outstanding speed of 3.5Ghz, run memory 1:1 @ DDR-1000 AND achieve an amazing NBCC of 571MHz (overclocked from 266Mhz...an eye-popping ~115% increase!) while the user of the E6600 processor, using otherwise identical components, may find that he cannot reach equivalent FSB speeds. The only difference you ask? The default multiplier....
NBCC = (9/7)*500 = 642MHz <- this NBCC may be unachievable by the NB which would artifically create what would be misdiagnosed as an ''FSB wall''...
Sajna az én tapasztalataim is teljesen ezt mutatják.....
Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- One mobilszolgáltatások
- Mozilla Firefox
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- 2x32GB 6400 MHz DDR5 Corsair Venegeance XMP ready
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI X99A Raider + I7-6800K / Beszámítás OK!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest