- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- body007: Magyarország kifosztásának története
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Aktív témák
-
Benyoo1
tag
THX! srácok
Hát nem valószínű hogy ramot cserélek! Ennyire nem fontos hogy nyerjek 50mhz-et meg -1et az időzítésekbőljól van ez itt majd jön a párja is! Emellett nem drága, és ez a 900as sebesség bőven megteszi amit kell! Elég jó anyaga van ennek a szarnak, jó tapadós...
építettem már belőle várat, proci amit bír+ram amennyit bír, pont kijön mind2 maxra
-
válasz
Benyoo1 #2193 üzenetére
Nem valószínű, hogy a további feszemelés stabilizálná, elképzelhető, hogy az a vége. A mezei ram-ok nem nagyon szeretik a magas feszeket. BIOS-cserével nem nő az adható ramfesz. Ha nem szeretnél lapot cserélni, akkor vmien voltmodot kell végrehajtani a deszkán, vagy venni egy maximizert, de persze azt is be kell sufnizni pákával. A lapok meg ott vannak az adatlapokon.
-
-
Benyoo1
tag
Sziasztok!
Látom h rendesen megkínáljátok a memóriákat fesszel, írjátok hogy 2,4V meg 2,6V
Nekem a lapban csak 2.3-ig engedi állítani. Ez az érték majd későbbi biosokban esetleg feljebb kúszik?Mert ezt az egy modul Kingmaxot nem bírom hajtani 900on a procival együtt mert instabil 5-5-5-18nál 2.3V-on! Milyen lapokkal csináljátok az extrém tuningot? Vagy más ötlet a fesz magasabbra emeléséhez?
-
-
Elvileg ezeken is ugyanazok a chipek vannak, csak alaposabban válogatva, ha nem tévedek. Ezesetben hiába 1200-as, akkor is kell neki killer fesz ahhoz, hogy lefőzze a többi RAM-ot, amik végülis azokon a feszeken még az is lehet, hogy tudnák ugyanazt. A hűtés mondjuk jól fog jönni, ha modolja beteg kolléga a deszkát, mert fűteni fognak rendesen.
-
beteg
őstag
16:01 kor felvette Dublinban a gyorsfutár a TG 1200 as ramomat!
[link]
holnap este kiderűl, jól választottam-e.
ha érdekel itt valakitszívesen megosztom az eredményeket. van most egy p5b-d om is, abban is ki tudom prószálni, igaz, csak ua al a 6.6 os procival. bár ''nem lehet csodákat várni'', de nagyon kíváncsi vagyok, milyen darabokat válogat ki a tg ennek a száriának.
-
kormi0312
senior tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy ki meddig bírta húzni ill. milyen tapasztalatai vannak a Geil 800 ultrával kapcsolatban (4-4-4-12)?
köszi előre is! -
beteg
őstag
válasz
Achill3uS #2160 üzenetére
azon kínlódom, hogy a mostani g.skillem ''csak'' 780 ig igazán stabil cl3 ban (2.2V), a proci viszont vígan szaladgálna 7/24 ben is 1.475 el 45-50C 400as FSB vel. És mivel baromi nagy különbséget látok már bootolásnál, fájlkezelésnél is a 780 cl3 és a 800 cl3 között (csak persze itt már hamar elkezd hibázni) idegesít.
Ramot cserélek benne.
Most vagy a TG mellett döntök, ahhoz adnak egy HR-07 et, amire rá lehet pattintani egy csöndes 12 centist (jó a ram persze sokkal drágább mint a hűtés nk-ek, nem csak a hr árával), vagy valamilyen más micron d9 chipes mellett, pl. Overlocker f2-8000phu2 király ajánlata mellett. Csak attól félek, hogy megint megszívom, mert akárhogy is, de rizikós az eredmény.
És akkor a procipolír még nem is volt -
Soak
veterán
válasz
Achill3uS #2160 üzenetére
Azért manapság a 800 Cl3 elég általános (persze nem a value ramok között ) ,nekem kimért 2,28V-vel tudják a 3-3-3-4-et a teamek orthos alatt...
Egyébként haza értek biztonságban, mondta izb ,hogy meg vetted a prociját , láttam egész tűrhetően megy , kompi alatt nézted már?nincs elfekvőben egy 965ös lapod ,hogy megnézd az enyém mennyit megy?
-
Achill3uS
nagyúr
igen.. 900 CL3-mat sem lehet állandóra használni, egy jobb ramnak is legalább 2.65v kell hozzá, és ezen a feszen sztem csak max pár hónapig menne el akármilyen micron d9, léggel hütve.. a 800 CL3 az már elérhetőbb sokkal, de pl az én G.Skill HZ-imneki is 2.4v kell hozzá, annál többet nem egészséges adni állandóra, hűtés nélkül ennyit se.
[Szerkesztve] -
afterburner_
őstag
-
Modolva van a lapod? Mert, ha nem, akkor először lapot.
Szerintem egyik sem megy 1000-et cl3-on olyan feszen, ami nem fekteti ki őket. Nagy varázslat illetve variáció nincs a chipekben, tehát attól, hogy 1200-as, még nem lehet csodákat várni - szerintem. 940-960 körül lehet, hogy mennének cl3-on, de ahhoz 2.8V-t, vagy többet kellene nekik adnod, amitől viszont kifinganak. Szerintem.
-
Lalaboy
őstag
válasz
kormi0312 #2146 üzenetére
Ha talalsz is a neten ''aktot'' a kerdeses ramrol, sajnos nem segit majd sokat, mert a gyartok minden elozetes bejelentes nelkul valtoztathatjak a csip tipusat! Amit az egyik nap megveszel Micron csippel, lehet masnap mar Promos-al, vagy Elpida-val kapod meg ugyanannyiert.
-
kormi0312
senior tag
Haliho,
olvasgattam a fórumot és végulis nem jöttem rá, hogy a Geil 800as Ultrákon GX22GB6400UDC milyen chip is lehet?! néztem a ramlist.ath.cx/ddr2 oldalt, de itt csak elpidáról van szó!
Valaki esetleg távolított el bordát ilyen lapról és tudna pontos infót adni, hogy milyen chip volt rajta?
köszi, -
válasz
afterburner_ #2144 üzenetére
ha cl4en semmi gond akkor nem hiszem hogy a lapod lenne a ludas. Ez még mindig az a memória amin szar a borda?
[Szerkesztve] -
afterburner_
őstag
hellosztok arcok
kene nekem egy kis help, ha tudnatoks egiteni megkoszonnem, meg anelkul is, koszi elore... aw9d max lapom van, es a mem 2*1 gb corsair 8500 , a problemam a kovetkezo, 780 mhz-en megy a ram (2*389) cl3-3-3-10 ) , mikor beallitom ezt hideg gep mellett, akkor no problem megy minden fasza durvan 20 oraig...azutan elkezd hulyeskednia win, meg ujraindul
ezt kovetoen probalgattam kicsit tobb feszt adni 2.35V-t 2.3-rol de smemi, persze hutom oket ventivel!, de csak 20 ora utan jelentkezik kb a hiba de akkor total instabil a rendszer, lehet nem is a memmel van gond hanem az mch melegszik túl?mert kis 5 centis venti mellett is eleg forró.
(ha visszaveszem cl4-re semmi gond) -
Stalker-2572
veterán
Tesztelgettem még egy kicsit:
Memory: Corsair CM2X1024-6400 XMS6405v5.1
DDR800 5-5-5-15 @ 1,8V - original
DDR860 5-5-5-18 @ 1,8V - pass 100% memtest
DDR1000 5-5-5-18 @ 2,1V - pass 230% memtest
DDR1062 5-5-5-18 @ 2,2V - pass 100% memtest
DDR700 4-4-4-13 @ 1,8V - pass SUPER PI 32M
DDR800 4-4-4-13 @ 2,0V - pass SUPER PI 32M
DDR900 4-4-4-13 @ 2,2V - pass 8h Orthos
Azért nem egységes a tesztelés, mert ennyire volt időm, ill látszik, hogy kisebb időzítéshet több fesz kell és teljesítményben sem nyerek vele annyit, mint a frekvencia növelésével. RAM 1100-on nem akar alindulni még 2,25-al sem, ez alatt valamivel meg tök stabil. Összességében elégedett vagyok vele, először amikor megláttam, hogy nem Micron chipes egy kicsit elkeseredtem, de nekem pont megfelel. Nyugodtan lehet vele tuningolni... Mellesleg, aki 1000 felett járó RAM-okat vesz annak csak úgy éri meg szerintem ha a lapja (és a procija) is megy 500-as ill. efeletti FSB-n, különben elég sokat veszt a sávszélből. -
nem drágább mint a geil ultra és alapból is jobb az időzitése, ha meg menne cl3 az meg csak bónusz.
Mellesleg 58k lenne a ram élettartam garival, szal nem nevezném drágának.
illetve bizok benen hogy többet menne cl5-ben mint a mostani geilem. Nem lehetrámondani hogy full szar mert 890-ig birja cl4-en, 918-ig cl5-ben. Elsőre furcsa volt hogy cl5-ben nem megy tovább holott cl4-ben meg egész tűrhető. Dehát ez van, bármit csinálok nem megy e főlé mert vagy a bootnál behal, vagy a win mikor elkezd tölteni. 920 még bejön de orthos-nál rottyan.
[Szerkesztve] -
válasz
ROBERTOH #2139 üzenetére
Igenám, de vajon megéri-e az a kis különbség azt a pénzt, amivel többe kerül egy 900-at cl3-on tudó, mint egy 900-at cl4-en tudó RAM?
Ezért nem szoktak 965-ös laphoz cl3-as RAM-ot erőltetni, mivel sokkal jobban reagál a sávszélesség emelésére, mint a 975-ös chipset, tehát inkább lazább időzítésen, magasabb órajelet tudó RAM-ot célszerű alájuk pakolni.
-
válasz
ROBERTOH #2132 üzenetére
ez még jónak mondható, az én geil ultram 918 stabil utánna rotyi balboa.
Szerintem le cserélem mert ugyis kellene még 1gb és eladom a mostani 2x512 majd. Ezt néztem ki helyette:
F2-6400CL4D-2GBHK GSKILL 4-4-3-5
Van ezzel a rammal valakinek tapasztalata? Láttok rá esélyt hogy menjen cl3 ban? -
ROBERTOH
őstag
No már régóta rágjátok a fülem, hogy teszteljem le a 2*1GB Geil Value 6400-at, íme:
960MHz@1,9V:5-5-5-15-5-35-3-11-5-13
970-en elindúl a gép, de sehogy nem sikerült rávennem az ''együttműködésre''
980-on meg se mukkant a gépem...
Tudom, ez lófütty, ez van...No majd kicsit ráfexek az időzítésre, meglátjuk mit megy 4-4-4-12-ben...
-
Overlocker
veterán
válasz
Overlocker #2129 üzenetére
*típre-tippre
-
Zoli329
addikt
válasz
Overlocker #2129 üzenetére
Nem gyenge...
-
Zoli329
addikt
válasz
Overlocker #2127 üzenetére
Ez 2.5V-al mit mehet szted?
-
Overlocker
veterán
Rendelhető!, 2GB G.Skill 8000 (1000Mhz) HZ 4-4-4-5, D9GKX
[link] -
Oliverda
titán
AM2-höz melyik lenne a jobb választás?
A-DATA KIT Vitesta Extrem 800+ (Cl4-4-4-12)
800Mhz GEIL ULTRA KIT (4-4-4-12)
1T-t vajon viszik? Erről nem találtam infot.... -
Luigi333
csendes tag
sziasztok!
5200+-os X2-es AMD-hez 4X512 Geil Ultra 800mhz vagy 2X1024 Ultra 800mhz a jobb? -
S*Tom*
aktív tag
válasz
Gorneck #2120 üzenetére
Szerintem én sem tudok majd sokmindent csinálni vele, stabilan 1100-at sem fog menni de ezt már akkor gondoltam amikor lekaptam az oldalát és mondom(Mi a . ?!) de legalább lesz majd miért cserélni ha kint lesz a D9GMH (B6-x)EE1200+-os széria de az is lehet, hogy szemezek majd egy jobb D9-es dominával
Addig olvasgatok és tanulok még tőletek.
Csinálok szombatra képet ahol rajta lesz a fesz is. -
S*Tom*
aktív tag
válasz
Gorneck #2116 üzenetére
Csak találomra ment (2.3V) a GMH időzítésein szanaszét fagyott minden teszt, információ meg szinte 0.
De ezeket nézd meg gyakorlatilag jók:
ASUS P5N32 SLI Plus 400/4-4-3-11/1.9V
Abit AW9D-Max 467/4-4-3-8/?V
? 450/4-4-4-12/2.0V
? 520/4-4-4-12/2.3V
? 502/5-5-5-15/2.1V
? P965 540/4-4-4-12/2.4V
Link: [link] -
Oliverda
titán
Esetleg erre valaki:[link]
-
éN79
addikt
válasz
Gorneck #2104 üzenetére
Úgy néz ki ez, bár sokat nem szórakoztam vele, de 260-as FSB mellett elvileg ~1080 körül kellett volna menniük. A win szépen elindult, de Orthos már elég korán hibát jelzett. Azaz bizton állíthatom, hogy nem stabil. A lapom miatt max 2.3V-ot tudok adni nekik.
Végül is mindegy, úgyse a maxon akarom járatni. -
éN79
addikt
[link]
Az eredmények alapján milyen chip valószínűsíthető a Geil Ultrán. 2.1V feszültségigényét stabilan tartja, mert mindennemű tuningot csak min. ennyivel hajlandó elvégezni, a linkelt eredményeket 2.3V-on (ami elvileg még a gyár szerint is belefér) produkálta.
Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 18/256 GB Használt, szép állapotban 3 hónap garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest