- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Aktív témák
-
Soak
veterán
Az miért van ,hogy 940 cl4 nem megy?
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
Meg lett a vmod, eddig 2,65V , 880 CL3 , nem is rossz eny nem ''válogatott kittől''
szerk: és még nem tudom a végét
szer: már 900on vagyok ugyanazzal a feszel
[Szerkesztve] -
afterburner_
őstag
Srácok tud valaki ramra, öntapados hovezeto tape-t?mert a 8500-os corsair ramjaimrol egyikrol leesett a borda
mindket oldalt...
-
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #1975 üzenetére
Hééé én erről beszélek...[link] hisz ez a winfosos...
-
ROBERTOH
őstag
válasz
Dassler #1980 üzenetére
Még nem néztem meg, viszont rájöttem, hogy láma voltam, és sok feszt adtam a memnek. Hogy miért, azt hosszú lenne elmondanom, a lényeg, hogy 5-5-5-15 880MHz most 1,95V-on megy nagyon stabilan! Még megpróbálom alacsonyabb feszen is letesztelni (hátha lejjebb is atomstabil). Ha az megvan, nekiugrok a 4-4-4-12-nek is. Szvsz pár nap múlva már lesz fejlemény!
-
gyurczy
őstag
Nem volt azzal semmi gond. Többé kevésbé anyagi megfontolás miatt volt a váltás, jó áron volt az 1GB, a párja is úton van elvileg.
Közben rájöttem mi lehetett a hiba, utolsó procicserénél kula ment a hútőblokk alá. Furi is volt, hogy melegedett, szét is kaptam, ha meg már lent a blokk, kapott egy fasza polírt, meg is lett az eredménye. -
gyurczy
őstag
A következő érdekes jelenséggel kellett szembesülnöm a minap. Lecseréltem a 2x1GB GEIL Ultra memomat 1x1GB Goodram PRO-ra. Az új memóval (DDR2 800 5-5-5-15) az orthos a korábbi GEIL-es beállításokkal 2,5 órát futott hiba nélkül, most 6-8 sec után hibát jelez.
Okozhat ilyet a memória? (Gyári spec. beállítás, gyári fesz) -
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #1973 üzenetére
Mert 2 giga ramod van...írj be pl 500-at. Utána menni fog. Nálam így 1.5 gigát cuppant magának elfele...
-
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #1968 üzenetére
Mellik? Nekem megy...
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
win alol super pi aztan orthos ram stress sztem tökéletesen jó..
[Szerkesztve] -
gyurczy
őstag
válasz
-
Zs0lt1
csendes tag
válasz
Achill3uS #1965 üzenetére
Akkor megnyugodtam, köszi, ez most jól esett, csak tudod megijedtem, mert általában olyan érzékenyek ezek a szerkezetek.
Kést is használtál?Akkor nem is tudom mindek aggódom, hisz kb. 15-20 másodperc alatt leszedtem. Jó de mindenféleképpen kiveszem a ramokat és ezekkel próbálom ki először, ha minden ugyan úgy mőködik akkor nincsen baj? Létezik valami memoria tesztelő program?
-
Achill3uS
nagyúr
csak ezzel inditsd el a géped, a másik ramot vedd ki, és ha mégis vmi baja lett, akkor A. el sem indul a gép B. elindul, csak random fagyogatni fog. De ennyit ki kell h birjanak, én nemrég szedtem le a ramjaimról a gyári bordát és még késsel is be kellett segiteni neki a feszitésbe, h elengedje a fránya ragasztó, ennyire könnyen nem lehet ezeket tönkretenni szerencsére.
-
Achill3uS
nagyúr
egy kis hajlitgatást simán ki kell birnia, sztem semmi baja nem lett, de egyébként a ragasztónyomokat én sebbenzinnel szoktam mindig eltávolítani, de még ha rajta is marad, ettől semmi baja nem lesz. de legrosszabb esetben is ha pl megszakadt valahol a nyákon egy szál a nagy feszegetésbe, nemigen lesz látványos a sérülés, tehát ha visszaviszed azzal, hogy most vetted és nem müködik, sztem szó nélkül kicserélik.
-
Zs0lt1
csendes tag
Mennyire kell vigyázni egy DDR2-es mamóriára? Ma sikerült vennem egy memória hűtőt és rosszul ragsztottam rá (öntapadós) és le kellett róla húznom és elég nehezen ment... Egy ilyen öntapadós matrica szerűségtől ami jól ráragad sérülhet a memória? Szerintetek... Azért nem recsegett nem ropogott, csak most vettem és egy kicsit félek, hogy valami baja lett, kipróbálni viszont csak este tudom, de most tljesen be vagyok pánikolva, hogy tönkrettettem...
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
stitchie #1941 üzenetére
jó árakat irtál, de ezek kb mind 1 tudásu ramok.. a geil ultra-ból ha kifogsz egy normális d9-est azzal igen jól jársz (de öszintén szólva nemsokat láttam belőle, ami pl egy G.Skill HZ szintet menne), a G.Skill HK,PK ugy tudom promos-os, nem rossz de nem egy tuningbajnok, a team dark szintén. leginkább egy gyenge d9 szintet hoznak, de 2.3-2.4v körül elkezd visszaesni a teljesitményük, nem szeretik a feszt. igazából mind1 melyiket veszed, 1000 cl4-et mind mehet sztem. talán a helyedben a geilt próbálnám ki ennyiért, ha nem jön be eladod és rendelsz vmi mást..
-
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #1959 üzenetére
guuuugli->memtest
-
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #1957 üzenetére
Teszteli...de nem az igazi...
-
Stalker-2572
veterán
Szerintetek SUPER PI 32M teszt mennyire jó memória teszteléséhez?
-
denes242
aktív tag
válasz
Gorneck #1953 üzenetére
a gyarto honlapjan en max 2.3 voltot lattam irva, tehat addig nem hiszem hogy kene kulonosebben aggodni. (egyebkent engem meglepett, hogy milyen meleg amikor megfogtam - tehat azert meg lehetett fogni -, mar nem tudom hany voltnal)
szerk: persze ezt salvador20-nak szantam
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Salvador20 #1951 üzenetére
2.1-nél nem éreztem, hogy olyan vészes lenne...a felett azé kell némi levegő rájuk...
-
Konflikt
addikt
válasz
Salvador20 #1951 üzenetére
Melegszenek, de nem vészesen. + fesszel már illik rájuktenni egy ventit
-
Konflikt
addikt
válasz
Salvador20 #1949 üzenetére
mindkettő megbizható. ha sima adatát veszel (nem vitestát, borda nélkülit) akkor sztem azt válaszd, amelyikre több a gari. sima adata, és a kingmax is 900 körül mennek általában max
-
Salvador20
őstag
Sziasztok!
Mik az észrevételek az A-Data ramokkal kapcsolatban ill. Kingmax-al kapcs.? Melyik a jobb? Megbízhatóak? Mert egyik ismim akar venni és 2 fajta közül nézelődik az egyik ez: DDRII 800Mhz 1GB A-Data Ram
a másik pedig ez: KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 800Mhz
Mind2 25000 környékén van, de melyiket ajánljam neki? -
ROBERTOH
őstag
Köszönöm! Nagyon sokat segítettél!
A static read control: disabled volt a ''kulcsmomentum''
Most az általad ''normál''-ként elnevezett időzítésekkel megy 880MHz-n 2,05V-al. 3 orthos-t futtatok 9-es proioritásban (+cpu-z és core temp, nameg iexplorer), melegek eléggé a memek, de még megfoghatókCpu@3080 MHz, csak maradjon stabil!
-
stitchie
tag
válasz
Gorneck #1940 üzenetére
nem, annyira nincs. geil ultrát tudok szerezni 51ért, g-skill-t, amit írtam 53-ért,, egyedül a team xtreem dark lóg ki 62 feletti árával. csak igazolás kellett, h annyival nem ad többet
meg kell sürgősem a ram, mert eladtam a goodram pro-mat. és még nincs helyette semmi. -
stitchie
tag
segítsetek. nem tudok dönteni, mindegyik 800-as cl4 2gb
Team Xtreem Dark (promos)
G.skill (F2-6400CL4D) nem tom milyen chip
Geil Ultra (d9xxx?)
max 2.3-4 volton akarom őket járatni
melyiket ajánljátok? -
fps8
senior tag
Hali tuningbarátaim.
Már kifolyik a szemem, de értelmes választ nem találtam a kérdéseimre. (vagyis számomra érthetőt.) Az érdekelne hogy mit jelentenek a ram-nál a számok??? 3 3 3 4 3 meg ilyesmikTényleg fogalmam sincs, és végülis érdekel hogy mért van 2-féle ddr 800Mhz ram között 50k külömbség
Kösz előre is a felvilágosítást.
Üdv!
[Szerkesztve] -
Zoli329
addikt
Ha a ramjaim 850-et mennek CL4-4-4-6-16al 2.0V-al, az jó? CL3-ban kb 720körül van a vége oda több fesz kellett.
-
Fori23
őstag
válasz
ROBERTOH #1923 üzenetére
A TRFC-t hogy állítottad 28-ra
->20-25-30-35-42 biosban.
A ''static read control''-t tedd disabled-re
Ezeket próbáld meg kitesztelni, és a megfelelő feszt megkeresni:
-a ''lazább'' fajtából:
5-6-6-18-6-42-3-11-5-14
-normál:
5-5-5-15-5-35-3-11-5-13
-jófajta:
4-4-4-12-4-30-2-9-4-11 -
joshua7
veterán
A 800-as Geil value-k milyen késleltetést tudnak 700mhz körül? 3-3-3-9?
-
ROBERTOH
őstag
No végre hazaértem. Megnéztem: static read controll: auto
Időzítések:
5 5 CAS Latency
5 6 RAS to CAS Delay
5 6 RAS Precharge
15 18 RAS Activate to precha
6 ? Write Recovery Time
28 28 TRFC
2 2 TRRD
10 10 Write to Read Delay
4 4 Read to Precharge Delay
14 14 Write to Precharge Delay
1,95v 1,9v -
S*Tom*
aktív tag
-
Gorneck
legenda
válasz
Johnny Cage #1912 üzenetére
Igen az az enyémhez írtam...ami úgy néz ki 3 fajta D9 chippel lehet szerelve...vagyis első tesztem alapján már csak kettővel...GKX, GTC.
Igen jó, de ehhez már proci is kell...remélhetőleg az is menni fog rendesen...milyen lapról is van szó? -
Konflikt
addikt
válasz
dejótám
-
ROBERTOH
őstag
Van 2*1GB Geil value 6400-om. A cimkéje szerint 1,8V-on kéne 5-5-5-15-öt tudnia 800MHz-en, ehelyett 5-6-6-18 megy 1,9V-on, 5-5-5-15 pedig 1,95V-on. Az volna a kérdésem, hogy hány V-ot érdemes neki max adni, hosszú távú használat mellett?
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
válasz
Ha megkuldod 2.8-2.9V-al es birja, akkor igen!
-
Gorneck
legenda
válasz
Konflikt #1910 üzenetére
Nem biztos...
PC8000 Vitesta Extreme Edition (EPP) 5.0-5-5-15 @ 2.2V Micron D9GMH (B6-3)
PC8000 Vitesta Extreme Edition (Non-EPP) 5.0-5-5-15 @ 2.2V Micron D9GKX (B6-25E)
PC8500 Vitesta Extreme Edition (EPP) 5.0-5-5-15 @ 2.2V Micron D9GMH (B6-3)
Ez van nekem...
M20AD9G3/4170/NE58
ADQVD1A16
No még ez is lehet...PC6400 Vitesta Extreme Edition (EPP) 4.0-4-4-12 @ 2.0V Micron D9GCT (B6-37E) -
Konflikt
addikt
válasz
Johnny Cage #1908 üzenetére
GMH.
-
S*Tom*
aktív tag
Ilyen a MIQVD1A16-os belül:
[link]
Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- MIUI / HyperOS topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Synology NAS
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest