- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
ram betesz, első teszt [link] nah akko lássunk hozzá
(riszpekt west
)
-
Zoli329
addikt
Üdv!
Erről vélemény?
[link] -
Lalaboy
őstag
Ennyit tudtam kieroltetni az abit-bol es a memoriabol WinRaR-ban mod nelkul!
[link] -
westlake
félisten
válasz
Overlocker #373 üzenetére
barmilyenben, amin van vmod.. tudod, hogy nem lapfuggo.. (te is tudod, hogy nem letezik olyan lap, amiben 3.5 voltot lehetne adni a ramoknak.. ddr2-es persze)
egyebkent amit most hasznalok.. w64.. -
westlake
félisten
juteszembe.. megneztem 6 d9-es modult es egyik sem szallt el 3.5 volton
csak egy szimpla 8 centis venti volt rajtuk, de nem is melegedtek nagyon.. -
westlake
félisten
az spd nem tartalmazza a memoriak alapfeszultseget.. a lapok mindig a ddr2-es alapefszultseget allitjak be (1.8v).. mindenkinek sajat maganak kell beallitani a feszultseget!!
sokan hozongtek ar amiatt, hogy a draga penzen megvett memoriajuk nem megy a gyari idozitesekkel.. aztan rajottek, hogy az a 0.3-0.4 voltal alacsonyabb fesz nem eleg -
Lalaboy
őstag
-
Zoli329
addikt
Hogy van az, hogy az alaplap szerint 1.8V-al megy a DDR2-es 667es memóriám 900 mhz környékén? Vagy jó a ram? Mintha kicsit több fesz kellene ekkora mhz-hez. 4-4-4-8-as időzítéshez.
-
Brekk
addikt
Hali!
x2 es prociknal mikor megy 1:1 ben a proci? Abit kn9 ultram van, es van rajta 400 533 667 800as ddr2 beallitas, de fogalmam sincs melyik az 1:1. Most 280as fsb nel 933mhz a ram, azt irja minden progi hogy cpu/6. Amugy geil ultra 5 5 5 18 on. 2.3v ot dobtam nekik, meg csak nem is langyos. Tobbet nem tud a lap. Nem tudom milyen ic-k vannak rajta.Habar nem megy rosszul.
-
Sziasztok! Nos, szert tettem viszonylag jó árban 2x256 MB Kingston KVR modulra...
A ramok Elpida™ chipesek....
Adatok:
-modul: KVR533D2N4K2/512
-chip: E51166AB-5C-E
Használ valaki esetleg ilyen modult, vagy ezekkel az elpida chipekkel szerelt más modult?
Ha igen, kíváncsi lennék a tapasztalatokra, hogy mégis mit lehet kihozni egy ilyen cuccból.
DDR2-ben nagyon még nem vagyok otthon, kb. mennyi fesztet lehet még biztonságosan adni ezeknek a ramoknak? (lapom ASUS P5WD2)
Köszi az infót! -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker #356 üzenetére
ezt télleg nem kellett volna..
-
westlake
félisten
válasz
Overlocker #356 üzenetére
es ezt igy publikba?
jujj
-
Pietrosz
addikt
Üdv!
2,2V mennyire számít soknak egy mezei borda nélküli 512-es 667-es ADATAnak?Hagyhatom így állandóra? Szinte 7/24-ben megy a gép. Most 928/5-4-5-12-őn megy. Közvetlenül nincsenek hűtve, de mellettük van a freezer, ami pont a ramok felől szívja a levegőt.
-
Lalaboy
őstag
Csinaltam egy FSB400-as, 1:1-es(DDR2-800) WinRAR tesztet:[link]
-
MateusAMD
csendes tag
mooh = mozog
LOOL
-
MateusAMD
csendes tag
Lenne egy két kérdésem...
2,2 volt nem sok a ramnak?
Az Abit EQ-n van valami DDR2 VTT és ez a program szerint csak 0,99 lehetne, de nekem 1-1,1 volt között mooh, ez nem baj?
Az alaplapi hangszóró néha pityeg, pl amikor lefuttatom az everest meóriatsztelőjét.. Ez baj, mit tudok vele csinálni.
A ram amit húztam:
Corsair 675 cl 4 4 4 12 -> 866mhz cl 4 4 5 13 -
Overlocker
veterán
Valaki tudnak küldeni egy everest kulcsot? megköszönném!
-
MateusAMD
csendes tag
Szerintetek tudom még huzni a ramokat?
Corsair 675mhz Cl4 4 4 12 1T 1,8v -->
... 833mhz cl4 4 4 10 1T 2,1v
Húzhatom e még, érdemes e még húzni és menyi feszt adhatok még neki. -
westlake
félisten
over, valahogy igy
[link] -
warrior28
aktív tag
Sziasztok!
Azt kérdezném, hogy ha a bioszban 2.1V-ra rakom a memóriák feszét (most 2.0-n van), amit már pirossal jelöl, akkor nem lehet belőle baj? Csak a tuning szempontjából érdekelne... -
westlake
félisten
válasz
Overlocker #345 üzenetére
milyen vicces is, amikor mar egy savszelesseg mero program eredmenye nem tukroz semmit.. idaig is eljutottunk.. tukroz az mindent, csak eppen nem tetszik az embereknek, amikor tudatosul bennuk, hogy nem er semmit az 1000mhz
#346: leirtam mar egy parszor, de leirhatom megnit.. ez az 1xxx mhz a memoria tudasanak a 20%-at sem mutatja meg... a memoria akkor hal meg, amikor elernek vele egy bizonyos savszelesseget.. hajthatod te 2000mhz-en is, ha nem nyom csak 9000mb/s-et..
memoriat tesztelni i965-ben - maximum 4:5-ben lehet.. magasabb szorzoval mar nincs ertelme.. teljesen mas lenne a helyzet, ha i975-ben 450-500-as fsb-n tesztelnel 4:5-azt teljes mertekigm egertenem.. egy ilyen ''tuningtesztnel'' az lenne a minimum (korrekt tajekoztatas), hogy a kepen szerepeltetsz egy bench-et is
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker #345 üzenetére
oké
12:15 még nemjo3 fele lesz jópár elintéznivalóm. majd hivlak.
-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker #342 üzenetére
egy sandra-t télleg mérhetnél
(meg kéne már az a p5bd az 1:1-hez)
3 fele megyek be..
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
válasz
westlake #339 üzenetére
Javitottam a WinRAR eredmenyemen!
A procit mar ezen a sebessegen sikerult stabilizalnom, az eredmenyhez hozzafuznem, hogy ''tesztre kihegyezett'' BIOS, ill. Win.-es beallitasokat alkalmaztam, a MemSet-et nem hasznaltam. A memoriaknak itt mar nem eleg a BIOS-ban adott 2.45V, de nemkellett a legmagasabb fesz. beallitast hasznalnom. A WinRAR 1500 fole engedtem, a stabilitast igazolva.
Eredmeny: 2003Kb/s [link] -
Cserfa
csendes tag
válasz
Overlocker #325 üzenetére
Ennek nagyon örülök, igazán szép eredmények!
Nemrég vettem tökugyanilyen ramot, betegtől (hwsw.hu), emlegetett is téged, hogy te hajtasz ilyen ramokkal.
Alig várom a lapomat, addig csak ábrándozni tudok -
westlake
félisten
core 2 lapok es memoriak inkompatibilitasi broblemaival keretik ide irkalni!
[link]
thx
[Szerkesztve] -
Skyer
senior tag
Sziasztok! Nemrég vettem egy másik gépet egy A64 3600+ X2 es gépet, asrock am2xli-esata2 lappal és hozzá egy samsung 512mb 533mhz dd2 es ramot. Az a kérdésem hogy meddig lehet az időzítését piszkálni?jelenleg 4.4.4.12 -n megy ami nem épp a legjobb szerintem. a Proci meg 235ös FSB vel 2,66ghz en. Mit lehet még kihozni a gépből? előre is köszi a válaszokat
[Szerkesztve] -
Mankó
veterán
Megtudja valaki mondani,hogy a 2*1Gb Geil DDR2-800 KIT (2*1Gb) CL4 memóriák fognak-e menni a P5B Deluxe-ban?
-
Zoza24
senior tag
sima ddr2 elpida ramokról tud vki vmi infót?667esek..
-
westlake
félisten
válasz
attol fuggetlenul, hogy a multkor mar megigerted a benchmarkot... mar nem is kerdezem meg, hogy miert nem futtattal savszel. tesztet
[Szerkesztve] -
Konflikt
addikt
válasz
ez igen
Nincs vmi 2*512/800as ramod, ami visz ~1000-et és eladó? -
Mikádó
senior tag
válasz
Szép grat
-
Konflikt
addikt
Static read control mit takar p5b dlx biosában? NB fülnél van, ram opció
-
stoichkov
csendes tag
válasz
MateusAMD #317 üzenetére
1,8 V-ról, indultam és most ezzel a 600 mhz-vel és a 3-3-3-7 1Ts időzítéssel csak 2,1-en stabil. Tovább nem próbáltam, de ez az 50%-os tuning nekem meg is felel...
Everes eredmények:
- mem olvasás: ~8200
- mem írás ~7600
- mem másolás: ~7600
- hozzáférés 55,1 ns
Már csak arra lennék kiváncsi, hogy ez mennyire jön ki használat köben...
Gondolok itt game-re, meg winfos alkalmazásokra... -
shteer
titán
válasz
Overlocker #315 üzenetére
múltkor nagyot néztem, mikor valaki linkelt árakat, így:
én még 17-ért vettem a 2*512 Kingmaxot... most meg majdnem darabja annyi -
MateusAMD
csendes tag
''Sziasztok.
Fel teszem itt is a kérdést, hogy amd 64 esetén mi a fontosabb, a freki, vagy az időzítés, vagy effektíve mindkettőt leszarja a proci (HT).''
Válszom. Nekem több lett az olvasás ha nagyobb mhz-et használtam.
675mhz röl és 4 4 4 12 1T -röl kezdtem
833mhz és 4 5 5 14 1T vel és 1,95v. al volt a memórai olvasás 8300mb/s
713mhz és 3 3 4 11 1T vel és 1,95v-al volt a memória olvasásom 7950mb/s...
Szerintem az a legjobb ha a mhz-is jó nagy, az időzítések pedig jó alacsonyak..
Amúgy, menyi az alapfesze a memóriádnak, hogy 2,1-nél tartasz? -
Dee Dee
tag
Hüha:S akkor lehet még most kéne vennem
-
Dee Dee
tag
Sziasztok! Azon gondolkozok vegyek e még egy memóriát, de nem tudom nem lesz e később olcsóbb? Most karácsonyra biztos felmennek az árak, de utána talán olcsóbb lesz a ddr2 ára, nem e?
-
szrxx
tag
SZiasztok!
Bocsi ,ha most ide irok de nem találtam a megfelelő topokit! Volna egy problémám:
Van egy Asus A8V deluxe alaplapom és van benne 2x256mb Kingstone Value ram és 1x 512mb Kingmax. Mindkét memória ddr400 ,de az everest csak 157mhz ír buszfrekvenciának alapból.Nem értem hogy miért nem 200 holott mindhárom tudja.Természetesen a két 256-os Kingstone duálban van bekötve.Ha csak a Kingstone-ok vannak benne akkor megy dualban ddr400-on ,de ha visszarakom a Kingmaxot akkor megint csak 157mhz lesz a memoriabusz.
Lehet azért mert más az időzités ?Vagy valmit be kell állitanom hozzájuk , vagy csak mert nme duálban mennek a három miatt?
Köszi a segítséget!
Üdv
Kingston K 256 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-2-2-6 @ 133 MHz)
Kingmax MPXC22D-38KT3R-FNA 512 MB PC3200 DDR SDRAM (2.5-3-3-7 @ 200 MHz) (2.0-2-2-5 @ 133 MHz) -
-
stoichkov
csendes tag
Sziasztok.
Fel teszem itt is a kérdést, hogy amd 64 esetén mi a fontosabb, a freki, vagy az időzítés, vagy effektíve mindkettőt leszarja a proci (HT). -
gamer2
tag
A 2.7V-hoz képest tényleg nem...
!
-
westlake
félisten
válasz
AMD The Best #297 üzenetére
igen, erdemes..
Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- BestBuy topik
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Medence topik
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest