- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
Aktív témák
-
Gorneck
legenda
válasz
Overlocker #1799 üzenetére
Emlékeim szerint a lap topikjában írta, hogy 1T-ben instabil a ramja.
-
Lalaboy
őstag
válasz
Achill3uS #1797 üzenetére
A lappal 8x-es szorzon FSB 490-nel es 9x-es szorzon FSB 430-nal falba utkozom! 9x-en a 435-os FSB kinkeservesen jott ossze! Kompromisszumot nem kotok a lappal a memok karara! Ha C4-rol C5-re valtok es a tRFC-t 42-re teszem, akkor tovabbmegy a lap, de komoly savszelveszteseget konyvelhetek el a memoknal, ami idegesit! Az 1:1 hajtassal C3-ban szegyen, ami performace-t kaptam winrarban! Lesem merem irni!
1600 alatti!
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
westlake #1790 üzenetére
derék.. mennyi ideig használtad 2.7-en?
hamár sztorizunk, nekem anno DDR1-ben sikerült 1giga OCZ 4000VX-et 3.75v-on elsütni, illetve azthittem h elsült, mert az egyik modul nem bootolt a DFI -ben az istenért sem, aztán fogtam betettem 5 percre a mélyhűtőbe, utána beraktam a lapba és pöccre indult.. órajelre fos volt mert max spd-n ment el hibátlanul de legalább ment, az első leállitásig.. ha megint be akartam kapcsolni müvelet előröl..
szvsz a memóriák útjai kifürkészhetetlenek
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
egyebkent erkezett egy kit 1000-es crucial rampar.. (olyan mint a lades ballistix, csak ledek nelkul, narancs bordaval).. megnezzuk, hogy i965-el (commando) meg lehet-e donteni a winrar os rekordot...
-
westlake
félisten
kivancsi vagyok ki talalkozott mar ilyennel: adott az eddigi legjobb d9-es kit-em, egy crucial ballistix pc2-8000 cl5.. hajtottam i975-ben 2.7 volton, majd egyszer csak az egyik modul azt mondta, hogy o bizony lehal egy bizonyos hibakoddal (pontosan ezzel a koddal halt meg a mushkin modul is 2.7 volton) vissza akartam kuldeni garban, de a melohelyemen beloktem a kitet egy asrock 945-os lapba.. lass csodat, a ramok tokeletesen mukodtek dc-ben is.. hmm mondom, ez konkret... hazavittem oket es elinditva egy i975-os lapban csodalkozva vettem eszre, hogy megint mukodnek.. mondom ez meg konkretabb... aztan beloktem oket egy i965-os lapba (p5b deluxe) es az ominozus hibas lap dobalja a hibakat meg 533-on is...
mivel ebbol ugy is gar lesz a masik ramot egy durva tesztnek fogom kitenni.. a commandoban 3.3 voltig lehet adni a feszt, igy 2.7 volttol indulva elkezdem terhelni a ramot es mondjuk 3 orankent emelek 1 voltot... kivancsi vagyok, hogy hany voltnal dobja el magat... mondjuk az is igaz, hogy i975-ben mentek tonkre a ramok (p5bw64 es p5wdg2.. nincs kizarva, hogy a lapok a hiabasak ilyen teren!) -
éN79
addikt
válasz
kispalya #1786 üzenetére
Nem 324-en megy, hanem kb. 648-on, ez nem másból adódhat, minthogy valószínüleg 4200-as (11-es CPU szorzóval rendelkező, bár ha egymagos a proci, akkor természetsen más is lehet, de mindenesetre nem 10 ill 12 a szorzó szám) procid van. Emelned kell a processzorod órajelét (FSB növelésével tudod megtenni, bővebben A64-esek klubja/tuning linkje). Amúgy a te órajeled és a kívánt 800 között mindennapi életben vajmi kevés különbséget lehet tapasztalni teljesítményben, tehát ha nem tuningolod a processzort, akkor se kerülsz nagyon ''hátrányba''.
[Szerkesztve] -
kispalya
tag
Hi
1 db 1024 MB-os 800Mhz-es memória van a gépemben, de a CPU-Z szerint csak 324 Mhz-en megy
KN9-es alaplapom van nforce 4-es chipsettel (BIOS alapbeállításon).
Hogyan lehetne gyorsítani?
Előre is kösz a segítséget.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz
Stalker-2572 #1783 üzenetére
Lehet hogy rosszul tudom, de ramot visszaosztani a C2D-hez nem csak 975-ös chip-el szerelt lapokon lehet, avagy a 965-ös lapoknál meg nem?
-
hemo
tag
Sziasztok, boltot is és árakat is tudtok ahol lehet kapni DDR2 800-as ramokat? 2*1Giga érdekelne!
Nézegetem, és eléggé nem lehet őket nálunk kapni..
A másik érdeklődés, hogy melyiket érdemesebb és jobb megvenni egy 6400-as core2-őt 800-rammal vagy 6600-ast kisebbel? Melyik jönne ki olcsóbban és lehetne jobban húzni.
Mert a 6600-nak 9* szorzója van tehát elég neki gyengébb ram ami viszont sokkal olcsóbb, de a proci meg drágább.... Forditva meg.....
Szerintetek??? -
Zoli329
addikt
válasz
Salvador20 #1773 üzenetére
Ez valószínűsíthetően megy úgy 1ghz körül CL4-el 2.3-2.4V-al?
-
lazydog
addikt
válasz
Salvador20 #1777 üzenetére
Sokkal gyengébb a Corsair-től.
Ne tévesszen meg a név. -
Salvador20
őstag
a Good-Ramok amugy tényleg jó ramok? vagy nem is érdemes velük foglalkozni?
Van pl corsair szintű?
[Szerkesztve] -
Stalker-2572
veterán
válasz
Salvador20 #1775 üzenetére
Honlapjukon 6420-al drágább kit, érdekes, holnap rájukcsörrenek
-
Salvador20
őstag
válasz
Stalker-2572 #1774 üzenetére
aliencomputer.hu, ha neten rendeled,akkor olcsóbb,még akkor is,ha bolti átvétel lesz a vége
[Szerkesztve] -
Stalker-2572
veterán
válasz
Salvador20 #1773 üzenetére
Azt is elárulod hol?
-
Salvador20
őstag
válasz
Stalker-2572 #1772 üzenetére
egy ici-picit hozzádobsz vehetsz Corsairt
CORSAIR TwinX 2048Mb DDR2 800Mhz KIT(66570Ft)
ez 2X 1Gb-os -
Stalker-2572
veterán
Hello!
Ilyen RAMokat szerettem volna, de csak jövéhétre van:
2x1024MB DDRII 800 A-DATA Extreme Edition (60k)
Erre a hétre csak ezek vannak ilyen árban:
2 GB/800 MHz DDR2 GEIL KIT Value (2X1 GB) dobozos (58k)
Esetleg tudnátok valami hasonlót ebben az árban még ezen a héten? Sürgős!! -
válasz
Salvador20 #1767 üzenetére
Csak tuningnál lehet észrevenni a különbséget, alapon legfeljebb a 800-as időzítéseinek szűkebbre vételével tudsz operálni.
-
Zoli329
addikt
válasz
Salvador20 #1767 üzenetére
A jelenlegi konfigodba nem illik bele a Kingmax memória, vmi jobb illene a képbe.
Egyébként teljesítményben sztem nem lesz különbség, a 667-es is megy kb 800-on a 800as meg úgyse megy 900 fölött (legalábbis a Kingmax sztem).
-
Salvador20
őstag
Sziasztok!
Milyen alkalmazásba számít/lehet észrevenni a különbséget egy 667-es és egy 800mhz-es ddr2 Kingmax között??Vagy hol kéne kereni teljesítményben? -
Gorneck
legenda
Azt lehet tudni adott órajelen, adott időzítésen milyen chipnek mekkora a fesz igénye?
-
Zoli329
addikt
válasz
zsolt59 #1762 üzenetére
Szia! Nekem PQI van igaz 667es gyári 5-5-5-15 nekem simán megy 800 fölött is (max 900on tudtam stabilizálni memtest szerint) 4-4-4-8-al! Szóval sztem a 800-as sem lehet olyan rossz. Egyedüli érdekessége hogy CL5-el sem megy magasabb mhz-et. Persze ez simán lehet az alaplapom hülyesége is.
Ha esetleg érdekel, keress meg priv-ben.
[Szerkesztve] -
Stalker-2572
veterán
Valaki tud olyan boltot, ahol lehet kapni 2x1024MB DDRII 800 A-DATA Extreme Edition memóriát jövőhéten?
-
zsolt59
csendes tag
Sziasztok!
Egy másik topikban már megkérdeztem ,de hátha it a guruk többet tudnak a PQI ddr2 -es
ramokról.Szóval:néhány hét mulva állitom össze a gépemet e6400,asus p5bdl.
A ramokat olcsón szeretném meguszni mert a tuningolás most még nem nagyon fontos.
A boltban ahol venném a cuccokat PQI 800 ramot ajánlanak élettartam garanciával,későbbi
csere lehetősséggel.
Akonkrét kérdésem milyenek ezek a ramok ? A fórumikban szinte semmit nem találtam, pedig nagyon sok kisker forgalmazza.
A válaszokat előre is köszönöm! -
Lalaboy
őstag
válasz
Stalker-2572 #1759 üzenetére
Ez addig igaz, amig ''eszrevetlenul'' kinem jon egy uj szeria!
-
Zoli329
addikt
válasz
denes242 #1754 üzenetére
Futott jó sok órát meg orthos is meg igazából lassan fél éve használom 800-on. Még 900-on is stabil volt na persze ott már nem alapfeszen
900on is 4-4-4-10-16-al ment CL3-3-3-6-nál úgy 710mhz a vége túl sok feszt nem mertem adni neki. Geil Ultra-n gondolkozom meg A-Data-n de sztem utóbbi lesz vmi 1000-es...
-
Nagy tuningot nem tudtam csinálni, de a mezei 667-es Adata ramok, amiket most vettem haver gépébe délután, 500-on 3-3-3-9-14-el megy 1.8Voltal ( gyári ). A ramok végét sajna nem tomm megnézni, de 667-en 5-5-5-14-20 helyett 4-4-5-12-15-el megy ugyancsak alapfesszel. Kíváncsi leszek, mit tudnak majd egy csóró mellett...
Amúgy az adata 2x512MB DDR2 667 megérte a 22k-t eddig.
Majd megpróbálom megjáratni normális lapban is... -
Dada(SzB)
tag
válasz
denes242 #1748 üzenetére
corsair rel az a baj, hogy egyazon típuson belül kismillió rev et csinálnak különféle chipekkel -> teljesen más tuningpotenciállal....
az adott modul reviziója meg a bordán van csak feltüntetve....
szóval ha micron chip est fogsz ki akkor fasza, ha nem akkor szopás...
azt nem tudom, hogy geil el is így van e... -
Rudolph
csendes tag
Sziasztok!
Ha van egy konfig:
Commando
E6400
EN7950GT
Vízzel...
És húzni szeretném, akkor melyik lenne a jobb bele?
1., XMS2-6400
RAM kit 2 x 1 GB (2048 MB)
5-5-5-12 késleltetés
2 X 240 DIMM
Black XMS2
2., GeIL USA GX22GB6400UDC
800Mhz Ultra Series KIT
2x1GB (2048 MB)
CL=4-4-4-12
Előre is köszi a választ!!! -
válasz
Salvador20 #1729 üzenetére
Aki deklaráltan nem szeretne tuningolni, az szerintem ne vegyen 800-as modulokat.
[Szerkesztve] -
Salvador20
őstag
ezt az amd-set olvastam egy újságba, hogy nagyon max 5-10%-os teljesítménynövekedést eredményezhet, intelnél akár 70%-osat is, de ez nem valós érték bla..bla..bla...a gyakorlat mást mutat, és akkor mutattak teszteket(amd: Ath. X2 3800+(5-10%-os gyorsulás) Intel: E6300(56%-60%-os gyorsulás))
Vmi ilyesmi volt, nem emléxem pontosan
De köszönöm az infókat, megfogadom!
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz
Salvador20 #1737 üzenetére
AMD-s konfigba lesz?
Azért egy keveset ott is számít a DC, de nyugi, nemcsak azok mennek DC-ben, amiket konkrétan egy párnak összeválogatnak. Azt nem értem, hogy ''külön is van árlistában'', de ha egy konkrét típusból veszek 2 darabot, akkor igen nagy sanszod van a tökéletes együttműködésre. (nekem eddig egy összeválogatott ramom se, amit konkrétan párba adtak volna, és mind ment 100%-os biztonsággal DC-ben. ) -
Salvador20
őstag
ja és még vmi kíváncsiságból:
tudom, hogy amd-knél nem sokat ér a dual mód, de ha veszek 2 db KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 800Mhz,de semmi ilyesmi nincs, hogy párba válogatva, tehát külön is van árlistában, attól még van eséje DC-ben futni? -
Rudolph
csendes tag
tuning...
sorry télleg nem írtam, de szeretném min 3G fölött hajtani a gépet, de tartósan vízzel hűtve!
Vagy van jobb (esetleg ólcsóbb?)?
-
Rudolph
csendes tag
sziasztok!
Szerintetek jó választás egy ''Kingston DDR2 800MHz KIT 2048MB'' egy Commando-ba E6400-al?
Köszi előre is! -
éN79
addikt
válasz
Salvador20 #1731 üzenetére
Hogy messzemenően jobb, az azért... szóval ''jobb'', de nem ennyivel. Ha stabil a ram és húzni amúgy sem nagyon akarod, akkor mindenképpen jobban jársz a 2 giga Kingmax memóriával, sőt ha szerencséd van, belefér egy pofis kis OC ezekbe is.
-
éN79
addikt
válasz
Salvador20 #1729 üzenetére
Cosair, ha csak 6K tényleg a különbség és mindkettő 2 giga. De ha jól értem amit írtál: 1 giga Corsair és 2 giga Kingmax között 6K a különbség. Akkor viszont egyértelműen a több memória, azaz a Kingmax.
-
Salvador20
őstag
tuningolni nemigen akarom, annyira nem tartom mérvadónak, de ha itt tartunk,akkor: CORSAIR XMS 1024Mb DDR2 800Mhz
vagy 2GB Kingmax(800Mhz)?
6000Ft híján egy árban vannak
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz
Salvador20 #1727 üzenetére
Túl nagy élettapasztalatom nincs a ramjaimmal kapcsolatban, de az eddigiek alapján és az alapján is, hogy nem hallani nagyon az ellentetjét: megbízhatóak, max. a tuningpotenciáljuk nem feltétlenül óriási. De szvsz. nyugodtan vegyél azt, bár ez ár kérdése is.
-
Salvador20
őstag
Helo
a Kingmax ramok megbízhatóak?(ddr2 1GB)
[Szerkesztve] -
-
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #1720 üzenetére
Vagy ennyit se...
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Yushchenko #1718 üzenetére
A-Data 800-at rendeltem 52k-ért, szerintem az is kb ennyit fog tudni.
-
Yushchenko
őstag
válasz
Stalker-2572 #1712 üzenetére
Azért 49k volt. És 2.1V-on megy 800-at cl4-be, 2.3V-on megy 900-at is. Ennyi aszem elég is állandóra.
-
Gorneck
legenda
válasz
Overlocker #1711 üzenetére
Netes infó elég lett volna...
De már találtam...
Meglepődtem, hogy nem 800as ram a kiválasztott...vagy igen?
[Szerkesztve] -
Stalker-2572
veterán
válasz
Yushchenko #1699 üzenetére
ennyit a D9-ről
ebben is van sz*r
-
Gorneck
legenda
válasz
Overlocker #1706 üzenetére
Elég tetszetős ram...tud is vmit?
-
Fecdzo
senior tag
Valami javaslat erre: [link]
-
Lalaboy
őstag
válasz
A Micron D9 DQT (BT-3) alkalmasak komolyabb fesz es 1000Mhz kornyekere szuk idozitesekkel! A D9 DQW-k keves kiveteltol eltekintve beleposzintu Fat Body csipek, nem szabad sokat varni toluk!
-
westlake
félisten
válasz
kuka... vegyel normalis kitet
-
válasz
Salvador20 #1700 üzenetére
A teljesítményük attól függ, hogy milyen órajelen hajtod, nem attól, hogy mi a gyári értékük. Egy 800-as természetesen biztosan megy 800-on, míg egy 667-esről ez nem állítható feltétel nélkül. Az órajelkülönbségeknek csak tuningnál van jelentősége. Ha húzod a gépet, célszerű a 800-as, ha nem, akkor elég a 667-es (vagy 553-as).
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Asztalos klub
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Stellar Blade
- Nintendo Switch 2
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest