- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
Aktív témák
-
westlake
félisten
egy informacio azoknak, akik szeretik 2.7 volton hajtani a memokat.. az asus p5w64-ben meghalt mindket crucial ram.. az egyik olyan hibakoddal nem indul el, mint a megboldogult mushkin ram (igaz, hogy az a p5wdg2 ws-ben halalozott el, de az nem sokban kolonbozik a p5w64-tol) biztos, hogy a 2.7 volt miatt halnak meg a ramok.. abban is biztos vagyok, hogy lala mashkinjai is ezert haltak meg
-
realist
őstag
Geil value (esetleg ultra) ramoknak(1gb) milyen feszt kell adni, hogy tuningban menjenek ''rendesen''?
-
Gorneck
legenda
válasz
DeepDish #1481 üzenetére
Nem pont arra gondoltam amit rob210 írt...simán meg lehet nézni mi nem bírja az iramot...de még mindig nem teljesen értem miért nem állsz be egy olyan órajelre, ahol legkevesebb feszt (vagyis alapfeszre, max ram 2.0v) kell adni a cumónak, de mégis gyors a rendszer!?
rob210: Mivel nézted ezt? -
rob210
nagyúr
válasz
DeepDish #1481 üzenetére
Az az értelme hogy magasabb FSB-n nagyobb a teljesítmény.
Jobban ki van hajtva a ram.
Gyorsabb a rendszer.
Pl.: 7X500Mhz 3500Mhz gyorsabb a gépem mint 8X450Mhz 3600Mhz-en.
Minnél nagyobb az FSB annál gyorsabb a gép.
No persze szigorú arányokat nézve.
Most blöd példákkal ne kezdjetek el lehurrogni aki akarja ugy is tudja miről beszélek.
No meg azért se mindegy, mert ha a procid nem bírja a sebességet akkor ez még egy alternatíva marad. -
rob210
nagyúr
Ha egyesével teszteled őket akkor sem mennek feljebb?
Ha megnézed komolyabb tuning őrültek is single chanelben tesztelik a procik végét.
Hogy ne a ram legyen a ''gyilkos'' eszköz
Nálad meg pont azért kéne, hogy kiderüljön azé-e.
Ha két külömböző eredményt érsz el velük akkor okés meg van a bibi.
De ha nem akkor csak szar az spd, aminek egyébbként nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani. -
Nortid
aktív tag
Van két szar a-data ram-om, 800mhz-esek. Tuningba nem mennek 830mhz fölé... Lehet ennek az az oka, hogy az spd-ben megnéztem, az egyik a 266mhz-et cl3-ban, a másik cl4-ben viszi?
-
Zoli329
addikt
válasz
DeepDish #1465 üzenetére
Ált. memóriái válogatják, mennyi fesszel milyen sebesség mellett milyen időzítéssel mennek... 4-5-5-10 980mhz környékén olyan 2.3V kell kb. Érdemes közben kézzel nézni, mennyire melegszik a modul pl 2.3V-nál ha nincs rajta extra hűtés (pl tuti borda vagy ilyesmi). Ha csak kézmeleg, nincs baj, maradhat.
Én úgy vettem észre, a ddr2-esek jobban bírják a feszemelést, mint az ddr1-esek. Én anno szinte minimális feszemeléssel simán megöltem a Kingston ramjaim most sokkal több +-al semmi gond...
Általában kisebb időzítéshez azonos órajel mellett több fesz kell. Pl egy tuti 3-3-3-4-es időzítéshez mondjuk 800mhz-es ramsebesség mellett kell biztosan 2.4V kb...
[Szerkesztve] -
DeepDish
őstag
1 kerdes lemaradt:
Van ertelem 2.2 esetleg 2.3 V adni neki + ventivel ,hatha megy mondjuk 980-at is memoriam vagy mar nem valoszinu? -
Zoli329
addikt
válasz
DeepDish #1460 üzenetére
Cas Latency elsősorban ez a legfontosabb, utána jöhet a többi.
Pl egy 3-3-3-4 időzítés elég jó, ahol sorrendben: Cas Latency - Ras To Cas - Ras Precharge - Tras
Az első a legfontosabb, utána jön a többi. Pl jó lehet egy 3-4-4-8 is de egy 4-3-3-8 kevésbé (sztem). De számíthat pl a trc is, ez már egy mélyebb időzítési beállítás, általában a bios-ban is külön oldalon van. De az időzítések állítgatására jó pl a Memset progi is (kivéve hogy nekem a Cas állításnál fagy a win...) -
DeepDish
őstag
A memidoziteseknel melyik szamit legjobb,marmint mire erdemes ragyurnom?
-
Zoli329
addikt
válasz
Yushchenko #1444 üzenetére
Nyugi, azért nem vettem be...
én arra mondtam, hogy 1000-en 4-4-4-12-vel egész jó főleg 2.2V-al. CL3-ba mit muzsikál?
-
rob210
nagyúr
válasz
Yushchenko #1446 üzenetére
Nincs miért van igazság alapja annak amit írtál.
Mármint, hogy félreérthető. -
rob210
nagyúr
válasz
Yushchenko #1444 üzenetére
3.5 ös everestel 8500at olvas.
Írni pedig 8900-at ír.
Akkor legyen vége a kérkedésnek.
Bár az everest engem marhára nem érdekel.
A két cpu-z kép számít. -
rob210
nagyúr
válasz
Yushchenko #1440 üzenetére
Minek nem az everest eredmény számít hanem az időzítés.
Nem is az everest eredményt kérdezte.
Mellesleg fent van a 3.50-es
Köszönöm a figyelmeztetést. -
-
Muréna
őstag
hali mindenkinek
most veszek meg iden E6400+Giga Ds3 kombot. milyen ramot ajanlotok hozza? olcso kell es jol tuningolhato
kosz csa -
-
DeepDish
őstag
No hat eloszor is vegre van ertelmes ramom!
Kiderult a procim vinne siman 3300 folott ,de ott mar ramom szarakodik idom nincs veglegesre tesztelni most az unnepek miatt ,igy gyorsba ahogy adodott idom ezt hoztam ki,de idozitesekben meg sok rejlik!
Itt a kep:[link]
Azureus+winamp+opera kozben es .....
Aszem egesz jo ramot+procit fogtam ki plane ha ramom menne 1000 Mhz-t!!
Minden alap a mem kap 2.1V-ot, a proci most 1.4V megy ,de majd tolom lejjebb es kesobb megosztom fejlemenyeket!!
[Szerkesztve] -
afterburner_
őstag
válasz
DeepDish #1419 üzenetére
szep eredmeny! nekem az ultraim 900-at sem birtak... szal en kidobtama geilt, most egy corsair 8500-ös kittem van
840-en siman mennek Cl 3-3-3-4-ben
persze teszt jelleggel 2.65 v bios feszen de majd meg nyaggatom oket
amugy alap feszen hasznalom 778-on cl3ban
[Szerkesztve] -
DeepDish
őstag
hi!!
2*1 Gb Geil value ramokkal mar 940 mhz-nel jarok es idozitesekkel szorakozok ,mennyi feszt adhatok nekik max? -
Ha mar ilyen gazdagek klubja gyult itt ossze megszanhatnatok egy video kartyaval valami full extrasabbal
-
atis6969
csendes tag
eljutottam odáig,hogy 936 on megy 4-4-4-12 n,kis proci veszteség mellett
na de a helyzet a teszt progi szerint igy sem jobb minden értékben lasssab mint 5-5-5-12 ön 1000mhz en. nostehát hol az igazság?
tudtok esetleg valami hiteles jó kis teszt prgit amivel könyebben eldöntöm mi is lenne jobb?De szivesen várom a tapasztalatokat mivel is járok jobban...
-
atis6969
csendes tag
sziasztok
egy kérdés:dominator ramjaim vannak,800 on viszik is a gyári idözitést,(4-4-4-12)de 1000en persze csak lazítással hajlandó menni (5-5-5-12).Na de a kérdés,everest szerint siralamasan lassabb a ram 800 mint 1000en,hiába a lazítás.szerintetek tehát beállitás a célszerübb?a jobb időzités,vagy a nagyobb fsb? -
DeepDish
őstag
No vettem vegre 2*1 Gb GEIL value ddr2 800-as ramot es mar 900-on jarok,eddig pozitivan csalodtam benne ugy ,mint anno ddr400-asnal!!
-
SzlobiG
félisten
válasz
Yushchenko #1399 üzenetére
Pff, alien pedig jó üzlet.
-
Gorneck
legenda
válasz
Yushchenko #1401 üzenetére
Ezt már írtam a topikban párszor...érdemes másik slotban is megnézni a ramot...van akinél bejön...
-
Yushchenko
őstag
Igazából az volt, hogy annyira felbaxta az agyam hogy kitéptem volna a pult mögül, hogyha nem megyek ki azonnal, mert ez aztán hozzáértés hogy a via szerinte a támogatott chipre vonatkozik.
De amúgy megoldódott a probléma... Igen érdekes... Ahogy áttettem a narancssárga slotba ment rendesen szal no comment. Szerintetek citromba mér nem ment rendesen?
Most, simán megy cl4-be 1000-en
Aktív témák
Hirdetés
- ASUS x870 Hero + 7800x3D
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged