Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
FlashBird
tag
válasz
üzenetére
Azért nekem más az élményem, ez a ds3 világ így is elég nagy, konkrétan harmadájra futok el egy boss mellett mert nem találtam meg....
A különböző questek, secret door-k meg pláne, persze aki már ezeket ismeri annak nem újdonság... Nekem azért overwhelming tud lenni amikor a labirintusokban kell bóklásznom mert keresek valami key-itemet. Viszont továbbra sem tudom azt írni hogy na.. " ez megint ugyanaz", sőt Elden-ben sokkal könyebben farmoltam, megvoltam a helyeim ahol gyorsan haraptam pár szintet vagy kiegészítettem a rúnákat ha nem akartam kockáztatni, itt azért nem ennyire egyértelmű, nem is kellett annyit grindelnem, bőven elég ha szépen halad az ember és lepucol mindent. -
MageRG
addikt
válasz
üzenetére
DS3-ban is van ilyesmi, de nem biztos hogy jól értettem.
A Limit Breakers csatornán vagy egy videó erről.
Szokákos dolgok: crown of dusk, red tearstone ring, morion blade, vmilyen clutch ring, bellowing dragoncrest ring.
Aztán ott van a spellek közül a power within, deep protection, meg egyes fegyvereknek van hasonló buffoló skillje (lothric warbanner).
Ja, és van a dragon form. -
shakuras
csendes újonc
válasz
üzenetére
(A bekrepált jobb analógomra gondoltam a target lockkal)
Simán lehet, hogy csak a pc-d valamelyik komponensével nincs kibékülve a játék.
Gyalázat, ahogy az elden ring is akadozott egy felsőkategóriás vga-val bármilyen felbontáson. Persze nem mindenkinek, de konzolon meg senkinek. -
shakuras
csendes újonc
válasz
üzenetére
Tartozékokra 1 év garit szoktak adni. Ha más játéknál nincs probléma a kontrollerrel, akkor nem hinném, hogy elromlott. De egyébként el tud. A fél éves dualsense kontrolleremet nemrég gariztattam, mert a jobb analóg driftelni kezdett. 500 óra "üzemidő" nem volt még benne. Lehet, sok volt a target-lock
-
MageRG
addikt
-
MageRG
addikt
-
MageRG
addikt
válasz
üzenetére
Ott valami nagyon nem kerek, mert 2 mp-es input lag nagyon sok.
Én is kontrollerrel toltam végig, de nem tapasztaltam negyed ekkorát sem (DualShock4 + DS4Windows).
Igen, van amikor a játék "megeszi" az inputot és nem csinál semmit.
Ez legtöbbször akkor van, ha túl sok mindent nyomsz egymás után, vagy elfogyott a staminád.
Egyébként "betárazza" az akciókat, és sorban végrehajtja (persze csak párat).
A DS-nél meg alap, hogy akkor támadsz amikor az ellenfél szünetet tart.
Ahogy nálad is, minden támadássorozat után vagy egy recovery időszak, amikor nem tud semmit sem csinálni.
A sorcerer cast az varázslattól is függ, és mindenképp kell a sage ring a DS3-ban (gyorsabb castolás).
A futás meg nem azonnal megy (design döntés, gondolom), hanem először el kell kezdeni kocogni. -
melega
őstag
válasz
üzenetére
Kérdezhetem hogy a soulslikon és Skyrimon felül milyen játékok érdekelnek?
Engem
A plague tale
Days Gone
God of War
Plague tale
Darksiders 1
Ghost of Tsushima
Last of us 1,2
Mad Max.
WitcherMikor is jönnek ki ilyen jó játékok szókőévente, vagy 4 évbe egyszer.
Sok más játék nálam hulladék, már csak azért mert a nagy kiadók már egy kaptafára mennek, a kicsik se mindig jó játékokat csinálnak.
Süllyed a játékipar az E 3 nak sincs olyan jelentősége mint régen.
-
Kai_Rong
senior tag
válasz
üzenetére
Ja, a lord soulokat mar felraktam, szoval csak a Lord of Cinder van hatra. Vegul elobb ellatogattam Archdragon Peakre, kedves kis helyszin
Nameless King nekem meglepoen nem volt veszes, majdnem elsore meglett, a villam AoEjet a vegen lotte el egyszer, es abba bele is haltam
A first phase picit lutri, en akarhanyszor ralockoltam, a kamera megorult, szoval lock-on nelkul probalkoztam a phase 1-ben. Attol fuggoen, hogy milyen kedve van a kiralybacsinak, azaz milyen tamadasokat lo el, lehet konnyen dodgeolni vagy eppen nem lehet, mert nem latod, hogy melyik move-jat nyomja el. Nekem az elso probalkozasnal nagyreszt aram AoEt csinalt vagy tuzet okadott a sarkany, ezt a kettot egesz jol lehet kezelni, ha repules kozben tamad valamit, az nehezkesebb. A villamos szarjai ellen van a mapon egy lightning defense buff gyuru, azt erdemes betenni valamelyik slotba.
A masodik phase nem volt veszes, szokasos soulsos dodge-olj jobb oldalra taktikat alkalmaztam. Lothric es tezsvire nagyobb szoporoller volt, ha oket le tudtad nyomni, akkor Memeless is menni fog. -
Kai_Rong
senior tag
válasz
üzenetére
Igen, kétségtelenül a legnehezebb része az, hogy a teleport után rá tudj lockolni. Amúgy kicsit más a teleport animáció attól függően, hogy mit fog csinálni utána, és az alapján tudod időzíteni a dodge-ot. Kivéve, ha épp casting / hitting animációban vagy, akkor igazából mindegy, mert benyeled a damage-et
Casterként amúgy valószínűleg többször futsz bele teleportba, meleeként azt vettem észre, hogy ha a jobb oldalánál vagy a háta mögött vagy közvetlenül, akkor a körbeslash mozdulatát próbálja spammelni, szóval könnyen le lehet sebezni amíg tart a staminád.Ma reggel rápróbáltam megint, egész könnyen meglett három próbálkozásból. Érdemes a phase 1 végén az ajtó környékén / oszlop mögött kinyírni az idősebb testvért, mert akkor kellően messze van a phase 2 indító projectile bullshitjétől, és csak a teleportot kell kidodge-olnod. Nekem a legtöbb problémám azzal volt, hogy mindig a boss hátát akartam ütni, hogy a piggybacked Lothric sebződjön, aztán legtöbbször vagy nem tudtam megütni, vagy kifutottam a staminából, szóval átlagban két slasht be is nyeltem. Nincs valami Int-re skálázódó jó fegyvered? Amíg Lothrich próbálja felébreszteni a bátyót, addig simán lehet ütni, 20-25%-ot biztos leszedsz mielőtt a Wrath of Godot elnyomná a resurrection végén.
-
Kai_Rong
senior tag
válasz
üzenetére
Ma este ertem a boss kapuhoz, nekem ott van Sirris jele. Mondjuk sokaig nem elt mikor behivtam, szoval nem biztos, hogy sokat vesztesz vele… Egyelore Lothricek a vizvalasztok, 3bol 3szor meghaltam a phase 2 vegen. A kamera tenyleg random, amikor kiteleportal hogy a divine slashet elnyomja, akkor leesik rola a lock on es altalaban nem tudok eldodgeolni a tamadas elol. Na majd holnap tisztabb fejjel lenyomom oket
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Még amiket elfelejtettem: meg kellene tanulnom a parry-t rendesen és akkor sokkal könnyebb lenne a játék minden szempontból. Kipróbáltam tegnap, hogy kábellel csatlakozok a controllerrel és nem wireless módban, de semmi különbség nem volt, szóval arra nem tudom fogni a bénázásomat.
Viszont tök jó lenne, ha már mennének a szerverek, mert akkor lehetne segítséget kérni másoktól vagy akár csak a parry-t gyakorolni. Meg nem tudom mennyiben adnak pluszt az extra kommentek vagy hogy még mit nyújt a játék online módban az invázión kívül. -
_drk
addikt
válasz
üzenetére
Nekem igazából az FP-vel van rengeteg gondom és a Casting time is túl sok.
Csak azért használom a gyenge a varázslatot, mert a kevesebb mana miatt többször tudom ellőni ,tehát úgy sokkal jobban kijön a matek. Ez már hülyeség.
A nagy varázslatok meg semmit nem sebeznek ahhoz képest, hogy elhasználták az összes manám.
De mivel kell az FP, kevesebb Estus Flask lehet csak, így már gyengébb vagyok.
Az Intes fegyverek gyengék! Kipróbáltam pár Crystal gem-es fegyvert, de olyan semmilyenek voltak.
A Slotok is nagyon levannak korlátozva...
De ami a legnagyobb baj, hogy a legtöbb varázslat igazából szart nem ér.
1-2-őt nem is értek, miért meg hogy lehet így benne. Sok mana is, Aoe lenne de nem nagy, mellé meg nem is sebez...Nekem annyi volt a tapasztalat a végére, hogy a pályákon effektívebben tudtam átmenni.
(De ez már a 3. Runom volt, így kérdéses.)
Ott működik igazán ahol messze ellátsz, vannak távolságok, sokat kell pullolni az ellenfeleket.
Meg van az a pár enemy amit nagyon nem jó közel engedni.Viszont Bossok ellen nem jó!
A kicsi Vigor és End miatt nincs meg a szükséges túlélési esély, sokszor el se tudtam nyomni a varázslatot, mert már gyepált a Boss. Közben meg sokszor elfogyott a mana. -
Kai_Rong
senior tag
válasz
üzenetére
Dex-es melee karakterem van, a kezdő longswordot húztam fel +8-ra, van mellett egy +7-es Uchigatana, illetve Grass Crest Shield van a stamina regen miatt, Flynn's Ring, Ring of Favor, Chloranty Ring és Estus Ring a gyűrűszett. Eddig az ilyen gimmicky puzzle bossokon kívül (Cursed Greatwood, Wolnir) mindenki más elsőre vagy másodjára meglett, de most azért kicsit kezdek aggódni, hogy közeledik a Nameless King

Te hogyhogy Int-es buildet választottál?
-
MageRG
addikt
válasz
üzenetére
Nem ugyanarról beszélünk.
Különböző statok különböző másodlagos statisztikákat növelnek jobban. A vigor ugye a phys resistance-ot, de az int meg a magic resistance-ot.
De az teljesen mindegy hogy lépsz egy szintet +1 int, még egy szint +1 vig... vagy egyszerre lépsz két szintet és növeled mindkettőt.
Nem érdemes egyébként nagyon szétszórni a statokat, mert inkább hátrány mint előny. -
_drk
addikt
válasz
üzenetére
Engem első DLC-ben Freya megfogott, ott abba is hagytam, úgyhogy az én véleményem nem releváns
(Phase3-ban, mikor láthatatlanul hátulról levágja a fejed és az onehit-el. Ott elveszettem minden lelkesedésem. Levertem a főbosst és elköszöntem
)
Az elején érdemes harcos buildre menni, és csak a Catherdralba átrakni magad, mikor már vannak intes cuccaid. Főleg Faron keep-ből kell a Sage's coal.
Utána vagy full caster, azaz rohadt nagy sebzés, viszont széttépnek. Vagy akkor is még hibrid megoldások, hogy teszel a Vigorba ész Endurance-ba is. De mivel caster kell az Fp-be is, így az rohadtúl nem egyszerű mire rakosgatod a pontokat.
Én nem nagyon találtam meg az egyensúlyt, de egyébként az alapjáték simán teljesíthető!
Most megnéztem, hogy csak a 2 DLC maradt, viszont a buildem borzasztó
-
MageRG
addikt
-
melega
őstag
válasz
üzenetére
Értem. Nekem pcn másodjára meglett most PS 5 ön nyomom.
Az első részről:
Itt egy videó az első rész végéről [link].
15 másodperces videókat meg nem rakok fel mert nincs értelme, mivel senkit nem az érdekel hogy harc végén trófeát adott a játék hanem maga a harc.Az első részben nekem a Gwynt király nehezebb volt mint Artorias, vagy Manus.
Mondjuk abba se segített senki.Majd a harmadik részről is rakok fel valami harcos videót, ha gondolod leírod majd arról is a véleményed.
-
-
MageRG
addikt
válasz
üzenetére
A Sage ringet keresd meg, ha még nincs meg. Azzal gyorsabb a castolás.
Van asszem olyan catalyst is, amivel lehet poise-castolni. Bár bosszok ellen nem egy életbiztosítás.
Egyszerűen meg kell tanulni melyek azok a támadások amik után marad elég idő biztonságosan visszatámadni.
Ja, és a Dancer magic resistant, szóval az is szívás. -
Mans20
addikt
válasz
üzenetére
A templomban Pilgrim volt, ha nem ölöd meg megöli Anrit, így Aldrich-hoz nem tudod őt beidézni. Így Yuria küldetése megy tovább, Ahol van a forgólépcső Anor londo előtt, van egy rejtett fal, ott van Pilgrim és arra lesz vége Yuria küldetésének.
Dancernél nincs segítség ha jól tudom, ha később mész oda. Én egyedül öltem le, keringtünk az oszlop körül, mondjuk képes átütni rajta. Kár, hogy nincs online mód most mennék segíteni.
Ja úgy akkor Yuria küldetése sem él.
-
-
MageRG
addikt
válasz
üzenetére
Az estus shard az össz töltetek számát növeli. Ezt váltod be Andrénál ("reinforce estus...").
Az undead bone shard meg a "pluszt" (mennyit tölt vissza egy korty). Ezt meg a Firelink Shrine máglyánál tudod elégetni.
Ezek közösek a két flaskánál.
Andrénál meg azt állítod be hány töltet legyen az egyik flaskában és hány a másikban.
Remélem így világos. -
MageRG
addikt
válasz
üzenetére
Az ashen estus az FP-t tölti vissza (kék csík).
Andrénál be tudod állítani hogy mennyi legyen nálad, mert az meg sima estus töltet rovására megy.
Ha szürke, az azt jelenti hogy az összes "korty" a sima estus flaskádban van. De ha van pl. 7 tölteted, beállíthatod 5 sárga-2 kék arányban is. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Közben tárgytalan, mert legyőztem a nénit.
Az Ashen Estus Flask mit csinál?
Szürke színű az üveg, de ezt írja: Ashen Estus Flask+1
És a sima is Estus Flask+1.
De ha elmegyek Andréhoz, akkor nem történik semmi, nem tudom növelni a flaska számát.
Talán eddig még egyszer volt ilyen, de nem tudom mit csináltam vele. -
MageRG
addikt
válasz
üzenetére
Akkor úgy mondom, hogy a játék abban a pillanatban úgy tartja számon, hogy a csuhás előre néz, a lovag meg a hátában van, és elég közel hogy beadja a backstabet.
Ez az esetek 90%-ában passzol is az animációhoz.
Itt vizuálisan nem annyira egyértelmű, mert a csuhás teljesen ki van csavarodva, a lovag meg a test középvonalától 30 centire balra áll.
Erre a helyzetre nem készítettek külön animációt, ezért néz ki ilyen hülyén hogy mindenkit a "helyére húz" a játék, mint egy buzgómócsing koreográfus.
Mondom, próbáld ki a létramászást, ott ugyanez van. -
persil
nagyúr
-
MageRG
addikt
válasz
üzenetére
A játék nem igazán úgy számolja, ahogy te gondolod.
Sok animáció eltúlzott, így amikor te úgy látod hogy a muki bal oldalát bökné (a kicsavarodott felsőtest miatt), addigra a karakter már a hátában van. Nézd a csuhás muki csípőjét.
A visszarendeződés meg fix animációk miatt van. Nincs külön leanimálva hogy a kari arrébb lép. Csak akkor működik szépen ha a modellek adott helyzetben vannak, ezért a játék kicsit odébb tolja őket.
Ugyanezt kipróbálhatod egy létrával ha nem pont előtte vagy, de már kiírja hogy felmászhatsz.
A karós muksókat kicselezheted ha átgurulsz a támadásaikon kb.11 v. 1 óránál, aztán gyorsan megfordulsz és hátbaszúrod őket. Persze ha sokan vannak akkor ez bonyolult.
A parry szerintem sokkal könnyebb a DS1-ben. Itt sokkal hamarabb kell reagálni. Egyébként pajzstól függ hogy mennyi "parry frame"-ed van. -
MageRG
addikt
válasz
üzenetére
A Road of Sacrificies arra való, hogy a madárembereken gyakorolhatod a hátbaszúrás + charged R2 kombót.
A páncél nem ront a statjaidon, max. lomhább leszel tőle.
A vitality mondja meg mennyi cuccot pakolhatsz magadra. Egyébként ilyen kategóriák vannak:
* 30% equip load alatt "fast roll" - ilyenkor messzebbre gurulsz is, kicsit mintha gyorsabb lenne futás
* <70%< mid roll, ez a normál
* 70% fölött fat roll, na ekkor lelassul a stamina regenerációd, kisebbet gurulsz és kevesebb az iframe-ed is ilyenkor. 100% fölött meg csak sétálsz és bukfencezni sem tudsz.
Van felszerelés ami növeli az kapacitásodat, szóval nem kell túl sok pontot pakolni a VIT-re.
Nyugodtan vedd fel a legerősebb páncélt amivel még megy a mid roll.
Van olyan felszerelés ami erősíti a varázslatokat, de nagyon ritka. -
persil
nagyúr
válasz
üzenetére
A pancel ezekben a jatekokban szart sem er. Nyilvan egy nehez pancel tobbet ved, mint valami rongy, de a cel inkabb az legyen, hogy ne ussenek meg. Ha azt kell szamolgatni, hogy mennyi hp-val elsz tul egy utest, az mar regen rossz.
Ezert, ha magabiztosan tudsz jatszani, akkor sokkal tobbet szamit, hogy jol jezzen ki a karakter -> fashion souls/elden bling.

Egyebkent jatek vegere annyi pancelod lesz, hogy nem gyozol valogatni.

-
persil
nagyúr
válasz
üzenetére
Az egy varazslat. Amikor benyomod, akkor a jobb kezben levo fegyver kap extra magic sebzest(egyreszt tobb lesz a sebzesed, masreszt, aki mondjuk ellenallobb a fizikalis sebzesre, arra igy mar van egy kis segitseged).
A sorcery tipusu varazslatokhoz bot kell(ebben az esetben a bal kezbe, duh), a szukseges statokkal(foleg int ugye) es elegseges mennyisegu fp-vel.
Pc-s modokra nem tudok mit mondani, de en imadom ezt a sotet/szintelen art design-t, szerintem ettol (is) dark souls a dark souls.
-
persil
nagyúr
válasz
üzenetére
Ha parry utan osszecsuklik(megtorik a stance-e), akkor meg veletlenul se uss heavy-t! Egy sima light attack olyankor un. critical, mas animacioval(ilyen kivegzes szeru) es bitang nagy sebzes, a gyengebb ellen bele is pusztul gyakran.
Backstab: tokeletesen a hata mogott, de nem a fegyvered, ahogy a jozan esz diktalna(ebbol adodik a "benazas" mindenkinel), hanem a karaktered legyen a hata mogott. Mar majdnem ugy nez ki, mintha melledofnel.
De egyszerubb, ha stance break utan szembol baszol oda critical-t, ott kevesbe szamit a tamadas szoge.
Fire gem: most lehet tobbnek tunik, de arra figyelj, hogy leveszi a skalazodast! A mostani E es D helyett zero lesz, tehat ha kesobb tobb lesz a str/dex erteked, akkor a plusz sebzesed is tobb lesz a skalazodas miatt.
-
-
_drk
addikt
válasz
üzenetére
Az csak Mimic, de az is dob mindig valamit. Általában jobbat mint egy sima láda.
De amúgy én azt tanácsolom, hogy rendesen fedezzél fel mindent. 1-1 helyre menj el sokszor és nézegess körbe. Mindig lehet találni valami újat, főleg le vagy fel járatokat.
Én anno úgy csináltam, hogy mikor már rommá keresgéltem magam, akkor vagy a fextralife-on(darksouls wiki) elolvastam mi van még az adott pályán. Ez azért jó, mert szöveg alapon kevésbe spoileres. Néha csak ránéztem a szövegre és láttam milyen cuccok vannak még ott és el se olvastam merre van, csak tovább keresgéltem.
Kevésbe ajánlatos, de sokkal célravezetőbb youtube-on valakit nézni. Nagyon részletes végigjátszások vannak.
Én személy szerint Fightningcowboy-t tudom ajánlani.
De ezt csak óvatosan, mert elveheti az élményt. -
persil
nagyúr
válasz
üzenetére
Onion bro ott hummog a toronyban, csak az egy trukkos lift(bar, ha jol ertem, mar rajottel). Ha nem: kuldd fel, de ugy, hogy te nem vagy benne. Feluton meg keresd meg ezt a joembert.

Ott egyebkent lesz egy boss is, akinel segit a hagymasrac, onnan gorog tovabb a sztorija.
A mimic leverese utan azt a targyat kapod meg, ami alapvetoen a ladaban lett volna. De amig nem halott, addig mindig mimic lesz, ha ujra visszamesz.
-
-
persil
nagyúr
válasz
üzenetére
A hummogo hagymara borzasztoan vigyazz, es csinald a quest-jet.

A negykezlab-lovag egy szemet, lesz belole meg nehany.
Egyebkent rogton utana van meg egy bonfire, atszaladhatsz aktivalni, aztan kesobb leolod(meg konnyebb visszajonni, ha meghalsz).Jah, az a vasbotos.
Dongoli a talajt, amikor setal. 
-
persil
nagyúr
válasz
üzenetére
A kiccsavok? Fura, szerintem az ilyen aljadek-toltelek ellenfel.
Inkabb a vasbotos oregasszonytol kell tartani, azokat elve egetnem el. 
Mimic:
ha a kozelben mar tiszta a terep es hallod az acsarkodast, akkor a lada mimic. 🤷 Illetve, ha melleallsz, akkor meg lehet figyelni, hogy par masodpercenkent egy ici-picit megnyilik a lada es kikukucskal a rohadek.
Az elso kettot kifigyeled, utana az osszes ladarol meg tudod mondani, hogy van e mimic.
Meg undead hunter charm. 
A greatwood nem egy nehez ellenfel, csak figyelj oda es ne legyel kapzsi a tamadasokkal. De igen, a furunkulusokat kell utni a testen.

-
persil
nagyúr
válasz
üzenetére
A lovagok nekem orok nemezisznek szamitanak valamiert, tobbet bajlodtam veluk anno, mint a legtobb boss-szal. Ha ugyesen parry-zel, akkor az lesz a megoldas. Ha nem megy annyira, akkor marad a - jokor - dodge oldalra, aztan egy bitch-slap, rinse and repeat. 🤷
A fegyver gyorsasag nem all azert mindenek felett, nyilvan szamit, de ne abbol indulj ki, hogy hu de gyors. Tobbet szamit, hogy NEKED, mint jatekosnak mennyire fekszik a moveset meg a weapon art. A straight sword-ok amugy ugy nagy altalaban baromi jo, kiegyensulyozott fegyverek. De probalj ki minel tobbet.

(Ha meg easy modot akarsz, akkor claymore.
)A dancer normal esetben csak joval kesobb kovetkezik, ne aggodj nem fogod elkerulni...
Az egyik legjobb harc a jatekban amugy. -
MageRG
addikt
válasz
üzenetére
Na igen, a DS-ben egy feature, hogy shortcutokat tudsz kinyitni.
A másik meg a "büntimenet": ha meghalsz, akkor vissza kell rohanni a már bejárt területeken keresztül. Általában sokkal egyszerűbb hagyni közben az ellenfeleket és elszaladni, különösen ha a bosshoz mész.
Kulcsot nem mindig találsz: néha másik pályán van, néha meg a firelink shrine-os öreganyótól lehet venni ( miután odaadtad a megfelelő ash-t). -
persil
nagyúr
válasz
üzenetére
A kutyanal(vordt of the boreal valley) van egy shortcut az elso bonfire-hoz.(ha jobbra indulsz, aztan lefele, akkor van kis toronyszeru elulet, zart racss ajtoval. Azt az ajtot lehet a tuloldalrol kinyitni).
Utana, ha meghalnal, akkor siman csak le kell hozza szaladni, meg sem kell allni a szornyeknel.
-
MageRG
addikt
válasz
üzenetére
Próbálok én is segíteni egy kicsit:
A classokat felejtsd el, itt minden a statoktól függ. A kezdő class csak annyit számít hogy milyen értékű statokkal indulsz, és mi a felszerelésed.
A fegyvereknek is van kötelező minimum stat értékük (gyakran több is). Ha piros x van valaminél, akkor az azt jelenti hogy nem éred el vmelyik minimumot. Nálad a chime-oknál valszeg a FAITH hiányzik.
A staffos izét úgy hívják hogy weapon art. A DS3-ban minden fegyvernek van. L2-vel (bal trigger) tudod előhozni, ha két kézben fogod a fegyvert.
Két kézbe alapból a háromszög/Y gombbal tudod venni a fegyvert. Ha hosszan nyomod, akkor a bal kezedben lévőt fogja két kézre.
Ilyenkor a STR érték 150%-ban számít, tehát így lehet a nehéz fegyvereket használni anélkül hogy sokat pakolnál STR-re.
Weapon art: fegyvertől függ hogy mit csinál. Van olyan staff, aminél rövid ideig erősebbek lesznek a varázslatok. A tőrnél meg a "quickstep"-et (kitérés) hozza elő. Ezek mind focus-t (vagy ha elfogyott, staminát) fogyasztanak.
A WA-t akkor is elő tudod hozni, ha a bal kezedben egy wa-s pajzs van (kis kard ikonos).
Fegyverek: Ezek sebzése is statoktól függ (a scalingről találsz 1001 leírást), meg persze a típustól. Sokféle sebzéstípus van (phys/tűz/villám/magic/dark), és vannak fegyverek amik egyszerre többfélét okoznak.
Bizonyos fegyverek buffolhatóak: vagy varázslattal, vagy vmilyen tárggyal (pl. gold pine resin fix villámsebzést ad egy ideig), vagy a weapon art rak rá buffot.
Ezen felül még egyes fegyverek infuse-okhatók: ilyenkor permanensen megváltoztatod a tulajdonságait: pl. a varázsló csinálhat magának kristály hosszúkardot, ami phys és magic sebzést okoz, és a magic sebzés az INT-tulajdonsággal nő (de ilyenkor már nem lesz buffolható).
Varázslatok: Ezeknél is kell minimum stat. Arra figyelj, hogy ami sorcery az az INT-től lesz erősebb, ami miracle (papi varázslat) az meg a FAITH-től. A pyromancy meg mindkettőtől egyszerre.
A staffok/chimeok-nál is a spell buff értéket nézd, mert attól lesz erősebb amit lősz vele.
A varázsló egyébként majdnem az easy mode - persze csak ha tudod mit csinálsz.
Arra azért számíts hogy nem fogsz tudni állandóan puffogtatni, jó ha van egy erős fegyvered a boton kívül. -
persil
nagyúr
válasz
üzenetére
Egy ijjal el tudod zavarni, de kell nehany nyilvesszo...

A lepcsorol vele szemben allva tudod ugy lovoldozni, hogy a mocsok ne erjen el a tuzzel.
Az elso bonfire-tol jobbra indulva van is egy ij, ahol a pus of man van(az atalakulos rohadek, olyan mint gundyr, az elso boss).
-
persil
nagyúr
válasz
üzenetére
A staffokkal lehet a sorcery-t "boostolni" most meg nem mondom melyik gomb, de a bot "masik tamadasa", amikor nem a spell-t hasznalod. Nem tudom mennyire ertheto.

Ha nem lesz meg, este belepek es megmondom pontosan.

A burial gift-re neked kell sajna emlekezni.
De igazabol "mindegy" ugye mar kivalasztottad, szoval ott van az inventory-ban. 
Chime: nincs hozza meg a szukseges stat-od.
Szrk.: Na megneztem, xboxon bal ravasz(gyk. heavy attack) a staffok boost-ja. Ez tulkepp a staff skill-je, inventory-ban meg tudod nezni, hogy mit csinal.
-
persil
nagyúr
válasz
üzenetére
2. Be bizony. De a karakterednel is elfer, a taskaban nincs limit, csak a rajtad levo cuccok szamitanak(equipment load).
3-4. Megoldodva ezek szerint.
6. Az eso nagyon mas(en is imadom, olyan ~1000 oram lehet benne siman boxon) ez gondolom mar kiderult. Ott sokkal...nem is tudom...gyorsabb minden. Itt egesz mas, taktikusabb, lassu metodikus megkozelites kell inkabb. Ahogy irod, ha egy mocsoknal kitanulod a tokeletes dodge-ot, a kovetkezo akkor is karoba fog huzni.
Egy apro tipp: soha ne a fegyvert/tamadast figyeld, hanem a kezuket(ha van!
), abbol jobban latszik mikor ut tenylegesen. Gyakran huzzak, huzzak de meg mindig nem utnek te meg tul koran gurulsz, ezert inkabb azt kell negszokni, hogy az utes "becsapodasakor" gurulj, ne a tamadas inditasakor.A kamera lock egy aldas es atok is egyben, erdemes valtogatni helyzettol fuggoen. Meg lehet szokni, hogy mikor kell, mikor erdemes, mikor zavar es mikor tilos.
Cameraeater Midir...
-
persil
nagyúr
válasz
üzenetére
1. Igen erdemes, de nem konnyebbek es nem maradasz le sok mindenrol.
2. En targyat/fegyvert sosem adok el, ha kesobb meggondolod magad, jol johet. Masfelol szart sem kapsz erte, lelek meg annyi lesz, hogy nem tudod elkolteni. De eladHATOD. Azt hasznalsz amugy, amit akarsz, nem "lesz" kard, csak ha akarod.
3. Nem tudom pontosan mire gondolsz, de pl. amikor nincs eleg fp a varazslathoz, akkor csak ilyen bamban felemeli es nem tortenik semmi.
4. A staff is - teljesen nyilvanvaloan - phys sebzest okoz, mivek az egy bot, amivel oda is tudsz baszni. De nem fogsz, mert varazsolsz vele, a spelleknek meg sajat sebzesuk van, ami csak a statjaidtol es a staff fejlesztesetol fog noni(ott is csak a scaling miatt), a bot sebzesenek alapvetoen ehhez nincs koze.
5. Rengeteg guide van, de ez egy komplex jatek - komplex guide-okkal. Egyszerubb, ha mindent elolvasol(a jatekban!) es kiprobalsz, aztan ha valami nem vilagos, akkor itt kerdezel, megprobalunk segiteni.
6. Lassan, nyugodtan, megfontoltan, semmi paniknyomkodas, illetve figyelj oda, hogy mi tortenik korulotted, mi miert van, mikor-mire van lehetoseged. Ne csak harcokban, de amugy is. Annyira borzasztoan a karaktert sem lehet elrontani, plusz kesobb lesz respec lehetoseg is. De nagyjabol valassz egy iranyt es azt kovesd, ne mindenbol egy kicsit. -
válasz
üzenetére
Szia! Nemrég játszottam én is DS3-at, szóval viszonyleg frissek az éményeim. Szerintem a hamradik rész tökéletes indulásnak, a DS játékok közül a leginkább modern, a korábbi részek szerintem valamivel nehezebben vehetőek mai szemmel. Nem maradsz le semmi fontos dologról, van pár visszautálas szereplők, helyszínek, tárgyak terén, de semmi olyan, ami miatt nem lenne érhető a harmadik játék.
A varázsló nem tudom mennyire szerencsés első karakternek, ahogy írtad is, varázslatból jóval kevesebbet talál az ember, ráadásul nem is olyan egyértelmű a megtalálásuk, mint a fegyvereknek. Én a twinblades karaktert kezdtem és menet közben kezdtem el egyre több varázslatot használni. Érdemes lenne valamelyik harcos karakterrel is megnézned legalább a játék elejét, hátha azzal jobban kézreáll induláskor.
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Motoros topic
- Yettel topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- Renault, Dacia topik
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4071
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4214, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A különböző questek, secret door-k meg pláne, persze aki már ezeket ismeri annak nem újdonság... Nekem azért overwhelming tud lenni amikor a labirintusokban kell bóklásznom mert keresek valami key-itemet. Viszont továbbra sem tudom azt írni hogy na.. " ez megint ugyanaz", sőt Elden-ben sokkal könyebben farmoltam, megvoltam a helyeim ahol gyorsan haraptam pár szintet vagy kiegészítettem a rúnákat ha nem akartam kockáztatni, itt azért nem ennyire egyértelmű, nem is kellett annyit grindelnem, bőven elég ha szépen halad az ember és lepucol mindent.

A first phase picit lutri, en akarhanyszor ralockoltam, a kamera megorult, szoval lock-on nelkul probalkoztam a phase 1-ben. Attol fuggoen, hogy milyen kedve van a kiralybacsinak, azaz milyen tamadasokat lo el, lehet konnyen dodgeolni vagy eppen nem lehet, mert nem latod, hogy melyik move-jat nyomja el. Nekem az elso probalkozasnal nagyreszt aram AoEt csinalt vagy tuzet okadott a sarkany, ezt a kettot egesz jol lehet kezelni, ha repules kozben tamad valamit, az nehezkesebb. A villamos szarjai ellen van a mapon egy lightning defense buff gyuru, azt erdemes betenni valamelyik slotba.