Új hozzászólás Aktív témák

• konyi79

addikt

válasz musli26 #1798 üzenetére

Pont azt a kategóriát nézegeted szerintem, amit Dusterből nem szabad megvenni.
    Rengeteget ment fel az autók ára ebben az időszakban, a Duster meg szinte már indokolatlanul jól tartja az árát. Szóval azt a használtat most meg tudod venni drágábban, mint a tulaj fizetett érte.
    Értem, hogy ez egy piaci helyzet és nem lehet vele mi tenni, de átgondolni tudod.
    A leírt időszakban már a Nissan HR16-os motorja van a Dusterban is, ami jó, de azért elő-elő fordulnak vele olajfofogyasztási gondok és igaz rá, ami az összes szívó benzinre már majdnem amit 10 év alattiban meg lehet venni: Messze nem tudja azt a tartósságot, nem bírja úgy a ridegtartást, mint elődeik, amelyek miatt beéget a szívó benzin a tartósság szinonimájának.
    Ennek ellenére egy 1,6-os D2-t 2 évesen a vételi árhoz képest akár 1M haszonnal adnak el...
    És az is egy használt autó, lassan lejáró garanciával.
    A D2 pedig nagyot lépett az elődhöz képest, mind utazási komfortban, mind biztonságban, sokkal jobb választás a D1-nél.
    Szóval értem a bizalmatlanságot a literes turbós felé, ami 3 henger, de dinamikában nem marad el a régi 1,6-tól, fogyasztásban meg ugyanazt hozza. Az új autó garanciával meg mindenképp tartósabb. Ha veszel rá 5 évet, az biztos, hogy 5 évig a fő szerkezeti részekhez, hajtáshoz nem kell nyúlnod, legalábbis fizetned nem kell érte, ha mégis. Csak egy kuplungozásba gondolj bele, ami pár napja téma volt. Persze, ha hazavágod, akkor fizetsz, mert kopó alkatrész, de egy új autóban minden alkatrész új: A kuplung, a fék, a lengéscsillapító, az össze szilent stb.
    Bár amit megjelelöltél ársáv az újak között inkább csak a hirdetőtáblák miatt értelmezhető, de a költségvetésegbe egy 10%-ot beletolva már egy Comfort kapsz, ami egy garantáltan keveset futott, frissen szervizelt még jócskán garanciálisba ülhetsz.

Új hozzászólás Aktív témák