Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tuncay

csendes tag

Helo minenkinek. Tegnap levettem a gép oldalát és kicsit megnézegettem. Egy zalman cpu hűtőt raktam fel még régebben egy q6600-as procira. Amikor felraktam a cpu cooler pont nem fért el a northbridge coolertől kb 1mm hiányzott, szóval kicsit egymásba nyomtam a kettőt mivel mindkettő puha réz, ez nem volt túl nehéz.... Tegnap megnéztem hogy mennyire is vannak most egyben a hűtők és kicsit elkezdtem mozgatni a cpu hűtőjét. Kiderült hogy jól illeszkedik mert a bordák pont egymásba csúsztak a két hűtőnél. Viszont, ahogy mozgatgattam (nem erőltettem csak finoman) kiderült hogy oldalra el tud billenni a tartóján, tehát a talpa két szemközti ponton stabilan van rögzítve, de a rögzítés irányára merőlegesen el tud mozdulni. Szóval így felemelődött a hűtő alja, eltávolodott egy picit a procitól. Ott nem gondoltam hogy ezzel baj lehet.
    Viszont most reggel bekapcsoltam a gépet és kétszer is lefagyott de fullosan. Szóval a reset-re sem reagált, és teljesen váratlanul. Egyszer windows alattt egyszer meg rendszerindítás közben. Lehet hogy feltépte a hőpasztát a hűtő és most nem közvetíti rendesen a hőt? A proci túlmelegszik? Mitől lehetnek ezek a fagyások? .(nem szokott lefagyni, sőt soha nem fagy le)
    Az is mellette szól az elméletnek hogy most feltekertem a hűtőt olyan 2000 rpm-re és így most egyelőre nem fagyott le.
    Help!

Új hozzászólás Aktív témák