Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- DarthSun: Retro kedvenceim 5. A P4 korszak a 423- tól a 478- ig
- Garry84: Sumák aprós?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Ez van, srácok...
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
LOGOUT
A Chakra OS megszűnt, tegnap jött a hivatalos hír. Hogy a jövőben látjuk-e még, azt nem tudni. Szép volt, de nincs tovább. Most a hozzá legközelebbi disztró az a Manjaro KDE...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------v
ChakraOS - korábban Chakra Project - asztali Linux disztribúcióval kapcsolatos alapvető információk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lehet hogy az LTS kernel megoldaná a vga artifactokat, amiket elég gyakran látok mostanában? Főleg youtube videók átméretezésekor tekeréskor, meg a video slideshow alatt (amikor a videonak vége akkor kirak a lejátszóba kapcsolódó videókat és ha ráviszem az egeret akkor fekete kockák takarják a képet. Gombok webböngészős linkek szövegmagyarázatainál is gyakran tapasztalok vga artifactot, akkor ez nem a nyílt driverre vezethető vissza? Hanem a "fejlesztői" kernelre? Ati HD6670-em van nyílt driverrel.
-
Damateo
aktív tag
Mindig megnézem a News-ban hogy van-e valami teendő a frissítéssel.
sudo pacman-db-upgrade volt.
Most csináltam egy -Sc -t, nem változott a helyzet.
Csináltam egy sudo pacman -Sy libarchiv -et, hiba: cél nem található: libarchive + a múltkori hiba üzenetek.pacman rootként megy, de ugyan azt hibát dobja, ha frissíteni akarok.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Még mindig nem értem miként működhet ez így. Ha nincs KDE wallet, akkor nem tárol jelszót, plain textben sem. Ha van vallett és nincs bepipálva amit korábban mondtam, akkor minden wifi kapcsolódáskor kéri a jelszavamat, mert a wifi jelszót a kwalletben tárolja.
Amúgy ez a háttér kulturált, de az utolsó iso alapértelmezett háttere az borzalmas.
ztsoft: Ubuntuval kezdtem anno, de érdekes módon soha nem láttam még ezt a megoldást. Debian alatt meg nincs is alapból sudo joga a felhasználónak.
A grafikára nem tudok mit mondani, valami HW-s probléma lehet. Kellene jelezned a Chakra fórumában.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen, igazad lehet.
A KDE-t még nem próbáltam meg eddig átalakítani azon túl, hogy le szoktam kapcsolni a nepomukot. Most igazából a kwallettel kellene valamit kezdenem, hogy ne kérje a sudo jelszót a wifi aktiválásához. kwallet nélkül meg abszolút nem tárol jelszót a gép...
Új hozzászólás Aktív témák
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- 142 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest