Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
A Chakra OS megszűnt, tegnap jött a hivatalos hír. Hogy a jövőben látjuk-e még, azt nem tudni. Szép volt, de nincs tovább. Most a hozzá legközelebbi disztró az a Manjaro KDE...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------v
ChakraOS - korábban Chakra Project - asztali Linux disztribúcióval kapcsolatos alapvető információk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pista0001
üzenetére
A klónnál bele kell nyúlni az /etc/fstab fájlba, és ott a root partíció UUID-jét át kell írni az újra. Az UUID pont azért van, hogy mindegy legyen mit hová dugsz, megtalálja az eszközt.
Én egyébként átmentem Manjaro KDE-re mert nem láttam reményt a Chakránál. Oké, mindenkinek sok a dolga meg tudomisén, de semmi érdemi kommunikációt nem folytattak az iránt, hogy mi várható.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pista0001
üzenetére
Nem ment volna, live rendszer alól be kellett volna lépned chroot-tal és ott tudtad volna kiadni. Nem bonyolult, a kezdő Linuxos topic összefoglalójában megtalálod hogy kell chrootolni, néha nagyon hasznos.
A másik lehetőség, hogy máshogy mountolod fel live alól a dolgokat, de inkább a chroot-os megoldást javaslom.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pista0001
üzenetére
/var/cache/pacman/pkg tartalmát
/tmp tartalmátÍgy kapásból ezeket biztos. Azt nem tudom, hogy a KUP hová kezdte el a mentést csinálni.
*szerk:
meg még a felhasználóneved alatt is van egy .cache mappa, ha a fentiek nem lennének elegek akkor még esetleg annak a tartalmát is lehet törölni, azt szerintem utána újra létrehozza. -
válasz
Pista0001
üzenetére
Nekem is be van pipálva ez a két opció, szerintem ez a default, most nincs vele gond, előző telepítésnél nagyon megkutyulhattam valamit valahol, de igazából az is volt a cél, hogy ha valami bibi van valahol, az kijöjjön. Ezt nem tartom annak, KDE alatt mindig van valami ezekkel a panelra lepihenő programokka.
No de azértvariáltam szét az előző telepítést, hogy a mostaninál már tudom mit kell tennem, így minden flottul szuperál.
Még csak a telepítés utáni reboot volt meg tegnap óta, még meg kell néznem, leállítás után csinálja-e most is a 90s visszaszámlálást.
(#2848) CPT.Pirk
Ennek a kikommentelt sync sornak nem kéne aktívnak lennie?
# Germany
Server = http://ftp.halifax.rwth-aachen.de/chakra/$repo/x86_64
Server = http://mirror.selfnet.de/chakra/$repo/x86_64
Server = http://mirror.wh-stuttgart.net/chakra/$repo/x86_64
Server = https://mirror.alpix.eu/chakra/$repo/x86_64#Server = https://rsync.chakralinux.org/packages/$repo/x86_64Tényleg volt anno valami, ami beállította a legoptimálisab tükröt......
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pista0001
üzenetére
és cigam:
Mielőtt bármit csináltok, nézzétek meg kérlek, hogy mit lát a chaser.
Most nálam így néz ki:
$ chaser search falkon
desktop/falkon 3.0.1-5 [telepítve]
Cross-platform QtWebEngine browser
$ chaser search qupzilla
desktop/qupzilla 2.2.5-2
A very fast open source browser based on WebEngine coreVan egy olyan érzésem, hogy a mirror szerver amit használtok, az nem frissült. Az pedig elvileg az első nem kikommentezett sor itt:
cat /etc/pacman.d/mirrorlistRégebben volt egy mirror ellenőrző eszköz, de azt úgy nézem már nem létezik.
-
válasz
Pista0001
üzenetére
Azt nem tudom, mert elképzelésem nincs, milyen készenléti ikonra gondolsz.

Olyan opciók sincsenek Franzban, mint Messengerfordesktop-ban, ahol állítani lehetett, hogy bezáró gombra tray-re menjen. Viszont ennél alapból így kell mennie, itt is így ment amíg a tálcát nem töröltem és újat csináltam alul. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pista0001
üzenetére
Most már nagyon érdekel, hogy mi a probléma forrása.
A
cat /var/log/Xorg.0.logkimenete érdekes lenne, abban több infó lesz.Meg egy
lspci | grep VGAkimenet is érdekes lenne, és egyglxinfo -Bkimenet is. Ez utóbbihoz fel kell rakni amesa-demoscsomagot. De a glxinfo annyira nem érdekes, inkább csak az előző kettő a lényeg.szerk: és egy
journalctl -b -p 3kimenet is érdekes lehet. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pista0001
üzenetére
Ha a -Syu sem oldja meg, akkor még mindig megpróbálhatod, hogy átváltasz a "testing" repóra, és csinálsz utána egy -Syu -t, mert akkor kb. minden csomag le fog cserélődni újabbra.
Ebben a sorrendben és így kell lennie hozzá a repóknak az /etc/pacman.conf-ban:
[testing]
Include = /etc/pacman.d/mirrorlist
[lib32]
[core]
[desktop]
[gtk]
#[unstable]
#Include = /etc/pacman.d/mirrorlist -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pista0001
üzenetére
Akkor csináljunk egyet. Amíg az a fájl nincs meg, addig nem fog kitalálni a netre.
echo 'nameserver 8.8.8.8' > /etc/resolv.confdhcpcd parancs után mindig nézd meg, hogy megvan-e még a fájl, és hogy mi a tartalma. Azt hiszem a resolv.conf-ban lévő sorok folyamatosan élnek, nem kell semmit újratölteni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pista0001
üzenetére
Eléggé úgy érzem, hogy itt a routered akaszt meg valamit. Mi van a resolv.conf-ban egy dhcpcd után?
Router mögött vagyok én is, de 1-es alhálóban, nekem ilyen:
cat /etc/resolv.conf
# Generated by NetworkManager
search lan
nameserver 192.168.1.1
nameserver fd26:f6b7:e99d::1Azt még megnézheted, hogy nincs-e valami elállítva a routerben. Meg azokban lehet állítani kézzel DNS-t, szokás a google 8.8.8.8. és 8.8.4.4 címet beadni nekik, mert nagyon gyorsak.
Szerk:
Elvileg az is jó, ha csak simán szerkeszted a resolv.conf fájlt, beleírva ezeket a meglévők helyére:nameserver 8.8.8.8
nameserver 8.8.4.4Szerk2:
Felteszem kimegy a ping a 8.8.8.8-ra.ping 8.8.8.8csixy: persze, a rendszerbeállításokban a billentyűzet hozzárendeléseknél meg tudod nézni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pista0001
üzenetére
dhcpcd előtt és után nézz egy ifconfig kimenetet. Abból lehet látunk valamit, mert így olyan, mintha a névfeloldás nem menne, azt viszont dhcp-s adatokkal együtt kellene megkapnod.
Ezen kívül megpróbálnám rávenni a dhcpcd-t, hogy a kívülről kapott dns szolgáltató címek helyett használja fixen a google dns szervereit.
Ebbe a fájlba:
/etc/dhcpcd.confa static domain_name_servers sort kellene ilyenre cserélni:static domain_name_servers=8.8.8.8 8.8.4.4Majd újra próbálni a dhcpcd-t és aztán a -Syu-t.
By default a nano van fent Chakrán mint szövegszerkesztő. Nano-ban ctrl + o a mentés, ctrl + x a kilépés.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pista0001
üzenetére
Várjál, megvolt a
dhcpcd? Mert mintha nem lenne neted továbbra sem. Aztán mi van, ha-Syyu-val futtatod a pacmant?A chown egy elég egyszerű dolog, egy mappához hozzáférni így megy vele:
sudo chown -R felhasználóneved /mappaelérésiútEz csak akkor kell, ha azt mondja, hogy nem vagy jogosult a másolásra. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pista0001
üzenetére
Tegyél fel egy
mc-t, úgy amit bedugsz a gépre, meg fogod találni a/run/mediaalatt és tudsz rá másolni. Ha esetleg magától nem csatolja fel, akkor meg egymountparanccsal fel tudod kézzel csatolni oda, ahová szeretnéd. Azfdisk -lkiírja, hogy mi hol van.Amúgy még lehet megérne egy próbát a teljes csomagkészlet újrarakása. De az is járható, ha az ssd-t átviszed egy másik Linuxos gépre, maximum kell csinálnod egy chown-t a mappákra, mert ext4 fájlrendszerhez szeretnél hozzáférni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pista0001
üzenetére
A 2. és 3. sor szerint megsérült a fájlrendszer még a leállításkor. Be tudsz lépni recovery konzolra? Vagy itt ctrl + alt + F6 működik?
Ha valahogy bejutsz konzolba, akkor ezeket megnézheted:
dmesg | grep errorjournalctl -b -p 3Hátha tudunk kezdeni valamit a meglévő hibákkal. Ha máshogy nem, a kapcsolódó csomagok újratelepítésével.
Még sosem próbáltam, de lehet, hogy egy ilyen pacman-os minden csomag újratelepítése megoldás lehet. https://wiki.archlinux.org/index.php/Pacman/Tips_and_tricks#Reinstalling_all_packages
Ha majd megy a rendszer, kellene nézni smart adatokat / hdsentinelt, hogy nincs-e gond a háttértárral vagy a kábelezéssel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pista0001
üzenetére
Még karácsonyra ígérik. Szerintem csúszni fognak vele, de ez csak tipp.
Ha rendszeresen felteszed a frissítéseket, akkor nincs miért újratelepítened, mert megkaptál mindent. A legérdekesebb újítás talán a CK patch készlet beemelése a kernelbe, ami megdobta kicsit a sebességét a rendszernek.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pista0001
üzenetére
Kicsit régi a telepítés? Egyáltalán már KDE5-ös?

A QT4-es csomagokat már régen dobták a repókból, mikor bejött a KDE5.Nézd meg így:
sudo pacman -R kfilemetadata4 poppler-qt4
sudo pacman -S kfilemetada poppler-qt5
sudo pacman -SyuHa esetleg a második lépéssel van valami gáz, akkor azt hagyd ki és próbáld egyből az upgradet. Bár ha ez a telepítés olyan régi mint gondolom, akkor nem is biztos, hogy meg tudjuk csinálni a frissítést.
*friss telepítésre meg a 2017.10-es Goedel iso-t kellene használnod, különben csak szívatod magad.

-
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001
üzenetére
Kicsit változtattam a szín beállításokon, egy hajszálnyival jobb a helyzet FF-ban. Úgy vélem, hogy a gond az, hogy sötét témát választottam, ebben az ablakokban sötét alapon kellene világos karaktereknek lenniük. Jelen esetben a FF a PH! hsz író/szerkesztő oldalán a gombokra alkalmazza a globális színbeállításokat, a szövegmezőben viszont már csak a szövegre, az alapszínre nem. A korábbi beállításban majdnem fehér karakterek voltak, ezért nem látszottak, míg a mostaniban halvány szürkék, úgyhogy ha meresztem a szemeimet, akkor olvasható. Vivaldiban az oldal beállításai maradnak, tehát a világos háttérre sötét karakterek kerülnek, és a gombokra is a PH! beállításait alkalmazza.
-
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001
üzenetére

Lefutott, el is indult utána egyből (ez nem általános nálam
). Hála a tervezőnek, végre kerültek plussz opciók a bejelentkezési képernyőre, nem is értem, hogy maradt ez el eddig. Viszont egy csomó ikon hiányzik...Viszont az alvás utáni bejelentkező képernyő nem harmonizál a beállított Breeze dark témával. Meg Firefoxban ha a szerkesztésre nyomok itt a fórumban, akkor a hsz-ra válaszolás jön be... meg biztos lesz még pár dolog...

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pista0001
üzenetére
Hmm, az 5GB-os letöltési méretből arra tippelek, hogy nem volt mostanában frissítve.

Kezdésnek szerintem szedd le ezt a 3 csomagot, aztán csináld meg a frissítést majd tedd vissza őket. Azt hiszem a kritára és a kexire nem épül semmi, de most nem tudom megnézni.
sudo pacman -Rdd pepperflashplugin krita kexiHa mégis leszedné a fél kde-t, akkor csak a pepperflashplugint töröld le, a frissítést meg próbáld meg megcsinálni így:
sudo pacman -Syu --force -
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001
üzenetére
Bocsi a dupláért

Teljes telepített méret: 5762,53 MiB
Tiszta frissítési méret: 302,81 MiB:: Kezdődhet a telepítés? [I/n] i
(572/572) kulcsok vizsgálata a kulcstartóban [#####################################################################] 100%
(572/572) csomagok integritásának ellenőrzése [#####################################################################] 100%
(572/572) csomagfájlok betöltése [#####################################################################] 100%
(572/572) fájlütközések vizsgálata [#####################################################################] 100%
hiba: nem sikerült végrehajtani a tranzakciót (ütköző fájlok)
kexi: /usr/share/locale/eu/LC_MESSAGES/kexi.mo létezik a fájlrendszerben
kexi: /usr/share/locale/nds/LC_MESSAGES/kexi.mo létezik a fájlrendszerben
kexi: /usr/share/locale/sl/LC_MESSAGES/kexi.mo létezik a fájlrendszerben
krita: /usr/share/locale/eu/LC_MESSAGES/krita.mo létezik a fájlrendszerben
krita: /usr/share/locale/nds/LC_MESSAGES/krita.mo létezik a fájlrendszerben
krita: /usr/share/locale/sl/LC_MESSAGES/krita.mo létezik a fájlrendszerben
pepperflashplugin: /usr/lib/PepperFlash/libpepflashplayer.so létezik a fájlrendszerben
pepperflashplugin: /usr/lib/PepperFlash/manifest.json létezik a fájlrendszerben
Hibák léptek fel, nem frissült csomag.Ez a szitu.
-
válasz
Pista0001
üzenetére
Ja, hogy csak SSD-d van! Érthető akkor, bár sokan a biztonság kedvéért 8 GB mellet is használnak 1 gigás swapot, nagy ritkán okozhat gikszert ha nincs. Ha így használod, akkor a swappines értékét le kell venni az alapértékről és akkor tényleg csak akkor fogja használni, ha nagyon muszáj. Azért ennyi fizikai memóriánál kicsi az esélye ennek, bár én egysze kipróbáltam valami játékot és simán megete a 8 gigámat.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001
üzenetére
Mégse lett dupla

Megnyitottam újra közben a Franzot és a Vibert is, most megállt 2GB-nál. Gondolom elég sok tartalom "beragadhatott", amiket a csevegőkben küldtek (képek, videók), vagy esetleg a bőngészőkben lejátszott beágyazott videók.
Ja, még egy adalék... elég ritkán indítom újra a gépet, csak lecsapom a fedelét, és alszik, ha nincs rá szükség, ez is lehet "talán" az oka az elszált memóriahasználatnak

-
válasz
Pista0001
üzenetére
Ritka, hogy újraindítás kell ezeknek, de nem kizárt, de valószinűbb, hogy a szereverrel szinkronizált lassan, mikor behalt nálad a sebessége.
Kipróbálom már ezt a Vivaldit is. Pár szóban leírnád, hogy miért jó szerinted?
Igazából még én is most próbáltam ki pár napja/hete, de nem ismertem ki, mert mindig visszatértem FF-ra. Viszont nagyon dicsérik a Vivaldit, nekem kifejezetten tetszik! Nem chrome, mégis lehet használni a chrome kiegészítőit és nagyon fejlesztik, hétről hétre egyre jobb lesz!
-
válasz
Pista0001
üzenetére

Igazából hosszabb ideig még én sem használtam, mert idő kéne átlakni ide a Mint-ből, a millió torrent fájl miatt, ráadásul olyan ravasz helyre tette a csatolt torrentek partíciómat, hogy alig találtam meg, a /proc-on belül találtam rá!
Máshol a /mnt vagy a /media mappában voltak.Lehet, hogy nálad épp az addigi messenger használatot szinkronizálta, azért volt belassulva. Nem lehet sok gond, nagyon kezesnek tűnik most a Chakra, főleg az eddigiekhez képest!
-
whbear
senior tag
válasz
Pista0001
üzenetére
Így kb a fele a RAM fogyasztása a Chrome-nak. A single-process lassú volt, egy próbát megér. Én egy gyenge gépen is használom Arch+Plasma5 32 bit 1,5GB RAM és teljesen használható.
--disk-cache-dir="/dev/null"
--media-cache-dir="/dev/null"
--process-per-site
#--single-process -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pista0001
üzenetére
Lehet, hogy itt számít a kis és a nagybetű. Próbáld meg az előző két parancsot nagybetűvel. Meg lehet, hogy RT2860STA a driver neve.
Nem teljesen világos számomra, hogy mit csinál a pkgbuild a ccr-ben:
package() {
cd ${srcdir}/rt3290-2.6.0.0rev1/
mkdir -pv ${pkgdir}/usr/src/rt3290-2.6.0.0rev1/
mkdir -pv ${pkgdir}/etc/Wireless/RT2860STA/
mkdir -pv ${pkgdir}/etc/modprobe.d/
cp -Rv chips common include os rate_ctrl sta tools ${pkgdir}/usr/src/rt3290-2.6.0.0rev1/
chown -R 0:0 ${pkgdir}/usr/src/rt3290-2.6.0.0rev1/
chmod -R 0644 ${pkgdir}/usr/src/rt3290-2.6.0.0rev1/
install -m 0644 -o root -g root Makefile ${pkgdir}/usr/src/rt3290-2.6.0.0rev1/
install -m 0644 -o root -g root debian/dkms.conf ${pkgdir}/usr/src/rt3290-2.6.0.0rev1/
install -m 0755 -o root -g root RT2860STA.dat ${pkgdir}/etc/Wireless/RT2860STA/
install -m 0644 -o root -g root blacklist-ralink.conf ${pkgdir}/etc/modprobe.d/
}
de olyan, mintha a 2860 néven jönne létre a cucc.Szóval lehet ez kell neki:
sudo modprobe RT2860STAValamint itt van a csomag eredeti forrása némi kommenttel, hátha segít: https://aur.archlinux.org/packages/rt3290sta-dkms/
Az ő csomagjuk egy kicsit frissebb, be kellene jelölni a mienket outdatednek.Ma délután nem leszek gép közelben.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pista0001
üzenetére
Szerintem nem azt a drivert használja hozzá, amit kellene.
rt3290sta - elvileg ez a kellő driver, nem a 2800-as.
Ha a modeprobe rt3290sta parancs kiadása nem ad semmi kimenetet, akkor megvan a kellő driver, csak le kell tiltani a nem odaillőt:
Elvileg ebbe a fájlba: /etc/modprobe.d/blacklist.conf
írd be ezt a két sort:
blacklist rt2800pci
blacklist rt2x00pciHa a modeprobe hibát ad, akkor le lehet tölteni a kellő drivert és le lehet forgatni, nem nehéz: [link]
szerk:
lehet, hogy hol ez, hol az a driver aktív. Jártam így még 2013-ban, akkor nekem a nem jó driver letiltása megoldotta. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pista0001
üzenetére
Várjál, mikor a fekete képernyő van normál indításkor, akkor nem működik véletlen az Alt + F2? Mert ilyen hibával találkoztunk már a Fermi teszt alatt is, eléggé KDE hiba szaga van.
Konkrétan az volt a jelenség, hogy látszólag semmi nem jött be, fekete kép volt, de mikor az Alt+F2-t megnyomod, akkor bejön a krunner és oda beírva az alkalmazás nevét az el is indult. Ha ez a helyzet, akkor tudunk rá keresni valami megoldást.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pista0001
üzenetére
Szóval akkor nem közvetlen a frissítés után állt meg. A frissítéskor mindenre igent válaszoltál?
Aztán a másik kérdés, van recovery opció az indulásnál a grubnál? Ha igen be kellene menni oda. Ez a parancs elvileg indít hálózatot ott: systemctl start NetworkManager-dispatcher.service
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pista0001
üzenetére
A mostani előtt mikor volt utoljára frissítve? Követed folyamatosan a frissítéseket?
Kernel, xorg, kde és plazma frissítés volt most, de ilyen problémát a nem gcc5 kompatibilis amd driver okozott eddig, azt viszont hamar javították meg téged nem is érinthetett volna az intellel.ubyegon2: kíváncsi leszek!
-
válasz
Pista0001
üzenetére
Mig kellene tennem hogy ez ne legyen így?
Ha aszondom, hogy ne Chakrát használj, az segít?

10-ből 1 ember nem jár így nagyobb frissítéseknél, ezek szerint nem te vagy az az egy!
Egyébként megvannak a módszerek az ilyen jelenségekre, a Kapitány meg is oldja neked, mégis csak ő a fő aszkéta!
-
King Unique
titán
válasz
Pista0001
üzenetére
Volt a gépben is és eredetileg úgy volt, hogy csak 1 W marad és mellé 1-2 L, de aztán végül maradt a merevlemez, mert minden úgysem fért volna fel az SSD-re. Illetve azért is vettem, mert kellett egy gyors, hordozható eszköz egyéb oprendszereknek. Aztán még majd lehet variálom és változik a felállás.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pista0001
üzenetére
Bocs, hogy most írok, de alig jutottam gép elé mostanában.
Most nem tudom megnézni, de lehet kell valami synaptics csomag a touchpadhez, hogy be lehessen konfigurálni, vagy csak állítani kell a rendszerbeállításokban.
A wifire nem tudok mit mondani, nyitni kellene neki egy témát a chakra oldalán. Amikor elmegy a wifid, akkor mit mond az iwconfig parancs?
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001
üzenetére
Nos, kipróbáltam Ubuntuval is, hogy a DAC-ot csak bejelentkezés után kapcsolom be. Mégis úgy tűnik, hogy valami boszorkányság van, ugyanis jó a hang! Ubi alatt soha nem volt jó, Chakra alatt egyszer igen, a film közben jó volt, aztán amikor indítottam egy MP3-at, akkor rossz lett, és úgy is maradt. Harmadik napja, ha csak bejelentkezés után helyezem áram alá a DAC-ot, jó a hang, szóval ez a megoldás. Rohadtul érdekelne, hogy mi a búbánatért van ez így, és Windows alatt miért nem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pista0001
üzenetére
Én spec nem ismerem a remote desktop progikat, inkább általánosságban kérdezz rá a Linuxos topicban.
Mondjuk esetleg nézd meg a KDE saját progiját erre: http://chakraos.org/wiki/index.php?title=Krdc
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pista0001
üzenetére
Közösségi Intel driver van, most is az megy nálad. Ennek a milyenségével nem tudunk mit kezdeni, de OpenElec alatt is elvileg ugyanaz a driver kell hogy menjen, talán csak OSX lenne kivétel de azt nem ismerem ilyen téren.
A 3 USB-s kérdésre meg max egy USB hub lehet a megoldás. Sajnos más megoldást nem látok erre a kérdésre, de esetleg még a "nagy linux topic"-ban kérdezz rá, ott van pár okos aki jobban vágja az Inteles dolgokat, mint én.
-
ztsoft
őstag
válasz
Pista0001
üzenetére
Mindig az utoljára telepített Grub lesz aktív. De egyszerűen újra lehet telepíteni a Chakra alól:grub-install /dev/sdx. Az sdx a merevlemez neve, azaz ha csak egy merevlemez van a gépben akkor sda. Az a lényeg, hogy ugyan oda telepítsd, ahova telepítéskor tette a rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lexus, Toyota topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Linux kezdőknek
- ARC vs eARC — Ilyet is tud a HDMI-d? 🤨
- BestBuy topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Ring 12mm, 1 Év Garanciával
- magyar billentyűzet - 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 12 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

). Hála a tervezőnek, végre kerültek plussz opciók a bejelentkezési képernyőre, nem is értem, hogy maradt ez el eddig. Viszont egy csomó ikon hiányzik...![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)